Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ben kullanmıyorum canım şimdiye kadar gerek duymadım,inş ihtiyacım olmaz

günaydın kızlar biz kırkımızı bitirdik çok şükür :) yok sahalarda açılış olmadı henüz bakalım. Karya kızım iki gündür kaka yapamadı yafrumm onunla uğraşıyoruz bu ara.
Canım aynı kitabı ben de okudum, doğumdan önce eşim ve ben mümkün olduğunca easy uygulamak konusunda kararlıydık ancak doğumdan sonra sadece bazı temel noktalarda işe yaradı. bizim rutinlerimiz easy değil aes şeklinde ve y yok şimdilik sadece geceleri var. neleri uygulayabildim dersen gündüzleri asla uzun uyumasına izin vermiyorum 3 saatten fazla- bu şekilde gece uykumuz uzun oluyor. memede uyumasına arada izin veriyorum, tabi bu gazı çıkarılmadığı için ilerleyen saatlerde can sıkıyor. bir de akşamları banyo yaptırıyorum bu da rahat uyumasını sağlıyor. tracy gece 23 den sonra gece öğünü vermiyor ama ben saat 00.30 gibi iyice emziriyorum sabah 6.30- 7.00 ye kadar uyuyoruz. şöyle birşey var ki her bebek ayrı, sorunlarına bebeğe özel çözümler bulmak gerekebiliyor. bir de bebeğin ilk 6 haftasında ya da 2 ay boyunca bebeğin alışmasının zor olabileceğini söylüyor tracy. ben de tracy aşağı tracy yukarı sanki arkadaşımmış gibi bahsettim neyse ilk hafta babaanne anneanne gibi büyüklere sallamayın kucakta bile alışır derken bu hafta içinde hem park yatağın titreşimini açtım hem de ayağımda saatlerce sallamak zorunda kaldım. teori ve pratik çok farklı malesef. ilk annelik dediğin gibi daha acemiyiz zamanla öğrenicez bu bebekler kullanma kılavuzuyla doğmuyor ki :)
kitaba göre bebeğin uykuya dalması 20 dk sürüyor. bu süreçte hafif uyuklamaya başlasa bile hemen yalnız bırakmamak gerekiyor. ben yatağına yatırdıktan sonra derin uyumuyorsa ya da 5 dk bir uyanıyorsa önce yatağını sallıyorum, yine aynı devam ederse emziğini veriyorum. 5 dk içinde hırsla emerken uyuyakalıyor emzik ağzından düşüyor ben de emziği alıp onu uymaya bırakıyorum. yok yine uyumazsa önce biraz emziriyorum karanlıkta hiç konuşmadan, sonra hafifçe sırtına masaj yaparak gazını alıyorum yatırıyorum. yok yine olmazsa altını kontrol ediyorum fazla uyarmadan. hala uyumuyor ve ağlıyorsa babasına biraz bırakıp 1 saat uyuyorum sonra hepsi baştan.

kırkımız yeni çıktı bakalım bizde açılışa az kaldı

benim kuzum 2 gündür kakasını yapamadı ya ıkınıp sıkınıyor saatlerce. birazdan doktorumuzu arıycam hala yapamadıysa.

elelmsu nasılsın canım Armin kzımız nasıl

iyiyim tatlım,Armin le uğrasıyorum zaman akıp geçiyor.Armin iyi büyüme atağı geçiriyoruz bu hafta o yüzden bi kaç gündür yapışık olma durumumuz var.onun dısında easy ile aram hiiç iyi değil.yapamıyorum ben o işi.yatır kaldır ı uygulayacam ama 3. ayı beklıyorum.3. aya kadar bebekler kendılerını anne karnında hıssedıyorlarmıs ve sürekli anneye ıhtıyac duyuyorlarmıs ozellıkle uykuya dalarken.
az önce de sabiha paktuna keskın vardı tv de ve bebeğinizi öyle kalıplara sokmayı diyo ben :44:

canım bizde de öyle bir durum var sanırım hızlı büyüme günlerindeyiz. çok acıkıyoruz kucaktan inmiyoruz sürekli emiyoruz.. da kaka yapamıyoruz. bebekler bizi kendi kalıplarına sokuyorlar bizde öyle bişey yok ben de dün kucağimdan hiç indiremeyince akşam babasıyla kanguru aldık 0+ kullanılabilen minik yumuşak destekli bişey. sling mi kanguru mu çok mu erken derken mothercare deki kampanyalı ürünü aldık. ev içerisinde hareket ederken yemek yaparken göğsümde sıcaklığımda kalsın yavrum bari ikimiz de rahat edelim.

