Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Allaha sukur ikimizde cok iyiyiz bugun 20 gunluk oldu Mehmet Kemal banyo ettirdik ve tirnaklarini kestik ilk defa artik eldiven takmiycaz doktorumuz 1 aydan sonra eldiven takmayin ellerini tanisin dedi biz biraz erken cikardik eldiveni:)

Persembe gunu doktor kontrolune goturduk Memoyu doktorun dediklerini sizle paylasayim fikir aliverisi yapmis oluruz oncelikle doktor bana elevit + ferro sanal+ devit 3 damla yazdi bunlari kullanmam gerektigini soyledi kadin dogum doktorum zaten demir hapini vermisti digerlerinide cocuk doktoru verdi. Mehmet icin agri kesici fitil ve burun tikanikligi icin damla verdi.
Bebek 4 saatten fazla uyursa uyursa uyandirip emzir dedi.
Bu havalarda haftada 2 kez yazin gunasiri yika dedi
Pisik kremini gunde 1 kez ince bir tabaka halinde surmemizi soyledi
Pipisini siyirmayin dedi
Gazini cikarmak icin bebegi sol omza yatirip sag koktuk altindan elimizi sokup sirtina pitpit yapmamizi soyledi
Uyurken ve emzirirken basinin altina yastik koymaliymisiz yerden yaklasik 45 derecelik aci ile yuksekte olmaliymis basi reflu tarzi rahatsizlik olmasin diye
Gunde 3-4 cay kasigi kaynamis sogumus su verebilirmisiz bebege

Aslinda daha var ama aklima gelenler bunlar telden yazdigim icinde zor oluyor biraz

esracım seni tebrik ettim mi hatırlamıyorum güle güle büyüt canım oğlunu.evine geldinmi annenlerdemisin hala.ben de bübchen in pişik kremi var.hastanede yeni doğan ıslak mendillerinden kullanmıştık kızardı biraz bepanthene nin merhemini kullanıyorum şimdi hiçbirşeyi yok maşallah.biz de pamuk kullanıyoruz.

Kıslar selam,
Karnımın altında 2 gündür baya bir baskı hissi var. Alt tatafada iğne batar gibi sancı giriyor ayrıca yürümekte zorlanıyorum...Sık wc ye gidiyorum..
Ama hala beklediğim o karın ağrısı 5 dk bir sancılar yok. Sizce doğumum yaklaşmış mıdır???Ne zaman doğuracağımı çok merak ediyorum..İzinimin 2 haftasını yedik boşa geçiyor diye üzülüyorum

bence belirtilerin doğum habercisi olabilir, benim de belirgin sancım olmamıştı ama alt kısımda ayağa kalkınca batma oluyordu, derken ikinci gün suyum geldi ve bebeğim doğdu
sağlıklı doğum dilerim inşallah kolay geçer

ya arkadaşlar kusra bakmayın siteyi fazla bilmiyorum konuyu nerden açcaz bi türlü beceremedim yada nerden konulara dahil olcaz lütfen yarımcı olun

Bebek beklemek çok büyük bir heyecanken bir başka heyacan da onun için alışveriş yapmaktır. Biberonu, zıbını, tulumu, havlusu, şampuanı derken bir eksiğiniz kaldı mı diye düşünür durursunuz. Anne adaylarına yardımcı olacak bu liste sayesinde yavrunuzu eksiksiz karşılayabilirsiniz. İşte, doğum öncesi alışveriş listeniz ve dikkat etmeniz gerekenler...

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body (İhtiyacınıza ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu body alabilirsiniz. Sayısı da tamamen ne sıklıkta çamaşır yıkayabileceğinize bağlı olarak değişir.)
4-5 adet geniş yakalı fanila
5-6 tane tulum
3 tane pijama
2-3 adet önlük
4-5 çift yumuşak çorap, patik
5-8 adet külot
Mendil
Bebek başlığı ya da şapka (özellikle pamuklu olanları tercih edin.)
Yelek
En az 2 hırka ve mont (mevsim kışsa atkı, eldiven gibi aksesuvarları da unutmayın.)

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Yalancı emzik
Emzik Kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Bebek eldiveni
Bebek çorabı
Patik
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (Bebeğin göz ve kordon temizliği için ve ilk haftalardaki pişiklerinde işinize yarar.)
Çeşitli ebatta tülbentler
Güneş koruyucu krem ve losyon (Mevsim ne olursa olsun bebeklere özel güneş kremini mutlaka kullanın.)
Steril yara bantları ve gazlı bezler

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı, sabunu, bebek losyonu ve pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

EMME VE BESLENME İHTİYAÇLARI
Biberon
Kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmeyecek kalitede biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
Emzik
Diş kaşıyıcı
Emzirme minderi
Mama tabağı ve kaşığı
Mama sandalyesi

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan, nevresim takımı, çarşaf
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike, yorgan

ELEKTRONİK CİHAZLAR
Bebek telsizi
Sterilizatör
Biberon ısıtıcısı
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Ana kucağı

ANNENİN İHTİYAÇLARI
Hijyenik kadın pedi
Göğüs pedi
Emzirme sütyeni
Hamile külotu
Loğusa külotu
Göğüs pompa seti
Göğüs koruyucu aksesuvar
Meme uçları için krem
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Alçak topuklu terlik

Gunaydinnnnnnn arkadaslarrrr
Obozkusburda dogum yapacak olan kalmadi ihtiyac listesi icin tesekkur ederiz

saol canim benim. Bugun esim beni almaya geliyor kismetse yarin yola cikicaz annemde gelicek benimle insallah yarin kendi eviimde uyuycam insallah bebis rahatsiz olmaz baya bi hava degisimi olucak cunku. Canim ben mustelanin setini almistim sampuanindan memnunum vucud kremini bacaklarina ve ayaklarina masajla suruyorum banyo sonrasi sebamedin yagini suruyorum tum vucuduna ayrica yagi alt degistirmedede suruyorum arada en cok yagi kullaniyorum yani. Mustela ve primanin yeni dogan islak mendilleri cok kotu bende arada sadece uni baby kullaniyorum genelde pamuk islatip siliyorum altini.

