kızlar bebişleri nasıl giydiriyosunuz.burda havalar bayağı ısındı.ve yüzümüz sivilce doldu.sıcaktan olabilirmi
Canım, ben çok kalın giydirmiyorum ama benim bebişimin yüzü de sivilce dolu. hatta kafasında da minik minik kızarıklık. doktora sordum 2. ayına kadar olabilir her gün yıka ve sebamed kullan dedi. ben dalin şampuan kullanıyorum dedim değiştir dedi. havalar iyice ısınınca ne olacak bilmiyorum. bir çıtçılı ve üzerine tulum yada altlı üstü takım giydirdiğim halde çok terliyor.
aynen canımahh ahh sizi dinlemedim, nar suyu vermem ben dedim, şimdi gazı olmasın diye ne olursa verecek haldeyim :26::26:
dalin sıvı ile yıkıyorum canım yine dalinin yumuşatıcısını da kullanıyorum. ama fışkırtarak kaka yaptığı kıyafetlerin hardal sarısı lekelerini çıkarmıyor. 40 derece yerinedr mujj ve diğer sevgili arkidişler.bebeğin kıyafetlerini hangi deterjan ve ölçü ile yıkıyosunuz.??
canım ya bu ufaklıklar o kadar tatlı ki gören bir tane daha olsun istiyorbencede mama verme, sarılığı yoksa çokta uyumuyosa meme istediği sürece ver, sen mamayı dayadıkça daha çok uyuyodur oo hem,,ama sütünle kısa sürede uyanır, hem birkaç güne güçlenir çeneside daha bi cuk cuk çeker..
benimkinin de koliki var elemsu seninkinin naısl yok ne güzel ya demekki güzel gaz çıkartıosun biz beceremiyoruz yarım saat kucağımda internette anlatıldığı gibi yapıorum ama banamısın demioo...ben rezene çayı yapıp içine kimyon katıp içiorum öle kimileri bebişe verin diolar bilemedim bende 1 kaşık denenebilir aslında, bizim doctorumuzda bugun gaz için biogaia damla diye doğal bi prebiyotik verdi bakalım çok bunalırsak denicemm..
benimde hava alıo arada okadar dikkat edioorum ama oluoo aynnen 1 saat pışpışla yokk çıkartamıorm...
canım eşin gelince gazını çıkartmak için eşine ver biraz hem kucakta uyumayı seviolar geçen akşam çıldırdım bende pompayla sağıyorum süt gelmio ikisinde de bebiş alıo bi taraftan emio emio kızıo sonra ağlıoo filan buzluğa kaldırdığım bi süt vardı onu verdim şöle 1 saat uzansan süt artırıoo bide ev işlerini aksat bence biraz önce bebiş o yatıkça sende yat biz yuvarlanıoruz yatakta artık humana çayı boza üzüm suyu tahin helvası kuru incir medine hurması artıtıomuş sütü bende kilo alıcam tatlı yemekten ama umrumda değill...bide psikolojik sütüm yetio de kendine hep tammammıı...
ben sürekli tıkınıorumm gece gündüz uykusuzlukta olunca çok iştahım açıldıı
canım ya geçmiş olsun çokk ne ters zamanda olmuşş.,...
ben hacışakir bebe sabunu var onunla yıkıorum ölçeği 1-2 çay bardağı vardır..
akıtma yazık bende deilk başlarda akmıştı göüğs pedi kullanıodum nebiliim azalacağını sütümün keşke buzluğa atsaymışımmsaıp buzluğa at 6 ay dutrabiliomuş süt bana geçende lazım olmuştu 1 ay geçti üstünden onu kullanımda bebişimin ağlaması durdu sütüm kesildi die ödüm koptu
drusella okurmusun bilmiorum eşimde karya die tuturdu oldu dedinm birine bakamıorumm 2. si mümkün değil ya ne anneler var nasıl yapıolar 3-4 çoçıuk hepsine saygım arttı yani..
canım çok çok geçmiş olsun. sütün gelmesine konsantre ol, negatif düşünceleri kendinden uzak tut canım inşallah kısa sürede artar.ayy maşallah canım ne güzel darısı benim başıma tez zamanda inşallah.ben hala mama veriyorum ama artık üzülmemeye çalışıyorum ne yapayım en azından aynı zmaanda beni de aynı istekle emiyor kızım hep böyle bile gitse anne sütü almış olacak.benim 3-4 saate iki göğsümden toplam 60 cc falan çıkıyor sağ göğsümdeki sertlik yüzünden diğerinin yarısı kadar çıkıyor bi gitse şu belki artacak.yalnız birkaç gündür göğüslerim dolduğunda bana rahatsızlık veriyo acaba artacağına işaret midir?
sağol canım evet öyle oldu malesef.dikiş yerlerim ağrı yapıyor iki tane göğüs altında var özellikle onlar acıyor emzirirken falan baskı oluyor ya ondan herhalde.
