Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
programi izleyemedim mujj, neler kacirdim seyrettiysen yazsana bir zahmet.

sormaa ben de utu az gelen biri vrdi onu aradim,tel uzayinca kompostoyu kacirdim tuhhh dedim,keske yayini kaydetseydim derknnnnnnnn nette buldum:)))

1 litre içme suyu

* 6 adet kara erik kurusu

* 6 adet kara kayısı kurusu

* 2 adet kuru incir

* 2 avuç çekirdekli siyah üzüm

* 2 avuç yaban mersini kurusu

* 10 15 adet tatlı badem

sutu arttiran besinler.sutunnn bolll olsun cnmcim.nslsin,iyi msn buarada?

ketentohumu,kurudut da bulursan al cnm olur mu

Doktorumu acin kizlarrblki bilmedgmz seyler vardr.simdi vericek sut vs. İcin.Ada kucagmda yazamiyorum:)

rezeneyı gaz ıcın ıcıyorum canımcım..
dr un dedıklerıne gelınce dun bır deneyeyım dedım memede uyumadan yerıne koydum hemen aglamaya baslayınca gerı aldım dayanamadım..aynen dedıgın gıbı 3 aydan sonra baslarız sımdı bıze cok ıhtıyacları var..varsınn omrunun sonuna kadar kucagımda kalsın razıyım keyfı yerınde olsunda:))
kolık ve uyku ıcın tavsıye edecegın muzık lıstesını yazarmısın tatlım

yaa kızlarrr..
rezene sallama ıcıyordum pek faydasını goremeyınce mılıupa rezene aldım dun ılk defa ıctım..kokusu ve tadı aynı rakı gıbı..hamılelıkten once alkol alırdım fakat hamıleleıgımle bırlıkte bıraktım..ve rakının kokusuna tahammul edemıorum zaten mıdem kalkıyor..sallamasında bu sekılde degıldı anlamadım yahu..mılupada mı sorun var bozulmusmu bu cay:)))) yoksa gercekten rakı edasımı var..nasıl ıcıcem ben bunu yaaaa dun burnumu tutarak zor ıctım bööööö((

Ben de izledim kızlar. Ama malzemeleri bütün bütün koyup üstüne suyu döktü, 6 saat bekletin sonra süzüp için dedi. Sonra o tanelerle asıl başka bişey yapcaz dedi ve orasını ben de kaçırdım

kızlar kızım uyanmak üzere hemen yazayım benim hatama düşmeyin diye paylaşmak istedim.
ben bağırsak problemi yaşadığım için doktor zeytin yağı iiç demişti bende sade zor oluyo diye içine kekik koyup yiyodum ve fazla fazla yeten sütüm kesilmeye başladı sonra nette okudumki kekik maydonoz falan azaltırmış.hemen bıraktım yavrum 2 gündür çok huysuzdu demek iyi doyamadığından ilk defa şimdi kesintisiz 2,5saat uyku uyudu.aklınızda olsun.
bu arada elemsu ve love-honey bebklerinize maaşallah çok tatlılar.Allah nazarlardan saklasın.

golgem , bende milupanın rezene çayını içiyorum. aynen dediğin gibi pek de hoş değil tadı. ben içine 1tane kesme şeker atıyorum. yada yanında tatlı birşey yiyorum. (1dilim kek, kuru kayısı falan) ama ben alıştım. birde onu içince sanki bebeğim daha sakin olmaya başladı.

bendede var milupanın çayı aynen dediğin gibi rakı gibi kokusu ama gerçekten süt yapmada süper benim kız emip emip doymak bilmediğinde içiyorum çok faydası oluyo çok geçmeden göğüslerim sızlamaya başlıyo.tabi kekik yediğim günler hiç birşeyin faydası olmadı sütüme ayrıca ben sade rezenede aldım o da rakı gibi koktu bana hatta acaba rezene anason aynı şey mi diye düşündüm bile.

kızım tekrar daldı uykuya.hazır o uyuyorken bende sizlere birşeyler danışayım.
kızım gündüz genelde iyi ama akşamları hava kararınca bizimkine bi kıyamettir kopuyo başlıyo bağıra bağıra ağlamaya elimizi ayağımıza dolaştırıyo sakinleşmesi için meme veriyorum çoğu zaman onuda tutmuyo tutsada hııı hııı diye yarı ağlamaklı emiyo. kolit diyolarmış böyle olunca bizim doktor gaz ilacı vermedi.
aranızda bebeği böyle olan var mı neler yapıyorsuuz...

güzel anneler umarım herkesin keyfi yerindedir. bebişim uyurken bende kaçamak yapıp girdim nete. ama her an uyanabilir modda beyefendi
bu arada cumrtesi günü cildiyeye gitmiştim oğlumun cildi için doktorum verdiği krem 1 sürüşte geçirdi boynundaki sivilceleri pürüzsüz oldu yüzü ve boyun bölgesi. cildi çok kuru olduğu için banyodan sonra saf zeytinn yağ ile pehlivanlar gibi yağlıyorum. çok hoşuna gidiyor

burun tıkanıklığımız da arada devam ediyor pompa aldım ve burununu onunla çekip rahatlatıyorum. rahat rahat uyuyor böylece...

elemsu ve love honey minik prensesle çok tatlı allahım nazarlardan saklasın. allah bahtlarını da güzel eylesin...

haticecan Bebişinin ve senin iyi olduğuna çok sevindim. senden güzel haberler almak çok güzel. bizdede gaz sancıları oluyor zaman zaman erkk çocuklar çok gazlı oluyor sanırım. benim oğlan tam bir gazman.

