Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ben ilk oğlumda emzik vermek istemedim denediğim de oldu ama istemedi
bende zorlamadım kendi kendine uyurdu hep. tabi biberonda hiç kullanmadı

ama bu sıpa çok zorluyor beni tüm günü memede geçirmek istiyor. en azından gece rahat uykuya dalsın diye vermek istedim ama almadı.
bol bol emişiyoruz bizde. en azında sütüm birikmiyor göğüslerim rahatlıyor o emince. Nasıl olsa bir süre sonra düzene girecek çok takmıyorum o yüzden

bızım gaz sorunumuz yok çok şü kür nar işe yaradı galiba
gazı olunca ağlıyo mu pekı,kımyonu denedın mı pekı?
asıyı unutmadım zaten hemsıremız hemen arayp hatırlatıyo,yarın mı gıtsem pazartesı mı acaba?

evet canım, çok abartı olmasa da ağlıyo kuzum.. kimyonu ona vermedim ama ben yiyorum. ben de 2 mayısta gidicem aşıya.. 30 da da aylık kontrolumuz var.. sen gittin mi aylık kontrole

benimki göğsüm inince asıl, proteinli kısma gelince ucunu emzik gibi emiyor. sütü çekmiyor. seninki her seferinde ii emiyor mu?

evet canım, çok abartı olmasa da ağlıyo kuzum.. kimyonu ona vermedim ama ben yiyorum. ben de 2 mayısta gidicem aşıya.. 30 da da aylık kontrolumuz var.. sen gittin mi aylık kontrole

yarım fıncan suyun ıcıne yarım cay kasıgı kımyon ve 1/4 kup seker koy bır tasım kaynat,süz.ılındıktan sonra 2 cay kasıgı ver bebesıne.dr.tavsıyesı
agladıgı zaman white noise dinletebılırsın canım.
aylık kontrolede pazartesı gıdeyım dıyorumbeklkı haftasonu kılo alır bıraz tabı dr yarın arayıp cagırmazsa

benimki göğsüm inince asıl, proteinli kısma gelince ucunu emzik gibi emiyor. sütü çekmiyor. seninki her seferinde ii emiyor mu?

henüz küçük oldukları için yoruluyorlar ve çabuk doyuyorlar. O yüzden dibine kadar bitiremiyorlar.

Ben şöyle yapıyorum önce bir göğsümü emziriyorum. bıraktığı zaman çenesiyle oynayıp devam ettiriyorum. baktım bayağı yumuşamış ve hala emmek istiyorsa öbür memeye geçiyoruz. ama eğer uykuya dalar gibi olursa önce altını açıp uyandırıyorum sonra diğerini de emziriyorum. Her 2 memeyi de emmeleri süt artması açısından çok önemli

Şimdi küçük oldukları için böyle biraz büyüsünler güçlensinler. ne var ne yok bitirecekler 2 dk da gör bak

ya o tarifi çok küçük diye veresim gelmiyo özellikle şeker olduğu için içinde. 2-3 aylıkken falan vereyim dedim ama dr önerisi olduğunu bilmiyordum. alır annesi alır. ben parmaklardan anlıyorum kilo aldığını. hanselle grateldeki cadı gibi

kuzenımın dr u vermıs 2 ay buyuk onun bebegı bızden,benım sorunum olmaadıgı ıcın vermedım ama mart annelerındne verenlr vardı hatta benden ıstedıler tarıfı,isterssen dr sor öyle ver.
kılo almıs farkedıyorum ama nekadar olmus cok merak edıyorum

ahhh elemmm ogun hast gıderken acık manav bulamadım nar alamadım
bebegımın cok gaz problemı var..dr damla verdı onu kullaanıorum zınco dıye..

Meraba taze anneler...nasılsınız bakalım....bakıyorum bebiş muhabbetleri havada uçuşuyor....darısı başıma....büyüdü bile mşllh sizinkiler...Allah hayırlı sağlıklı evlatlar olmalarını nasip etsin hepisinin.....

Kızlar yardımmmmmmmmm!.........

park yatak için bebek yatağı alamadım daha...siz ne aldınız en sağlıklı ve kullanışlı hangisi olur...hem altta hem üst katta kullanılabilecek bebek için en uygun bişe olsun istiyorum....
ne dersiniz recrübelerinizle.....

cnm çocuklar için yarı ortopedik yatak olmalıymış bende o yüzden yarı ortopedik yatak aldım

çok geçmiş olsun canım neysekı kötü sonuçlanmamış
gelmiş geçmiş olsun canım, bi daha yaşatmasın öyle korku..
..
geçmiş olsun canım dikkatsizler işte müşteriyi kapana kadar onların ilgileri iyi bi azarlasaydın ben bile sinir oldum inan.

Çok sağolun kızlar. Sadece azarlamak değil şikayet edesim var firmayı ama uğraşacak durumda değilim ki. Uğraştıkça strese gircem. O yüzden bıraktım gitti.

Emzik almadık biz teyzesi çok gerekirse alırım dedim, henüz gerekmiyor sanırım. İnş gerekmez bakalım.

