Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
heyyyyy nerelerdesınız yahuu
bugun bızım dr kontrolumuz vardı kalca cıkıklıg ıcın..dr muayene ettı ve daha sonra usg cekılmesı ıcın yonlendırdı..kalca cıkıgı flan cıkmadı allaha sukur 2.5 ayında tekrar kontrolu var kalca cıkıklıgı ıcın..bırde bır ıgne varmıs bacaktan degıl agızda verılıyormus 2 doz seklınde turk.kullanımı pek yaygın degıl avrupada cok yaygın ıstersen ondan yaptırabılırz dedı 2.5 ayında ıshal ıgnesıymıs fıyatı tek doz 140 tl dedı rotarıx dıye bır ıgne..arastır ıstersen yapalım ben tavsıye ederım dedı ..maddıyattan dolayı cogu kısı yaptırmıyor dedi..bılgınız varmı bu konuda?? arastııp yaptıracagım ben..

kılosu 3800 boy 52 cm cıktı..boyu kafama takıldı bu defada dr umuz mınyon olcak dedı..babası uzun ama benım boyum bıraz kısa hersey babaya cekmıs ceke ceke boyu bana cekmıs tühhh:))ıns.cok kılo alır ve cok uzarız dua edın:)
burun tıkanıklıgı ıcın damla verdı..
gaz problemı ıcın ılac verdı fakat almadım.zınco ya ara vermıstım ona tekrar baslıyacagım..
rezene cayım bıtmıstı sallamadan pek memun kalmadım..milupa nın rezene cayını aldım bırde bunu denıyecegım..humana stıll tea ye devam..
bırde bana cok sık emzırme dedı dr..3 saatte 1 yada 4 saatte bır emzırcekmısım..memede uyumaya ve kucaga cok alıstıgınıda hemencık bıldı:)memede uyumaya alıstıgı ıcın senın kokuna sıcaklıgına cok alısır zorlanırsın bırde senı emzık olarak kullanır buna ızın verme emzır bırak yatagına kendı uyusun dedı ama asla beceremıcez bılıyorum cunku emmeye baslıyo 5 dak sonra uyuyakalıo yawrum gelde yatagına bırak gelde sık emzırme:) sık emen ve memede uyuyan bebekler ılk gelen duru sutu ıcıyormus gerıden gelen yaglı sutu ememeden uyuyakalıyor ve onu alamadan meme tekrar duru sutle doluyormus..memede uyumaması ıcın eler yapcam bılmıyorum aklım karıstı hepten( bununla ılgıı cozumu olan varmı??
sutun bol olması ve kalıtesı ıcın neler yapıyorsunuz??

Son düzenleme:

cnm rota aşısını yaptıran herkes çok memnun arkadaşlarımdan, ishal olduğu zamanlarda çok hafif atlatıyolarmış, faydasını çok görmüşler..
bizde yaptırıcaz onu.. yalnız 2.ayda yapılacak 3doz aşımız varya onlarla aynı gün yaptırmak gerekli bu önemli bi detay sakın atlamayın olur muu??

Sagolasin cnm bnm. Tabiii mumkun dgl yetismek.ben dun 3 makina yikadim Adanin sadece dusun simdi birde onun utusu nsl yetistirebilirim.hadi yetistirdim kendime zmn Mumkun olamaz.ben de 2 gun yetiyor gerci .gecen hfta yoklugunu aradim.izinliydi 1 hfta.is basa dustu.

Cnm benim maasallah kuzuma.yaa duydum ben annesutu sariligini,bebisi etkilemedikten snra ok o zmn sİkinti yok.ama tam nedir nasildir unuttum.arastiriyordum hep dogumdan once.

Bacaklarini soktum sadec,suyu gorunce sesli fosur fosur o da cirpindi kucagimda hadi dedim bacagini sokayim.acayip sicakti cunku sorun olmaz die.buarada benim dr. Artik hergun yika.metobolizmasi hizli bir bebek Ada .sen ne giyiyorsan ayni giydir.1 kat fazlaya gerek yok dedi.suan bende yrm kollu var ama ona cift yrm kollu giydirdim bu 3 gundur bir serinlik var diye korkuyorum.gerci bgn hava guzeldievet lazim ztn yatak harici diger odalara da birsy.ben de alt kata inmeyim die park yatagi yukari kurduk.dondy artik kapattik,o artik mama sandalyesi olacak.kismetse 6 aylik itibariyle

Tabiii ya sakalim yokki sozum gecsin dicem ama cenemin altinda 2-3 cikiyor:)))))))))) agda da sikinti yok,olsa ztn derdim ben yandim sen yanma diye

