Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar bebişleri nasıl giydiriyosunuz.burda havalar bayağı ısındı.ve yüzümüz sivilce doldu.sıcaktan olabilirmi

kızlar bebişleri nasıl giydiriyosunuz.burda havalar bayağı ısındı.ve yüzümüz sivilce doldu.sıcaktan olabilirmi

Canım, ben çok kalın giydirmiyorum ama benim bebişimin yüzü de sivilce dolu. hatta kafasında da minik minik kızarıklık. doktora sordum 2. ayına kadar olabilir her gün yıka ve sebamed kullan dedi. ben dalin şampuan kullanıyorum dedim değiştir dedi. havalar iyice ısınınca ne olacak bilmiyorum. bir çıtçılı ve üzerine tulum yada altlı üstü takım giydirdiğim halde çok terliyor.

Cnm evt normal.buarada bnde de dalin vrdi.onlar cok kozmetik bazli urun oldugundn dr.lar istemiyor.mustela bulamazsn sebamed al dmsti bna da.mustela kullaniyorum cok memnunum Gorkemlicnmm disarisi cok sicak ben dun.askili citcitli ustune yrm kollu giydirdim.ama ince uzun kollu bolero giydirdim.cnku hafif de bir esinti vardi

ahh ahh sizi dinlemedim, nar suyu vermem ben dedim, şimdi gazı olmasın diye ne olursa verecek haldeyim :26::26:
aynen canım

dr mujj ve diğer sevgili arkidişler.bebeğin kıyafetlerini hangi deterjan ve ölçü ile yıkıyosunuz.??
dalin sıvı ile yıkıyorum canım yine dalinin yumuşatıcısını da kullanıyorum. ama fışkırtarak kaka yaptığı kıyafetlerin hardal sarısı lekelerini çıkarmıyor. 40 derece yerine
60 derecede yıkamak zorunda kalıyorum ancak çıkarıyor.
canım ya bu ufaklıklar o kadar tatlı ki gören bir tane daha olsun istiyor annem de kardeşime en az iki tane yapın diye tembihlemeye başlamış daha evli bile değil. eskiden herkes anne olup çocuk doğurabilir bakabilir sağlığı elveriyorsa diye düşünürdüm şimdi ben de sana katılıyorum birkaç çocuğu sağlıklı büyütebilen iyi eğitebilen annelerin önünde saygıyla eğiliyorum.

canım çok çok geçmiş olsun. sütün gelmesine konsantre ol, negatif düşünceleri kendinden uzak tut canım inşallah kısa sürede artar.

canım ankarada evlerin içi henüz serin. 23 derece civarında. evdeyken içine yarım kollu çıtçıtlı body, üzerine ince penye tulum, sabah akşam saatlerinde üzerine ince penye yelek giydiriyorum. yatarken yeleği çıkarıyorum, yorganla yatırıyorum. dışarı çıkarken üzerine battaniye alıyorum.

canım ben sebamed kullanıyorum iki günde bir ya da bazen hergün yıkıyorum. seninle aynı miktarda giydiriyorum ve sivilce devam ediyor şimdilik.

Mujj canım Adanın yeni resimlerine bayıldım maşallah nasıl güzel beslemişsin.

