Oyyyy boncuk boncukkkk maşallah ona annesi
Boyuna kilosuna da maşallah
Duanızı da Allah kabul etsin inş.
yerim senin ogülüşnü fıstığım benim çok güzel gülmüş maşallah hep gülsün böyle
canım o psik. çok zor biliyorum benım sütüm çok olmasına rağmne benımde aklıma düşüyodu hep bıraz mama mıversem kılo alsın bu suttune doymuyo hep böyle clız kalacak dıye ama bı taraftan da sacmalama Elem dıye kendı kendımı frenledım ve dr gıttıgımde masallah 1 yda 2 kılo almıstı o zaman rahatladım mecbur olmadıkca verme canım en saglıklısı sütümüz sonucta
valla canım, günleri günlerini tutmuyor bu minnakların. inşallah 40 tan sonra düzene girerler. hoş 40 ımız çıktı ama daha çok yeni.o kitabı ben de aldım. hatta dvd li almış eşim 70 liraya ben dene gerek var, dedim geri yolladım tek kitabını al , yanında da başka bi kitap daha al dedim. şimdide pişman oldum. acaba görerek daha iyi mi uygulardım.
ben şöyle yapıyorum. artık hergün gün içindeki eylemleri not alıyorum. kaçta yedi, kaçta uyudu, ne kadar sürdü filan yani easy deki gibi. tabii zırt pırt uyanınca ne yazacağımı bilemiyorum orası ayrı ama olsun pes etmeyeceğim. benimki oto koltuğunda duruyor bugünlerde. eevde sapına oyuncak da bağladım onlara bakıyor bi süre. bizim aktivitemiz bu oluyo. ya da evde kucakta turluyoruzz. ama uykuya geçiş hala memişte. nasıl aşacağız bilemiyorum.
ayy kızlar aynı sorunu yaşıyoruz.benim kızımda ilk haftalar daha iyi uyuyordu yine memede uyurdu ama yatırınca devam ederdi birkaç gündür gündüz uykusu hiç yok nerdeyse.dün sabah 8 den akşam 5e kadar doğru düzgün uyumadı.bir de saatlerce memede kalıyor bazen 2 saat bazen 3 saat artık ben yorulup bırakıyorum onun hiç bırakası yok.alıştımı dersiniz memeye ya da kucağa.annem kayınvalidem olmasa hiçbir işimi yapamayacağım o derece çoğu kez yemeği bırakıp emzirmeye geliyorum çok yoruluyorum ve biraz da canım sıkılıyor böyle düşününce kendimi suçlu hissediyorum ama ne yapayım bunalıyorum bazen kendime hiç zaman ayıramıyorum nerdeyse.normalmi sizce yoksa doymadığı için falanmı böyle.
hayatim memede kalma suresi benimkinde de ayni, yeni doganlar belli bir sure anneye yakin olmaya ihtiyac duyuyorlarmis. tabii bu sure ne kadar surecek bilemiyorum, umarim kucaga alismamistir bizim minnaklar yoksa halimiz duman valla :) bence doymadigindan degil canim, anlattigin hersey harfiyen bizde de ayni, doymadimi acaba deyip bir iki kez mama verdik, 10 dk sonra fazlasini cikardi, demekki doyuyorlar. Ayrica bezini degisirken kakadan cok cisini takip et dedi doktor, beslendigini gosteren sey cismis, eger bezlerini degisirken 5-6 yada 6-7 kere gibi cisli ise icin rahat olsun bebisin doyuyordur.
hayatim memede kalma suresi benimkinde de ayni, yeni doganlar belli bir sure anneye yakin olmaya ihtiyac duyuyorlarmis. tabii bu sure ne kadar surecek bilemiyorum, umarim kucaga alismamistir bizim minnaklar yoksa halimiz duman valla :) bence doymadigindan degil canim, anlattigin hersey harfiyen bizde de ayni, doymadimi acaba deyip bir iki kez mama verdik, 10 dk sonra fazlasini cikardi, demekki doyuyorlar. Ayrica bezini degisirken kakadan cok cisini takip et dedi doktor, beslendigini gosteren sey cismis, eger bezlerini degisirken 5-6 yada 6-7 kere gibi cisli ise icin rahat olsun bebisin doyuyordur.
günaydın kızlar biz kırkımızı bitirdik çok şükür :) yok sahalarda açılış olmadı henüz bakalım. Karya kızım iki gündür kaka yapamadı yafrumm onunla uğraşıyoruz bu ara.
