selam güzel anneler, oldukça uzun zaman sonra yine burdayım..
sanıyorumki forumda herkes kavuştu bebişlerine, herkese hayırlı olsun, herbiri aadıyla yaşasınlar..güzel ve sağlıklı ömürleri olsun inşallah..
bebeğim ve ben oldukça iyiyiz, ancak sütüm hala az olduğu için her öğün mama takviyesi yapıyoruz..
yalnız kontrolümüzde kallpte üfürüm duyuldu ve eko, ekg çektirmemiz istendi, hemen yaptırdık..
kalpten akciğere giden damarımız darmış! 3ay sora tekrar kontoll edileecek..kendiliğinden düzelebildiği gibi, düzzelmezse de anjiyo ile damar genişletiiiliyomuş!!
dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar.. çok önemli değilmiş, karşılaşılan bi durummuş ama.. ama işteee
oğlumun uyku düzeni hala oluşmadı..mama sanırım ağır geldiği için aşırı gazımız var ve uykumuza engel oluyor..
genelde 3saatte bir besleniyoruz ama bizim uyumamız yaklaşık 2,5saati buluyor.. gün içinde toplamda bir erişkin kadar ancak uyuyor, malum iş yapmak ve uyumak mümkün olmuyor
lohusalığın ilk haftası tam anlamıyla berbattıı.. ağrılar sancılar, uykusuzluk vs derken, kayınvalidem, annem yanımda diye komşu gibi gidip geldi..
ilk hafta biliyosunuz hem annenin hem bebeğin bakıma çok ihtiyacı oluyo ve tek başına idare etmesi zor..ben çok üzüldüm, çok ağladım ve sütüm hala az..
20günden sora artık yalnızım, kayınvalidem hala komşu gibi gidip geliyo, bebek sevmeye!!! geliyo, tek yaptığı oğlumu yıkamaakk!!
sanırım buna da alıştım, artık takmıyorum kafama.. eden bulur dyorum, bundan sora hiç bi zmn yanında olmicam...
allahtan eşim herşeyime destekçi, o da olmasaydı napardım bilmem.. hele 15gün yanımda kardeşim vardı, elim kolum oldu bnm.. allah bin kere razı olsun..
bizden haberler bu şekilde, umarım herkesler iyidir, daha sık görüşmek üzere
Vusiii cnmm benimm,coook gecmis olsun.duam sizinle,umarim iyi olur bebisin.cnm ilk aylarda kalpde gorulebilir durumlar var onlardan biri ufurum.Ada da var dediler dogdugunda.1 ay snra yok oldu.yavasca duzeliyor o varsa internetten de bak cnm % 90 oluyor bebeklerde ufurum .
selam güzel anneler, oldukça uzun zaman sonra yine burdayım..
sanıyorumki forumda herkes kavuştu bebişlerine, herkese hayırlı olsun, herbiri aadıyla yaşasınlar..güzel ve sağlıklı ömürleri olsun inşallah..
bebeğim ve ben oldukça iyiyiz, ancak sütüm hala az olduğu için her öğün mama takviyesi yapıyoruz..
yalnız kontrolümüzde kallpte üfürüm duyuldu ve eko, ekg çektirmemiz istendi, hemen yaptırdık..
kalpten akciğere giden damarımız darmış! 3ay sora tekrar kontoll edileecek..kendiliğinden düzelebildiği gibi, düzzelmezse de anjiyo ile damar genişletiiiliyomuş!!
dualarınızı bizden eksik etmeyin kızlar.. çok önemli değilmiş, karşılaşılan bi durummuş ama.. ama işteee
oğlumun uyku düzeni hala oluşmadı..mama sanırım ağır geldiği için aşırı gazımız var ve uykumuza engel oluyor..
genelde 3saatte bir besleniyoruz ama bizim uyumamız yaklaşık 2,5saati buluyor.. gün içinde toplamda bir erişkin kadar ancak uyuyor, malum iş yapmak ve uyumak mümkün olmuyor
lohusalığın ilk haftası tam anlamıyla berbattıı.. ağrılar sancılar, uykusuzluk vs derken, kayınvalidem, annem yanımda diye komşu gibi gidip geldi..
ilk hafta biliyosunuz hem annenin hem bebeğin bakıma çok ihtiyacı oluyo ve tek başına idare etmesi zor..ben çok üzüldüm, çok ağladım ve sütüm hala az..
