öncelikle geçmiş olsun canım.. maşallah da tekrar kuzuna.. biz daha sarılığı tam atamadık o kadar emiyor, çiş kaka normal ama hala hafif sarı yüzü. anlamadım gitti.. biz de iyi olmaya çalışıyoruz işte. koliğimiz haftanın 7 gününden 3güne düştü, kendini dik tutabildikçe gazını artık üstten daha rahat çıkarıyor çok şükür.. benim paşa çok programlı aslında. şu an sabah uykusunda. kalkar emer, pırt, cart, oyun. sonra öğle uyusu ; uynaır emer gaz çıkrma egzersizleri beslenme,ve akşamüstü şekerlemesi yapar , babamız gelmeden de gece uykusu başlar.. her üç saatte bir de uyanır.ama o gece uykusuna geçiş çoğunlukla çok sancılı oluyor ağlamaktan helak oluyor. sürekli kucakta. her ne kadar babasının kopyası da olsa ama anası giibi erken yatar erken kalkar benim oğlum. akşam en geç 9 da uyur. sbah da 5 de kalkar ezanla bir..benim kilolar aslında sıkıntıdan gitmişti canım, malum loğusalık tantanalarından.
canım sarılığını ölçtürüyomusun.en son kaç çıktı.?sizinkide anne sütü sarılığımı
taaaa 5. gün ölçülmüştü güy zirve yapan günlermiş 12 çıkmıştı. bol bol emzir dedi, ben de öl yaptım. geçti dedi büyükler ama hala yüzü sarı.. dr da bi daha bakmadı. bi şey olmaz dedi. 3 . ayda geçmezse bakacakmış. sence baktırayım mı ya..
bence baktırmalısın.değişik sebepleri olabiliyor uzamış sarılığın
çoktaan...3numara 4.paketi yarıladık neredeyse.erken geçirdim ben. bol olsun alttan yapışık olmasın demişti çünkü doktor,sanırım elimdeki paket bitincede 4numaraya geçeriz.kızlar bezde 3 numaraya geçtinizmi??
benim kız uzamış sarılık...1aylık gibiyken ölçtürmeye gidince uzamış sarılık nednleri için bi dolu test yaptırdılar devlet hastanesinde kan değerleri,idrar,ultrasyondan karaciğere bakmak falan şükür hepsi iyiydi. kendi özelde gittiği doktor hiç birşey yaptırma demişti aslında boşuna ağlattım bebeğimi 3tüp kan altılartaaaa 5. gün ölçülmüştü güy zirve yapan günlermiş 12 çıkmıştı. bol bol emzir dedi, ben de öl yaptım. geçti dedi büyükler ama hala yüzü sarı.. dr da bi daha bakmadı. bi şey olmaz dedi. 3 . ayda geçmezse bakacakmış. sence baktırayım mı ya..
bende bişey yapmıorum zaten süt derdim vardı önceden şimdi takmıorum artık bebişmin kilosuda iyi Maşallah sütüm normal heralde şimdilik akşamları sönme olayı hariç öle gidioz..bende 1.70 im doğumdan 10 gün sonra 12 kilo verdim 8 i kaldı şu an 78 im. bide evlendiğim kiloya 60 a dönebilsem çok iyi olcak artık bacaklarımın arası sürtüo ya çok rahatsız oluorum..kilo vermeye çalışmıorum ama yediklerime dikkat etmeye karar verdim hamilelğimde nasıl dikkatli beslendiysem yine devam edicem yavaş yavaş kendimize gelmeye başladık zaten sütün kalitesi de önemli..öle süt gelicek die tatlıya yüklenmenin hiç bişeyi değiştirmediğini gördüm zaten..kızlar ben 71de takıldım kilo vermem lazım okullar açılınca bu kilo ile gitmek istemiyorum ama sütüm gider diye boğazdan kısmaktan da korkuyorum.daha önce burada cuma zayıflama yarışmasında çok güzel kilo vermiştim eğer çok paylaşım yapamamamı kabul ederlerse yine katlacam..
sizlerde durum nasıl birşeyler yapıyor musunuz...
