Asidan geldik bgn uff kuzum 1 bacaginda aglamadi ama dgr bacagina yapilan yaktigindan cok agladihemen kucagima aldim sakinlessin die emzirdim sustu kuzum benim.8.250 kilo 68 cm. Boy olmus Adacigin.maasallah cok begendi saglik ocagindaki hemsiremiz
40 yapan arkadaşlar.hayırlı olsun 40 uçurmalarınız.vatana millete ailesine hayırlı evlatlar olsunlar inşallah sağlıkla huzurla yaşasın kuzular.bebeğin kırkını doğduğu günden itibaren 40.günmü 41. günmü yapıyorsunuz biz kararsız kaldık
canım iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın oğlun nasıl? bebişler geldi geleli fırsat bulup yazışamıyoruz eskisi gibi. önümüzdeki aylarda biraz daha rahat olur belki :) kesi yerimde arada sızlama oluyor sanırım nedeni bazen kendimi çok zorlamam ilk haftadan beri doğum yapmış gibi davranmıyorum her işe koşturuyorum. dikiş yerimde hafif bir açılma ve kanama bile oldu ama enfeksiyon kapmadım çok şükür. kesi yeri civarında sertlik var ve kaşınıyor bayağı bir süredir. hatta içi kaşınıyor ama karnım hissizleştiği için kaşısam da hissedemiyorum sanki yabancı bir cisime dokunuyormuşum gibi. bakalım ağda olayını nasıl yapıcaz doğum sonrası daha başlamadım ben.
maç konusu biraz karışıkbirşey söylemek için erken sanırım önümüzdeki haftalarda biraz daha netleşecek. korkularım hala devam ediyor ve artık eşimi çok özledim
castefella, hoşgeldin... tebrik ederim allah sana ve oğluşuna sağlık versin... bu arada bebişlerimizin isimleri aynı... benim oğlumda enver eymen...
inşallah bebeğinin sarılığı da en kısa sürede geçer. sende tansiyon ilacını bırakmadan önce bir doktoruna danış istersen.
bende sezeryan ile bebeğimi düyaya getirdim. dikiş üzerinde sertlik bende de var ama çok şükü pek ağrım olmuyor. benim karnım epey bir kaldı arada o baskı yapıyo dikişlerime birde arada çamaşırım üzerine geldiğinde canım acıyor. inşallah ağrıların en kısa sürede geçer tansiyonunda düzee girer.. sağlıcakla kal...
elemsu, haticecan, martim bebeklerinizin kırkı hayırlı uğurlu olsun. doğum için gün sayıyorduk şimdi zaman nasıl geçti anlamıyoruz. darısı kırkı çıkacak diğer anne ve bebişlerinin başına... biz de bu cumartesi günü evimizde mevlid okutacağız. 32 günümüz olacak. benim annem memlekete gideceği için erken okutuyorum 40. gününü beklemedik. perşembe günü de 1aylık kontrolümüz var ve iğnemiz yapılacak. bakalım benim bebişim ne kadar büyümüş. önümüzdeki hafta da kalça çıkıklığı için hastaneye gideceğiz.
birde bizim yaramaz sabah ezanı ile kalkıyor ve saat 9 a kadar uyumuyor. yani yrım saat 45dk da bir kalkıyor. ne zaman düzene girecek şu uyku çok merak ediyorum. neyse uyandı benim oğluş hepiniz sağlıcakla kalın..
merhaba kızlar,
nasılsınız?
kızım girdiğimi duydu herhalde uyuyordu mızırlanıyor:))
bebek gibi uyuma lafı benim kız için uygun değil sanırım uyurken bile hep hareket halinde. ya el çekiyo ya ayak atıyo ağzını sapırdatıyo kafa çeviriyo. içimde tedirginlik oldu yatarken kusacakta ciğerine kaçacak diye ödüm kopuyo kıızı yan yatırıyorum kafayı düz yapıyo...
