Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım msj okumustum ama arayınca konusuruz dıye burdan cvplamadım,fırsat olmayınca burdan yazayım
1.valla ben ne yıyecegımı sasırdım doğru dürüst sebze de cıkmadı kı söyle rahat rahat yıyelım korkuyorum herseyden yerken valla
2.gunde 3-3 bucuk lt su ıcıyorum bazen artıp azalabılıyo,onun dısında humana,süt ve komposto ıcıyorum ,dereotu,hurma ve dut yıyorum.bı de sütümü sağıyorumkı artsın.
3.gun asırı yıkıyorum şimdilik annemle yıkıyoruz daha doğrusu,havalar bıraz daha ısınsın hergun yıkıycam.
4.benım 5 kılom gıttı 5 ı kaldı gıtmıyo
benım kızmda bazen cok hızlı emınce kacıyo genzıne oksuru hemen ya yan yatırıyorum hemen ya da yuzuzutu yatırıp sırtına vuruyorum,
sızlerınde aynı seylerı yasadıgını görunce yasadıgımız seylerın normal oldugunu goruyorum,benı kızımda emerken uyuyo,uyanıksa da tekrar uyumak ıcın emmek ıstıyo,ben bı sakınca görmuyorum sımdılık,kızımın bana ıhtıyacı var ve bu benı cok mutlu edıyo
ben cok kuralcıyımdır,hamıleyken neler tasarlamıstım şöyle yapıcam böyle alıştırıcam dıye ama anne olunca degısıyomus hersey,kızım nasıl mutlu oluyosa öyle yasıyoruz su ara ılerıkı aylarda bakıcaz artık

cnm benim de sezo oldu doktorum bana yumuşak bi korse takabilirsin demişti göbeğim baya küçüldü doktoruna sor istersen
canım bugün konuştum doktorumla, nefes egzersizleri yap dedi. o da lohusa korsesi takabilirsin istersen dedi. bende öyle yapıcam inşallah çok kalmaz. bazen hala hamileymişim gibi hisedip karnımı seviyorum hareket var mı diye bakıyorum...

Kuzummm ben de 84 le grdim doguma daha hala veremedim ki:))) 79 kiloyum uzun zmndir:)) sanirim abur cuburum da oluo gitmiyooor:)) neysee sutluyuz rejim yokkk:)) ama abur cubur olmasa dha iyi tabi.cnmmm mama veriyormusun yine ?
evet canım rejim yok. ama bende iştah yok. o yüzden hemen 12kg gitti.57 ile başlamıştım en az 60 olurum zamanla inşallah. artık mama vermiyorum bebişime. bol bol sıvı tüketiyorum sütüm de artıyor böylece. hem pompada aldım sğdıka daha ok artar inşallah...

canım, yalnız değilsin kilo konusunda. bende toplamda 25kg aldım. şimdi 12kg gitti. yavaş yavaş veririz allahın izniyle. yeterki bebeişlerimiz iyi olsun...

Teyzeleri sizi çirkin kızım ve saçlarıyla tanıştırayım
Eki Görüntüle 396106
Eki Görüntüle 396107

allahım 41 milyon kez maaşşallahhh... bu ne güzellik yaa... allah sağlık versin, nazarlardan esirrgesin yavrunu...

canım, benim oğluşumda memede uyuyor ve bende beşiğine koyuyorum. biraz gzlerini açıyor. sonra tekrar uykuya dalıyor. inşallah senin bebiş kucağa alışmaz. sonra çok zorlanırsın.

kızlar Funda sabah doğum yaptı oğluşu da kendı de gayet sağlıklydı

funda, tebrik ederim canım, allah oğluşuna ve sana sağlık versin. bol bol sütün olsun. bebeğin bol bol uyusun inşallah...

nisan anneleri doğumları hız kesmeden devam ediyor. sırada kimler kaldı...
allah bekleyen arkadaşlarımıza da hayırlı doğumlar ve de hayırlısıyla evlatlarını kucaklarına almayı nasip etsin inşallah...

kızlar ben beklemedeyim aslında günümün dolmasına daha 1 hafta var dün kontrolüm vardı herşey yolunda alttanda muayene oldum açılma yok normal doğum için müsaitsin dedi doktorum bekliyoruz işte pazar günü tekrar gel dedi ....nisan annelerinden bi ben kaldım sanırım foruma 2-3 gündür pek giremiyorum en son golgemmm in haberini aldım fundada doğurmuş sanırım allah bebeklerine uzun sağlıklı bir ömür versin şimdide ben dualarınızı istiyorum

