Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Cnmmmm her bebek de oyle cok aglama gaz vs. Olmayabilir ama genelde oluyor .umarim olmaz ohhhhh maasallah 3 dgl 6 kat giydir canimmmmm az olur:)) 1 corap 1 patik yeter cnm naptin sen:))) bgn Hava o kdr guzeldi ki Ada yi disarda bir ara kucagima almama ragmen icinde yarim kollu citcitli bady ve ustunde tulum vardi o kdr.ayakkabisini bile ativerdi anneanne ayagindan acayip sicakti vlla.cnm herzmn bence ilk altini degisim snra beslenme.temiz olursa huzurla emer.tabi sunu da diosun okurken eee emince yine yapiyor vlla ustune bir daha degirtiriyordum yine olursa.buarada ben de arada cola vs. İcmesem cok iyi olacak

gölgem başlarda 40cc falan çıkyodu şimdi 80-100 arası çıkıyor 2 saatte bir.

mujj canım bende üstünü öyle giydiriyorum kısa kol çıtçıt body,üstüne pijama takımı.kalkıncada yelek.benim dr söylediği ısı kaybı ayak ve ellerden olduğu.özellikle ayak soğursa gaz çok olurmuş.o yüzden 3 kat ayağa.evlerin içi soğuk artık.dışarıya bakma sen.

evet dediğin gibi süt hızlı geliyo minicik boğazı hepsini yutamıyo.ben şimdilik bir çare olarak süt hızlı gelince biraz sağmaya çalışıyorumm ama bazen sıkı sıkı tutuyo minicik kız mümkün değil çekip ağzından almak işte o zaman maalasef gene kaçıyo genizine.

aynen dediğin gibi sakin olmaya çalışıyorum ve dik tutuyorum ama nerdeyse her emişte olmasına rağmen hala alışamadım içim gidiyo bişi olacak diye.

benimde gündüz televizyonlu odada yatıyo gece bizim odada ama benimkinin korkusu çok gari sesten falan değil hiç bişi yokkende iç çeke çeke irkiliyo.dokununca sıçrıyo. bana besmele çekerek bak yüzüne besmele ile dokun dediler yaptım çoğu kez işe yarıyo.

doğru diyosun canım dikkat etmeli noluur nolmaz ama arada yatırmakda çok zevkli:))

bende neler nelere karar verdim ama nerdee bebekle çok mümkün değilmiş. ben en az 4,5lt sadece su içiyorum meyve suyu falan ayrıca...ilk zamanlar memeyi ne zaman istiyosa o zaman vermek lazımmış ne kadar emerse o kadar iyiymiş zaten.

ayrıcaaaa
cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim zaman ayırdıkları için herkesi alıntı yapamadım kızım sinyal vermeye başladı ben kaçar:))

Evet gaz olmasin tabi biz bir ara sicak su torbasi var bebekler icin ustu polarli gibi onu koyuyordum ayak altina.ilk 1 aydaydi 3-4 kere koymustum.derece kac cnm evde buarada 24 ideal.bizim ev suan 28 olmus ben fenalik gecircem Nerdeyse klimanin sogunu acicam vlla. Kapi acik suan mecburen

Hadi hayırlısıyla gelsin bebişin inşallah canım

kızlar Funda sabah doğum yaptı oğluşu da kendı de gayet sağlıklydı

Allah analı babalı büyütsün inşallah

Ayyyyy kırkbirkere mşllh Rabbim nazarlardan esirgesin....çok tatlı yaaaaaa yerim ben onu....
...
Coooooooooook tatliiii,maasallahhh.Ada gibi sacliiiii
o ne tatlı bi bebek maaşallah kırkbin kere Allah nazarlardan saklasın saçlarıını sevsinler...
Yerim seni sosis ne tatli masallah allah hayirli evlat olmayi nasip etsin ins. valla inan resmini bakip bakip bu kadar sevesim geldi ise yaninda olsaydim yerdim kesin kizini allah bagislasin canim yaaa cok seker cok

Amin aminnn çok sağolun teyzeleri Allah yavrularımızı bize bağışlasın inşallah

selam canım, naptın? nasılsın? son durumlar ne alemde? sağlıkla kucağına alırsın inşallah ..