bu arada bizim kırkımızda yarın çıkıyor:) kırkmala için komşumu çağırırım artıkın. bakalım ne biliyosa suyuna ne atılacak falan yapar. sahalara dönme işi için kendimi hiiç hazır hissetmiyorum ama eşim adamcağız çok bekledi ne yapacam yarın hiç bi fikrim yokbide doğum sonra bir süre ishal bir süre kabızlık yaşadım ve maktta yırtığım vardı anal fissür deniyo o nüksetti ve çok fena wc ye çıkınca dikişlerim kanıyo bazen.bu hafta doktoruma dikişlerimide göstermeyi düşünüyorum acaba iyi olmadılar mı ki?
sahalara dönen var mı normal doğum yapanlardan acı oluyo mu?
kızlar bebeğine emzik veren var mı?
ben aslında hiiç vermek istemiypdum ama kızım çok yaygaracı:) ve memiş düşkünü. meme için ağlamaya başladığı anda meme ağzına girene kadar çığlık çığlığa kalıyo ağlama ötesi bişi yaşıyo hatta o sinirle memeyi tutmayı bile beceremiyo daha çok çığırıyo. bi wc ye gidiyorum dönene kadar kıyamet kopuyo.dün babasına kauçuk olandan emzik aldırdım bu kez ilk defa ağlatmadan üstünü bezini değiştirdim,uyanıkken wc ye gittim. ooh dedim. ama tabi açlıktan ağlıyosa emziği bir kaç dakka sonra süt gelmediğinden olacak atıp ağlıyo.
siz kullanıyormusunuz emzik ne düşünüyorsunuz kullanma konusunda?
Drusella ve dgr arkadaslarimsizlerinde sutu boooool olsunn insallah.
Permersgunluk beslenmemizi sormussn.cnm 2 ay acqyip dikkatliydim.hele ilk ay ogle yemegim sasmazdi.simdi oglen pek yiyesim yok cunku esimle erken aksam yemegi yiyoruz.ama yemegimdn kimyonu eksik etmem.ztn cok da severim,Adacik da gaz olmasin
keten tohumu ye cnm,dereotu.etli,sebzeli ,İncir,dut kurusu ( buarada ben dut kurusunu cok sevdigimdn cok tuketiyorum aslinda bilincli dgldi sute yaradigini snradan ogrendim) Tahin helvasi beslenebilirsn iyi olur.bulursan orda yer elmasi ye cnm.ben alamadim hala gerci:)) unutuyorum aklimdykende bulamadim.yememen gerekenler aklimdyken yazayim.maydanoz,nane,sirke,limon suyu,nisasta,Adacayi,misir aklima gelen bunlar bunlari da tuketme cnm sutu azaltiyor.
canım beslenme programım yok hatta bu aralar cok dengesız beslenıyorum hamıleyken daha dengelıydı:)
sut ıcın humana stıll tea..sutle dutu kaynattım onu ıcıyorum..gaz yapan yıyeceklrden uzak duruorum cunku gaz yapan yıyecekler sutu azaltıyor..
valla canım beslenme değilde daha cok beslememe programı uyguluyorum yemege pek fırsat olmuyo olsa bıle genelde hep dısardan hazır seyler yıyorum.ama ozellıkleher gun dut,hurma,incir ve dereotu yıyoorum ve mutlaka yarım lt süt ıcıyorum genellıkle kecı sutu ıcıyorum,inek sutu gaz yapabılır.her akşam rezene ve humanayı içiyorum.tavsıye edeerım
canım, sağol iyiyiz çok şükür. son mesajını alıntı yaparak cevaplayayım dedim. tam sana yazarken o gün oğluşun gaz sancısı başladı ve 4 saat sürdü. anam ağladı resmen. erkek bebekler,n mi kaderi bilmiyorum ama resmen tören evde kaka ve gaz. umarım siz daha iyi durumdasınızdır. benim de dikiş yerlerim gittikçe daha iyi ve şişlik var orda. sadece ben de var sanıyordum , korkmuştum ama ortak sorunmuş desene. kendinize dikkat edin. öpüyorum çok..merhaba canim,
hamd olsun bende iyiyim, oglusumda iyi sükür. Yavas yavas büyümeye calisiyor findigim benim. Evet ya eskisi gibi yazisamiyoruz, firsat olmuyor ufakliklardan. Ne zaman basina gecsem bilgisayarin - hemen mizirdiyor uyuyan cocuk. Insallah dedigin gibi önümüzde ki aylar rahat olur.
