canım üzülme hepimizde aynı sorun var sanırım benim kızım da bi uyuyunca 4-5 saat uyuyor ama ben mama veriyorum mecburen kızım kilo kaybetti.başlarda uyandırmak için ben de çok uğraşıyordum üstünü soyuyordum altını açıyordum bir de benim kızım gaz çıkarmak için omzumuza alıyoruz öyle alınca daha çabuk uyanıyordu alıp öyle tutuyordum ayaklarını ve koltuk altını uyarıyordum.sen mama veriyormusun doktor bana mama aldığı için artık uyandırma ne zmaan isterse o zaman uyansın dedi.
canım güle güle büyüt kızını sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah tebrik ederim.
kızlar bir sorum var kızıma mama veriyorum ama önce emziriyorum bir arkadaşım her emzirmede bir göğsünü ver dedi sonuna kadar çeksin asıl kilo yapan sonradan gelen süt dedi.ama benim kızım tek göğsünmle doymuor öbürünü de veriyorum.bıraktığında göğsümü kontrol ediyorum hala süt var.acaba süt sağma makinesi alıp emmediği kısmı onla mı çeksem.hangi markayı alsam yoksa gerek yok mu
canım üzülme hepimizde aynı sorun var sanırım benim kızım da bi uyuyunca 4-5 saat uyuyor ama ben mama veriyorum mecburen kızım kilo kaybetti.başlarda uyandırmak için ben de çok uğraşıyordum üstünü soyuyordum altını açıyordum bir de benim kızım gaz çıkarmak için omzumuza alıyoruz öyle alınca daha çabuk uyanıyordu alıp öyle tutuyordum ayaklarını ve koltuk altını uyarıyordum.sen mama veriyormusun doktor bana mama aldığı için artık uyandırma ne zmaan isterse o zaman uyansın dedi.
canım güle güle büyüt kızını sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah tebrik ederim.
kızlar bir sorum var kızıma mama veriyorum ama önce emziriyorum bir arkadaşım her emzirmede bir göğsünü ver dedi sonuna kadar çeksin asıl kilo yapan sonradan gelen süt dedi.ama benim kızım tek göğsünmle doymuor öbürünü de veriyorum.bıraktığında göğsümü kontrol ediyorum hala süt var.acaba süt sağma makinesi alıp emmediği kısmı onla mı çeksem.hangi markayı alsam yoksa gerek yok mu
Ayyyyyyyyy gozun aydinnn cnm bnmmmmm.anali babali,saglikli buyusun bebisinnnn cnm meme ucu cikarici var bak nette al istersen ondan cnm
hayırlı olsun canımcım.allah analı babalı büyütsün.sağıp biberonla verebilirsin.
canım gözün aydın, snde kavuştun mis kokulu yavruna allah ikinize sağlık versin. tebrik ederim..
gögüs ucu küçük ise pompa al canım sütünü sağıp onu biberonla verirsin...
allaha manet ol.
anaaaaaam hadi gözün aydın canım,Allah ayırmasın
Ayyyy hepinize tek tek yazdım yazdım yollarken bağlantı hatası oldu gitti hepsiToptan tşk etsem ayıp olmaz dimii
Teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için teyzeleri Amin inşallah..
a.sahin Tebrikler canım gözün aydın. Maşallah bebeğineSıkıntıların da tez zamanda geçer inşallah.
Br_ak Senin yaramaz daha aceleci çıktı desene :) Gözün aydın canım tebrikler
golgemmm Hayırlı haberlerini bekliyoruz tatlımm
love_honey Sütün bol bol olsun inş canım. Ben emziriyorum ama ne kadar geliyor bilmiyorum :44:
Bahar'da yaptım doğumu, memnun kaldım çok şükür. Bi de kocacımın bi akrabası denk geldi o gece, nöbetçi ebe asistanıymış.
Senin de sıkıntıların geçsin inş.