Canim allah yar ve yardimcin olsun ins. sagsalim bu dogumdan ikinizde saglicakla cikarsiniz ins.(cumleten amin) dualarim seninle...ne mutlu sana anne olmana az kaldi

kızlar mrb..anne olduktn sonra ozellıkle ılk zamanlar forma gırmek zormus gerckten:)
bugun taburcu olduk..kızımda bende sagılıklıyız fakat sorunumuz hıc bıtmıyor oda emzırme..
gogus ucum cok az oldugu ıcın benım guzel kızım emme askıyla yanıp tutusuo ama agzına alamıyor malesef ..2 gun dtum yoktu zaten bugun goguslerım dolmus oda ucunu sısırmıs meme bas cıkmıo..kalkandan bıle cıkmıyor.sagaym dedım oda ıse yaramadı..
mama takvıyesı yapıyoruz suanda..cok uzuluyorum cok streslıyım..goguslerım delı gıbı agrıo sut var ama emzıremıyorum ..napacam kızlarrr cok acıl akıl verın nolurrrrrrrr

canim merhaba,
hayirli olsun öncelikle bebisin. Bende ne zamandir giremedim foruma, ilk zamanlar gercekten girmek zor oluyor...bebis insanin tüm vaktini aliyor. Emzirme konusunda, meme ucuna takilan silikon uclar var, onlardan kullanmayi denedin mi??? Benim meme uclarim yarilmisti ben ondan taktim, eminim senin meme ucunuda cikartir o, eczaneye bir sor...

Insallah faydasini görürsün canim....

