Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar süt sağma makinem bugün geldi.üç saat falan bekledikten sonra sağdım bir göğsümden sadece 20 cc çıktı bu göğsümde sertlik var normalde de süt az geliyo ve memeyi zor tutuyo sol göğsümü sağamadım onu emziriyorum yani ondan ne kadar çıkacak bilmiyorum.ama çok moralim bozuldu kızımın da maşallah iiştahı yerinde bugün 2 ölçek mamadan sonra bile aranıp durdu zor uyuttum o da memede uyuyor emzik gibi emiyor.ne yapsam ya mamayı azaltacaktık ama çocuk doymuyorki nasıl azaltayım

doymadıgını nerden anlıyorsun kuzum..gunde en az 8 defa altını ıslatıyorsa doyuyor demektır demıstı dr um..benımkıde bu aralar neredeyse hıc uyumuyor 15 dak uyuyup uyanıyor anca aranıyor..memede uyumaya alıstı..sureklı emzrıyorum uykuya dalıyor sonra yerıne alıyorum uyanıyor..
bırde memede uyuduktan sonra gogsumu almaya calısıorum yerıne yatıramak ıcın meme basını cktıgımde agzından foşşşş sutler dokuluo hahahaha bzımkısı emıo ama yutmayı unutuyor sanırım uyku asamasında:)

Son düzenleme:
hıhı
sen nasılsın cnm

iyiyim çok şükür hatta doğum anı yaklaştıkça cesaretim artıyor korkum azalıyor ,bugün dr kontrolümüz vardı herşey yolunda açılma yok ama 2 gündür daha agırım zorlanıyorum ama şükür iyiyim size nasıl özeniyorum bilseniz bak doğurdunda bebiş doydu doymadı sorunu yaşıyosun eminim çok zordur ama ilk sınav önce bebişi sağ sağlim kucağa almak

selaamm arkadaslarrr nasilsinizzzz??? Fundadan haberr varmi?? evi tasidik da anca girebildim.dun baglandi netimiz.janipammaasallah cnmm bebisineeeee.cok fazla gecmise bakamadim opuyorumm coook birazdan bakarim gecmise firsat bulunca.gorkemlisen nsilsin cnmmm bnm?

nasılsınız canlarım??
benım depresyonlardayım

canıımmmm, güçlü ol topla kendini... çooo..kk iyi anlıyorum seni, ben de o depresifliğin köşesinden döndüm.. hamilelik hormonları loğusalık hormonlarının yanında neymiş dedim.. 3 arkadaşım da hamileydi, hepsi benzer gelgitler yaşamışlar. aslında anormal bir durum değil öyle hissetmen ama devam etmesine izin vermen anormalleştirir durumu.. kib

canım, güzel kızına kavuşmuşsun tebrik ederim. allah sağlık versin her ikinizede. süt konusunuda kafana takma ilk zamanlar gelmiyor ama zamanla emzirdikçe artacak sütün. bende ilk zaman mama vermiştim şimdi vermiyorum. bir de en güzel süt yapan şey su. bol bol su iç. en az 1,5 - 2litre zamanla sütün artacak. gögüs ucu yarası içinde merhem kullan. emzirirken bebeğe zararı olmayanlar var. ben nas lanolin diye krem kullanıyorum meme uçların epey yumuşadı çatlakları azaldı.

martim, bebekler hassas olduğu için illaki eklemlerinden sesler geliyor. bende geçen gaz çıkartsın diye ayaklarını karnına doğru kaldırdığımda çıt diy ses geldi korkmuştum ama herhangi bir sorun yok. aklına kötü birşey getirme...