Günaydın kızlar...
Nişanım geldi sabah 8de. Doktorumu aradım, ağrın artmazsa suyun gelmezse acele etmeyelim dedi. Ama ben çok heyecanlandım ve telaşa kapıldım. Doğum hemen başlamazmış genelde. Sancım da yok öyle belirgin bi şekilde. Normal için bekliyoruz bu arada. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum....

kafayı yıcemmmm((( kzım uyanmıyor arkadaslar bır yatıyor 5 6 saat uyanmıyor nerdeyse..2 saatte bır kaldırıp emzırmem gerek dr sarılık baslangıcı var dedı ama malesef ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum..aglamaktan gozlerım sıstıuyandıgındada cok az emıp uykuya dalıyor tekrar gogsumde..
bırde manuel pompa var sagarken canım cok yanıyor..elektrıklı pompa kullananlar sagarken acı verıyomu yoksa ondn aldırayım

canım dur telaşa kapılma nıye aglıyon sutun kesılr
canım yenıdoğan bebekler hep uyumak ıstıyo Armın baslarda 7-8 saat uyuyodu bana da dr kaldır emzır demıstı ben de cok ugrastım kaldırmakıcın kalkmıyodu bı turlu ama zorla agzıyla yuzuyle ugrasa ugrasa tv nın sesını sonuna kadar açıp uyandırıp emzırıyodum oyle uyku arasında cok az emıyolar zaten ama sonra o rutıne alışıyo sen ıstemesende kalkıyo 2 saatte sımdıde yalvarıyorum ıns 3 saat yatarda ben de yatayım dıye
rahat ol sen

ayyy elem bu surec cok zrmu bırde lohusa depresyonunamı gırdım nedır.kendımı hıc ıyı hıssetmıorum..sımdı babası dra goturdu kontrol ıcın sabırsızlıkla onları beklıorum..agrılarım old.ıcın ben gıdemedım
cogu formda cok uyuması normal degıl sarılık uyku verır dıyo napcam bılmıorum..bebegım boyle yaptıkca cok uzuluyor ve sınırlenıyorum

evet canım zor bıraz ama gecıyo valla.sen ne yap et kızınıuyandır 1 damlada olsa emzır mutlaka.Armin de cok uyuyodu çok şükür biz sarılık felan olmadık hıc,ama ben hep kaldırdım 2 saatte hep meme verdım mama hıc vermedım,sütüm basta damla damla gelıyodu emzırdıkce arttı.ha bı de pompa sormustun az önce ben avet kullanıyoruum elektrıklı cok memnunum hıc agrıtmıyo.

Cnmmmmmm soyacaksin merak etme usumez.cikar altindakini yrm kolluda kalsin bir guzel emzir az yazdim hemen cabukkkk.6 saat cok fazla

selam kızlar
anca girebilme fırsatı bulabildim
doğum hikayeme gelince çarşamba sabahı kontrole gittiğimde 6 cm açılma olduğunu söylediler hemen doğumhaneye gönderdiler
orda da uzman doktor kontrol etti 7 cm açılma olduğunu ve rahmin açıldığını söyledi
sancım yok suyum gelmemişti
sancı odasına alıp suni sancı verdiler ve suyumu boşalttılar
3 saat sancı çektim ve sonunda 10 cm açılmıştı hemen doğuma aldılar
Allah'ıma şükürler olsun doğumum çok kolaydı ama sancı beni mahvetti öldüm öldüm dirildim en sonunda bağırdım artık dayanamıyorum beni sezeryana alın diye ama normal yaptım tabii ki çok şükür
annem benimle kalıyor çok şükür
kızıma ve bana çok iyi bakıyor gelenime gidenime hizmet ediyor
gelen giden çok tabii bu arada
kızımın emmeside çok iyi ama sanırım yeterli miktarda sütüm gelmiyor ve hastanedede hiç emziremedim 5-6 saat aç kaldı yavrum biberonla mama takviyesi yapıyorum başka çarem kalmadı
aslında sütüm var ama kızım emdiği zaman istediği miktarda gelmediği için hemen yoruluyor bırakıyor ağlıyor dayanamıyorum
kızım çok uyuyor uykusunda emzirmeye çalışıyorum ama bütün çabam boş kaldıramıyorum emmiyor
sanırsam süt düğümlenmesi var öyle söylüyorlar
sağıyorum akmasada damla damla geliyor yine de çok şükür
alttan dikişlerim acıyo sanırım kuruyo kuruduğunda da acıyo sürekli pansuman yapıyorum
kızım bugün 6 günlük oldu yarın kontrolümüz var bakalım ne durumdayız
şimdilik haberler bu kadar
şuanda kızım uyuyor annem evi temizliyor bende fırsat bu fırsat gireyim dedim
geçmişe bi göz atayım şimdi

