Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merhaba canım ıyı olmana cok sevındım kardesın v bebısınde ıyılermıs senden haberını aldım bolelıkle:)
bnımde bebegım 1 hafta onceden alındı cnm fakat bahsettıgın gıbı sorunlarımız yok..farklı sebebplerden dolayıdır o bahsettıgın seyler..
bu topık ve dıgerlerınde olsun normal dogum sancıs cekıpte mecburı sezeryan olan yada normal dogum yapan ark dan bıldıgımız uzere gazlı bebek olmalarından cok sıkayetcıler..bebek ve yedıklerle alakalı olan bır durum..

kızlar canım çok sıkkın..
kaç gündür akşam kızımı doyurmakta zorlanıyodum ama 2gündür iyice zorlaştı memişler akşama iyice boşalıyo ve kızım iyi doymadığından sürekli mızmız ve sık sık uyanıp uykusunu alamıyor.denemediğim yapmadığım kalmadı.dün 6lt kadar su içtim,üzüm hoşafı,pekmez sulaması,milupa emziren anne çayı, karpuz ne varsa yapabileceğim ancak sabaha doğru arttı. bu gün acaba suyun fazlasıda sütü baskılar mı diye 3lt içtim ve yine süt artııran şeyler denedim ama akşama doğru yine yumuşayınca bu sefer aptamil 0-6ay mama aldım. çok kararsızım kızımın huysuzlanıp sütü beklemesi mi daha zararlı kötü yoksa mama takviyesi mi?
eşim milkplus diye içecek varmış onu almaya gitti mama karşımda bakıyorum versem mii vermesem mi???
kendimi bunun geçici bir süreç olduğuna ve yine sütümün eskisi gibi çok olacağına inandırmaya çalışıyorum...

nasılsınız güzel anneler... Biz bugün ailecek piknik yaptık. Oğluşuma orman havası da çok iyi geldi. Hep uyudu açık havada. Eşim şehir dışında olduğu için bebeğimi dışarı çıkaramıyordum. 6katta oturuyorum ve asansör yok maalesef. <bebek arabası da tek başına çok zor indir çıkar. Her ikimizede çok iyi geldi dışarı çıkmak hava almak. inşallah sizlerin de hafta sonunuz güzel geçmiştir.

bu arada bebişimin resmine yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederiz. Allah hepimizin bebişlerine sağlıklı, gazsız, bol uykulu günler nasip etin veee tabiki booool sütlü...

bebeğin domuyor mu mama vermek istiyorsun. Benimde akşama doğru sütüm azalıyor. ama moralini bozma sakın. birde sen her ağladığında mızmızlandığında süt verdiğinden fazla gelip kustuğundan bahsetmişsin. bana doktorum artık öyle her ağladığında emzirmek yok demişti. bende en az 1saat bekletiyorum. birde gün içinde uyuduğumda da sütüm artıyor sanki. kendini sıkma çünkü psikolaji de önemli. allah yardımcın olsun...bool bol sütün olsun inşallah...

Son düzenleme:

sağmayı dene canım,çoğaltıyor sütünü...

canım kendını sartlandırma oyle sakın,sütüm olacak olacak de kı beynıne sınyal gitsin.görkemli nin dediği gibi sağmak sütü arttırıyor.bı de kecı sutu benım sutume cok ıyı gelıyo bı dene ıstersen.inş hepimizin sütleri bol booooooooll olsun

Kizlarrrr manuelle sagan var mi? Varsa marka soyler misiniz? Avent dusundum almayi ama kullanan birinden ogrensem iyi olur.20 gun snra falan cici bebenin ekmegi ve labne peynirini vericez anne sutuyle.ben almamistim pompa simdi alayim bgn yrn.umarim cvp alirim,kusum size kitap ismi bile yazmqdiniz bana:/
Bizim dr.umuz gecende dedi ki sakin asidan once ve snra 3 saatde verme ,asinin etkisini bozuyorsun.kafayi yicem bana ver demisti saglik ocagi ne tutarsizlik dimi.artik vermicem.Ada suan 8.300 gr.68 cm ilk 10 bebek icinde dedi dr.umuz.ama 20 gunde 200 gr almis.gecen gun 8.100 du,saglik ocagi yanlis olcmus ztn:) kilosu iyi ama eskiden cok guzel alirdi maasallah,sanirim ben 6 ay diye biliyordum kilo azalimina demek basladi artik.ztn acayip hareketlendi artik koltuklarda birakamiyorum,sadece oyun halisina yerde durabiliyor,gecen aydan beri araba koltugunda bile sikildiginda bir kalkis yapiyor gozlerim aciliyor oyle gorunce
Yesimmsuperr,ailecek dinlenmissiniz ne guzeeelll biz c.tesi yi Izmirde gecirdik,kizim anneannemizle.esime dedim sen bizi birak Alsancak da saatlerce magaza gezdik:) kadin kadina da ayri bir zevkli oldu,hem de babisimize babalr gunu hediyemizi aldik,hatta verdik,haftayi karistidim bir an:) dun de denize gitmek istiyordum bikinimi gydim kaldim acayip sicakti nefes alincak gibi dgl.ogleden snra en iyisi zaten gitmek o da uymadi.buarada rota asimizin sonuncusunu vurulduk.rotalarin 2 cesitinin birbirinden farki yokmus,gittigi seminerlerde oyle konusmuslar.bilmiyorum artik,ben duydum size ilettim.siz bakar karar verirsiniz

manuel pompa ço zor canım,hem çok yoruyo hem de elektrikli kadar iyi süt çıkarmıyo.eger elektrikli düşünüyorsan avent ı tavsıye ederım kesınlıkle.aynı zamanda manuel de çalışabiliyo.