kadifegül kızının durumu nasıl şimdi? kaka yapamadıklarında çok huzursuz oluyorlar. inşallah düzelmiştir. gaz ilacı da kullanabilirsin biz sab simplex kullanıyoruz günde 3defa 8damla. rahatlatıcı etkisi var tavsiye ederim. bu arada bende her sabah maydanoz yiyordum artık yemem uyarın için sağol.

golgemm bebişin için doktor minyon demiş. bu doktorları anlamıyorum valla. şimdiden belli mi olur. benim ilk okuldaki minik arkadaşların şimdilerde tepemden bakıyor boya kiloya takılma canım sen allah sağlık versin.

hepinizi püyorum. benim ufaklık uyandı.ellerini yiyor allaha emanet olun...

canım 7.gün kakasını yaptı çok şükür ve kabız değildi kakası demekki biriktirmiş sıpa. dediğin gibi erkek çocuk gazlı lur diyolar ama benimki niye bu kadar ağlıyo acaba gaz değil başka sorunmu bilmiyorum öylede bi gaz çıkarıyoki arkadan sesli sesli büyük adam gibi o kadar çıkarmasına rağmen nasıl hala gazı oluyo hiç anlamıyorum. şu sup denen ilacı çok duymaya başladım en iyisi alim bir denim.

kızımın resimlerini ekledim profilime girince görünür sanırsam bakın tatlıma nasıl tombik oldu

merhaba canim,
benim internette duymustum bir cocuk doktorunun dedigine göre aksamlari bebekler daha huzursuz olabiliyorlarmis cünkü gaz sorunu aksam daha cok oluyormus... benim oglumda ilk haftalarda öyleydi, yani gündüzleri gazini bi sekilde hallediyordum aksam yani gece falan olunca daha cok etkiliyordu gaz onu... ama sükür yavas yavas geciyor gaz sorunu.. Gaz sorununa karsi doktor damla verdi bizimkine onu kullaniyorum günde 4 defa..

Sabretmekten ve onlari bol bol hareket ettirmekten baska caremiz yok su an sanirim.. bu arada kizin cok tatli masallah...

Yessimmcim merhaba canim,

nasilsin iyimisin sende?? Kremin iyi gelmesine sevindim bebegine... cildi neden kuru, bisey söyledi mi doktor?? Haftada kac kere banyo yaptiriyorsun??

Sormamin nedeni su, ben hastaneden cikmadan bebek hemsiresi bizlere bazi tavsiyelerde bulundu, onlardan bir taneside bebeklere yani yeni dogmus olan bebislere hafta 2 kere banyo yaptirilmasinin yeterli oldugunu, yoksa cok sIK banyo yaparsa cildinin kuruyabilecegini söylemisti..

Bu arada burun pompasini nerden aldin canim, motorlu mu, markasini yada adini yazarsan bende bakabilirim.. faydasini görüyormusun peki, bebis rahatsiz oluyormu onu kullandiginda??
En kisa zamanda hepimize gazsiz günler diliyorum )

Cnmm ben valla kullandim ,sap simplex gunde 4 kere diyordu dr ama ben 2 verdim 15 gun kadar iyi de geldi yani.sanirim sende de 15 gun yeterli olur ama yine sen bilirsin cok dglse aglamasi,masaj ,biraz hava aldirma ,bebek arabasi vs. Susarsa icmesin o zmn.tabiiii enn lazimi da elmaygi ayak alti ve gobuse masajla buarada maasallah kuzuna tekrardan cnm

canım, bebeğimin cildinin kuruluğu için birşey demedi doktor. ama aile hekimi hergün banyo yptırın dedi ve bizde hergün banyo yaptırıyoruz. sanırım ondan kuru oldu cildi. burun pompasını eşim eczaneden almış. çok işlevsel, motorlu falan değil manuel. biraz ilkel geliyor bana ama şimdilik işimi görüyor. önce serum fizyolojik sıkıyorum burnuna sonra pompanın bir ucu burunda diğeri ucunu ağız yoluyla hafif hafif çekiyorum. bizimki gülüyor ben yaparken ama dediğim gibi eşim eczaneden aceleden aldı öyle arştırma fırsatım olmadı ama hiç yoktan iyidir. rahat nefes alsın da oğluşum başka bir isteğim yok.

sağlıcakla kal canımcım...

Cnm vucut kurulugu icin,suyun icinde yikiyorsun yao oturdugu suya azcik bebe yagi dok,eminim oh be diyeceksin Ada kuru dgl ama kurumasin die cildi oyle yapiyorum

selam tatlım, öncelikle kabuzlık sorununuz için geçmiş olsun. inşallah daha da iyisinizdir. o akşam nöbetleri bizde de var. inan hiç bi sebep yokken bile o saatte evde çığlık kıyamet ağlıyor ve iç çeke çeke uyuya kalıyor. arabayla gezdik, dışarı çıkardık masaj vs. yine ağlıyo yine ağlıyo. inşallah bunu da aşacaklardır. kendine iyi bak.

merhaba canım, oğluşla iyi olmanıza çok sevindim. ben de bebekten fırsat bulamıyorsundur diye düşünüyordum malum, birimiz olsa öteki olmuyor forumda. inşsallah düzene girerler en kısa zamanda. şu an mesela çok huysuz ne emiyor adam gibi, ne ana kucağında mutlu ne de ben de. hadi bakalım hayırlsı .. ege mikail kardeşini öpüyor. görüşürüz

ayyyyy simdi catlayacagimmm.Ada sabahtan beri 2. uykusunu henuz uyumadi.1,5 saattir beni emiyor ben yoruldum artik yatarak emzirdim .benim bile icim gecmis dedim tmm uyanmaz.tam memeyi cekicem birakmadi neyseeee simdi sonuc uyanik cadi cadi bana guluyor.nsil susayip acikmisim anlatamamm .simdi azcik bana mama zmni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…