Opuyorummmm kocamannnn seni ve Denizimi

Golgemcnmm bn ishal asisi yaptirdim.fakat 2 ay erken demisti. 3 aylikken yapildi ikl doz. 5 aylikken de 2. Dozu yapilcak.Tn yanlis hatirlamiyorsam 9 a kadar mi ne tmmlanmasi gereken agizdan verilen damla seklinde bir asi

canım ben tek dr la kalmamayı öğrendim artık bu sarılık olayından sonra.içsesine itibar et ve git sarılık testi yaptır. biz 17 lerden 9 lara düşünce dr artık gerek yuok test yaptırmaya az kalmış demişti.fakat bende senin gibi ya bu kızın gözündeki sarılık niye geçmiyo diye dövünürken gel başka birine gidelim dedi eşim..bide ölçtürdükki 12lere fırlamış.kendi drumuzaa söylüyoz olabilir tekrar çıkabilir diyor.o gün dr değiştirdimmm

yalnız şu da var seninki kansızlıktan olabilir.çünkü sarılık en son gözden gidiyor.senin yavrucukun gözünde yok anladığım kadarıyla

gaz için eşimin buluşu şimdilik işimize yarıyor.bebek bacakları göbeğimize dayanarak bayağı bi yükseltilecek şekilde dize yatırılır ,öylece beklenir.arada bacaklar kurbağa bacağı gibi havaya kaldırılır ve bebek bu arada sallanır dizimizde.bu hem onu sakinleştiri hemde bağırsağı harekete geçirir.pırtlar arka arkaya gelir.denemesi bedava:)))

amaniinn gelinime bak sen, maşallah Rabbim nazarlardan saklasın seni.. minik kuşum benim
baya oldu forumun birinde yazmış bi kız 54 cm doğmuş ama boyu şimdi 1.60 mış. sanırım çevresel faktörler de çok etkili tatlım. çocukluk ve ergenlik dönemindeki beslenme gibi. merak etme selvi boylu al yazmalı güzel bir kız olur o valla ben elevit içmeye başlıyorum bugün itibariyle ve hergün 3 ceviz , hurma yiyeceğim. sütüm kaliteli olsun diye.
uyku bizde de sorun ya. memede uçuşa geçiyor gaz çıkartırken sızıyor ve kucakta uyuyor. gazı da çıkartamadığı için 1 saat sonra ıhhhh ıhh iye uyanıyor, falan filan işte.. ben uyku eğitimine 3 ayda başlayacağım. şu aan kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var. çıplak kalmak bile huzursuz ediyormuş bu dönemde. napıyım kıyamam şu an ona. emzirme işini sık sık yap o zaman ki yağlı sütü de alsın. 2-3 saat arayla olursa evet yağlı süte ulaşamayabilir. b enim ki sürekli memede o yüzden alıyordur kesin
allahım bu topiğin kızları ne tatlı böyle ya.. allahım esirgesin seni, maşallahhh sana maşallah... çok tatlısınız çoo..kk..

sağol canım, valla ben gaz için dr önerisiyle milupa rezene veriyorum. günde 2 kez 8 çay kaşığı. işe yarıyor gibi. bakalım ben de dr değiştircem.

tesekkur ederız canım.sizi çok özlüyorum napım sitem ettım bende

aman canım gecmiş olsun o lavman bayaa tehlıkelı bı sey kuzenımın kızna yaptılar popsu catladı yavrucagın aylarca sıkıntı cektı.bılmıyorum denedın mı ama makata zeytinyağlı pamukla masaj yapmayı dene bı de,zaten dr 1 haftaya kadar yapmaması normal dıyo.kolık için cd ler var buzuki orhan ın mesela dınletmeyı denedın mı hıc,ozellikle o saatlerde sureklı açık tut onu,ya da beyaz gürültüyü de deneyebilirsin.

merhaba benim bebeğimde çok gazlıydı kakası cıvıksa korkma gazdan ağlıyordur ben zinko yağ kullandım çok iyi geldi deneyebilirsin

oyyyyyyy kurban olurum...ölürüm ben sanaaa hehe:))
masallahhhhhhhh
annesi cok buyumus kocaman abla olmus:)

