Kızlar ilk yenidoğan takibimiz 1 haftalıkken yapıldı doğum yaptığım hastanede, çok şükür sorunsuz geçti. 3 hafta sonra yani 1 aylıkken yine görüşcez dedi doktor. Ama randevu almadım henüz.
Geçen gün topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimizde ordakiler hastanede de takip edilmesine gerek olmadığını söylediler. 'Takibi sadece sağlık ocağında olsa yeterli, zaten aşıları burda oluyor, gerekli durumlarda biz de hastaneye yönlendiriyoruz' dediler.
Hastaneye gitmeden sadece sağlık ocağında kontrol ettiren ya da ettirecek var mı ?
Ay bilemedim ben yine de hastaneden de randevu alsam mı :44::44::44:
herkese selam kızlar
çok şükür 4 gündür kızımı emziriyorum günde 1 kere mama veriyorum sadece emzirdiğim için vakit nasıl geçiyor anlamıyorum her dk emmek istiyor bu normalmi sizce acaba anne sütünün tadına vardıda bırakmakmı istemiyor anlamadım gitti bazen 1 saat boyunca emiyor aman emsinde ben herşeye razıyım
bu arada sabah bi kalkıyorum üstüm başım hep süt olmuş sütüm akmış ama ben anlamıyorum aktığını çok şükür herşeye
şuan göğüslerimde inanılmaz bi kaynama var sanırım süt doluyor :):)
salı günü kontrolümüz vardı herşey iyi çıktı kızım 3,510 gr olmuş doğum sonrası 30 gr vermiştik 3,430 du 80 gr almışız doktor iyi kiloda almaya başlamış dedi çok sevindim
kontrolümüzde doktor 1 ay sonra kalça çıkıklığı için randevu almamız gerektiğini söyledi 18 mayısta gitcez hastaneye
önümüzdeki p.tesi sağlık ocağında 2. topuk kanı alınacak bakalım ne durumdayız
geceleri annemin yanında oluyo bebek biz rahat uyuyalım diye annem gittikten sonra napcam bilmiyorum çok zormuş ya
annem hem bebeğe hem bana hem eve hem gelene gidene yetişiyor evin bütün işlerini hergün yapıyor misafirler geliyor diye hazırlık yapıyor bu arada kaynanam yemekleri yapıyor sadece yanımızdan hiç ayrılmıyor sağolsun kızımıda o yıkıyor annem elini bile süremedi daha kendisi yumurtalı su ile yıkıyor pişik olmasın diye kırkı çıkana kadar ben yıkıcam diyor annemde arada kırgınlık olmasın diye bişey demiyor sanki annem yıkayamıcak kapasitede.
zaten hastaneden geldiğimizin ilk günü tartışma çıkarttı evde sinir oldum ailem cephe aldı onlara karşı eskisi gibi değil artık hiçbirşey nolcak bilmiyorum en sonunda bende patladım kaynanamlara dedim 4 yıldır ailem iyi sustu çok bile dayandılar diye aman lohusalıkta bile rahat vermiyor yaşayamıyorum
bide kendi akrabalarına demişki kırkından sonra yanıma alıcam bana söylemiyor ama öyle sinir oldumki anlatamam çok bekler inadına çıkmıcam bende artık kendi istedi
ayrıca mevlüt konusunda da dün demezmi burası küçük yukarda okuturum ya benim kendi evimde kuran okunmadı bu sayede okunacak bana sormadan kendi kendine karar veriyor benim arkadaşlarım gelicek falanda filan
neyse kızlar şimdilik haberler bu kadar kızım uyanmak üzere şuan
bu arada kızımın göbeği dün sabah namazında düştü çok şükürrrrr
cnm çocuklar için yarı ortopedik yatak olmalıymış bende o yüzden yarı ortopedik yatak aldım
Sağol canım. Bi yandan ayrıca doktora da göstereyim diyorum ama bilemedim işte. Aslında dediğin gibi kontrolleri aynen sağlık ocağında da yapılıyor. Gerçi kalça usg'sinden bahsedildi burda, o sağlık ocağında yapılmaz herhalde :44:canım benim öncelikle çok geçmiş olsun kardeşinin iyi olmasına sevindim...