merhaba kızlar artık foruma girmek çok zorlaştı yaramaz kızım tüm vaktimi alıyor diğer yandan sizleri de merak ediyorum. yeni doğan bebişlerimize uzun sağlıklı ömürler diliyorum, annelerimiz sizleri de öpüyorum. ilk haftalardan özet geçecek olursak:
depresyona girmemek için çok çabalıyorum, kızım gece gündüzü ayırmayı öğrendi, çok şükür geceleri az uyanıyor, gaz problemimiz başladı doktor amca metsil damla verdi, prima premiumcare bez bebeğimin poposunu pişirdi, yeşil pakete geçtik, sebamed pişik önleyici pişiğimizi önlemedi, zeytinyağı kullanıyoruz. iki günde bir banyo yapıyoruz, yüzümüzde alerjik sivilceler çıktı. toplamda 9.5 kg verdim ama hala verilecek çok kilom var. kızım çok sık hıçkırık tutuyor. uzun süre iş yapınca dikiş yerlerimde ağrı başladı, evde yardımcıya ihtiyacım var. çalışmadığı halde eve yatılı bakıcı alan arkadaşımı tuhaf karşılamıştım, çok yerinde bir davranışmış oysa.
benden şimdilik bu kadar, görüşmek üzere

canım hayırlı olsun, Allah bebişinle beraber mutlu sağlıklı günler nasip etsin..
bende normal bekliyıorum. bu sabah da nişanın geldi ama sancım falan yok, suyum da gelmedi şükür.
ama tedirginim nişan geldiği için. evde istirahat ediyorum. sende de öyle bir durum olmuşmuydu?
tabi fırsat bulursan cevaplayabilirsin canım..
tekrar tebrikler...

rahat ool benim nişan pazartesi geldi bebek cuma:)) hemen gelecek diye bişi yok bekle sancılar veya suyun hangisi önce gelirse o zaman git.eğer sancın erken gelirse sıklaşmasını bekle çünkü doğal sancı sunniden daha az acı veriyo erken gidersen büyük ihtimal doğum süresini kısaltmak için sunni sancı vereceklerdir. hastanen uzak değilse 5dakkada bir olmasını bekle sonra git tavsiyem. hadi Allah yardımcn olsun. korkma ebeler doktor ne derse yap işe yarıyo.

canım üzülme hepimizde aynı sorun var sanırım benim kızım da bi uyuyunca 4-5 saat uyuyor ama ben mama veriyorum mecburen kızım kilo kaybetti.başlarda uyandırmak için ben de çok uğraşıyordum üstünü soyuyordum altını açıyordum bir de benim kızım gaz çıkarmak için omzumuza alıyoruz öyle alınca daha çabuk uyanıyordu alıp öyle tutuyordum ayaklarını ve koltuk altını uyarıyordum.sen mama veriyormusun doktor bana mama aldığı için artık uyandırma ne zmaan isterse o zaman uyansın dedi.

canım güle güle büyüt kızını sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah tebrik ederim.

kızlar bir sorum var kızıma mama veriyorum ama önce emziriyorum bir arkadaşım her emzirmede bir göğsünü ver dedi sonuna kadar çeksin asıl kilo yapan sonradan gelen süt dedi.ama benim kızım tek göğsünmle doymuor öbürünü de veriyorum.bıraktığında göğsümü kontrol ediyorum hala süt var.acaba süt sağma makinesi alıp emmediği kısmı onla mı çeksem.hangi markayı alsam yoksa gerek yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…