Armin büyüdü teyzesi!!Beren de yakında böyle koca kız olacak.
öncelikle o senın dr un cok bılmıs ne alakası var ya şimdiden bellı olur mu mınyonluk,ailemde bununla ilgili milyonlarca örnek var yazmıym şimdi buraya hepsını.
rezeneyı ne amacla içiyosun canım süt için mi gaz için mi,bende sallama içiyorum.
ben bu kokuya alışır mevzusuna ok siir oluyorum,benımkayıvaldem de sürekli aynı seyı söylüyo.ya ben bu cocugu beşikte büyütmek için doğurmadım,tabıkı kokuma alışacak ihtiyacı var.bizim ona ıhtıyacımz oldugu gıbı.ben doya doya kokluyorum,göğsümü açıyorum oraya koyuyorum kuzuyu,bi sıkıntısı ağlaması varsa koyunca geçiyo hemen.(bunlar benım fikrim katılmayan olabılır tabıkı) bu ömür boyu böyle sürmiycek.ilk 3 ay hala dış dünya ya uyum sağlayamadıgı için kendını güvende hıssetmek ıstıyo o yuzden uyku eğitimine 3. aydan sonrabaşlayın diyor uzmanlar bende aynen öyle yapıcam.
şimdilerde öyle bi sorunumz yok ama ben o yağlı sütü sağdım ve gecelerı bıberonla verdım hep zıyan olmasın dıye.ya da stok da yapabilirsin.ben memede uyumaması için hiçbi şey yapmadım zamanla kendısı bıraktı.
süt için tlf söylemiştim ya sana onun dısında bı sey yapmıyorum canımcım

uzun bir aradan sonra yine merhaba güzel annisler,

öncelikle hepinizin gecmis anneler gününü kutlarim, umarim güzel gecmistir... bu arada 19 mayisi da unutmamak gerek. Bu yil anneler gününde aldigim en güzel hediye oglusum oldu zaten, baska hediyeye gerek duymadim ). Annemede hediye almayi ihmal etmedim tabi ki... anne olmak gercekten cok güzel bir duygu. Dilerim Rabbim dileyen isteyen herkese yasatsin..

Foruma sIK giremedigim icin gecmisi okumakta zorlandim ama sükür okuyabildim... Bu arada evlilik yildönümünü kutlamis olan arkadaslar, nice mutlu yillara eslerinizle ve yavrularinizla diyorum..

Yoklugumuz pek fark edilmiyor ama neyse - biraz sitem edeyim dedim ). Oglusumla benim gecen hafta kontrolümüz vardi, Allaha sükür ikimizdede hersey yolunda.. oglum 5 kg 40 gr ve 58 cm olmus. Bu arada ilk asimizida olduk yani damla asisiydi - aglamadi oglum.. ama 26 haziran da 3 aylik olacak ve o zaman 3 asi birden yapilacak, 2 tane bacaktan ve 1 tanede agizdan.. insallah cok etkilenmez oglum ama bakalim...

Onun disinda gaz sorunumuz sükür yavas yavas azaliyor.. bir arkadasimdan duymustum, eczanede gaz sorununa karsi kimyonlu fitiller varmis, ondan alayim mi diye doktora sordum o da eger bebek kramp seklinde güclü sancisi olursa iyi dedi, yoksa diger damla ise yarar dedi. Simdi günde 4 defa Antflat damla veriyorum... TR de varmi bilmiyorum ama.. mutlaka vardir ayni ektiyi yapan..

Ben oglusumu hem emziriyorum hemde ek mama veriyorum, yoksa tam doymuyor, sanirim sütüm yeterli gelmiyor artik... bol sivi tüketmeye calisiyorum ama ilk haftalarda ki gibi degil sütüm...sütüm cok olsun diye elimden geleni yapiyorum.. baska önerisi olan varsa yazarsa sevinirim..

Neyse simdilik haberler bizden bu kadar.. herkese güzel bir hafta diliyorum...

ahanda buraya yazıyorum sende 40 ı beklerseeeeeenn banada ELEM demesinleeerr

kiz güldürdün beni ya...

kızlar kaka yapamama durumumuz ailecek bizi etkiliyor. eşim ve ben kızımın yanında onu kaka yapmaya teşvik etmeye çalışıyoruz :
"üç diyince hep birlikte ıkınıcaaaaz. hadi bakalım, biir ikiiii...."

selam canim,
nasilsin iyimisin?? Kaka yapamama durumu nasil oldu, düzelmistir insallah.. benim oglumda 1 gün hic yapmadi kaka, annemde sabunu fitil gibi yapti koydu arkasina, hemen yapti ondan sonra... ertesi günde normale döndü...

kızlar süt sağma makinesi kullanan var mıydı? acil cevaba ihtiyacım var avent pompa aldım ama ilk kullanıma başlayamadım kullanamıyorum elime süt gelirken pompa sağmıyor bir tek damla bile

merhaba canim nasilsin iyimisin??
bir süredir giremedim foruma..ne var ne yok?? Sütünü neden sagiyorsun, cok mu geliyor yoksa bebis mi cekemiyor tam??

masallah barekallah, cok cici bu yaaa... Allah nazarlardan saklasin canim..

masallah her ikinizedeeee, Allah nazarlardan saklasin..

Doktorumu acin kizlarrblki bilmedgmz seyler vardr.simdi vericek sut vs. İcin.Ada kucagmda yazamiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…