Merhaba güzel annecikler ve tatlı bebişlerimiz, nasılsınız? Uzunca zamandır ben de yoktum ancak fırsat bulabildim, bebişim Eymen Tuna 12 Nisan Perşembe günü 10,30'a doğru sezeryan ile 2850 gr 49 cm olarak çok şükürdünyaya geldi tansiyonum yükseldiğinden dr daha fazla beklemediği için 1 hafta erkenci davrandı bıdık:)) Doğumdan hemen sonra titreme ve üşüme nedeniyle 1 saate zor kendime geldim ve dr lohusa hipertansiyonu teşhisiyle alfemed diye bir tans.hapı verdi 40 gün içmeliymişim ama biz de yenidoğan sarılığıyla 3.gün karşılaştık billurubin seviyesi ilk gün 12,1 mg ertesi gün 12,8 4.gün 10,5 geçen Cuma da 12,5'du diye tans.hapını almamaya karar verdim bir süre.. Belki yan etki yapıyordur süte geçiyorsa dedim. Gözlerimizde ve burnumuzda kaldı şimdilik inşallah o da en kısa zaman da geçer de oğluşum rahatlar. Bunlar dışında çok şükür sağlıklıyız maşallah. Bütün annelerimizi tebrik ediyor, bebişlerini de kendilerini de çooook öpüyorum, sağlıkla mutlulukla güle güle büyütelim inşallah kuzucuklarımızı
Bu arada dikişlerimin üstünde bir sertlik ve ağrı var hala iğnelenme bayağı oluyor, bebişi emzirirken özellikle canım yanıyor.. En önemlisiyse sol bacağımın üzerine zor basıyorum yürürken sol kasık üzerinde ağrım çok oluyor neden anlayamadım sorduklarım 5-6 ayda geçer tüm ağrılar diyorlar..:18: Aynı sorunla karşılaşan var mı kızlar?
slm kızlar
bizde dün 40 ı 40 ladık,uçtu gitti.zaman çabuk geçiyo gerçekten,daha dün gibiydi doğum yaptıgım gun.
lohusalık bıttıgıne göre artk şımarıklık da bıttı bugunden itibaren rejıme basladım,rejım dedıysem bu 40 gun boyunce fütursuzca yediğim abur cubur çikolata pasta ve börekten bahsediyorum.düzenli güzelce yemeğimi yiyecem yoksa bu göbek beni terketmez
bı de kontrolden sonra spora baslarsam benden ıyısı yoooookkk
canım gözünaydın öncelikle,güle güle büyüt oğluşunu,sana da cok gecmiş olsun,hapı bırakmıssın,tansiyonun düzeldimipekı?
bahsettıgın agrıları ben yasamaıdm bılemıycem bı dr sor ıstersen
masallah canim,
bizimde cuma günü cikti kirkimiz, sükür logusalikta bitti.Nasilsin iyimisin, oglusun nasil, oda iyidir insallah.. gaz probleminiz varmi, neler yapiyorsun ona karsi??
drusellacim merhaba canim,
nasilsin iyimisin? Kirkimiz cikarken vallah annem geldi bebisi yikadik ve o suyla biseyler yapti..
Sezon acilisini yaptin mi). Haftaya benimde doktor kontrolüm var bakalim ne diyecek, insallah hersey yolundadir..sanirim ultrason falan yapar, o zamanda alttan bakiyor ya, bakalim nasil olacak )
Bebisimin göbegi halen duruyor, burada her yer beton, yollar beton, nereye gömecegiz bilemedik..belki izine gelirsek TRye getirir orada bir yere gömeriz artik...
Dikis yerlerinde cok agri oluyor mu?? Kesi yerinde sertlik varmi yada üst kisminda???
============================================
Topigin diger güzel annisleri,
Isim isim sayamiyorum ama umarim sizlerde iyisinizdir, foruma artik pek sIk giremiyorum, oglumla günün nasil gectigini anlayamiyorum. Aksamda esim geliyor yemekti caydi falan... O kadar cok sohbet olmus ki burada gecmisi okumayi yetistiremiyorum inanin...
hepinizi cok özlüyorum...daha sIK girmeye calisacagim insallah... Allaha emanet olun, kocaman öpüyorum sizleri....