Ohhhh mevlüdü atlattık İki kat doluydu bu kadar kalabalık olacağını sanmazdım. Bitti çok şükür. Artık kızımla yan gelip yatcaz gezcez tozcaz inşş.
Sizde de keyifler yerindedir umarım.
Bol sütlü günleeerrr

evet ilk başlarda öyle yaptığından akşam yatmaya doğru açlıktan isteyince süt yetmiyordu ama 2gündür kusmasında bile belirgin azalma oldu demekki gerçekten fazlasını atıyormuş bebek.kızımın akşamları doymadığını düşünüyorum memişler boşalıyo hala emmek istiyor mızırdanıyo... hemen kızımı uyutup uyuyacağım...

sağmayı dene canım,çoğaltıyor sütünü...
sağmaya gerek yok kızım son damlasına kadar sağıyor beni:))

denemediğim kalmadı keçi sütünüde deneyim.. eşim dün bebeklerin süt annesi milkplus diye bişi almış dün gece iyi geldi şimdilik de iyi gidiyoruz bakalım akşam ne olacak...
Allah kabul etsiin..

kızlar ya bu seferde kızımn boynu pişti...
kuzumun bi sütü yetmiyo bi kaka edemiyo derken şimdide boynu çok kötü pişmiş( hergün yıkıyorum, tek kat alttan çıtçıtlı elbise giydiriyorum ama mızırdanıp duruyordu baktım boynu kıpkırmızı olmuş ıslak tülbentle hafif silim dedim oraya biriken kıyafet havını hemen derisi kalktı ay içim sızladı... ya benim tosuna bu yazı nasıl geçirtecem bilmiyorum şişko 1hafta önce 7kiloydu 3.700gram almış normalin iki katı nerdeyse heryeri boğum boğum...
sizin vücut pişiği için kullandığınız bişi var mı yada önleminiz???

anacım masallah kıııızzz obez olmasın bu,ya bı resmını koysana sevelım azcık.bu ayda bu kadar kılo normalmıymıs.ADA kadar olmus nerdeyse.maşaalllaaaaaahn ona
pudrala ıstersen canım o katlanan yerlerını

Oh oh kilosuna da bakın maşallah kocaman olmuş ya o.
Canım pamukla zeytinyağı sürebilirsin. Kızımın poposundaki pişiği öyle geçirdim ben, gerçi çok değil yeni yeni pişikti. Hemen geçiversin inş.

kiss sus sisko demee,maasallah maasallah de cnm.cnmm sadece sut mu?? suana kdrki kilo olcumune kdr?bizim dr. anne sutuyle mucize yaratiyorsun resmen demisti.ama senin bebis 5 aya kdr daha cok iyi alacak gibi.Ada tam 3 aylikken 7.380 gr.di 63 cm.di...cnmm anne sutuyleyse bu sayet sen neden sutum az diyorsunki gayet iyi oldugunu dusunuyorum.
cnm mustelanin kremlerine bir bak,acayip guzel nemlendiriyor.hic pisik olmadi Ada.dr. ilk 1 yil hassaslar dedi egzema yokmus artik ensede benimkinde o kremlerde super geldi,ben yaz geldi yagi biraktim sadece o kremlerleyim,yag vicik vicik daha cok sikacak ztn cocugu

manuel pompa ço zor canım,hem çok yoruyo hem de elektrikli kadar iyi süt çıkarmıyo.eger elektrikli düşünüyorsan avent ı tavsıye ederım kesınlıkle.aynı zamanda manuel de çalışabiliyo.

immmm tmmdir o zaman.ne kdr da sagcam bilmiyorum dr.a sorarim gerci verene kdr bir daha gidicez dr.a

canım benim oğlumda da pişik var. doktor hametan krem verdi onu kullanıyordum ama sıcaklarda tekrarlıyor maalesef...

sen anlamadın heralde yazdığımı.sütüm az dedin bende sana sağarsan çoğalır dedim.

ne yaptın canım sagmaya devam mı?

evet canım sağmaya devam.senden aldığım cesaretle emzirmeye başladım fakat alışmış emek harcamadan beslenmeye çok huysuzlandı, istemedi memeyi,kavga etti resmen.bende kan şekeri düşer diye dayanamadım yine eski yöntemi uyguladım.bu arda benm kız 5100gr olmuş.sıpa beni çok yoruyor sağmakla ama en azından sütüm yarıyor diye avutıuyıorum kendimi:))

mujjcum bende manuel vardı avent sütü sağıyordu sağmasına ama gerçekten çok yorduğu için makine kiraladım..ama sen sadece mamaya katmak için kullanıcaksın ya alabilirsin bence

kitap kısmını kaçırmışım.ne kitabı sordun kuzum??küsme bize:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…