kızlar bebeğine emzik veren var mı?
ben aslında hiiç vermek istemiypdum ama kızım çok yaygaracı:) ve memiş düşkünü. meme için ağlamaya başladığı anda meme ağzına girene kadar çığlık çığlığa kalıyo ağlama ötesi bişi yaşıyo hatta o sinirle memeyi tutmayı bile beceremiyo daha çok çığırıyo. bi wc ye gidiyorum dönene kadar kıyamet kopuyo.dün babasına kauçuk olandan emzik aldırdım bu kez ilk defa ağlatmadan üstünü bezini değiştirdim,uyanıkken wc ye gittim. ooh dedim. ama tabi açlıktan ağlıyosa emziği bir kaç dakka sonra süt gelmediğinden olacak atıp ağlıyo.
siz kullanıyormusunuz emzik ne düşünüyorsunuz kullanma konusunda?
Canım aynı kitabı ben de okudum, doğumdan önce eşim ve ben mümkün olduğunca easy uygulamak konusunda kararlıydık ancak doğumdan sonra sadece bazı temel noktalarda işe yaradı. bizim rutinlerimiz easy değil aes şeklinde ve y yok şimdilikkizlarrr tekrar tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.
oglusumun ilk 2 haftadaki duzeni ile simdiki arasinda daglar kadar fark var, sizde de oyle oldu mu acaba? ilk 2 hafta emzirip yatirdigimda kendi kendine uyuyan ya da memede uyuyan cocuk, simdi memeden ayirip yatagina koyduktan 2 dk sonra yine uyaniyor, ve hep memede uyumak istiyor. Dun tam 17 saat ugrastirdi beni(
EASY yontemi icin tracy hogg'un Bebek \bakim Sorunlarina Mucize Cozumler kitabini almistik, henuz bitiremedik ama sanki EASY baska bir kitapta mi daha detayli anlatiliyor yoksa dogru kitabi mi almisiz? Hos basarabilecekmiyiz bilmiyorum, aranizda deneyip de basaran varsa kendi yontemlerini paylasirmi lutfen?
Bizimki oyle kendi kendine uzun sure uyanik kalmiyor, oyun, aktivite olayi falan olmuyor, acaba erken mi daha? Ay soracak binlerce soru var, ilk bebek ne zormus :) Allah hepimize yardim etsin.
kırkımız yeni çıktı bakalım bizde açılışa az kaldıkızımın yarı 40 ı yapıldı..darısıı 40 ın basına:))
mac konusu konusumus..ahhh ahhhhhh 40 ını beklemıcem ah bı bıtse dıorum ama bıtecegı yere artıo buD
bklemedeyızzzz:) tam anlamıyla olmasada ara sıra kacamak yapıorum:))
Golgemmmm veee dgr arkadaslarsut harici birsey vermeyinn lutfen.daha coook minikler sutu bile zor hazmediyorlar.ne vermk istiyorsaniz siz icin sutten gecsinben Adaya dha gecen hfta ilk defa sut harici birsey vrdim organik kayisi kaynatip suyunu icirmk durumunda kldik,kakaya cikamamisti
ben kullanmıyorum canım şimdiye kadar gerek duymadım,inş ihtiyacım olmaz
elelmsu nasılsın canım Armin kzımız nasıl
iyiyim tatlım,Armin le uğrasıyorum zaman akıp geçiyor.Armin iyi büyüme atağı geçiriyoruz bu hafta o yüzden bi kaç gündür yapışık olma durumumuz var.onun dısında easy ile aram hiiç iyi değil.yapamıyorum ben o işi.yatır kaldır ı uygulayacam ama 3. ayı beklıyorum.3. aya kadar bebekler kendılerını anne karnında hıssedıyorlarmıs ve sürekli anneye ıhtıyac duyuyorlarmıs ozellıkle uykuya dalarken.
az önce de sabiha paktuna keskın vardı tv de ve bebeğinizi öyle kalıplara sokmayı diyo ben :44:
canım bizde de öyle bir durum var sanırım hızlı büyüme günlerindeyiz. çok acıkıyoruz kucaktan inmiyoruz sürekli emiyoruz.. da kaka yapamıyoruz. bebekler bizi kendi kalıplarına sokuyorlar bizde öyle bişey yokben de dün kucağimdan hiç indiremeyince akşam babasıyla kanguru aldık 0+ kullanılabilen minik yumuşak destekli bişey. sling mi kanguru mu çok mu erken derken mothercare deki kampanyalı ürünü aldık. ev içerisinde hareket ederken yemek yaparken göğsümde sıcaklığımda kalsın yavrum bari ikimiz de rahat edelim.
