Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hadi hayirli olsun oncelikle.ben de d geldi adet hemen duzene girdi bnmki normal reglim gibi 5 gun surdu.sutttt korumasi die birsey yok amannnnnn dikkat:))

sanırım benimde öyle olcak. şu an eski adet düzenime benziyor gidişat. bu arada bencede süt koruması sadece adete karşı korur, yoksa oluşabilecek yumurtayı engellemez..
teşekkürler cevaplar için....

kızlar benim yaramazın doğru dürüst sabah uykusu yok ya.. yarım saat sallıyorum ancak dalıyor uykuya ama uyuduğu uyku en fazla yarım saat. 2aylık bebek 3saat uyanık kalr mı yaaa..
sizinklerin uykusu nasıl düzen kurdunuz mu?bi şey mi yanlış yapıyorum acaba?
bide doymak bilmiyo kusana kadar emiyo

yalnız değilsin canım biz de öyleyiz.ne 3 saati bazen saatlerce uyumuyor hala tam bir düzen oturtamadık bazen çok moralim bozuluyor.

Kizlqrr nasilsiniz bugun? Kadifegulalistirmaa cnm sallama ben hiic sallamadim ,liatirirsan yanarsin valla.uykusu gelince uyur zsimdi duzenli dgl ama 2 ayin sonunda duzene girer ins. Bebisleriniz.
Adiskommmm dun tam 5 aylik olduuuuu,ayyy ebn size soylemedim dimi bebiskoma 6 ay kinasi yapicam diger ay qyyy simdiden heyecanlandim,daha once gelinlik giymisti,5 gunlukken isim gununde aglamiatim ya nasil bir duygu Allahimmm ,maasallah tum bebislere

merhaba arkadaşlar
az önce kadifegüle yazdığım gibi hala bir düzenimiz yok bizim.kızım uykuya çok zor daliyor.saatlerce sallıyorum hattayetmiyor battaniyeye koyup sallıyoruz hiçbirşey işe yaramasa da o işe yarıyor ama yine de uykuya hemen dalmıyor.bazen gece 8 -9 gibi uyuyor böyle uyuyunca gece uykusu sapıyor o saatte uyutma diyeceksiniz ama o zamana kadar belki uyuması içi 3-4 saattir uğraşıyor oluyorum ancak o zaman sonuç veriyor.bazen ağlama krizi tutuyor ve ayağa kaldırmazsam kendini kızartana sesi kısılana kadar ağlıyor hadi almayayım alışmasın diyorum ama dayanamıyorumki ama sanırım böyle ağlamayı öğrendi önceden yapmıyordu çünkü.bugünlerde mamasını da (biz hala mamayı bırakamadık)isteyerek yemiyor ama beni güzel emiyor mamasını yerken mızmızlanıyor hepsini bitirmiyor 3 öğün veriyordum böyle olunca onun düzeni de bozuldu bir ölçek yapıyorum onu bile bitirmiyor bazen ama ardından ağlayıca aç mı diye şüpheleniyorum acaba sütüm yetiyormu ondan mı böyle yapıyor diyorum sonra da ya kilo alamazsa diye korkuyorum.inanın dışarı çıkmaya bir yere gitmeye korkuyorum çok ağlayacak diye moralim çok bozuluyor bazen sanırım benim kızım biraz zor bir bebek ya da benim acemeliğimmi???

yalnız değilsin canım biz de öyleyiz.ne 3 saati bazen saatlerce uyumuyor hala tam bir düzen oturtamadık bazen çok moralim bozuluyor.