Hepimizin kucaklarının dolu olmasına çok az kaldı
canım, maşallahhh rabbim her zaman size sağlık ve mutluluk nasip etsin. güle güle büyüt bebeğini..
ay ne güzel oldu topikimiz hamilelik çizelgeleri bebek çizelgelerine döndü...
doğurmayan kaldı mı?
a.şahin vardı bekleyen zamanı gelen var mı haberiniz?
bu aradaa emziren anneler huuu sizlere sesleniyorum...
-nasıl besleniyorsunuz gaz yapmasın diye yemedikleriniz neler? ben yiyecek bişi bulamıyorum ya gaz yapar diye korkuyorum.
-süt için günde ne kadar su içiyorsunuz? su içmek dışında sütünüz olsun diye yaptığınız birşey var mı?
-bebekleri ne kadar sıklıkla yıkıyorsunuz bidee siz mi yıkıyorsunuz?
-son olarak doğumdan sonra ne kadar kilonuz gitti...ne durumdasınız
merhabalar
arkadaşlar biraz moralim bozuk kızım kilo kaybetmiş ve biraz hızlı olmuş mama miktarını arttırdık günde en az 4 kez 1 ölçek dedi doktor bu arada beni bazen saatte bir emiyor.ama doymamış yine de.bu arada sarılığımız var biraz doktor şuan tahlile gerek yok cumartesi tekrar bakacağız dedi.hep yüzüne bakıp duruyorum daha mı çok sarardı acaba diye gözlerinin içine bakmaya çalışıyorum orda yok çok şükür.cumartesiye inşallah artmaz bunun için dua ediyorum.bugün göbeğimiz düştü çok şaşırdım 4. günümüzdeyiz yarın yıkayacağız inşallah prensesimi.dün gece çok ağladı korktuk doktora götürdük falan kızlar annelik çok tuhaf birşeymiş içim acıdı parçalandı resmen elim ayağım birbirine dolaştı.inşallah kızım en kısa zamanda kilo alır ve sarılığı geçer.ben iyiyim çok şükür ağrılarım umurumda bile değil kızım iyi olsun yeter.yalnız birşeyi merak ediyorum sezaryen olan anneler kanamanız nasıl benim çok az adet kanamasından bile az normalmi ki?
hadi gözün aydın canım o kadar bekledinn sezo olursun diye korkuyordum normal doğurmuşsun.güle güle büyüt kızına sana bol bol huzur ve mutluluk getirsin inşallah.acıların da en kısa zamanda geçer merak etme.
sağol canım amin inşallah
sevindim canım senin adına iyi oldu orda yaptığın.
hadi bakalım sen de inşallah sağlıkla al bebeğinin kucağına burda güzel haberlerini okuyalım.kolaay ve sağlıklı bir doğum diliyorum canım
canım benim kızımda memede uyuyor hatta hep orda durmak istiyor doktor normal olduğunu emme refleksinin kuvvetli olduğunu söyledi.biz dün akşama kadar yapışık gezdik kızım memedeyken yemek yedim hatta.
canım yukarıda bahsettiğim sıkıntılarımız var ben iyiyim çok şükür inşallah kızım da iyi olur.dikişlerdeki ağrı çok değil hareketlerimde beni fazla engellemiyor ama yine de dikkat etmek lazım daha çok yeni çünkü.sütüm iyi buarada maşallah diyeyim.sen nasılsın
kızlar merheba anca fırsat bulabildim.sabah 9:15 te kızıma kavuştum.oda bende gayet sağlıklı ve iyiyiz.dünyalar tattlısı bir kızım var.darısı doğum yapacakların başına.detayları daha sonra paylaşırım.dualar için sğl.kızlar öpüyorum hepinizi.
Allah analı babalı etsin gözünüz aydın canım....bol bol sütün olsun inş yarasın bebişine...dualarımız sizlerle canım dular müşterek ...Allah kolaylık versin....