[canım ben de kaç gündür, haftadır aynı dertten müzdaribim. gaz damlası sadece gaz söktürüyor. o zmaan da kaka çıkmak bilmiyo. dün 12 saat arayla kaka yaptı. rezene vermiştim ama bi işe yaramadı sanki.sadece kafayı buldurup uyuttu oğluşubütün gece ıkın ıkın bitmedi.. sabaha karşı günkurusu dedikleri kuru kayısıyı kaynatıp 3-4 çay kaşığı içirdim, işe yaradı yaptı kakayı. umarım senin işine de yarar.. yeni eviniz hayırlı olsun. ama çok yormasaydın kendini. iç dikişlerin kapanması daha geç çünkü. sen yine de dikkat et. ben de araba kullanmaya epey oldu başlayalı. 4 aydır kullanamadığım için açtığım müziği cız tak cız tak ne kadar çok özlemişim dedim.
kimyon işe yarıyor mu ne
2 şer saat uyudu yavrucum
rezenenin kafa yapması iyiymiş valla:) vereyim bende bu akşam o uyusun bende sebepleneyim bari
napıyonuzz kızlar kaybolduk biz valla kızıımın gündüz uykusu yok malesef gündüz anca onunla vakit geçiyor şimdi uyuyor uyandımı 5-6 ancak bir daha uyuyorrr...
sizlerde nasıl gidiyor..
40 ucuranların kırkı hyırlı uğurluı olsun. bizimde cumartesi günü duamız var Allah kabul ederse.. şimdide onun hazırlıkları ile uğraşıyorum bebk olduğundan beri telaş hiiç bitmiyor vallla..
o sivilcelerden bızde de cıktı,anne sütü yağlı olunca oluyomus dr un söyledıgıne göre.banyo yaptıryorum hergun yüzünü yıkıyorum bayaa azaldı.ssakın mama verme canım sen kımsenın sözune kulak asma.doymasa durmaz zaten annesı,
maşallah kuzucuguna kocaman kız oldular artık
kızlar bu kimyonlu karışımın şişelenmiş hali var bende onu kullanıyorum verince rahatlıyor biraz. colic end diye bir şurup tamamaen doğal eczaneden alabilirsiniz diğer verdiğiniz ilaçların yanında günde 3 kez verebilyorsunuz bebeği rahatlatan etkiside vardı doktorumuz verdi bizede.şimdiye kadar iyiydik ama 2 gündür akşamları 2 saat ciyak ciyak gaz sancımız var ama 2 gündür bende gazdan catlıyorum benden kaynaklı sanırım(((
bu arada doğum yağtığımız hastanenin hemşiresi bebği kontrol için geçen hafta 3 gün kaka yapmayabilir dah sonrasında dr ye getirin demişti birde yüzünde minik ucu beyaz siivilceler cıkarsa korkma anne sütü yapıyor hormonlarla ilgili dedi 2 gün önce bütün yüzü öyle olmuştu kızımın ama ertesi gün sondü.. sizdede oldumu(((
dün hepetiti aşımızı olduk bütün gün huysuzlandı oysaki hemşire etkis etmez demişti bebeğe... maşşalah kızım büyüyor teyzeleri 56 santim ve 4.5 kilo olmusuz.. doktora akşamları mama veriyorum dedim sanırım doymuyo diye çünkü ağladığını ve uyumadığını gören herkes doymuyomu diyince psikolojik olarak. sadığımda cok az cıkıyor deidm doktora ondan verdim dedim sakın sakın dedi bana onun mşdesi abcunun içi kadar 10ml bile ona yeter mama verme sık emzir..