yeşiiimmm;
bebişin çok tatlı maaşallah ona 41kere
kızlar günaydın umarım hersey yolundadır. Kızım ıyı elhamdulıllah. Büyümeye calısıyor. yalnız sanki göğsümdeki sütler anında çekiliverdi gibi. neredeyse bomboş sizde de hiç böyle olduğu oldu mu
canım beşiğine bırakıp ışığı söndürdüm yani çok loş yapan bir şık var odada önümüzü anca görüyoruz oyle yani.. sonra gidip geldim baktım mırıldandı azcık ağladı oraya buraya döndü baktım 15 dakkaya uyudu o ara ben gözlem yaptım tabi ençok hareketlendikçe uykuyı geçemediğini fatrkettim birde gece gündüz ayırımı yapsın demişti doktor o yüzden çok ışık açmıyorum odada vede ince mermerşahi tülbentle kollarını alacak şekilde bağlamadan poposunun altından geçirip uçlarını sarıyoorum uyuyana kadar acamaıyor zaten sabah baktığımda ellerini çıkarmış oluyor ama gerçekten hareketsiz olmaları uykıuya geçmlerine neden birde ben kızımı sese alıştırdım uyuyunca yanında kıyamet kopsa uyanmıyor bu nedene gündüz hep yanımda anakucağında sanırım gece yatağına koyduğumda uyku başladığını kavramaya başladı çok şükürrr... neredeyse bir yadır bu şekilde 11 de bırakıyorum 5-10 dakkaya uyumus oluyor birde chicconun uyku arkadaşımını almıştım ondaki müziklerde gayet uyutucu ben onuda acıyorum 2 tur dönüyor zaten coğu zman o kapanan kadar uymus oluyor maşşallllaaah diyim kızımaaa...ama sağlık ocağındaki doktor gece uyandır 3 saatten sonra demişti kendi doktorum daha bir aylıkken uyandırma 4-5 saat uyusun demişti gece. biz bu hafta sağlık ocağında aşı yaptırdığımızdan kontrole haftaya götürücem kızımı o ara sorucam bir kaç kez uyandırmaya calıştım memeyi ağzına soktum ama yok emerken geçiyor kendinden 2 cekip bırakıyor...zaten cok sütüm yok şimdi biticek diye korkuyom bu ay 800 gram almısız bişey demediler sağlıkocağından ama umarım iyidri doktorumuz ne dicek merak ediyorumm...
öncelikle geçmiş olsun canım.. maşallah da tekrar kuzuna.. biz daha sarılığı tam atamadık o kadar emiyor, çiş kaka normal ama hala hafif sarı yüzü. anlamadım gitti.. biz de iyi olmaya çalışıyoruz işte. koliğimiz haftanın 7 gününden 3güne düştü, kendini dik tutabildikçe gazını artık üstten daha rahat çıkarıyor çok şükür.. benim paşa çok programlı aslında. şu an sabah uykusunda. kalkar emer, pırt, cart, oyun. sonra öğle uyusu ; uynaır emer gaz çıkrma egzersizleri beslenme,ve akşamüstü şekerlemesi yapar , babamız gelmeden de gece uykusu başlar.. her üç saatte bir de uyanır.ama o gece uykusuna geçiş çoğunlukla çok sancılı oluyor ağlamaktan helak oluyor. sürekli kucakta. her ne kadar babasının kopyası da olsa ama anası giibi erken yatar erken kalkar benim oğlum. akşam en geç 9 da uyur. sbah da 5 de kalkar ezanla bir..benim kilolar aslında sıkıntıdan gitmişti canım, malum loğusalık tantanalarından.
kızlar bezde 3 numaraya geçtinizmi??
ya sonradan fark ettim 5.gün en yüksek değer olur demişlerya ya benim kız 5.gün 12çıktı bi gün sonra tekrar bakılsın dediler bakıldı yine 12derken 2gün sonra yani 8.gün bakıldı aslında düşüşe geçmiş olması gereken zamanda 17ye yükselmişti. keşke yine baktırsaydın diyecem ama yükselse zaten çok bariz bebişin emmek istemez uykudan kendini alamaz ve aksilik olduğunu anlardın. seninkinin emmeleri nasıl uykusu falan?
amannimm nçok tatlı kuzucuğun MaşallAh yalnız iyi bakmışın aa tombik tombik duruo öpesim geldi yanaklarından
bende bişey yapmıorum zaten süt derdim vardı önceden şimdi takmıorum artık bebişmin kilosuda iyi Maşallah sütüm normal heralde şimdilik akşamları sönme olayı hariç öle gidioz..bende 1.70 im doğumdan 10 gün sonra 12 kilo verdim 8 i kaldı şu an 78 im. bide evlendiğim kiloya 60 a dönebilsem çok iyi olcak artık bacaklarımın arası sürtüo ya çok rahatsız oluorum..kilo vermeye çalışmıorum ama yediklerime dikkat etmeye karar verdim hamilelğimde nasıl dikkatli beslendiysem yine devam edicem yavaş yavaş kendimize gelmeye başladık zaten sütün kalitesi de önemli..öle süt gelicek die tatlıya yüklenmenin hiç bişeyi değiştirmediğini gördüm zaten..
benimde oldu öle çekilmio korkma akşamları hep öle hisediodum ama sabah olmasıda korkutmuştu beni ama ilk günlerdeki gibi dolsun hata acısın hisetsin istiosun ama bebişler artık cogur cogur emio bişey bırakmıolar ilk günlerdeki acı ve dolgunlukta yok artık :) bebiş çektikçe gelir öle hisettiğinde bırak bebiş memeyi oyun yapsada emzir canımm..