uyku zamanı geçtikçe mızmızlanıyo benimki, ne kadar gecikirse o kadar zorlaşıyo uyuması.az önce iyi derin uyudu derken 30dakka geçmedi ağladı altını fazla doldurmuş su ısıttım kaynanam oyalarken poposunu yıkadık ama bezleyemedim yıktı ortalığı ağlamaktan tek çare meme verdim sustu ama ağzından çıkınca yine kıyamet.hatta kaynanam üşümesin diye çorap giydiriyor beni emerken ağzı memede hıııh diye kızıyo sanki dokundurmadı kendine. sonra bi güzel üstüme işedi ağlaya ağlaya tekrar temizlenip bezlendik, sonra doğru kucak hoplaya hoplaya ev turu baktım gözler gidiyo...uyku delisi derlerya aynen öyle oluyo, uykudan ağlıyo ağlamaktan uyuyamıyo.oof of.
ayrıca nedir o altı ay kınası hiiç duymamıştım???

öncelikle sakin ol.dışarı çıkınca ağlayacak diye korkma bendede çok vardı da geçti yavaş yavaş. ilk defa bi AVM ye gittik bebek bakım odası var nasıl olsa dedim. sıpam içeri girdik başladı ağlamaya bebek bakım odasına geçtik emdi sustu dışarı çıktık bi daha...bin pişman olduum nerden gittim diye.sonra pazara gittim daha iyiydi dönerken ağladı apartmanda son kattayım çıkana kadar herkes duydu "ay niye ağlattın ay niye dışarı çıkardın". bebek bu ağlar içerdede dışardada, farkettimki bebek ağlarken çevredende çekiniyorum. şimdi rahatım hergün hemen hemen hiç olmasa bakkala ekmek almaya çıkıyoruz ağlyoda bazen hatta millet ay niye ağlıyo falan diyo "sesini açıyo diyorum ağlamayacakta buradan geçtiğini nerden bileceksiniz diyorum" rahatım yani. hep derlerya annenin stresi bebeği etkiler diye artık dışarı çıkarken çok rahatım bebekte eskiye nazaran iyi. ufak ufak alıştır onuda kendinide önce bakkala mahalleye çık, sonra bebek bakım odası olan alışveriş merkezlerine derken alışırsınız.hep yolda acıkır ağlarsa naparım diye çekiniyodum geçende markette ağladı çalışana rica edip oersonel soyunma odasında emzirdim.LCW da gezerken ağladı çocuk bölümünün deneme kabinine girdim...bide bak bebek dışarı çıkınca havadan mı neden daha iyi uyuyo evde...

merhaba güzel annler uzuunn bir aradan sonra okuyabildiğim kadarıyla herkes iyidir inşallah... martimcim sorun ne tam olarak anlayamadım ama umarım ciddi değildir çoookkkk geçmiş olsun..

biz malesef bazı nedenlerden dolayı uzak kaldık ama fırsat bulmuşken bakabildiğim kadar baktım..
kızım banyo yaptı kestiriyor yarın verem asımız var bugün doktor kontrolümüz vardı ama rota asısı yapacağını söylemişti ben peşpeşe oolmasın diye haftaya erteledim:))k huy olarakda
bebeğim maşallah yavas yavas düzene giriyor uyku olarakda.. gece 11 de uykuya geçiyoruz sabah 6 da kalkıyor artık alıştı doktorda uyusun dedi uyandırmıyorum oda uyanmıypr zaten sonra 7 gibi uyuyup 10 da kalkıyor çok şükür becerebildik. birkaç gece odasında beşiğine bırakıp ısığı kapadım ve görğünmeden kontrol ettim kısık ısıkta 10-25 dakşkada uykuya gece gece şimdi 5 dakikaya indik yerini ve uyku saatini öğrendi..
gündüz nispeten daha az uyuyor ama olsun ztaen böyle olması gerekecekmiş.sütümüz mnalesef çok çok değil ama takviye yok emd,kçe geldikçe geleni emiyor yarın sağlık ocağına inicez bakalım nedit yani duruma göre yarayıp yaramadığını görücem ama altını ıslatma sayısına göre sanırım doyuyor.. kolik sancılarımızda cok sükür artık haftada hemen hemen birgün yada yok bende sap sımpleks ve milupa rezene kullandım şimdi sadece sancısı olunca...