canim kendini niye cok zorluyorsun ki, dikisler henüz daha iyilesmemistir, üzerinden cok zaman gecmedi ki. Nasil acilma oldu??? Aman dikkat et lütfen.. Bendede ayni sertlik var ama yavas yavas kayboluyor gibi geliyor bana.. Benim kesi yeride 2 gündür kirmizi gibi, herhalde yine camasirim üzerine denk geldi... Agda olayina bende henüz baslamadim, baslarsamda kesi yerine yakin tutmam...nemelazim... mac konusuna gelince haftaya belli olur...
Canim kendine ve bebise cok dikkat et, öpüyorum...
Yesssimmm,
nasilsin iyimisin canim, oglun nasil oda iyi insallah? Canim dikislere camasirlarimiz baski yaptimi agri oluyor bendede aynisi... Insallah o agrilarda en kisa zamanda gecer, rahat ederiz. Göbisler nasil gidecek bakalim...
tesekkürler canim..darisi sizin basiniza.. evet dogum icin gün sayarken, simdide ogluslarimiz su kadar aylik oldu demeye basladik), zaman cok cabuk geciyor ya... Allah kabul etsin mevlüdünüzü...
canim sanada gecmis olsun... dikislerinde insallah en kisa zamanda iyilesir...
benimki de hafif dışa çıkık gibi ama dr. bi şey demedi. ben de pek üstünde durmadım. bi arkadaşımın daha belirginmiş zamanla geçer demiş dr. ona. demek ki bu da olağan bi durum. en önemlisi de kırkınız hayırlı olsun.. 40 tan sonra tüm bebekler düzenli uyku ve kolayca çıkardıkları kaka-gaz düzeni içinde büyüsün..kızlar bugün bebeğim kırkgünlük oldu...
az önce ağlaya ağlaya banyosunu yaptı kızım sonrada ben.şimdi melekler gibi uyumakta.hep derlerya kırkından sonra uykusu düzelir kırkdan sonra düzene girer bakalım gerçeklik payı varmıymış.dün ilk defa 3buçuk saat uyudu ben şaşırıp bu niye uyanmıyo diye uyandım .alışmışım en fazla 2saatte kalkmaya:) baktım uyuyor ama nasıl yalanıyo meme arıyor hafifden uykulu mızırdanıyo,hemen aldım memişledim altını alıncada tekrar uykuya devam.
birde ne soracam bebeklerin göbekleri ne durumda benimki 1haftalıkken düşmüştü şimdi çok dışarı çıkık ve kocaman hafif fıtık var ama kendiliğinden geçer demişti doktor ama büyüdümüki diye çekiniyorum sizinkiler nasıl?
canım ben de kaç gündür, haftadır aynı dertten müzdaribim. gaz damlası sadece gaz söktürüyor. o zmaan da kaka çıkmak bilmiyo. dün 12 saat arayla kaka yaptı. rezene vermiştim ama bi işe yaramadı sanki.sadece kafayı buldurup uyuttu oğluşugaz için kimyon demleyip 1 çay kaşığı içiridim bugün ama pek işe yaramadı gibi.
ilk bebek gibi gaz karşısında çaresiz kaldım.
önerilerinize açığım
kizlarrr tekrar tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.
oglusumun ilk 2 haftadaki duzeni ile simdiki arasinda daglar kadar fark var, sizde de oyle oldu mu acaba? ilk 2 hafta emzirip yatirdigimda kendi kendine uyuyan ya da memede uyuyan cocuk, simdi memeden ayirip yatagina koyduktan 2 dk sonra yine uyaniyor, ve hep memede uyumak istiyor. Dun tam 17 saat ugrastirdi beni(
EASY yontemi icin tracy hogg'un Bebek \bakim Sorunlarina Mucize Cozumler kitabini almistik, henuz bitiremedik ama sanki EASY baska bir kitapta mi daha detayli anlatiliyor yoksa dogru kitabi mi almisiz? Hos basarabilecekmiyiz bilmiyorum, aranizda deneyip de basaran varsa kendi yontemlerini paylasirmi lutfen?