Merhaba güzel annecikler ve tatlı bebişlerimiz, nasılsınız? Uzunca zamandır ben de yoktum ancak fırsat bulabildim, bebişim Eymen Tuna 12 Nisan Perşembe günü 10,30'a doğru sezeryan ile 2850 gr 49 cm olarak çok şükürdünyaya geldi tansiyonum yükseldiğinden dr daha fazla beklemediği için 1 hafta erkenci davrandı bıdık:)) Doğumdan hemen sonra titreme ve üşüme nedeniyle 1 saate zor kendime geldim ve dr lohusa hipertansiyonu teşhisiyle alfemed diye bir tans.hapı verdi 40 gün içmeliymişim ama biz de yenidoğan sarılığıyla 3.gün karşılaştık billurubin seviyesi ilk gün 12,1 mg ertesi gün 12,8 4.gün 10,5 geçen Cuma da 12,5'du diye tans.hapını almamaya karar verdim bir süre.. Belki yan etki yapıyordur süte geçiyorsa dedim. Gözlerimizde ve burnumuzda kaldı şimdilik inşallah o da en kısa zaman da geçer de oğluşum rahatlar. Bunlar dışında çok şükür sağlıklıyız maşallah. Bütün annelerimizi tebrik ediyor, bebişlerini de kendilerini de çooook öpüyorum, sağlıkla mutlulukla güle güle büyütelim inşallah kuzucuklarımızı
Bu arada dikişlerimin üstünde bir sertlik ve ağrı var hala iğnelenme bayağı oluyor, bebişi emzirirken özellikle canım yanıyor.. En önemlisiyse sol bacağımın üzerine zor basıyorum yürürken sol kasık üzerinde ağrım çok oluyor neden anlayamadım sorduklarım 5-6 ayda geçer tüm ağrılar diyorlar..:18: Aynı sorunla karşılaşan var mı kızlar?
Size de maşallah haticecim, darısı yeni 40'ı çıkacak annişlere.. Gaz problemi için tavsiyem rezene çaı vermek 2-3 çay kaşığı, işe yarıyor.
Canım annene 40 sularını ne yaptığını sorabilir misin? çok öerak ettim. Benim annem yarı kırk suyunun içine buğday okumuş atmıştı aynı sudan anneye de dökülüyormuş ama ben sabırsız davranıp banyodan erken çıktım:)) Henüz göbeğimize de yer bulamadık, karar veremedik daha doğrusu
Öpüyoruz çok, sağlıkla kalın canım
kızlar doğumdan sonra elevit kullanmaya devam ediyor msunuz,dr nuz bı sey söyledı mı?
kızlar doğumdan sonra elevit kullanmaya devam ediyor msunuz,dr nuz bı sey söyledı mı?
evet cnm sutun artacak ondan goguslerın sızlıo agrıo ..bol bol sut olsun ınsallahayy maşallah canım ne güzel darısı benim başıma tez zamanda inşallah.ben hala mama veriyorum ama artık üzülmemeye çalışıyorum ne yapayım en azından aynı zmaanda beni de aynı istekle emiyor kızım hep böyle bile gitse anne sütü almış olacak.benim 3-4 saate iki göğsümden toplam 60 cc falan çıkıyor sağ göğsümdeki sertlik yüzünden diğerinin yarısı kadar çıkıyor bi gitse şu belki artacak.yalnız birkaç gündür göğüslerim dolduğunda bana rahatsızlık veriyo acaba artacağına işaret midir?
sağol canım evet öyle oldu malesef.dikiş yerlerim ağrı yapıyor iki tane göğüs altında var özellikle onlar acıyor emzirirken falan baskı oluyor ya ondan herhalde.
canım iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın oğlun nasıl? bebişler geldi geleli fırsat bulup yazışamıyoruz eskisi gibi. önümüzdeki aylarda biraz daha rahat olur belki :) kesi yerimde arada sızlama oluyor sanırım nedeni bazen kendimi çok zorlamam ilk haftadan beri doğum yapmış gibi davranmıyorum her işe koşturuyorum. dikiş yerimde hafif bir açılma ve kanama bile oldu ama enfeksiyon kapmadım çok şükür. kesi yeri civarında sertlik var ve kaşınıyor bayağı bir süredir. hatta içi kaşınıyor ama karnım hissizleştiği için kaşısam da hissedemiyorum sanki yabancı bir cisime dokunuyormuşum gibi. bakalım ağda olayını nasıl yapıcaz doğum sonrası daha başlamadım ben.drusellacim merhaba canim,
nasilsin iyimisin? Kirkimiz cikarken vallah annem geldi bebisi yikadik ve o suyla biseyler yapti..
Sezon acilisini yaptin mi). Haftaya benimde doktor kontrolüm var bakalim ne diyecek, insallah hersey yolundadir..sanirim ultrason falan yapar, o zamanda alttan bakiyor ya, bakalim nasil olacak )
Bebisimin göbegi halen duruyor, burada her yer beton, yollar beton, nereye gömecegiz bilemedik..belki izine gelirsek TRye getirir orada bir yere gömeriz artik...