Gorkemliiiinerdesin cnm yaaaa? Buarada yazamamistim,annem gitti artik,abim cars. Askerden geldi.acayip bosluk oldu.anneme diyorumki 1 ay gorusmeyelim alismam lazim bu duruma cok alismisim valla anneme ya:/ sennnnn nasilsin?? Deniz kizimmmm nasil?

canım allah kavuştursun annecine ve gözün aydınn olsun abin içinn.bakıp çıkıyorum çoğunlukla.annem gideli çok oldu ben alıştım ama zor gerçekten.allahtan haftada bir yardımcım geliyor hamişlikten beri yoksa ben sadece yemek yapıyorum.temizlik ütü o yapıyor saolsıunn..deniz iyi teyzesi gaz hariççç.onada değişik yollar deniyoz inşallah bi düzene girecek.4580 di geçen cuma.kilosu güzel gidiyor.bizim uzamış sarılık halen devam ediyor.2 ay bitince geçermiş.tüm tekkikler yapıldı.sebep anne sütü sarılığı.duydunmu bilmem.benim sütteki bir proteinden kaynaklanıyor.ama bebeğin gelişimini etkilemiyor..

ağda olayı korkulacak bişi deilmiş gerçekten.burda herkese sorup en son drumu arayıp ok alınca gittim yaptırdım mis gibi oldu,rahatladım:))

havuzlara girilmiş sezon açılmış ohh ne güzel .adayıda soktunuzmu havuza annesi.

bu arada fisher price anakucağı aldım zncrk saolsun ondan duymuştum.herkese tavsiye ederim .gerçekten çok rahat ettik ona koyuyorum yemek yaparken .zırt pırt yatağına koşmuyorum ağlayınca.zaten titreşim açınca uyuyo yavrum

selam kızlar,
nasılsınız. uzundur giremedim. kızımın kırkı çıkınca Ankaraya gittik sağolsun yolda hiiç üzmedi bizi ama gittiğimiz yerde kakasını yapamadı akşamları ağlamalar başladı hatta acile götürdük bi gece salak doktor kakasını yapamadığından dedi lavman yaptırdı 2,5gün olmuştu yapmayalı ah salak kafam tamam dedim yaptılar ama yine yapmadı kaka ve yine lavman yapacaktı kabul etmedim. evimize gelince kendi doktoruna götürdüm keşke yaptırmasaydınız lavman tecrübesiz doktorlar yaptırıyo ama hiç doğru değil bebeğin makatına müdehale edilmemeli çatlar acır hem müdehaleli kaka yapmaya alışır dedi bi ilaç verdi eğer 7.günde yapmazsa içirin dedi. 7.gün ilacı hazırladım vermeden bi kontrol edeyim dedim az yapmıştı ve kabız değildi kakası ilacı vermedim daha sonra bebişim bi kaka yaptı bezinin bacaklarından paçalarına doldu resmen... bi b.k a bu kadar sevineceğim hiiç aklıma gelmezdi.
sabahları neşesi çok güzel sesler gülücükler ama akşam hava karardımı bi başlıyo feryat figan bağıra bağıra ağlıyor içim tükeniyo resmen gözleri kıpkırmızı oluyo ağlamaktan. gaz ilacımı alsam napsam bilemiyorum.
sizin bebekler ne alemde nasıl gidioyor bi sıkıntı yoktur inşallah...

Selam herkese
Sevgili minibookumun ekranını azcık hayvan gibi tutup çıt diye bir sese sebep oluktan sonra bi baktım kiiii ekranın üçte biri yok artık Bu ekran beni nete girmekten soğutuyor Neyse..

Hepiniz iyisinizdir umarım. Biz iyiyiz çok şükür kızım da iyi azcık pişik dışında bi sorunumuz yok maşallah.

Not: Benim cimcimem biraz kısa olcak galiba teyzeleri, 48 cm doğmuştu, tam 1 aylıkken 54 cm geldi :44:

Yesimm 40ınız hayırlı uğurlu olsun canım
Kanama benim de az az ama bayağı az devam ediyor kırkımıza 1 hafta daha var bakalım..
Bu arada kuzunun burun tıkanıklığı da cilt sorunları da tez zamanda geçer inşallah.

Geçen haftalarda pişik oldu benim kızım. Hastaneden çıkarken sudocrem vermişlerdi. Kullandım kullandım ama bizde hiiç işe yaramadı tatlım ya. Zeytinyağı ve bepanten derman oldu neyseki.

Şimdi yine başlıyor pişik O kadar dikkat ediyorummm, ılık su pamuk kullanıyorummm, sk sık popoyu yıkıyorum da.. Bezdendir belki dedik üçüncü markaya geçtik bakalım..

canım nasılsın, mesajını okudum. biz de gaz la mucadeleye dvam. genel olarak iyi olmanıza sevindim. biz de doğumdan sonra 5. günde sarılığı 12 idi. sonra takipeden dr. vucuduna yayılmazsa geçer dedi. valla o zmnlar ben depresif olduğumdan ve anlamadığımdan bilmiyorum annemler yok diyorlardı. burnunda ve gözünde sarılık zamanla geçti gibi ama bana hala yüzü sarı geliyor. 1 aylık kontrolde doktor bunda sarılık hala var demedi baktığında. ama ne bileyim evham mı yapıyorum ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…