Bizimki oyle kendi kendine uzun sure uyanik kalmiyor, oyun, aktivite olayi falan olmuyor, acaba erken mi daha? Ay soracak binlerce soru var, ilk bebek ne zormus :) Allah hepimize yardim etsin.
ben aslında hiiç vermek istemiypdum ama kızım çok yaygaracı:) ve memiş düşkünü. meme için ağlamaya başladığı anda meme ağzına girene kadar çığlık çığlığa kalıyo ağlama ötesi bişi yaşıyo hatta o sinirle memeyi tutmayı bile beceremiyo daha çok çığırıyo. bi wc ye gidiyorum dönene kadar kıyamet kopuyo.dün babasına kauçuk olandan emzik aldırdım bu kez ilk defa ağlatmadan üstünü bezini değiştirdim,uyanıkken wc ye gittim. ooh dedim. ama tabi açlıktan ağlıyosa emziği bir kaç dakka sonra süt gelmediğinden olacak atıp ağlıyo.
kizlarrr tekrar tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.
oglusumun ilk 2 haftadaki duzeni ile simdiki arasinda daglar kadar fark var, sizde de oyle oldu mu acaba? ilk 2 hafta emzirip yatirdigimda kendi kendine uyuyan ya da memede uyuyan cocuk, simdi memeden ayirip yatagina koyduktan 2 dk sonra yine uyaniyor, ve hep memede uyumak istiyor. Dun tam 17 saat ugrastirdi beni(
EASY yontemi icin tracy hogg'un Bebek \bakim Sorunlarina Mucize Cozumler kitabini almistik, henuz bitiremedik ama sanki EASY baska bir kitapta mi daha detayli anlatiliyor yoksa dogru kitabi mi almisiz? Hos basarabilecekmiyiz bilmiyorum, aranizda deneyip de basaran varsa kendi yontemlerini paylasirmi lutfen?
Bizimki oyle kendi kendine uzun sure uyanik kalmiyor, oyun, aktivite olayi falan olmuyor, acaba erken mi daha? Ay soracak binlerce soru var, ilk bebek ne zormus :) Allah hepimize yardim etsin.
[canım ben de kaç gündür, haftadır aynı dertten müzdaribim. gaz damlası sadece gaz söktürüyor. o zmaan da kaka çıkmak bilmiyo. dün 12 saat arayla kaka yaptı. rezene vermiştim ama bi işe yaramadı sanki.sadece kafayı buldurup uyuttu oğluşubütün gece ıkın ıkın bitmedi.. sabaha karşı günkurusu dedikleri kuru kayısıyı kaynatıp 3-4 çay kaşığı içirdim, işe yaradı yaptı kakayı. umarım senin işine de yarar.. yeni eviniz hayırlı olsun. ama çok yormasaydın kendini. iç dikişlerin kapanması daha geç çünkü. sen yine de dikkat et. ben de araba kullanmaya epey oldu başlayalı. 4 aydır kullanamadığım için açtığım müziği cız tak cız tak ne kadar çok özlemişim dedim.
kimyon işe yarıyor mu ne
2 şer saat uyudu yavrucum
rezenenin kafa yapması iyiymiş valla:) vereyim bende bu akşam o uyusun bende sebepleneyim bari
kızımın yarı 40 ı yapıldı..darısıı 40 ın basına:))
mac konusu konusumus..ahhh ahhhhhh 40 ını beklemıcem ah bı bıtse dıorum ama bıtecegı yere artıo buD
bklemedeyızzzz:) tam anlamıyla olmasada ara sıra kacamak yapıorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?