kızlar kaka yapamama durumumuz ailecek bizi etkiliyor. eşim ve ben kızımın yanında onu kaka yapmaya teşvik etmeye çalışıyoruz :
"üç diyince hep birlikte ıkınıcaaaaz. hadi bakalım, biir ikiiii...."

kanguru vücut yapısını bozuyo dıyolar yumusak olması ıyıymıs ama,ben de slingo alıcam şimdilik 4.aydan sonra ergo baby şu an bebek için en iyi kangurunun o oldugu söylenıyo.
kaka olayı ıcın sıkma canınıbence 1 haftaya kadar yapmamasınormalmıs.buyudukce daha az yapyolar.Armin öncelerı her alctıgımda yapardı mutlaka sımıdı 1 ya da en fazla 2 defa yapıyo gunde.
Karya cıgım nasıl kilosu kaç oldu,
dısarı cıkarıyorum ben Armin i 15-20 dak. bazen yarım saat fazla güneş olmayan saatlerde babası arabayla gezdiriyo,mayışıyo anında uyuyo kuzum.
dün resim yükliym dedım beceremedım ayol herseyı unuttum sankı

kızlar bu kimyonlu karışımın şişelenmiş hali var bende onu kullanıyorum verince rahatlıyor biraz. colic end diye bir şurup tamamaen doğal eczaneden alabilirsiniz diğer verdiğiniz ilaçların yanında günde 3 kez verebilyorsunuz bebeği rahatlatan etkiside vardı doktorumuz verdi bizede.şimdiye kadar iyiydik ama 2 gündür akşamları 2 saat ciyak ciyak gaz sancımız var ama 2 gündür bende gazdan catlıyorum benden kaynaklı sanırım(((

bu arada doğum yağtığımız hastanenin hemşiresi bebği kontrol için geçen hafta 3 gün kaka yapmayabilir dah sonrasında dr ye getirin demişti birde yüzünde minik ucu beyaz siivilceler cıkarsa korkma anne sütü yapıyor hormonlarla ilgili dedi 2 gün önce bütün yüzü öyle olmuştu kızımın ama ertesi gün sondü.. sizdede oldumu(((

dün hepetiti aşımızı olduk bütün gün huysuzlandı oysaki hemşire etkis etmez demişti bebeğe... maşşalah kızım büyüyor teyzeleri 56 santim ve 4.5 kilo olmusuz.. doktora akşamları mama veriyorum dedim sanırım doymuyo diye çünkü ağladığını ve uyumadığını gören herkes doymuyomu diyince psikolojik olarak. sadığımda cok az cıkıyor deidm doktora ondan verdim dedim sakın sakın dedi bana onun mşdesi abcunun içi kadar 10ml bile ona yeter mama verme sık emzir..

napıyonuzz kızlar kaybolduk biz valla kızıımın gündüz uykusu yok malesef gündüz anca onunla vakit geçiyor şimdi uyuyor uyandımı 5-6 ancak bir daha uyuyorrr...

sizlerde nasıl gidiyor..

40 ucuranların kırkı hyırlı uğurluı olsun. bizimde cumartesi günü duamız var Allah kabul ederse.. şimdide onun hazırlıkları ile uğraşıyorum bebk olduğundan beri telaş hiiç bitmiyor vallla..