bizde sarılığından solayı 1 ay hiç ışık kapanmadı sık sık uyanıo öle dediler bebişim o yuzden geceyle gündüzü ayıramamıştı sanırım şimdi ayırmaya başladı ama biraz zaman geçsin net konuşmıyım..hareketsizlikte evet bi gün kundak yaptıydım baya uyumuştu.bende radyoyu açıorum yada bizimde cikonun park yatağındaki müziği kullanıorum baya etkili bişey onu farkettim yalnız daha dün anemizin kollarında yaşarkenin müziğini çıkarabilsem keşke ona gelince ilaa tepki verio mıkırdanıo bazen bi bakıom o parçaya gelince elleriyle kullaklarını kapamaya çalışıo bi taraftan gözlerini açamıoama uyku arkadaşımı bilmiodum onuda alayım..800 gr normal bizimki 1 kilo almıştı doctorumuzda mükemmel normalde 800 gr alırlar bu ay en fazla demişti..internette bende okudum 7 saat uyumaları normal dioda..benimki akşam şaşırtı beni sana çok özendiydim çok içten dilemişim herlade demiştin ya 11 de yatıo 6 da kalkıo die bizde akşam 11 de yattık 3 te kalktık emzirdim yine yatırdım müziğini açtık sabah 6 da kalktı kendimi bomba gibi hisediorum dolayısıyla..
aynen gece uykusuna yaklaşsın çok sancılı oluo nie böle yapıo anlamıorum gündüz de uyuyo ama gece bi başka aman çok konuşmıım gündüzde öle uyumadan önce ağlarsa naparım bilmem hadi bi akşam diorum kendi kendime ama üzülüo insan her seferinde çok çaresiz hisediosun kendini uyusunda memede uyusun kolumda sallanrak uyusun diosun yok öle..bazen 7 de bazen 8 de bi başlıoruz gerçekten uyuyana kadar 2 saat geçioo..
biz geçtik çoktan 5.800 kilomuz.. 7kg olsun 4 numaraya geçiçemm hemen primnın çünkü buyuk olunca daha iyi oluo sağdan soldan çişli uyanmıoz en azından...
taaaa 5. gün ölçülmüştü güy zirve yapan günlermiş 12 çıkmıştı. bol bol emzir dedi, ben de öl yaptım. geçti dedi büyükler ama hala yüzü sarı.. dr da bi daha bakmadı. bi şey olmaz dedi. 3 . ayda geçmezse bakacakmış. sence baktırayım mı ya..
kızlarrrrrr nasılsınızzzzz
uzun zamandır gıremedım.. bız kızımla ıyıyız gaz sancıları dısında:))
her gun degısıyor benım kızım..her gecen gun guzellesıyor :)) annesını cok yoruyor bu arada:)) aksama yataga zor atıyorum kendımı
kızlar günaydın umarım hersey yolundadır. Kızım ıyı elhamdulıllah. Büyümeye calısıyor. yalnız sanki göğsümdeki sütler anında çekiliverdi gibi. neredeyse bomboş sizde de hiç böyle olduğu oldu mu
canım beşiğine bırakıp ışığı söndürdüm yani çok loş yapan bir şık var odada önümüzü anca görüyoruz oyle yani.. sonra gidip geldim baktım mırıldandı azcık ağladı oraya buraya döndü baktım 15 dakkaya uyudu o ara ben gözlem yaptım tabi ençok hareketlendikçe uykuyı geçemediğini fatrkettim birde gece gündüz ayırımı yapsın demişti doktor o yüzden çok ışık açmıyorum odada vede ince mermerşahi tülbentle kollarını alacak şekilde bağlamadan poposunun altından geçirip uçlarını sarıyoorum uyuyana kadar acamaıyor zaten sabah baktığımda ellerini çıkarmış oluyor ama gerçekten hareketsiz olmaları uykıuya geçmlerine neden birde ben kızımı sese alıştırdım uyuyunca yanında kıyamet kopsa uyanmıyor bu nedene gündüz hep yanımda anakucağında sanırım gece yatağına koyduğumda uyku başladığını kavramaya başladı çok şükürrr... neredeyse bir yadır bu şekilde 11 de bırakıyorum 5-10 dakkaya uyumus oluyor birde chicconun uyku arkadaşımını almıştım ondaki müziklerde gayet uyutucu ben onuda acıyorum 2 tur dönüyor zaten coğu zman o kapanan kadar uymus oluyor maşşallllaaah diyim kızımaaa...ama sağlık ocağındaki doktor gece uyandır 3 saatten sonra demişti kendi doktorum daha bir aylıkken uyandırma 4-5 saat uyusun demişti gece. biz bu hafta sağlık ocağında aşı yaptırdığımızdan kontrole haftaya götürücem kızımı o ara sorucam bir kaç kez uyandırmaya calıştım memeyi ağzına soktum ama yok emerken geçiyor kendinden 2 cekip bırakıyor...zaten cok sütüm yok şimdi biticek diye korkuyom bu ay 800 gram almısız bişey demediler sağlıkocağından ama umarım iyidri doktorumuz ne dicek merak ediyorumm...
maşalaaah Beroşa güzel kız olacak fıstığım,nerelerdesin sen bakım???
ahh kuzum sorma fırsatım olmuyor alısverıs yapmaktan:)) nasılsın bakalım armın nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?