Allah hayırlısıyla doğumunu nasip etsin canım gönlüne göre versin...
ammannnnn boşveeerrrr gez pijamayla rahat rahat...evi de nasıl olsa toplanır boşver lohusasın kim takar eviiii :)
:):) amanin dünürler de laf atarlarmış biribirne ne güzel yaaa ben hala bekliyorum hala mesaideyim yaaaaa.....sizleri okudukça özeniyorum valla :)
h
kız sen de taktığın kiloya bak..5 kg da kg mu yaniii azcık şöle anne olduğun belli olsun dimi...boşveeerrrrrr..o gidecek zaten emzirdikçe ayyy bu sfer de çok zayıf oldum diceksin sonra bak benden demesi....:)
Ammmaaannninnnn Allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin canım yaaaa...herkes kavuştu beişine şurda kaç kişi kaldı kiii...zaten kendimi saymuyorum daha benim var kısmetse...Allah yardımcın lsun canım..güzel haberlerle dönmeni bekleyecez...
Allah yardımcın olsun canım senin de Allah gönlüne göre versin...ee 2. kez anne olmak başka bi tecrübe düşüncelerini paylaşıyorum ben de ikinci kez yaşayacam inş günü gelince...kalabalık iyi değil zaten adam gibi bi kişi olsun yanında yeter....kuru kalabalığa gerek yok zaten...:)
tşk ederim cnm çok sağol inşallah
merhabalar
arkadaşlar biraz moralim bozuk kızım kilo kaybetmiş ve biraz hızlı olmuş mama miktarını arttırdık günde en az 4 kez 1 ölçek dedi doktor bu arada beni bazen saatte bir emiyor.ama doymamış yine de.bu arada sarılığımız var biraz doktor şuan tahlile gerek yok cumartesi tekrar bakacağız dedi.hep yüzüne bakıp duruyorum daha mı çok sarardı acaba diye gözlerinin içine bakmaya çalışıyorum orda yok çok şükür.cumartesiye inşallah artmaz bunun için dua ediyorum.bugün göbeğimiz düştü çok şaşırdım 4. günümüzdeyiz yarın yıkayacağız inşallah prensesimi.dün gece çok ağladı korktuk doktora götürdük falan kızlar annelik çok tuhaf birşeymiş içim acıdı parçalandı resmen elim ayağım birbirine dolaştı.inşallah kızım en kısa zamanda kilo alır ve sarılığı geçer.ben iyiyim çok şükür ağrılarım umurumda bile değil kızım iyi olsun yeter.yalnız birşeyi merak ediyorum sezaryen olan anneler kanamanız nasıl benim çok az adet kanamasından bile az normalmi ki?
Ahhh canım benim annelik işte böle bişee...kendin yoksun artık varsa yoksa bebişler...inş kilosu da en kısa zamanda normale döner canım üzülme...böle bu işler...çiçek gibidir bazen çiçekler bi bakarsın solar bi bakarsın açarlar ama böle böle büyüyorlar kafana takma canım...Allah sağlık sıhhat versin de o önemli...
Allah analı babalı etsin inş tüm yeni bebişleri...canım gözün aydın ....mşllh annesine de bebişinize de...sıra bize geliyor yavaştan...Allah kolaylık versin canım sana da bebişinle....:):)
tşk ederim cnm çok sağol
oy oy maşşallahhhhh çooook tatlıııı saçlara bak hele
kızlar mrb..anne olduktn sonra ozellıkle ılk zamanlar forma gırmek zormus gerckten:)
bugun taburcu olduk..kızımda bende sagılıklıyız fakat sorunumuz hıc bıtmıyor oda emzırme..
gogus ucum cok az oldugu ıcın benım guzel kızım emme askıyla yanıp tutusuo ama agzına alamıyor malesef ..2 gun dtum yoktu zaten bugun goguslerım dolmus oda ucunu sısırmıs meme bas cıkmıo..kalkandan bıle cıkmıyor.sagaym dedım oda ıse yaramadı..