20günden sora artık yalnızım, kayınvalidem hala komşu gibi gidip geliyo, bebek sevmeye!!! geliyo, tek yaptığı oğlumu yıkamaakk!!
sanırım buna da alıştım, artık takmıyorum kafama.. eden bulur dyorum, bundan sora hiç bi zmn yanında olmicam...
allahtan eşim herşeyime destekçi, o da olmasaydı napardım bilmem.. hele 15gün yanımda kardeşim vardı, elim kolum oldu bnm.. allah bin kere razı olsun..
sonradan yok olduğunu duydum canım, ama bilirsin insan evhamlanıyor.. inşallahhhh sıkıntı olmayacak.. adacık ne yapıyorrr .)
Gecmis olsun canım, oğluma da dediler ufurum olabilir die. Bizde aynı seyleri yaptırdık, uğurum yok ama bı yerde bı açıklık normalden fazlaymis, olabilir problem değil dediler. ben de takmıyorum. Sen de üzme canım, gercekten cok ciddi bı durum değilmiş, bak sütun artmaz sonra, k.validene gelince allah a havale edelim. Belki biz de kaynana olacağız, ama bunları yapmayacağız ...selam güzel anneler, oldukça uzun zaman sonra yine burdayım..
Adacik p.tesi en son kaka ypti.hala yapamadi.smdi dr.unu aradim.kaynat gun kurusu kayisiyi verebilirsin 2 kasik gun icinde.huysuzluk yok ama cok gun okdi.bayagi harekt de yapiyoruz umarim cikar bgn
Oyy kıyamam ona. Ben de duydum o tarifi. Bizim de seramoni resmen canım gecen memeyi açarken parmağım olgusun burnuna sertce çarptı. Memeyi alana kadar Agladi tabi .Acep yamulttum mü ya? Sanki burun deliklerinin ici aynı değil gibi. İyice evham yaptım yA, ne oluyor bana? Biri bana yardım etsin !!!!!!
kızlar süt sağma makinem bugün geldi.üç saat falan bekledikten sonra sağdım bir göğsümden sadece 20 cc çıktı bu göğsümde sertlik var normalde de süt az geliyo ve memeyi zor tutuyo sol göğsümü sağamadım onu emziriyorum yani ondan ne kadar çıkacak bilmiyorum.ama çok moralim bozuldu kızımın da maşallah iiştahı yerinde bugün 2 ölçek mamadan sonra bile aranıp durdu zor uyuttum o da memede uyuyor emzik gibi emiyor.ne yapsam ya mamayı azaltacaktık ama çocuk doymuyorki nasıl azaltayım
canım o sıvılcelere sütünü sür,şu dönemde hepsınde oluyo zaten bizde de 2 gündür varöncelikle herkese güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum... bir de memişler bol bol süt dolsun minikler bol bol doysun inşallahhh...
benim size bir sorum olacak. bizim ufaklık çok kötü kucağa alıştı. dün evde yalnızdım. 5dk beşiğinde tutamadım. sağolsun hiç birşey yaptırmadı bana... uyanıyor emiyor altını temizliyorum beşiğine yada koltuğa bırakıyorum anında basıyor çığlığı. sağolsun evin büyükleri akşamları kucakta gezdiriyorlar bizim yaramaz da alıştı kucakta durmak istiyor. ne yapabilirim daha 20günlük nasıl vazgeçirebilirim bana yardımcı olun lütfen.
birde bebeğimin iki yanağında sivilceler çıktı minik minik. ben hiç öpmediğim halde... bunlar nasıl geçer? anki gün geçikçede artıyor. doktor gittik cilt hassas olabilir dedi..
ergen oldu yavrum şimdiden
birde bebeğinizi beşiğinde sallayarak mı uyutuyorsunuz yoksa emzirip beşiğe bırakıp kendi kendine uyuyor mu? ilerde kendi kendine uyuması için ne yapmam lazım?