ve artık benimle konuşmaya başladı tabi ben üstüme alıyorum ama baya muhabbet ediyoz.

herkes cok cok iydir inşallah tekrar hepinizi öpüyoruz görüşmek üzerereeee...........

kadifegulcnm egeli adeti diyorlar bilmiyorum icinizde bilen varmi.kina kiyafeti alicam aksam eglence yapicam sitedeki restaurant da,maksat eglenmek olsun:)))

ya mama vermesene neden veriosun ki sütün geliosa nie doymasın çektikçe gelir o süt. doctor kontrolüne götürmüomusun belli olur doctor söler sana mamaya ihtiyacı olursa.. benim oğlanda zor bi bebiş,bende sallamıcam diorum ama ister istemez sallanıo kucağımda akşam uyku krizine girince ağlamaktan bihal oluo bebeğim uyucam diemi uyumıcam diemii..hani kendi halinde bıraksan ağlasa neyse bide kucakta gezinirken bile ağlıo o zaman napıcağını şaşırıosun bizimde bazen 8 de uyku krizi gelio uyutana kadar 11 oluoo ..yatağına bıraktığım gibi uyanıo sonra ınga sonra herşey sil baştan..

iyi olduğunuza sevindik znrcnk.. bizde yarın karma aşımızı olcaz bakalım ateşi çıkmaz umarım..bebişler konuşmak gerekiomuş zaten eminim oda seninle kendi dilinde konuşuo ne güzel ya..bende oğlumla konuşmaya çalışıorum ama pek cvp vermioo sanırım konuşma konusunda hem annesine hem babasına çekçek iki suskun birbirimizi bulmuşuz:26:.. süt konusunda doctor sana sölicek bende çok olmadığını düşünüodum ama doctorumuz sütün az olsa bebiş normalden az kilo alırdı dedi..
uyuma konusunu nasıl başardınız çok merak ettim öle emzirdikten sonra yatağına koyuyosun gözleri açıkken kendi kendine uyuyo ölemi gerçi bebeğe görede değişir..herkesin düzene girdi mi acaba uykuları..

kizlar merhaba, Emir pasam musade ettigince hemen acele baglandim ve sabah TRT1'de Gulben programinda seyrettigim seyi paylasayim dedim. Eger bulabilirseniz izlemenizi tavsiye ederim, programin sonunda actim kanali tesadufen, Gul Kaynak sut uretimi icin bir formul verdi:

kati meyve sIkacaginda;

kabuklari ile bol salatalik,
semizotu,
ispanak

bunlarin suyunu cikarip tabaga aldi, icine bir havuc, sarimsak rendeledi. zencefil de dedi ama o kismi kacirdim. tabaga ayrica yine cigden brokoli ve taze feslegen de ekledi.

verdikleri tam malzeme listesi su:

salatalik
semizotu
ispanak

ayrica;
brokoli
havuc
kabak
limon
sarimsak
taze feslegen
taze sogan
cesitli baharatlar

dedigim gibi sonunu tam izleyemedim, listedeki herseyi eklemedigini farkettim, bulabilirseniz netten bir izleyin derim.

hepinizi ve yavrularinizi sevgiyle kucakliyorum.

kızlar rota aşısı konusunda çok kararsızdım.
bu gün doktora gidince rpta hakkında olumsuz şeyler duyuyorum kararsızım dedim. pahalı olduğu için devlet karşılamıyo ama çok önemli. rota virüsüne illa yakalanacak diye birşey yok ama yakalanırsa çok tehlikeli ölümden döner riske atmaya gerek var mı dedi? bende yaptırdım.