Merhaba güzel annisler,
uzun zamandir giremedim foruma, malum oglusum tüm zamanimi aliyor. Bilgisayar basina oturacak zaman kalmiyor, o uyurken bende uyumaya calisiyorum – yoksa geceleri cok yorgun oluyorum.
Nasilsiniz iyimisiniz, umarim hepiniz iyisinizdir, gecmisi okuyamadim – dogum yapan anneleride tebrik ediyorum, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrularini.. doguracak olanlarida bir avazda kurtarsin Rabbim….
Dogum hikayemi paylasmak istiyorum artik, nerdeyse 1 ay oldu dogum yapali….
Normal dogumdan korktugumu her seferinde dile getirmistim, aslinda hem normal hemde sezeryandan korkuyordum. Ama sonucta bebek sahibi olmakta istiyordum. Neyse gelelim hikayemize. 35ci haftamiza gelmeden, dogum yapacagim hastaneye gidip sezeryan olmak istedigimi söyledim. Orada ki kaydi yapan ebeler nerdeyse beni döveceklerdi sezeryan istedigim icin.. Bir tanesi 6 hafta ilgilenemezsin bebeginle, cok agrin olur, sonra bize gelip dert yanma falan dediler.. Ben zaten korkan biriyim, onlar öyle dedikce ben daha da cok korktum, kafam karisti – ama yinede dogum icin randevu verdiler. Neyse 25 mart´ta hastaneye yatacaktim ve 26 mart´ta dogum olacakti. Son 10 gün gecmek bilmedi sanki, korku, heyecan falan. Neyse 25 mart Pazar oldu ve ben saat 14:30 da hastanedeyim, odami falan gösterdiler, esyalarimi koydum ve hemsire isterseniz disari cikabilirsiniz, aksam 8 gibi gelirsiniz dedi. Bende tamam olur dedim, esim ben, abim ve yengemle beraber annemlere gittik, orada yemek falan yedik. Sonra 8´e dogru hastaneye geldim, esim beni birakti eve döndü. O gece sürekli yasin okudum, dua ettim, bir ara dalmisim. Sabah kalktigimda yine heyecan var tabi ki, saat kacta doguma alacaklarini söylemediler tam olarak, esimde girecegi icin saat 10-11 gibi olur demislerdi. O gün sabah bana önlük ve giymem icin corap getirdiler, sonra banyoya gittim giyindim, ama önlügün arkasini ilikleyemedim – banyoda biri daha vardi, ondan yardim istedim. O da yasca benden kücük bir bayandi, 32ci haftasindaydi hamileliginin. Bebegi gelismedigi icin sezeryan olacakti. Ikimizdede bir heyecan – dedim ben senden önceyim sanirim… o da benim gibi korkuyordu.. neyse görüsürüz dedik ayrildik.. Esim ve ben oda da bekliyorduk, o kizi götürdüklerini gördüm, meger o benden önceymis.. sonra beni almaya geldiler, ameliyathaneye ciktik, orada ben o kizi gördüm, adiyla seslendim bitti mi dedi, o da merhaba hatice – evet benim ki bitti dedi..o anda ameliyat ekibinden biri saka yaparak gülerek „evet onun isini bitirdik“ dedi.
Neyse ben esimle halen bekliyorum, esim ameliyathaneye girmek icin giydirildi, o arada anestezici geldi ve kendini tanitti, ameliyati yapacak doktor geldi kendini tanitti, korkmayin – bu sürekli yapilan bisey dedi. Esimin kuaför oldugunu ögrenmisler, Sonra sakaci birisi gelerek, sac kestirmeye yikatmaya ve fön cektirmeye geldiniz degil mi diye bana sordu . Bende evet dedim. Sonra beni iceri aldilar, spinal anestezi yapilacak falan, o sakaci olan bana moral veriyor, korkma diyor – ben sana anlatacagim neler yapiliyor diye dedi. Belden yaptiklari igneyi gercekten hic hissetmedim. Sonda falan taktilar, alt tarafim uyusuk oldugu icin hissetmedim bile. Sonra beni yatirdilar, perde falan cekildi, sonra esimi iceri aldilar ve dogum basladi. Anestezi uzmani sürekli bana nasil oldugumu soruyordu. Cok fazla sürmeden bebisim geldi dünyaya, ben o an aglamaya basladim, cok farkli bir duyguydu yasadigim, esimde cok duygulandi. Oglusumu hemen doktor kontrol etti falan – esim yanina gitti – sonra bana gösterdiler kisa. Sonrada esim bebekle birlikte cocuk odasina gitti, benimde dikislerimi bitirdiler. O sakaci olan adam bana hadi yatagini getirdim, gec bakalim yatagina dedi, biliyor ya ben kipirdayamiyorum. Bende nasil geceyim dedim, ahhh su kadinlar – ne istediklerini hemen bize söylemezler diye güldü . Sonra beni uyanma odasina aldilar– ayaklarimi hissetmiyordum halen. Üsüme falan geldi, üzerime sicaklik veren bisey örttüler, kesi yerime agir kücük iki torba koydular. Orada agri kesici serum taktilar. Bu arada oglusum ögleyin 12:12 gece dünyaya geldi. 1 saat sonra beni odama götürdüler, esim oglumu getirdi, o an yine aglamaya basladim.
O gün hic ayaga kaldirmadilar, ayaklarimin uyusuklugu gecmedigi icin. Ertesi gün sabah saat 6´da hemsire geldi, sandalyeyle banyoya götürdü, ilik dus aldirdi ve oradan yürüyerek geri geldim….ilk 2 gün iyiydi, agrilar dayanilir haldeydi, serum takili oldugundan . 3cü günden itibaren agri kesici hap verdiler, sadece oturup kalkarken agrilar oluyordu, yürürken daha iyiydi… 7 gün hastanede kaldik, nasil emzirecegimizi, nasil bebisi giydirecegimizi falan gösterdiler. Kilo alip almiyor mu, sariligi varmi falan ona baktilar, sonra duyma testi, kalca cikigi varmi ultrason falan yapildi, kan tahlilleri vs vs.. ve Cumartesi evimize geldik. Iste o gün bugündür oglusum Mikailim bizimle (53 cm ve 3.090 gr dogdu oglum)
Biraz uzun oldu hikayem ama umarim SIKILMADAN okursunuz.

Son düzenleme:
selam güzel annisler,

Sezeryanla dogum yapan arkadaslar, tecrübelerinizi paylasirmisiniz yani kesi yerine herhangi bir bakim yapiyormusunuz, kesi yerinde ve hafif üzerinde ki bölgede sertlik var mi??? Bu arada göbisler gitsin diye herhangi bir hareket yapiyormusunuz, tavsiye edildi mi size??

-----------------------------------------------------------

Birde benim oglusumun gaz problemi oluyor, gazi nasil cikartiyorsunuz??

Firsat buldukca girmeye calisacagim...

canım ben şuan kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak duruyorum.baharatlı ve çok acı yeme taraftarı da değilim.bebğimi dün ilk kez yıkadık yarın tekrar yıkarız şimdilik gün aşırı havalar biraz daha ısınsın her gün yıkarız.şuan hem annem hem kayınvalidem yanımda onlar yıkadı.annem gidecek ama kayınvalidem yannımda onla yıkarız.bir de kilo sormuşsun sanırım benim sadece 5 kilom gitti 3220 si bebek zaten daha da birşey yok umarım gider yavaş yavaş.

diğer konuya gelince:))) benim kızım da çok sıçrıyor yüksek sese irkilerek tepki veriyor ama normal herhalde.tıkanma bugün bizde de oldu annem yanımda çok şükür ben çok panik oluyorum hemen kaldırdım yan çevirdim falan ama birkaç saniye hiçbirşey yapmadan duruyor sonra nefes alıyo o arada benim yüreğim ağzıma geliyor işte.