selam kızlar
uzundur yoktum evim kalabalıktı.kaynanam kayınpederim gitti annem babam ve kardeşim geldi cumartesi onlarda gitti eşimde bu gn işe gitti ve kızımla evde başbaşayız.fırsatım olursa geçmişi okuyacağım gerçekten hepinizi çok merak ediyorum nasıl gidiyo bebişlerle diye...
ben bayağı alıştım sayılır ilk zamanlar hep ağlıyordum bebek ağlayınca yetersiz hissediyordum kendimi bunalıyordum ve gece uyanmalarına alışamamıştım.şimdi herşey teker teker rayına oturuyor.ağlayınca nden olduğunu tahmin edebiliyorum açlıktan, altından gazdan bazende hiç bişi yokken.hiç bişi yokken ağlayınca yıkıyorum rahatlıyor susuyor uyuyor sonra.
havalar ısınmaya başladı benimde aklımda acaba ne giydirsem vardı buradada sohbeti açılmış. ben şimdilik sıfır veya yarım kollu çıtçıtlı ve alt üst takım giydiriyorum ve günde en az iki kere en fazlayı hiç söylemim:) üstü değişiyor pasaklı kızım ya birden yapıp kakasını taşırıyo ya sütü ağzında biriktirip çıkarıyo yakalarını ıslatıyo.
bi günü bi gününe bi gecesi öbürüne uymuyo.geçen gece 2,5-3saatte bi uyandı rahatça emdi kolay gaz çıkardı kendiliğinden uyudu oooh dedim ne rahat geçti her halde düzene giriyoruz ama geçen gece bir ağlamaya başladı ne enesek nafile ağlamadan öte resmen çığlık atıyodu biraz eşim elinde gezdiriyo biraz ben denemediğimiz tutuş pozisyonu kalmadı sonra yoruldu uyudu ama çok sık uyandı ve hep bir yaygara ile geçti, uyuyunca bile sürekli bir mızırtı inleme...herhalde karnı ağrıyodu yavrumun.şimdi ancak sakinleşti uyudu biraz ortalığı toparladım uyanması yakındır.
geçen kontrolü vardı maaşallah kızıma 3,300 kg ve 49cm doğmuştu 1ayda 5,150kg ve 58cm olmuş. doktor güldü gelişimi fazlaca iyi dedi. o 1-3ay yazan kıyafetlerinden üstüne olmayanlar var ve 3-6aylık badilere başladım daha rahat oluyo bezini alttan çok kavramıyo.sarılığını atması için zorla sık sık emzirdim ya hep ondan galiba tombak oldu.
benden haberler işte böyle bayanlar umarım sizlerdede durumlar gayet iyidir.

Drusella ve dgr arkadaslarimsizlerinde sutu boooool olsunn insallah.

Permersgunluk beslenmemizi sormussn.cnm 2 ay acqyip dikkatliydim.hele ilk ay ogle yemegim sasmazdi.simdi oglen pek yiyesim yok cunku esimle erken aksam yemegi yiyoruz.ama yemegimdn kimyonu eksik etmem.ztn cok da severim,Adacik da gaz olmasin
keten tohumu ye cnm,dereotu.etli,sebzeli ,İncir,dut kurusu ( buarada ben dut kurusunu cok sevdigimdn cok tuketiyorum aslinda bilincli dgldi sute yaradigini snradan ogrendim) Tahin helvasi beslenebilirsn iyi olur.bulursan orda yer elmasi ye cnm.ben alamadim hala gerci:)) unutuyorum aklimdykende bulamadim.yememen gerekenler aklimdyken yazayim.maydanoz,nane,sirke,limon suyu,nisasta,Adacayi,misir aklima gelen bunlar bunlari da tuketme cnm sutu azaltiyor.

Benim kızım genelde güzel uyuyor teyzesi. Ama kendi kendine uyumuyor hiç, illa memede uyuyacak. Gece uykusunda kendiliğinden uyanmıyor, emzirmek için ben uyandırıyorum genelde. Hatta iki gecedir ben de nasıl uyumuşsam yaklaşık 6 saat aç kaldı bebişim. Tabi her zaman böyle kolay olmuyor, inatla uyumadığı vee evin içinde dört döndüğümüz de oluyor
Çok zorladığı zamanlarda banyo yaptırmayı deneyebilirsin, rahatlayıp uyuyabilir. Bir de göğsünde yüzükoyun uyumayı da sevebilir.

İçine zıbın takımı üstüne tulum ya da alt üst takım giydiriyorum, bazen bir de penye yelek oluyor.
Bizim evimiz çok sıcak olmuyor, yani ben de henüz tişört giymedim :)
O sivilceler bizde de var ama banyodan sonra azalıyor gibi..