bende topuk knaı için gittiğimde sıkı sıkı tembihleid doktor mjutlaka aşı için getirin diye genel kontorlünüde yapıyorlar ama biz kendi doktorumuzdanda randevu aldık gerçi oda aşılarını yaptırın sağlık ocaĞINA dedi sadece birtane ası söyledi onu ben yaparım dedi hazirnda randevu aldık. doğumdan bu yana 4 kez göründük kendisine her hafta 1 kez hemen hemen. yani ikli sürdürmeyi düşünüyorum ben sonrası içinde..
eğer hastalık durumu yoksa sadece aşı ve takip yapılacak ise aile hekimliği yeter bence. Özelde de farklı birşey yapılmıyor. İlk oğlumda Prof. du doktorumuz aşısı boy kg vs. 200 tl öderdik gereksiz yere.
ben de işte bekliyorum sıramı...inş benim bebişim de olurda burdan tecrübelerinizden faydalanırım..benim her ne kadar 2. olsa da onca yıl geçmiş aradan hiçbişe hatırlamıyorum valla..Çok sağolun kızlar. Sadece azarlamak değil şikayet edesim var firmayı ama uğraşacak durumda değilim ki. Uğraştıkça strese gircem. O yüzden bıraktım gitti.
Emzik almadık biz teyzesi çok gerekirse alırım dedim, henüz gerekmiyor sanırım. İnş gerekmez bakalım.
Merhaba canım sen nasılsın ? Senin de az kaldı artık. Hep beraber bebiş muhabbetleri yapcazz inş
ayyy valla şu kayınvaldenleri gelip ben dövecem lohusa lohusa üzüyorlar seni....boşver canım hiç duyma cidden sen onları...kendi annenle takıl o da gelsin gitsin...sen eşini kafaya al isteklerin için mevlüdünü de kendi evinde yap valla ...çok kızıyorum yaaaaaaaaaaaa.....herkese selam kızlar
çok şükür 4 gündür kızımı emziriyorum günde 1 kere mama veriyorum sadece emzirdiğim için vakit nasıl geçiyor anlamıyorum her dk emmek istiyor bu normalmi sizce acaba anne sütünün tadına vardıda bırakmakmı istemiyor anlamadım gitti bazen 1 saat boyunca emiyor aman emsinde ben herşeye razıyım
bu arada sabah bi kalkıyorum üstüm başım hep süt olmuş sütüm akmış ama ben anlamıyorum aktığını çok şükür herşeye
salı günü kontrolümüz vardı herşey iyi çıktı kızım 3,510 gr olmuş doğum sonrası 30 gr vermiştik 3,430 du 80 gr almışız doktor iyi kiloda almaya başlamış dedi çok sevindim
kontrolümüzde doktor 1 ay sonra kalça çıkıklığı için randevu almamız gerektiğini söyledi 18 mayısta gitcez hastaneye
geceleri annemin yanında oluyo bebek biz rahat uyuyalım diye annem gittikten sonra napcam bilmiyorum çok zormuş ya
annem hem bebeğe hem bana hem eve hem gelene gidene yetişiyor evin bütün işlerini hergün yapıyor misafirler geliyor diye hazırlık yapıyor bu arada kaynanam yemekleri yapıyor sadece yanımızdan hiç ayrılmıyor sağolsun kızımıda o yıkıyor annem elini bile süremedi daha kendisi yumurtalı su ile yıkıyor pişik olmasın diye kırkı çıkana kadar ben yıkıcam diyor annemde arada kırgınlık olmasın diye bişey demiyor sanki annem yıkayamıcak kapasitede.