Gecmis olsun canım, oğluma da dediler ufurum olabilir die. Bizde aynı seyleri yaptırdık, uğurum yok ama bı yerde bı açıklık normalden fazlaymis, olabilir problem değil dediler. ben de takmıyorum. Sen de üzme canım, gercekten cok ciddi bı durum değilmiş, bak sütun artmaz sonra, k.validene gelince allah a havale edelim. Belki biz de kaynana olacağız, ama bunları yapmayacağız ...
canım çok gecmiş olsun umarım hıcbı seycık cıkmaselam güzel anneler, oldukça uzun zaman sonra yine burdayım..
nasılsınız canlarım??
benım depresyonlardayım
saol canımya kusura bakma ben senın doğum yaptıgını yenı farkettım tıcker ın dan kusura bakma:26:
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsın,anneli babalıbüyüsün
bu arada kiloyu sormussun ben 10kılo almıstım 5 ini verdım 5 ı duruyo bı turlu gıtmıyoçok mutsuzum zaten
sen normal mı yaptın doğumunu?
Adacik p.tesi en son kaka ypti.hala yapamadi.smdi dr.unu aradim.kaynat gun kurusu kayisiyi verebilirsin 2 kasik gun icinde.huysuzluk yok ama cok gun okdi.bayagi harekt de yapiyoruz umarim cikar bgn
Oyy kıyamam ona. Ben de duydum o tarifi. Bizim de seramoni resmen canım gecen memeyi açarken parmağım olgusun burnuna sertce çarptı. Memeyi alana kadar Agladi tabi .Acep yamulttum mü ya? Sanki burun deliklerinin ici aynı değil gibi. İyice evham yaptım yA, ne oluyor bana? Biri bana yardım etsin !!!!!!
canım kıyamam adacığa.aynı sorun dün biz yaşadık en son sabah 6 da yapmıştı.2 çay kaşığı saf zeytinyağı kattım sütüme verdim.ayrıca makatının etrafını zeytinyağ batırlımış kulak çöpüyle uyardım.akşam 12 gibi işlem tamam .sen bilirsin denemeyi düşünürsen..
Seni evhamli:)) cnmm ben birsey olcagini dusunmuyorum bnmde carpmisti aynen 1 kere elim.cnmmm buarada Adayi gormeee yaa coook cqdi oldu:)) bana acayip duskun kuzummm yaaa.Allah ayirmasin hic kimseyi evladindan uykuda ozluyor insan resmen valla
martim sen bizim doktorun ağızdan gaz çıkarma yöntemini anlatırken yaptıklarını görsen derdinki kaburgaları kırıldı .kadın öyle bir vuruyorduki lütfen napıyosunuz dedim şiddetle.ama bebeğimi bir görsen ne ağlama ne bişey.resmen dövecek gibiydi vuruşları sırtına.hiç korkmayın dövün diyor o derece.tek dikkat etmemiz gereken kafasını çok iyi tutmak ve asla bi anlık bile olsa yalnız bırakmamak..diğerleri önemli değil.
ay bu arada almancılar gibi cümle kurmaya başladım zamansızlıktan:)))
olsun canım sorun değil
teşekkür ederim Allah senin bebişini de korusun analı babalı büyütsün inşallah
hamileyken çok aktif değildim forumda ama artık hep buralardayım
aman canım 5 kg nedir gider sıkma canını
ben ilk hamileliğimde 24 kg almıştım düşün kabus gibi
benim ilki mecburi sezeryan olduğu için bu da aynı şekilde oldu. Gönül normal yapmak isterdi ama kısmet işte. Gerçi iyileştim artık çok hafif bir sızlama kaldı sadece
senin sezeryandı yanlış hatırlamıyorsam. artık atlatmışsındır iyice
canım kıyamam adacığa.aynı sorun dün biz yaşadık en son sabah 6 da yapmıştı.2 çay kaşığı saf zeytinyağı kattım sütüme verdim.ayrıca makatının etrafını zeytinyağ batırlımış kulak çöpüyle uyardım.akşam 12 gibi işlem tamam .sen bilirsin denemeyi düşünürsen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?