Armin bugün taaaaaaaaamm 1 aylık oldu teyzeleri :119::119::119::119::119::119::119::119::119:
oy oy oyyy... minik armin 1aylık olmuş. nice nice güzel aylara.. nice nice güzel yaşlara inşallahhh.... sağlıkla, mutlulukla...

canım, ben 57kg ile hamile kaldım. doğuma giderken 82kg oluştum. dün tartıldım 67,4 olmuştum. bakalım bende birtek göbek var. onun gitmesini çok istiyorum ama göbek eritmek en zoru sanırım. hayırlısı olsun ama emzirdikçe gidecek kilolar inşallahhh...

canım, güzel kızına kavuşmuşsun tebrik ederim. allah sağlık versin her ikinizede. süt konusunuda kafana takma ilk zamanlar gelmiyor ama zamanla emzirdikçe artacak sütün. bende ilk zaman mama vermiştim şimdi vermiyorum. bir de en güzel süt yapan şey su. bol bol su iç. en az 1,5 - 2litre zamanla sütün artacak. gögüs ucu yarası içinde merhem kullan. emzirirken bebeğe zararı olmayanlar var. ben nas lanolin diye krem kullanıyorum meme uçların epey yumuşadı çatlakları azaldı.

martim, bebekler hassas olduğu için illaki eklemlerinden sesler geliyor. bende geçen gaz çıkartsın diye ayaklarını karnına doğru kaldırdığımda çıt diy ses geldi korkmuştum ama herhangi bir sorun yok. aklına kötü birşey getirme...

Armin bugün taaaaaaaaamm 1 aylık oldu teyzeleri :119::119::119::119::119::119::119::119::119:
oy oy oyyy... minik armin 1aylık olmuş. nice nice güzel aylara.. nice nice güzel yaşlara inşallahhh.... sağlıkla, mutlulukla...

canım, ben 57kg ile hamile kaldım. doğuma giderken 82kg oluştum. dün tartıldım 67,4 olmuştum. bakalım bende birtek göbek var. onun gitmesini çok istiyorum ama göbek eritmek en zoru sanırım. hayırlısı olsun ama emzirdikçe gidecek kilolar inşallahhh...

öncelikle herkese güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum... bir de memişler bol bol süt dolsun minikler bol bol doysun inşallahhh...

benim size bir sorum olacak. bizim ufaklık çok kötü kucağa alıştı. dün evde yalnızdım. 5dk beşiğinde tutamadım. sağolsun hiç birşey yaptırmadı bana... uyanıyor emiyor altını temizliyorum beşiğine yada koltuğa bırakıyorum anında basıyor çığlığı. sağolsun evin büyükleri akşamları kucakta gezdiriyorlar bizim yaramaz da alıştı kucakta durmak istiyor. ne yapabilirim daha 20günlük nasıl vazgeçirebilirim bana yardımcı olun lütfen.

birde bebeğimin iki yanağında sivilceler çıktı minik minik. ben hiç öpmediğim halde... bunlar nasıl geçer? anki gün geçikçede artıyor. doktor gittik cilt hassas olabilir dedi..
ergen oldu yavrum şimdiden

birde bebeğinizi beşiğinde sallayarak mı uyutuyorsunuz yoksa emzirip beşiğe bırakıp kendi kendine uyuyor mu? ilerde kendi kendine uyuması için ne yapmam lazım?

Aynı gün çatır çatır doğum yapmışız :) Tebrikler canım gözün aydın. Emzikdirçe gelecek sütün inş.

87 ile girdim ben doğuma, 9'u doğumda gitti. Beş gün sonra toplam 12 kilo azalmıştı.
Şimdi kaç oldum bilmiyorum ama verecek çok kilom var daha, toplamda 30 kilo aldığım için :)

Canımmm ben hiç bilmiyorum ne kadar sütüm var.. Sağma makinesi de almadım ben. Sürekli emziriyorum, çişini de güzel yapıyor kızım, sütüm az değildir diye düşünüyorum ama kilosundan anlıcaz bakalımm..
Sen de az gelse de emzir canım emzirdikçe artsın sütün inşallah. Bir de Humana still tea içiyorsun dimi?