mama takvıyesı yapıyoruz suanda..cok uzuluyorum cok streslıyım..goguslerım delı gıbı agrıo sut var ama emzıremıyorum ..napacam kızlarrr cok acıl akıl verın nolurrrrrrrr
aynı dertten muzdaribiz cnm Allah yardımcımız olsun inşallah
selam kızlar 2 saatte bir besleme rutininden dolayı gün nasıl geçiyor anlamıyorum.emeklerimin boşa çıkmamasına seviniyorum .3400 olmuş kızım.doğum sonrası 2950lere kadar düşmüştük.süt sağmaya devam.çok işime yaradı bu sağma makinası.emziriyorum ama sadece unutmasın diye.unutmuyoruz allahtan:))40 çıkana kadar bu şekilde gidicem.en azından ne kadar yedi biliyorum.sarılık maceramız beni bu yola itti.oh ne güzel emiyo demiştik başlarda ama olmayan sütle sadece emzik muamelesi görmüş benim memişler.
gaz muhabbeti başladımı sizde.bizde şimdilik bişey yok.dr öyle bir korkuttuki ödüm patlşıyo gaz olacak sürekli ağlayacak diye...bu konuda
soğuk içecek yasak ılık olcak
cay kahve nescafe kola yasak
narenciye yasak
çiğ sebze meyve yasak
günde en az yarım lt süt
komposto
3 lt su içilecek
mineralli su günde 1 defa
ayrıca bebek ayağına 3 kat çorap olacak 2 çorap bir patikte olur. ve elinde eldiven.başı dışarı çıkınca örtülecek bere falanla.annede ayak ve sırt sıcak tutulacak ayak çoraplı sırta şal. terim üzerinde soğumayacak.terleyince üstünü değiştirceksin.
şimdilik bu kadar yazabiliyorum.sizlerde faydalandığınız şeyleri yazın mutlaka.ihtiyacımız var bu ara her denenmiş bilgiye..
benimde bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim
sizler kaç saatte bir besliyosunuz ??
gecede kaldırıyomusunuz beslemeye?
ağlayarakmı uyanıyor?yoksa zorlamı kaldırıyosunuz?
besle alt değiş gaz çıkart sıarsınımı takip ediyosunuz??
kızım hep uyuduğu için sürekli besleyemiyorum ama şuan 1 saat içinde 3 kere emzirdim süt yeterli gelmiyo sanırım uykusundan uyandırmaya çalışıyorum nafileeee
gece 2 kere beslemeye çalışıyorum yoksa kalkmıyo uyuyo hep
aynı sırayı takip ediyorum cnm
kafayı yıcemmmm((( kzım uyanmıyor arkadaslar bır yatıyor 5 6 saat uyanmıyor nerdeyse..2 saatte bır kaldırıp emzırmem gerek dr sarılık baslangıcı var dedı ama malesef ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum..aglamaktan gozlerım sıstı uyandıgındada cok az emıp uykuya dalıyor tekrar gogsumde..
bırde manuel pompa var sagarken canım cok yanıyor..elektrıklı pompa kullananlar sagarken acı verıyomu yoksa ondn aldırayım
kızlarımız aynı cnm yaaa sorunlar aynı dertler aynı
A.sahin,drusellaoptummm siziiii ve bebisssssleriniziiiiiii
tşkler mujjcum bende seni çok öptüm
canım hayırlı olsun, Allah bebişinle beraber mutlu sağlıklı günler nasip etsin..
bende normal bekliyıorum. bu sabah da nişanın geldi ama sancım falan yok, suyum da gelmedi şükür.
ama tedirginim nişan geldiği için. evde istirahat ediyorum. sende de öyle bir durum olmuşmuydu?
tabi fırsat bulursan cevaplayabilirsin canım..
tekrar tebrikler...
tşkler cnm amin inşallah
kafayı yıcemmmm((( kzım uyanmıyor arkadaslar bır yatıyor 5 6 saat uyanmıyor nerdeyse..2 saatte bır kaldırıp emzırmem gerek dr sarılık baslangıcı var dedı ama malesef ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum..aglamaktan gozlerım sıstı uyandıgındada cok az emıp uykuya dalıyor tekrar gogsumde..