Eki Görüntüle 411979
kılzr meleğim gülück atmaya başladı çok keyfe keder ama olsun görmek çoookkk güzel..
kızlar bu kimyonlu karışımın şişelenmiş hali var bende onu kullanıyorum verince rahatlıyor biraz. colic end diye bir şurup tamamaen doğal eczaneden alabilirsiniz diğer verdiğiniz ilaçların yanında günde 3 kez verebilyorsunuz bebeği rahatlatan etkiside vardı doktorumuz verdi bizede.şimdiye kadar iyiydik ama 2 gündür akşamları 2 saat ciyak ciyak gaz sancımız var ama 2 gündür bende gazdan catlıyorum benden kaynaklı sanırım(((
bu arada doğum yağtığımız hastanenin hemşiresi bebği kontrol için geçen hafta 3 gün kaka yapmayabilir dah sonrasında dr ye getirin demişti birde yüzünde minik ucu beyaz siivilceler cıkarsa korkma anne sütü yapıyor hormonlarla ilgili dedi 2 gün önce bütün yüzü öyle olmuştu kızımın ama ertesi gün sondü.. sizdede oldumu(((
dün hepetiti aşımızı olduk bütün gün huysuzlandı oysaki hemşire etkis etmez demişti bebeğe... maşşalah kızım büyüyor teyzeleri 56 santim ve 4.5 kilo olmusuz.. doktora akşamları mama veriyorum dedim sanırım doymuyo diye çünkü ağladığını ve uyumadığını gören herkes doymuyomu diyince psikolojik olarak. sadığımda cok az cıkıyor deidm doktora ondan verdim dedim sakın sakın dedi bana onun mşdesi abcunun içi kadar 10ml bile ona yeter mama verme sık emzir..
Eki Görüntüle 411979
kılzr meleğim gülück atmaya başladı çok keyfe keder ama olsun görmek çoookkk güzel..
hepsine maşalah canım bende verm,yorum sürekli emziriyodum ama 3 gün akşam takviye yptm şimdi coookk pişman etti beni doktor yani mecbur olmadığımdan verdiğim için.. birde kadının ynında kocamda atışıyor benle ben sana demedimmi diye:)))))doymasA AĞLAR HUZURSUZ OLUR BİLİYORUM AMA zaten drda bana seni kaygılı görüyorum bebeğim doymuyor diye düşünüyoırsun cok fazla yapma atlat bu psikolojiyi dedi ama ben hala çıkamadım lohusa psikolojisinden az uyusa neden az uyudu cok uyusa neden cokk uyudu ... offf anam ne zor imiş....
kanguru vücut yapısını bozuyo dıyolar yumusak olması ıyıymıs ama,ben de slingo alıcam şimdilik 4.aydan sonra ergo baby şu an bebek için en iyi kangurunun o oldugu söylenıyo.
kaka olayı ıcın sıkma canınıbence 1 haftaya kadar yapmamasınormalmıs.buyudukce daha az yapyolar.Armin öncelerı her alctıgımda yapardı mutlaka sımıdı 1 ya da en fazla 2 defa yapıyo gunde.
Karya cıgım nasıl kilosu kaç oldu,
dısarı cıkarıyorum ben Armin i 15-20 dak. bazen yarım saat fazla güneş olmayan saatlerde babası arabayla gezdiriyo,mayışıyo anında uyuyo kuzum.
dün resim yükliym dedım beceremedım ayol herseyı unuttum sankı
Eki Görüntüle 411979
canım, ben de seni merak ediyordum naptı bu kız diye? maşallah kızına çok tatlı yaaaa.. Allahım esirgesin, nazarlardan korusun... bi tek benim oğlan kel sanırsambu arada inan dr. un yorumu içime su serpti şu an. benim de sütüm azaldı. sağdım azıcık çıktı. ödüm koptu. naparım diye. ben de mama vermek istemiyorum. inşallah sütlerimiz yavrularımıza yeter de artar bile. ben de yalnız kaldım ve ilk etki süt müktarımda azalışla kendini gösterdi. moral olarak kendimi motive ediyorum. sıcak duş aldım, 3 lt su ve 4 bardak humana içeceğim. Allah yardımcımız olsun bakalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?