o sivilcelerden bızde de cıktı,anne sütü yağlı olunca oluyomus dr un söyledıgıne göre.banyo yaptıryorum hergun yüzünü yıkıyorum bayaa azaldı.ssakın mama verme canım sen kımsenın sözune kulak asma.doymasa durmaz zaten annesı,
maşallah kuzucuguna kocaman kız oldular artık

hepsine maşalah canım bende verm,yorum sürekli emziriyodum ama 3 gün akşam takviye yptm şimdi coookk pişman etti beni doktor yani mecbur olmadığımdan verdiğim için.. birde kadının ynında kocamda atışıyor benle ben sana demedimmi diye:)))))doymasA AĞLAR HUZURSUZ OLUR BİLİYORUM AMA zaten drda bana seni kaygılı görüyorum bebeğim doymuyor diye düşünüyoırsun cok fazla yapma atlat bu psikolojiyi dedi ama ben hala çıkamadım lohusa psikolojisinden az uyusa neden az uyudu cok uyusa neden cokk uyudu ... offf anam ne zor imiş....

canım, ben de seni merak ediyordum naptı bu kız diye? maşallah kızına çok tatlı yaaaa.. Allahım esirgesin, nazarlardan korusun... bi tek benim oğlan kel sanırsam bu arada inan dr. un yorumu içime su serpti şu an. benim de sütüm azaldı. sağdım azıcık çıktı. ödüm koptu. naparım diye. ben de mama vermek istemiyorum. inşallah sütlerimiz yavrularımıza yeter de artar bile. ben de yalnız kaldım ve ilk etki süt müktarımda azalışla kendini gösterdi. moral olarak kendimi motive ediyorum. sıcak duş aldım, 3 lt su ve 4 bardak humana içeceğim. Allah yardımcımız olsun bakalım..

canım, ben de seni merak ediyordum naptı bu kız diye? maşallah kızına çok tatlı yaaaa.. Allahım esirgesin, nazarlardan korusun... bi tek benim oğlan kel sanırsam bu arada inan dr. un yorumu içime su serpti şu an. benim de sütüm azaldı. sağdım azıcık çıktı. ödüm koptu. naparım diye. ben de mama vermek istemiyorum. inşallah sütlerimiz yavrularımıza yeter de artar bile. ben de yalnız kaldım ve ilk etki süt müktarımda azalışla kendini gösterdi. moral olarak kendimi motive ediyorum. sıcak duş aldım, 3 lt su ve 4 bardak humana içeceğim. Allah yardımcımız olsun bakalım..

Eki Görüntüle 411979

kılzr meleğim gülück atmaya başladı çok keyfe keder ama olsun görmek çoookkk güzel..

yerim senin ogülüşnü fıstığım benim çok güzel gülmüş maşallah hep gülsün böyle
canım o psik. çok zor biliyorum benım sütüm çok olmasına rağmne benımde aklıma düşüyodu hep bıraz mama mıversem kılo alsın bu suttune doymuyo hep böyle clız kalacak dıye ama bı taraftan da sacmalama Elem dıye kendı kendımı frenledım ve dr gıttıgımde masallah 1 yda 2 kılo almıstı o zaman rahatladım mecbur olmadıkca verme canım en saglıklısı sütümüz sonucta

son yarım saattir kızım kanguruda bana bağlı evi topluyoruz. oh be demek istiyorum iki elimi de kullsnabiliyorum ve aklım kızımın odasında değil. inşallah zarar vermiyorumdur.karya kilosu beklenenin altında doğdu canım. 3.250 kg. 30. günde de 4.105 olmuştu şimdi ne kadardır bilmiyorum.doktorumuz gelişimi iyi buldu.
arabayla çıkmak tek başıma zor oluyor. puset+ana kucağı+bebek çantası ve el çantam+karya babamız varken haftada 1 ya da 2 kez çıkıyoruz biz de. biraz daha uzun kalıyoruz karya usluysa 2-3 saatte eve dönüyoruz.

canım bende doktorla konustuktan sonra rahatladım simdi sanırsın dünyanın sütü bende:))) mama diye bir alternatifin olduğunu unut canım oda biraz etki ediyor bol bol emzir yorgunluk stres hepsi etken şimdi yalnız kaldım diye stres yapma..
birde ben 7-8 incir okadar kayısı kuru uzüm seker atmadan kaynattım içtim o iki gün sütüm sakır sakırdı tavsiye ederim gene kaynattım içicem...bende rezeneye başlıcam bebeğimin gazına etki eder belkid iye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…