canım ankarada evlerin içi henüz serin. 23 derece civarında. evdeyken içine yarım kollu çıtçıtlı body, üzerine ince penye tulum, sabah akşam saatlerinde üzerine ince penye yelek giydiriyorum. yatarken yeleği çıkarıyorum, yorganla yatırıyorum. dışarı çıkarken üzerine battaniye alıyorum.kızlar bebişleri nasıl giydiriyosunuz.burda havalar bayağı ısındı.ve yüzümüz sivilce doldu.sıcaktan olabilirmi
canım ben sebamed kullanıyorum iki günde bir ya da bazen hergün yıkıyorum. seninle aynı miktarda giydiriyorum ve sivilce devam ediyor şimdilik.Canım, ben çok kalın giydirmiyorum ama benim bebişimin yüzü de sivilce dolu. hatta kafasında da minik minik kızarıklık. doktora sordum 2. ayına kadar olabilir her gün yıka ve sebamed kullan dedi. ben dalin şampuan kullanıyorum dedim değiştir dedi. havalar iyice ısınınca ne olacak bilmiyorum. bir çıtçılı ve üzerine tulum yada altlı üstü takım giydirdiğim halde çok terliyor.
...
kızlar bebişlerinizin uykusu nasıl benimkisi uykuya çok zor dalıo emzirdim yatırıorum pıt gözler açılıo yine aynı şey ay uyusunda mememde uyuyakalsın modundayımm ondan sonrada mesela 1 saattir gözler bi açılıo bi kapanıoo öle bi garip uyuyo yavrumm..6 HAFTALIK bebekler bi 16 saat uyurmuş benimkisi 10 saat uyumuoo sankii sabah 7.30 da kalktık gece saati hariç 5 saattir uyanık normalmiki bubenimde uyku problemim vardı bebişimemi geçtii acaba
kızlar bebişleri nasıl giydiriyosunuz.burda havalar bayağı ısındı.ve yüzümüz sivilce doldu.sıcaktan olabilirmi
selam kızlar
uzundur yoktum evim kalabalıktı.kaynanam kayınpederim gitti annem babam ve kardeşim geldi cumartesi onlarda gitti eşimde bu gn işe gitti ve kızımla evde başbaşayız.fırsatım olursa geçmişi okuyacağım gerçekten hepinizi çok merak ediyorum nasıl gidiyo bebişlerle diye...
ben bayağı alıştım sayılır ilk zamanlar hep ağlıyordum bebek ağlayınca yetersiz hissediyordum kendimi bunalıyordum ve gece uyanmalarına alışamamıştım.şimdi herşey teker teker rayına oturuyor.ağlayınca nden olduğunu tahmin edebiliyorum açlıktan, altından gazdan bazende hiç bişi yokken.hiç bişi yokken ağlayınca yıkıyorum rahatlıyor susuyor uyuyor sonra.
havalar ısınmaya başladı benimde aklımda acaba ne giydirsem vardı buradada sohbeti açılmış. ben şimdilik sıfır veya yarım kollu çıtçıtlı ve alt üst takım giydiriyorum ve günde en az iki kere en fazlayı hiç söylemim:) üstü değişiyor pasaklı kızım ya birden yapıp kakasını taşırıyo ya sütü ağzında biriktirip çıkarıyo yakalarını ıslatıyo.
bi günü bi gününe bi gecesi öbürüne uymuyo.geçen gece 2,5-3saatte bi uyandı rahatça emdi kolay gaz çıkardı kendiliğinden uyudu oooh dedim ne rahat geçti her halde düzene giriyoruz ama geçen gece bir ağlamaya başladı ne enesek nafile ağlamadan öte resmen çığlık atıyodu biraz eşim elinde gezdiriyo biraz ben denemediğimiz tutuş pozisyonu kalmadı sonra yoruldu uyudu ama çok sık uyandı ve hep bir yaygara ile geçti, uyuyunca bile sürekli bir mızırtı inleme...herhalde karnı ağrıyodu yavrumun.şimdi ancak sakinleşti uyudu biraz ortalığı toparladım uyanması yakındır.
geçen kontrolü vardı maaşallah kızıma 3,300 kg ve 49cm doğmuştu 1ayda 5,150kg ve 58cm olmuş. doktor güldü gelişimi fazlaca iyi dedi. o 1-3ay yazan kıyafetlerinden üstüne olmayanlar var ve 3-6aylık badilere başladım daha rahat oluyo bezini alttan çok kavramıyo.sarılığını atması için zorla sık sık emzirdim ya hep ondan galiba tombak oldu.
benden haberler işte böyle bayanlar umarım sizlerdede durumlar gayet iyidir.
hoşgeldin kadifegül maşallah canım ne güzel beslenmiş ufaklıkselam kızlar
uzundur yoktum evim kalabalıktı.kaynanam kayınpederim gitti annem babam ve kardeşim geldi cumartesi onlarda gitti eşimde bu gn işe gitti ve kızımla evde başbaşayız.fırsatım olursa geçmişi okuyacağım gerçekten hepinizi çok merak ediyorum nasıl gidiyo bebişlerle diye...