Artık bebişlere baka baka kendimize güvenimiz geldi anne olmanın tadını çıkarmaya başladık :)
Maşallah kızına canım güzel kilo almış Hep güzel haberlerle gelin inş.

kızlar size bir sorum var.
benim göğüs uçlarım çok gevşek sanırım sütüm çok akıyo sonra bebek emecekken yetmeye biliyo kalan ve ilk emeceği sıra fışkırır gibi çıkıyo bebeğin genzine kaçıyo bende aktığı zaman veya emzirmeden önce sağsam mı diye düşünüyorum. süt sağma için pompa alayım diyorum basit pratik ama işe yarar olsun istiyorum bu konuda bana tavsiyesi olan var mı?

hoşgeldin kadifegül maşallah canım ne güzel beslenmiş ufaklık bizim de uyku problemimiz yok sayılır ama gazımız bazen çok oluyor.

kızlar bizim kırkımızın çıkmasına çok az kaldı. batıl olduğu söyleniyor belki ama kırkınız çıkarken birşey yaptınız mı ya da yapacak mısınız?
bir de sahalarda sezon açılışına az kaldı malum . 40 çıkınca hemen sahaya çıkacak mısınız? benim 8. haftada jinekolog kontrolüm var o zamana kadar beklemek istiyorum zaten korkuyorum da maçlardan ama karşı takımın bekleyesi kalmadı artık gün sayıyor. sezaryen olan arkadaşlar sizlerde de korku var mı? dikişlerimde anlık sızlamalar dışında acı olmasa da ilişki beni çoook ürkütüyor, daha önce hiç maç yapmamışım gibi. sanki bu bebeği nasıl yaptıysak
bu arada bebeğinizin göbeğini ne yaptınız?

Cnmmmm bgn sen simdi kendini biiiiir guzel hazirla aksama hazir ol:))) merak etme 37 gunluk olmussun,sorun yok.ben 10 gunluktum nerdeyse haydiii diesim vrdi:) esim birsey olmasn dedi.iyiki olmams gerci 25 gunluktum yine denesem mi diyordum ki yook uygun dgldim:)) 35 gunlukken hazir haldeydim:)) korkma sİkinti yok cnm.biz 3 kapi gezdik cnm buarada annemle.iste bize yumurta seker vs. Verdiler :)) gobus henuz evde.aslinda Uni. Goturmek istiyordum ,olmadi birturlu

Olumsuz olan herseyden we herkesten UZAKKKK durmak..
We bu sürecin tadını cıkarmak..

bugün kırkımızı uçurduk gittiii... loğusalık da bitti (anladınız siz onu) oğluşumla misler gibi banyolarımızı yaptık, her şeyi çıkardık yıkadık, ütüledik yerleştirdik.. evimizi temizledik... artık gezme tozma vakti yarından itibaren de yalnızız artık paşamla

Son düzenleme:

Hadiii gozun aydinn cnmm benimm artik uyku duzeni daha duzgun hale gelecek insallah oglusunun

masallah canim,
bizimde cuma günü cikti kirkimiz, sükür logusalikta bitti.Nasilsin iyimisin, oglusun nasil, oda iyidir insallah.. gaz probleminiz varmi, neler yapiyorsun ona karsi??

drusellacim merhaba canim,
nasilsin iyimisin? Kirkimiz cikarken vallah annem geldi bebisi yikadik ve o suyla biseyler yapti..

Sezon acilisini yaptin mi ). Haftaya benimde doktor kontrolüm var bakalim ne diyecek, insallah hersey yolundadir..sanirim ultrason falan yapar, o zamanda alttan bakiyor ya, bakalim nasil olacak )

Bebisimin göbegi halen duruyor, burada her yer beton, yollar beton, nereye gömecegiz bilemedik..belki izine gelirsek TRye getirir orada bir yere gömeriz artik...

Dikis yerlerinde cok agri oluyor mu?? Kesi yerinde sertlik varmi yada üst kisminda???