canım emdikçe meme ucun uzuyor.ama meme ucu çıkartan birşey duymuştum bi araştır istersen.inşallah işe yarar ama stres yapma benim bebeğim kilo verdi doktor niye sütün az dedi ben de bilmemki beslenmeme dikkat ediyorum aslında dedim beslenme falan değil sıkıntı yapma dedi rahat ol

golgemcnmmmm bnmmm gozunn aydin tatlim.kavustun fistiginaAnali babali buyusun tatlim bnm.opuyorum coooook.sorunun hakkinda gercekten bilgim yok:S olsa seve seve yard. olurum herzmn

gorkemliiicnmm napiosunnn?ay sabah aklima geldi sen gobegi sormustun dimi ben sanirim cvp yazmadim ona.gobus suanda evde/aslinda uni. yada camiiye gommeli derler ama evde hala bizimki:))) ztn onu gorunce aklima geldi yazmakk:))

Gorkemlicnmm hali bakiyorum bebise.varmi bi fikrin ?? Biz simdi ayni odadayiz.fakat 6 aylik oldugunda odasina geciricem kuzucugu.

canım tekrar hayırlı olsun.burda daha önce yine tavsiye etmiştim.süt sağma makinası kirala.hastane tipi olanlardan.çok faydasını görürsün.bi süre biberon yada kaşıkla verirsin...

canım tekrar hayırlı olsun.burda daha önce yine tavsiye etmiştim.süt sağma makinası kirala.hastane tipi olanlardan.çok faydasını görürsün.bi süre biberon yada kaşıkla verirsin...

tatlım has denedım dedıgın makınayı.hem cok canımı yaktı hemde cok gec oluyor sagması..gogus ucu sılıkonuda kullandım ondada hava yutuo yıne olmuyor.goguslerım cok doldu ve acı cekıyorum baslarıda ok sert kafayı yıcem

Buyuk zevkle okudum tsk ederim paylastigin icin, ben zaten dunden raziyim birileri hikayesini anlatsada bizlerde fikir edinelim diye eline saglik canim ve allah evladina uzun hayirli omur nasip etsin amin

kıyamam ya bildiğim tek bişey kaldı oda göğüslerine sıcak su kompresi yapmak ısıtılmış havlu yada sıcak su torbası ile.eğer duşa izin verildiyse sıcak tarafı duş başlığını memelerine tut..inşallah düzene girersin canım

selam kızlar 2 saatte bir besleme rutininden dolayı gün nasıl geçiyor anlamıyorum.emeklerimin boşa çıkmamasına seviniyorum .3400 olmuş kızım.doğum sonrası 2950lere kadar düşmüştük.süt sağmaya devam.çok işime yaradı bu sağma makinası.emziriyorum ama sadece unutmasın diye.unutmuyoruz allahtan:))40 çıkana kadar bu şekilde gidicem.en azından ne kadar yedi biliyorum.sarılık maceramız beni bu yola itti.oh ne güzel emiyo demiştik başlarda ama olmayan sütle sadece emzik muamelesi görmüş benim memişler.

gaz muhabbeti başladımı sizde.bizde şimdilik bişey yok.dr öyle bir korkuttuki ödüm patlşıyo gaz olacak sürekli ağlayacak diye...bu konuda
soğuk içecek yasak ılık olcak
cay kahve nescafe kola yasak
narenciye yasak
çiğ sebze meyve yasak

günde en az yarım lt süt
komposto
3 lt su içilecek
mineralli su günde 1 defa

ayrıca bebek ayağına 3 kat çorap olacak 2 çorap bir patikte olur. ve elinde eldiven.başı dışarı çıkınca örtülecek bere falanla.annede ayak ve sırt sıcak tutulacak ayak çoraplı sırta şal. terim üzerinde soğumayacak.terleyince üstünü değiştirceksin.

şimdilik bu kadar yazabiliyorum.sizlerde faydalandığınız şeyleri yazın mutlaka.ihtiyacımız var bu ara her denenmiş bilgiye..

benimde bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim

sizler kaç saatte bir besliyosunuz ??
gecede kaldırıyomusunuz beslemeye?
ağlayarakmı uyanıyor?yoksa zorlamı kaldırıyosunuz?
besle alt değiş gaz çıkart sıarsınımı takip ediyosunuz??

cnm sagarak verıosunya ne kadar cc verıyorsun bebısıne pekı? yenı dogdugunda ne kadardı verdıgın olcek sımdı ne kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…