Canım aynı kitabı ben de okudum, doğumdan önce eşim ve ben mümkün olduğunca easy uygulamak konusunda kararlıydık ancak doğumdan sonra sadece bazı temel noktalarda işe yaradı. bizim rutinlerimiz easy değil aes şeklinde ve y yok şimdiliksadece geceleri var. neleri uygulayabildim dersen gündüzleri asla uzun uyumasına izin vermiyorum 3 saatten fazla- bu şekilde gece uykumuz uzun oluyor. memede uyumasına arada izin veriyorum, tabi bu gazı çıkarılmadığı için ilerleyen saatlerde can sıkıyor. bir de akşamları banyo yaptırıyorum bu da rahat uyumasını sağlıyor. tracy gece 23 den sonra gece öğünü vermiyor ama ben saat 00.30 gibi iyice emziriyorum sabah 6.30- 7.00 ye kadar uyuyoruz. şöyle birşey var ki her bebek ayrı, sorunlarına bebeğe özel çözümler bulmak gerekebiliyor. bir de bebeğin ilk 6 haftasında ya da 2 ay boyunca bebeğin alışmasının zor olabileceğini söylüyor tracy. ben de tracy aşağı tracy yukarı sanki arkadaşımmış gibi bahsettim neyse ilk hafta babaanne anneanne gibi büyüklere sallamayın kucakta bile alışır derken bu hafta içinde hem park yatağın titreşimini açtım hem de ayağımda saatlerce sallamak zorunda kaldım. teori ve pratik çok farklı malesef. ilk annelik dediğin gibi daha acemiyiz zamanla öğrenicez bu bebekler kullanma kılavuzuyla doğmuyor ki :)
kitaba göre bebeğin uykuya dalması 20 dk sürüyor. bu süreçte hafif uyuklamaya başlasa bile hemen yalnız bırakmamak gerekiyor. ben yatağına yatırdıktan sonra derin uyumuyorsa ya da 5 dk bir uyanıyorsa önce yatağını sallıyorum, yine aynı devam ederse emziğini veriyorum. 5 dk içinde hırsla emerken uyuyakalıyor emzik ağzından düşüyor ben de emziği alıp onu uymaya bırakıyorum. yok yine uyumazsa önce biraz emziriyorum karanlıkta hiç konuşmadan, sonra hafifçe sırtına masaj yaparak gazını alıyorum yatırıyorum. yok yine olmazsa altını kontrol ediyorum fazla uyarmadan. hala uyumuyor ve ağlıyorsa babasına biraz bırakıp 1 saat uyuyorum sonra hepsi baştan.
kırkımız yeni çıktı bakalım bizde açılışa az kaldı
benim kuzum 2 gündür kakasını yapamadı ya ıkınıp sıkınıyor saatlerce. birazdan doktorumuzu arıycam hala yapamadıysa.
evte canım öyelymiş birde doktor kakasında susam gibi beyaz seyler varsa hem sütün iyi hemde bağısakların çalıştığını emdiğini gösterirmiş.. benim kızım aman dilimi ısırıym memede nuyumuyor hemen emzirip gazını alıp ana kucağına alıyorum kızlar ben fisher price love u zoo ana kucağı almıştım inanılmaz rahat ettim iyiki almışım bi kere vurdummu yukarı aşağı hemn hareketleniyor birde bebk kımıldadıkça kendiliğinden aynı şekilde yukarıu aşğı gidip hgeliyor ince demir bacakları var. bütün gün ona koyuyorum ve kolaycacık uyuor hem benide yormuyor eğer almayan varsa mutlaka tavsiye ederim...
evte canım öyelymiş birde doktor kakasında susam gibi beyaz seyler varsa hem sütün iyi hemde bağısakların çalıştığını emdiğini gösterirmiş.. benim kızım aman dilimi ısırıym memede nuyumuyor hemen emzirip gazını alıp ana kucağına alıyorum kızlar ben fisher price love u zoo ana kucağı almıştım inanılmaz rahat ettim iyiki almışım bi kere vurdummu yukarı aşağı hemn hareketleniyor birde bebk kımıldadıkça kendiliğinden aynı şekilde yukarıu aşğı gidip hgeliyor ince demir bacakları var. bütün gün ona koyuyorum ve kolaycacık uyuor hem benide yormuyor eğer almayan varsa mutlaka tavsiye ederim...
aaay benımde kaç gundur kafama takılıyodu bu kakadakı beyaz seyler ne dıye cok uzulmustu demekkı ıyı bı sey mıs,saol canım cok guzel bı haber verdın
kızlar rezene verenler ben tohum rezene içiyorum bebek için özle bir rezen varmı yoksa bunumu veriyorsunuz birde ne kadar yardım lütfen bu akslamda sancısı tutacak denemk istiyorummm
kızlar rezene verenler ben tohum rezene içiyorum bebek için özle bir rezen varmı yoksa bunumu veriyorsunuz birde ne kadar yardım lütfen bu akslamda sancısı tutacak denemk istiyorummm
yawrummmmmmm kutunu bosaltt yanı mesaj kutunu hhahahahaahahahaha
kızlar süt sağma makinesi kullanan var mıydı? acil cevaba ihtiyacım var avent pompa aldım ama ilk kullanıma başlayamadım kullanamıyorum elime süt gelirken pompa sağmıyor bir tek damla bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?