Ahh bizimki de kucakçı oldu. Yatarken vızık vızıkkk ediyor, kucağa alınca gözler fıldır fıldır bakınıyor. Bir de sallanmak istiyor. Ee babasıyla dedesi sağolsun, uyurken bile kucaklarında sallıyorlar Yatarken bi ıhh dese hemen kucaklarına alıyorlar. Aa neden aldınız ağladı mı diyorum, cevap: ağlayacaktı!
Şimdilik çok takmıyorum aslında. İlk zamanlar kucağa ihtiyaçları varmışş.. İyice huy edinirse ilerleyen zamanlarda napcaz bakalım..

Bir de benim kızım emerken uyuyanlardan canım, memede uyuyor, yatağına koyuyorum, uyumaya devam..
Buna da zamanla çözüm gerekecek

martimcim ben de avent emzik aldım altını değiştirirken mecburen kullanıyorum çünkü altını daha açarken ağlama krizine giriyor. arada uyutamadığımda da bir kaç kez verdim uykuya dalınca zaten ağzından düşürüyor. öğürüp dışarı attığında gözlerim doluyor çok üzülüyorum bebeğime plastik bir şey verip zarar veriyormuşum gibi kötü bir anneymişim gibi hissediyorum ama altını değiştiriken bunu yapmazsam ağlarken nefessiz kalıyor daha da üzülüyorum... bizim hanımefendinin kakası pek kıymetli teyzeleri alınırken feryadı basıyor
tam aynı durumdayım, belki boş yere olacak ama hastaneye doktora götürmek daha güvenli gibi geliyor ... arayıp randevu alayım bu arada. (pzt için randevumuzu aldım.)

nasılsınız canlarım??
benım depresyonlardayım
tatlım bu kaçınılmaz sanırım. depresyon seviyesi ya da süresi insanın elinde olabilir belki ama illaki giriliyor.çok pozitif bir insan olmama rağmen bu riskin olduğunu bilmeme rağmen ne yaptıysam ilk haftalarda lohusa depresyonuna girmeye engel olamadım. bugünlerde daha iyiyim. ağlamaktan gözlerim şişiyordu, böğüre böğüre ağlamama rağmen öfke krizlerim bitmiyordu , çok şükür şimdi o kadar değil.
hepinizi öpüyoruz yaramaz kızımla birlikte

selam güzel anneler ve ciciş bebişleri
çok şükür sütüm iyi geliyor öyle ki sabah bi kalkıyorum üstüm başım süt olmuş hep akmış ama kızım doymadığı için günde en fazla 2 kez mama veriyorum
bizimkide emziklilerden gayet güzel emiyor
geceleri annemin yanında kızım gece 2,30 da yatıyormuş sabah 5,30 da ayakta emzirmeye çağırıyo beni sonrada saat 7,30-8,00 gibi uyuyor 10 da kalkıyor ama gün içindede iyi uyuyo
10 günlük olduk bugün çok şükür ki sarılığa yakalanmadık

bu arada herkese iyi dilekleri için çok tşk ederim arkadaşlar
geçmişi okuyamıyorum vaktim olmadığından olduğunda da kaynanam sağolsun hiç yalnız bırakmıyor