Dikis yerlerinde cok agri oluyor mu?? Kesi yerinde sertlik varmi yada üst kisminda???
canım ya ne güzel kalabalık bir akraba grubunuz var. tamamını toplasan bizde tüm ülkede 20 kişi anca çıkar. düğünde bayramda insan kalabalık olmayı çok istiyor. nasıl özendim sanacanım bizim burda akrabalar arkadaşlar çokkalabalık bı lıste cıkardık 114 kişi çıktı öyle bi şey ki hepsi de birbirine çok yakın birini çağır birini çağırma olmaz, ee o kadar kişiyi benim ağırlamam da imkansız düğün salonu tutmam lazım,o yüzden mevlüt yapmadık güzelce yıkandık temizlendik bi dua okuttuk,annem 40 tane arpayı okudu altın yüzükle bı seyler yaptı,çekirdek ailemizle yemeğe gittik.gerçi biz 12. günden beri çıkıyoruz dışarı.
maç meselesine gelince bende bu ara kara kara düşünüyorum onu,eşimle tavşan kaç tazı yakala oynuyoz vallabu hafta kontrole gidicem ondan sonra sahalara cıkacam artık.
kontrolde alttan bakacak smear testi yapacak galiba.
göbeğimiz duruyo daha yazın Ank. gelince Odtü ye gömecem
slm kızlar
bizde dün 40 ı 40 ladık,uçtu gitti.zaman çabuk geçiyo gerçekten,daha dün gibiydi doğum yaptıgım gun.
lohusalık bıttıgıne göre artk şımarıklık da bıttı bugunden itibaren rejıme basladım,rejım dedıysem bu 40 gun boyunce fütursuzca yediğim abur cubur çikolata pasta ve börekten bahsediyorum.düzenli güzelce yemeğimi yiyecem yoksa bu göbek beni terketmez
bı de kontrolden sonra spora baslarsam benden ıyısı yoooookkk
Caste canım seni de tebrik ederim bebeğin hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsunMerhaba güzel annecikler ve tatlı bebişlerimiz, nasılsınız? Uzunca zamandır ben de yoktum ancak fırsat bulabildim, bebişim Eymen Tuna 12 Nisan Perşembe günü 10,30'a doğru sezeryan ile 2850 gr 49 cm olarak çok şükürdünyaya geldi tansiyonum yükseldiğinden dr daha fazla beklemediği için 1 hafta erkenci davrandı bıdık:)) Doğumdan hemen sonra titreme ve üşüme nedeniyle 1 saate zor kendime geldim ve dr lohusa hipertansiyonu teşhisiyle alfemed diye bir tans.hapı verdi 40 gün içmeliymişim ama biz de yenidoğan sarılığıyla 3.gün karşılaştık billurubin seviyesi ilk gün 12,1 mg ertesi gün 12,8 4.gün 10,5 geçen Cuma da 12,5'du diye tans.hapını almamaya karar verdim bir süre.. Belki yan etki yapıyordur süte geçiyorsa dedim. Gözlerimizde ve burnumuzda kaldı şimdilik inşallah o da en kısa zaman da geçer de oğluşum rahatlar. Bunlar dışında çok şükür sağlıklıyız maşallah. Bütün annelerimizi tebrik ediyor, bebişlerini de kendilerini de çooook öpüyorum, sağlıkla mutlulukla güle güle büyütelim inşallah kuzucuklarımızı
Asidan geldik bgn uff kuzum 1 bacaginda aglamadi ama dgr bacagina yapilan yaktigindan cok agladihemen kucagima aldim sakinlessin die emzirdim sustu kuzum benim.8.250 kilo 68 cm. Boy olmus Adacigin.maasallah cok begendi saglik ocagindaki hemsiremiz
elemsu, haticecan, martim bebeklerinizin kırkı hayırlı uğurlu olsun. doğum için gün sayıyorduk şimdi zaman nasıl geçti anlamıyoruz. darısı kırkı çıkacak diğer anne ve bebişlerinin başına... biz de bu cumartesi günü evimizde mevlid okutacağız. 32 günümüz olacak. benim annem memlekete gideceği için erken okutuyorum 40. gününü beklemedik. perşembe günü de 1aylık kontrolümüz var ve iğnemiz yapılacak. bakalım benim bebişim ne kadar büyümüş. önümüzdeki hafta da kalça çıkıklığı için hastaneye gideceğiz.
birde bizim yaramaz sabah ezanı ile kalkıyor ve saat 9 a kadar uyumuyor. yani yrım saat 45dk da bir kalkıyor. ne zaman düzene girecek şu uyku çok merak ediyorum. neyse uyandı benim oğluş hepiniz sağlıcakla kalın..
Asidan geldik bgn uff kuzum 1 bacaginda aglamadi ama dgr bacagina yapilan yaktigindan cok agladihemen kucagima aldim sakinlessin die emzirdim sustu kuzum benim.8.250 kilo 68 cm. Boy olmus Adacigin.maasallah cok begendi saglik ocagindaki hemsiremiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?