geçmiş olsun canım

ooo galiba bebekler bugünlerde biraz mızmız yada anneler gezmelere mi başladı pek bi tenha buralar...
kızlar ya benim sütüm ilk başlarda çok iyiydi fazla fazlaydı ama sanırım akşama doğru yetmemeye başlıyo ağlıyo kız.
benimki korkunca emiyo gaz sancısına emiyo zevkine emiyo fazlasını kusuyo bol bol emip kusuyo süt de bitiyo sonra acıkınca emmeye süt kalmıyo napcam ben.akşam üstü sönüyo memişler... milupanın süt çayı bile çare olmadı dün çok ağladı kızım. bana çabuk süt yapan bir çareee

Selam kızlar
Ne zamandır hem yoğunluktan hem de pcnin ekranı bozuk olduğundan giremiyorum pek. Kaçırdıklarıma göz attım, kötü haberler görmedim. İnşallah herkes iyidir bebişlerin keyfi yerindedir.
Bu pazar mevlüdümüzü yapıyoruz nihayet. Temizlikle uğraşıyorum yani, tabi Sare'm müsade ettiği kadar Gündüz çok ilgi istiyor hanımefendi, pek kucakçı peekk.. Yine de genel anlamda maşallahı var, kolay bi bebek.
İşler beni bekler, öptüm kaçtım.

aynen akşama doğru azalıoo süt memişler sönüo dedğin gibi ama ben hani derlerya akşam yemeğinide çok yememeli sağlık açısından onlada bağlantılımıdır die de düşünmüo değilim bebeklikten alışılmalı der gibi o yüzden takmıorum okadar..gerçi bi ara sütümü gündüz emmediği kısmı sağıp akşam veriodumm, yada gece sağıp akşama doğru verdiğimde oluodu bu nedenden dolayı.. ama artık oluruna bıraktım..benimkine emzik veriorumm mememi emzik yaptığını hiseetiimde çekiorum eğer alarsa ki doyduğundan eminimdir emziği sıkıştırıomağzına kısa sürede de atıoo sonuçta bilmiorum bu yuzdenmi benim bebiş pek kusmuoo şükürler olsun öle..dünde karma aşımızı olduk, totosuna ateş olmaması için fitil koydular oğlumun bişey diğemedim akşama b i tane de sen koy dediler.. çok zor oldu elimde eridi kaldı zaten ben totosuna koyana kadar
emzik kullanan arkadaşlar silikonmu kauçukmu kulanıosunuz ben silikon kullandım ama şimdi kauçuk aldımm...
bide bebişlerin başında konak oldumu doctor ilaç yazdı ama ilaç taraftarı değilim doğal olarak ne yaptınız acaba...
birde ben hala elevit kullanıorumm sağlık ocağındaki doctorum doğumdan sonra en az iki ay kullan demişti kullanan varmı aramızda...

Sanatci arkadaslarimmm beniiiiim:)))))
Nerdesinizzz kizlarrrr?? Yoksunuzzz sicaklardn gevsediniz uyuyorsunuz sanirim bebislerle beraber.biz c.tsi dr.a gidiyoruz rotanin 2. Yapilacak.bakalimmm ne kdr buyumuss Adiskommm

Cnmm eleviti ben bile hergun olmasada atiyorum agzima,dedim dr.a evde 1 kutu kaldi bitireyim mi olur aorun yok demisti,omega 3 dende iciyorum.aslinda haftada 3 balik yemeli ama esim cook sevmez,yalniz da yenmiyor.buarada fitil kullanma neden fitil? Surup varken hic gerek yok.caprol var ben d al sen d onu cnm.konak ixin mustelanin var onu kullan gecer ins.ben kullanmadim o sampuanibilgine .Ama mustelanin tum urunleri bnm kullandiklarim super.tavsiye ederim

canım benim oğlumda da konak oluştu. doktor BABE nin konak önleyici şampuanını verdi. 3gündür kullanıyorum. bakalım inşallah geçer. ama ondan önce banyodan 15dk. öncesinde başına zeytinyağı sürüyordum konak yumuşuyor ondan sonra yıkıyorum. benim biraz azaldı gibi . inşallah seninde geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…