ben bayağı alıştım sayılır ilk zamanlar hep ağlıyordum bebek ağlayınca yetersiz hissediyordum kendimi bunalıyordum ve gece uyanmalarına alışamamıştım.şimdi herşey teker teker rayına oturuyor.ağlayınca nden olduğunu tahmin edebiliyorum açlıktan, altından gazdan bazende hiç bişi yokken.hiç bişi yokken ağlayınca yıkıyorum rahatlıyor susuyor uyuyor sonra.
havalar ısınmaya başladı benimde aklımda acaba ne giydirsem vardı buradada sohbeti açılmış. ben şimdilik sıfır veya yarım kollu çıtçıtlı ve alt üst takım giydiriyorum ve günde en az iki kere en fazlayı hiç söylemim:) üstü değişiyor pasaklı kızım ya birden yapıp kakasını taşırıyo ya sütü ağzında biriktirip çıkarıyo yakalarını ıslatıyo.
bi günü bi gününe bi gecesi öbürüne uymuyo.geçen gece 2,5-3saatte bi uyandı rahatça emdi kolay gaz çıkardı kendiliğinden uyudu oooh dedim ne rahat geçti her halde düzene giriyoruz ama geçen gece bir ağlamaya başladı ne enesek nafile ağlamadan öte resmen çığlık atıyodu biraz eşim elinde gezdiriyo biraz ben denemediğimiz tutuş pozisyonu kalmadı sonra yoruldu uyudu ama çok sık uyandı ve hep bir yaygara ile geçti, uyuyunca bile sürekli bir mızırtı inleme...herhalde karnı ağrıyodu yavrumun.şimdi ancak sakinleşti uyudu biraz ortalığı toparladım uyanması yakındır.
geçen kontrolü vardı maaşallah kızıma 3,300 kg ve 49cm doğmuştu 1ayda 5,150kg ve 58cm olmuş. doktor güldü gelişimi fazlaca iyi dedi. o 1-3ay yazan kıyafetlerinden üstüne olmayanlar var ve 3-6aylık badilere başladım daha rahat oluyo bezini alttan çok kavramıyo.sarılığını atması için zorla sık sık emzirdim ya hep ondan galiba tombak oldu.
kızlar bizim kırkımızın çıkmasına çok az kaldı. batıl olduğu söyleniyor belki ama kırkınız çıkarken birşey yaptınız mı ya da yapacak mısınız?
bir de sahalarda sezon açılışına az kaldı malum. 40 çıkınca hemen sahaya çıkacak mısınız? benim 8. haftada jinekolog kontrolüm var o zamana kadar beklemek istiyorum zaten korkuyorum da maçlardan ama karşı takımın bekleyesi kalmadı artık gün sayıyor. sezaryen olan arkadaşlar sizlerde de korku var mı? dikişlerimde anlık sızlamalar dışında acı olmasa da ilişki beni çoook ürkütüyor, daha önce hiç maç yapmamışım gibi. sanki bu bebeği nasıl yaptıysak
bu arada bebeğinizin göbeğini ne yaptınız?
bugün kırkımızı uçurduk gittiii...loğusalık da bitti (anladınız siz onu) oğluşumla misler gibi banyolarımızı yaptık, her şeyi çıkardık yıkadık, ütüledik yerleştirdik.. evimizi temizledik... artık gezme tozma vakti yarından itibaren de yalnızız artık paşamla
bugün kırkımızı uçurduk gittiii...loğusalık da bitti (anladınız siz onu) oğluşumla misler gibi banyolarımızı yaptık, her şeyi çıkardık yıkadık, ütüledik yerleştirdik.. evimizi temizledik... artık gezme tozma vakti yarından itibaren de yalnızız artık paşamla
kızlar bizim kırkımızın çıkmasına çok az kaldı. batıl olduğu söyleniyor belki ama kırkınız çıkarken birşey yaptınız mı ya da yapacak mısınız?
bir de sahalarda sezon açılışına az kaldı malum. 40 çıkınca hemen sahaya çıkacak mısınız? benim 8. haftada jinekolog kontrolüm var o zamana kadar beklemek istiyorum zaten korkuyorum da maçlardan ama karşı takımın bekleyesi kalmadı artık gün sayıyor. sezaryen olan arkadaşlar sizlerde de korku var mı? dikişlerimde anlık sızlamalar dışında acı olmasa da ilişki beni çoook ürkütüyor, daha önce hiç maç yapmamışım gibi. sanki bu bebeği nasıl yaptıysak
kızlar size bir sorum var.
benim göğüs uçlarım çok gevşek sanırım sütüm çok akıyo sonra bebek emecekken yetmeye biliyo kalan ve ilk emeceği sıra fışkırır gibi çıkıyo bebeğin genzine kaçıyo bende aktığı zaman veya emzirmeden önce sağsam mı diye düşünüyorum. süt sağma için pompa alayım diyorum basit pratik ama işe yarar olsun istiyorum bu konuda bana tavsiyesi olan var mı?
selam kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?