zaten hastaneden geldiğimizin ilk günü tartışma çıkarttı evde sinir oldum ailem cephe aldı onlara karşı eskisi gibi değil artık hiçbirşey nolcak bilmiyorum en sonunda bende patladım kaynanamlara dedim 4 yıldır ailem iyi sustu çok bile dayandılar diye aman lohusalıkta bile rahat vermiyor yaşayamıyorum
bide kendi akrabalarına demişki kırkından sonra yanıma alıcam bana söylemiyor ama öyle sinir oldumki anlatamam çok bekler inadına çıkmıcam bende artık kendi istedi
ayrıca mevlüt konusunda da dün demezmi burası küçük yukarda okuturum ya benim kendi evimde kuran okunmadı bu sayede okunacak bana sormadan kendi kendine karar veriyor benim arkadaşlarım gelicek falanda filan
bızım gaz sorunumuz yok çok şü kür nar işe yaradı galiba
gazı olunca ağlıyo mu pekı,kımyonu denedın mı pekı?
asıyı unutmadım zaten hemsıremız hemen arayp hatırlatıyo,yarın mı gıtsem pazartesı mı acaba?
Sağol canım. Bi yandan ayrıca doktora da göstereyim diyorum ama bilemedim işte. Aslında dediğin gibi kontrolleri aynen sağlık ocağında da yapılıyor. Gerçi kalça usg'sinden bahsedildi burda, o sağlık ocağında yapılmaz herhalde :44:
Çok şükür hastalık durumu yok şu an. Aile hekimi de öyle dedi. Kalça usgsi nasıl olur ki?
Sağol canım. Bi yandan ayrıca doktora da göstereyim diyorum ama bilemedim işte. Aslında dediğin gibi kontrolleri aynen sağlık ocağında da yapılıyor. Gerçi kalça usg'sinden bahsedildi burda, o sağlık ocağında yapılmaz herhalde :44:
Çok şükür hastalık durumu yok şu an. Aile hekimi de öyle dedi. Kalça usgsi nasıl olur ki?
Kızlar ilk yenidoğan takibimiz 5günlükken yapıldı doğum yaptığım hastanede, çok şükür sorunsuz geçti. 3 hafta sonra yani 1 aylıkken yine görüşcez dedi doktor. Ama randevu almadım henüz.
Geçen gün topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimizde ordakiler hastanede de takip edilmesine gerek olmadığını söylediler. 'Takibi sadece sağlık ocağında olsa yeterli, zaten aşıları burda oluyor, gerekli durumlarda biz de hastaneye yönlendiriyoruz' dediler.
Hastaneye gitmeden sadece sağlık ocağında kontrol ettiren ya da ettirecek var mı ?
Ay bilemedim ben yine de hastaneden de randevu alsam mı :44::44::44:
Meraba taze anneler...nasılsınız bakalım....bakıyorum bebiş muhabbetleri havada uçuşuyor....darısı başıma....büyüdü bile mşllh sizinkiler...Allah hayırlı sağlıklı evlatlar olmalarını nasip etsin hepisinin.....
herkese selam kızlar
ultrason cihazı ile kalçayı hareket ettirip bakıyorlar kısa süren bir muayene
oğlum uyuyordu hatta yapılırken
ortopedide yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam
canım ben deıkılı sürdürmeyı düşünüyorum hem hastane hem sağ.ocağı
azönce kızımı yıkadım ilk defa annem olmadan
Kızlar ya normal doğumdaki alt dikişlerden ne zaman kurtulcaz ? Kendi düşer dedi doktor ama..
Yayıla yayıla oturmayı özledim yahu yemek yerken iki sandelyeyi yan yana koyup oturuyorum, ortasını az boş bırakıp
ah ah sezeryan dikişinin nasıl olduğunu bilsen şükrederdin alt dikişine eminim
azönce kızımı yıkadım ilk defa annem olmadan
bravo
ben ilk oğlumu hiç yıkamamıştım tek başıma
2.. yi yıkarım ama artık
canım; ben de yarı ortopedik düşünüyorum ...
sen hangi markadan aldın hangi siteden veya...park yataklar için var mı yarı ortopedik bi de üst katta kullanabilmem lazım tabiii...ayrıntı verir misin canım biraz yaa.....tek bu kaldı eksiğim bi türlü karar veremedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?