============================================

Topigin diger güzel annisleri,

Isim isim sayamiyorum ama umarim sizlerde iyisinizdir, foruma artik pek sIk giremiyorum, oglumla günün nasil gectigini anlayamiyorum. Aksamda esim geliyor yemekti caydi falan... O kadar cok sohbet olmus ki burada gecmisi okumayi yetistiremiyorum inanin...

hepinizi cok özlüyorum...daha sIK girmeye calisacagim insallah... Allaha emanet olun, kocaman öpüyorum sizleri....

maşallah canım ne güzel kılo almıs,hepböyle devam eder inş,senınde sütün yarıyo demekkı.kızının gazı olabılır.bazen Armin de huysuzlanıyo gece sırtına koymak için aldıgımız kuçük havlu bezlerı ütüyleısıtıp karnına koyuyorum,giydirdiğim patıklı altı ya da külotlu çorabı da aynı sekılde karnına masaj yapıyorum rahatlıyo,sende deneyebılırsın canım

canım bizim burda akrabalar arkadaşlar çokkalabalık bı lıste cıkardık 114 kişi çıktı öyle bi şey ki hepsi de birbirine çok yakın birini çağır birini çağırma olmaz, ee o kadar kişiyi benim ağırlamam da imkansız düğün salonu tutmam lazım,o yüzden mevlüt yapmadık güzelce yıkandık temizlendik bi dua okuttuk,annem 40 tane arpayı okudu altın yüzükle bı seyler yaptı,çekirdek ailemizle yemeğe gittik.gerçi biz 12. günden beri çıkıyoruz dışarı.
maç meselesine gelince bende bu ara kara kara düşünüyorum onu,eşimle tavşan kaç tazı yakala oynuyoz valla bu hafta kontrole gidicem ondan sonra sahalara cıkacam artık.
kontrolde alttan bakacak smear testi yapacak galiba.
göbeğimiz duruyo daha yazın Ank. gelince Odtü ye gömecem

slm kızlar
bizde dün 40 ı 40 ladık,uçtu gitti.zaman çabuk geçiyo gerçekten,daha dün gibiydi doğum yaptıgım gun.
lohusalık bıttıgıne göre artk şımarıklık da bıttı bugunden itibaren rejıme basladım,rejım dedıysem bu 40 gun boyunce fütursuzca yediğim abur cubur çikolata pasta ve börekten bahsediyorum.düzenli güzelce yemeğimi yiyecem yoksa bu göbek beni terketmez
bı de kontrolden sonra spora baslarsam benden ıyısı yoooookkk

Merhaba güzel annecikler ve tatlı bebişlerimiz, nasılsınız? Uzunca zamandır ben de yoktum ancak fırsat bulabildim, bebişim Eymen Tuna 12 Nisan Perşembe günü 10,30'a doğru sezeryan ile 2850 gr 49 cm olarak çok şükür dünyaya geldi tansiyonum yükseldiğinden dr daha fazla beklemediği için 1 hafta erkenci davrandı bıdık:)) Doğumdan hemen sonra titreme ve üşüme nedeniyle 1 saate zor kendime geldim ve dr lohusa hipertansiyonu teşhisiyle alfemed diye bir tans.hapı verdi 40 gün içmeliymişim ama biz de yenidoğan sarılığıyla 3.gün karşılaştık billurubin seviyesi ilk gün 12,1 mg ertesi gün 12,8 4.gün 10,5 geçen Cuma da 12,5'du diye tans.hapını almamaya karar verdim bir süre.. Belki yan etki yapıyordur süte geçiyorsa dedim. Gözlerimizde ve burnumuzda kaldı şimdilik inşallah o da en kısa zaman da geçer de oğluşum rahatlar. Bunlar dışında çok şükür sağlıklıyız maşallah. Bütün annelerimizi tebrik ediyor, bebişlerini de kendilerini de çooook öpüyorum, sağlıkla mutlulukla güle güle büyütelim inşallah kuzucuklarımızı

Bu arada dikişlerimin üstünde bir sertlik ve ağrı var hala iğnelenme bayağı oluyor, bebişi emzirirken özellikle canım yanıyor.. En önemlisiyse sol bacağımın üzerine zor basıyorum yürürken sol kasık üzerinde ağrım çok oluyor neden anlayamadım sorduklarım 5-6 ayda geçer tüm ağrılar diyorlar..:18: Aynı sorunla karşılaşan var mı kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…