Merhaba canım sen nasılsın ? Senin de az kaldı artık. Hep beraber bebiş muhabbetleri yapcazz inş

herkese selam kızlar
çok şükür 4 gündür kızımı emziriyorum günde 1 kere mama veriyorum sadece emzirdiğim için vakit nasıl geçiyor anlamıyorum her dk emmek istiyor bu normalmi sizce acaba anne sütünün tadına vardıda bırakmakmı istemiyor anlamadım gitti bazen 1 saat boyunca emiyor aman emsinde ben herşeye razıyım
bu arada sabah bi kalkıyorum üstüm başım hep süt olmuş sütüm akmış ama ben anlamıyorum aktığını çok şükür herşeye
şuan göğüslerimde inanılmaz bi kaynama var sanırım süt doluyor :):)
salı günü kontrolümüz vardı herşey iyi çıktı kızım 3,510 gr olmuş doğum sonrası 30 gr vermiştik 3,430 du 80 gr almışız doktor iyi kiloda almaya başlamış dedi çok sevindim
kontrolümüzde doktor 1 ay sonra kalça çıkıklığı için randevu almamız gerektiğini söyledi 18 mayısta gitcez hastaneye
önümüzdeki p.tesi sağlık ocağında 2. topuk kanı alınacak bakalım ne durumdayız
geceleri annemin yanında oluyo bebek biz rahat uyuyalım diye annem gittikten sonra napcam bilmiyorum çok zormuş ya
annem hem bebeğe hem bana hem eve hem gelene gidene yetişiyor evin bütün işlerini hergün yapıyor misafirler geliyor diye hazırlık yapıyor bu arada kaynanam yemekleri yapıyor sadece yanımızdan hiç ayrılmıyor sağolsun kızımıda o yıkıyor annem elini bile süremedi daha kendisi yumurtalı su ile yıkıyor pişik olmasın diye kırkı çıkana kadar ben yıkıcam diyor annemde arada kırgınlık olmasın diye bişey demiyor sanki annem yıkayamıcak kapasitede.
zaten hastaneden geldiğimizin ilk günü tartışma çıkarttı evde sinir oldum ailem cephe aldı onlara karşı eskisi gibi değil artık hiçbirşey nolcak bilmiyorum en sonunda bende patladım kaynanamlara dedim 4 yıldır ailem iyi sustu çok bile dayandılar diye aman lohusalıkta bile rahat vermiyor yaşayamıyorum
bide kendi akrabalarına demişki kırkından sonra yanıma alıcam bana söylemiyor ama öyle sinir oldumki anlatamam çok bekler inadına çıkmıcam bende artık kendi istedi
ayrıca mevlüt konusunda da dün demezmi burası küçük yukarda okuturum ya benim kendi evimde kuran okunmadı bu sayede okunacak bana sormadan kendi kendine karar veriyor benim arkadaşlarım gelicek falanda filan
neyse kızlar şimdilik haberler bu kadar kızım uyanmak üzere şuan
bu arada kızımın göbeği dün sabah namazında düştü çok şükürrrrr

öyle valla canım huyusz benimkisi ağladımı aç diyordum ama dün ememediğini sağdım sütün gögüsleirm ağrıdı bu muayene iyi geldi bana psikolojik olarak:))))

Kızlar ilk yenidoğan takibimiz 5günlükken yapıldı doğum yaptığım hastanede, çok şükür sorunsuz geçti. 3 hafta sonra yani 1 aylıkken yine görüşcez dedi doktor. Ama randevu almadım henüz.
Geçen gün topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimizde ordakiler hastanede de takip edilmesine gerek olmadığını söylediler. 'Takibi sadece sağlık ocağında olsa yeterli, zaten aşıları burda oluyor, gerekli durumlarda biz de hastaneye yönlendiriyoruz' dediler.
Hastaneye gitmeden sadece sağlık ocağında kontrol ettiren ya da ettirecek var mı ?
Ay bilemedim ben yine de hastaneden de randevu alsam mı :44::44::44:

Son düzenleme:

ben yazmıştım canım ama ben 3 günlükken verdm aldı sonra baya almadı çünkü sürekli emmek istiyordu ve uyuyordu memede şimdi 1 haftadır emzimiz ağzımızda cukcuk ama gündüz alıyor gece kesinlikle emzikle uyumuyor prensipli kızım benim...

Maşallah kızına da sütüne de canım.
Kayınvalidene yine bişey demicem ben Görmemeye duymamaya çalış, stres sütünü etkiler yoksa.
Yumurtalı suyu hiç duymamıştım. Bizim de 6. günümüzde düştü göbeğimiizzzz

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun kardeşinin iyi olmasına sevindim...

bende topuk knaı için gittiğimde sıkı sıkı tembihleid doktor mjutlaka aşı için getirin diye genel kontorlünüde yapıyorlar ama biz kendi doktorumuzdanda randevu aldık gerçi oda aşılarını yaptırın sağlık ocaĞINA dedi sadece birtane ası söyledi onu ben yaparım dedi hazirnda randevu aldık. doğumdan bu yana 4 kez göründük kendisine her hafta 1 kez hemen hemen. yani ikli sürdürmeyi düşünüyorum ben sonrası içinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…