sana da iyi haftasonu canım
sivilceler bizde de çokça var. doğduğunda bembeyaz pürüzsüz teni olan kzımın yüzü ergenlere döndü, sivilce içinde 2. haftasından beri. yıkandığında sivilceler geçiyor, yenileri hemen çıkıyor. hergün ya da iiki günde bir yıkamaya çalışıyorum. dr hergün dedi ama biraz zor oluyor benim için. hergün yıkayamıyorsan bile yüzünü temiz su ve pamukla silebilirsin canım zararı olacağını sanmıyorum. pazartesi birinci ay kontrolümüz var doktora da soracağım.
bebekler kucağa ve sallanmaya çok rahat alışıyorlar. aile büyüklerini kırmadan bundan vazgeçirmenin yolunu ben şahsen bulamadım. şimdi mecburen ben de arada sallıyorum, en azından çok gazı varken ya da huzurszuken. bazı günler emzirip gazını çıkarttıktan sonra biraz oynuyorum, sonra yatırıyorum kendi kendine uykuya dalıyor. uyanma saatlerine dikkat ediyorum mesela gün içerisinde asla 3 saatten sonra uyumasına izin vermiyorum. uyumaya devam ederse altını temizleme, giysi değiştirme yine de uyanmıyorsa yıkama youyla uyandırıyorum. gazımız olmadığı günler gece iyi uyuyor böylelikle. tabi gaddar anne olmakla suçlanıyorum uyuyan bebeği uyandırdığım için, ama gerçekten işe yarıyor hem bebek hem biz rahat ediyoruz bu şekilde.

canım emziriyorum bıraktıktan sonra hala aranıyor ağlıyor.dediğin gibi çok sık uyanıyor emdiği sürece altını epey ıslatıyor.bakalım ibrahim saraçoğlunun incir havuç kürü varmış ona başladım inşallah faydası olur.

içiyorum canım ne bulursam içiyorum valla bol bol tahin helvası yiyorum su içiyorum umutla sütüm bollaşacağı günü bekliyorum

Canım sütün o kadar bol akıyorsa kızın neden doymuyor anlamadım ben. Sağıp sağıp veriyorsundur dimi?
Bu arada maşallah kızına. Biz de sarılığa yakalanmadık çok şükür.

selam güzel anneler, oldukça uzun zaman sonra yine burdayım..
sanıyorumki forumda herkes kavuştu bebişlerine, herkese hayırlı olsun, herbiri aadıyla yaşasınlar..güzel ve sağlıklı ömürleri olsun inşallah..

bebeğim ve ben oldukça iyiyiz, ancak sütüm hala az olduğu için her öğün mama takviyesi yapıyoruz..
yalnız kontrolümüzde kallpte üfürüm duyuldu ve eko, ekg çektirmemiz istendi, hemen yaptırdık..
kalpten akciğere giden damarımız darmış! 3ay sora tekrar kontoll edileecek..kendiliğinden düzelebildiği gibi, düzzelmezse de anjiyo ile damar genişletiiiliyomuş!!
dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar.. çok önemli değilmiş, karşılaşılan bi durummuş ama.. ama işteee

oğlumun uyku düzeni hala oluşmadı..mama sanırım ağır geldiği için aşırı gazımız var ve uykumuza engel oluyor..
genelde 3saatte bir besleniyoruz ama bizim uyumamız yaklaşık 2,5saati buluyor.. gün içinde toplamda bir erişkin kadar ancak uyuyor, malum iş yapmak ve uyumak mümkün olmuyor

lohusalığın ilk haftası tam anlamıyla berbattıı.. ağrılar sancılar, uykusuzluk vs derken, kayınvalidem, annem yanımda diye komşu gibi gidip geldi..
ilk hafta biliyosunuz hem annenin hem bebeğin bakıma çok ihtiyacı oluyo ve tek başına idare etmesi zor..ben çok üzüldüm, çok ağladım ve sütüm hala az..
20günden sora artık yalnızım, kayınvalidem hala komşu gibi gidip geliyo, bebek sevmeye!!! geliyo, tek yaptığı oğlumu yıkamaakk!!
sanırım buna da alıştım, artık takmıyorum kafama.. eden bulur dyorum, bundan sora hiç bi zmn yanında olmicam...

allahtan eşim herşeyime destekçi, o da olmasaydı napardım bilmem.. hele 15gün yanımda kardeşim vardı, elim kolum oldu bnm.. allah bin kere razı olsun..

bizden haberler bu şekilde, umarım herkesler iyidir, daha sık görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…