bırde manuel pompa var sagarken canım cok yanıyor..elektrıklı pompa kullananlar sagarken acı verıyomu yoksa ondn aldırayım
selam kızlar 2 saatte bir besleme rutininden dolayı gün nasıl geçiyor anlamıyorum.emeklerimin boşa çıkmamasına seviniyorum .3400 olmuş kızım.doğum sonrası 2950lere kadar düşmüştük.süt sağmaya devam.çok işime yaradı bu sağma makinası.emziriyorum ama sadece unutmasın diye.unutmuyoruz allahtan:))40 çıkana kadar bu şekilde gidicem.en azından ne kadar yedi biliyorum.sarılık maceramız beni bu yola itti.oh ne güzel emiyo demiştik başlarda ama olmayan sütle sadece emzik muamelesi görmüş benim memişler.
gaz muhabbeti başladımı sizde.bizde şimdilik bişey yok.dr öyle bir korkuttuki ödüm patlşıyo gaz olacak sürekli ağlayacak diye...bu konuda
soğuk içecek yasak ılık olcak
cay kahve nescafe kola yasak
narenciye yasak
çiğ sebze meyve yasak
günde en az yarım lt süt
komposto
3 lt su içilecek
mineralli su günde 1 defa
ayrıca bebek ayağına 3 kat çorap olacak 2 çorap bir patikte olur. ve elinde eldiven.başı dışarı çıkınca örtülecek bere falanla.annede ayak ve sırt sıcak tutulacak ayak çoraplı sırta şal. terim üzerinde soğumayacak.terleyince üstünü değiştirceksin.
şimdilik bu kadar yazabiliyorum.sizlerde faydalandığınız şeyleri yazın mutlaka.ihtiyacımız var bu ara her denenmiş bilgiye..
benimde bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim
sizler kaç saatte bir besliyosunuz ??
gecede kaldırıyomusunuz beslemeye?
ağlayarakmı uyanıyor?yoksa zorlamı kaldırıyosunuz?
besle alt değiş gaz çıkart sıarsınımı takip ediyosunuz??
merhaba kızlar artık foruma girmek çok zorlaştı yaramaz kızım tüm vaktimi alıyor diğer yandan sizleri de merak ediyorum. yeni doğan bebişlerimize uzun sağlıklı ömürler diliyorum, annelerimiz sizleri de öpüyorum. ilk haftalardan özet geçecek olursak:
depresyona girmemek için çok çabalıyorum, kızım gece gündüzü ayırmayı öğrendi, çok şükür geceleri az uyanıyor, gaz problemimiz başladı doktor amca metsil damla verdi, prima premiumcare bez bebeğimin poposunu pişirdi, yeşil pakete geçtik, sebamed pişik önleyici pişiğimizi önlemedi, zeytinyağı kullanıyoruz. iki günde bir banyo yapıyoruz, yüzümüzde alerjik sivilceler çıktı. toplamda 9.5 kg verdim ama hala verilecek çok kilom var. kızım çok sık hıçkırık tutuyor. uzun süre iş yapınca dikiş yerlerimde ağrı başladı, evde yardımcıya ihtiyacım var. çalışmadığı halde eve yatılı bakıcı alan arkadaşımı tuhaf karşılamıştım, çok yerinde bir davranışmış oysa.
benden şimdilik bu kadar, görüşmek üzere
msj kutunu bosalt kuuuuzuuuuu
Günaydın kızlar...
Nişanım geldi sabah 8de. Doktorumu aradım, ağrın artmazsa suyun gelmezse acele etmeyelim dedi. Ama ben çok heyecanlandım ve telaşa kapıldım. Doğum hemen başlamazmış genelde. Sancım da yok öyle belirgin bi şekilde. Normal için bekliyoruz bu arada. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum....
ay ay allahım bayıldım bayıldım kzına canım maşallah suphanallah allah kem gözlerden korusun bal bal...
Sağolun teyzeleri amin inşallah :)....
oy oy maşşallahhhhh çooook tatlıııı saçlara bak hele
kızımın gobegı dustu hahayyyyyyy:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?