Selam kızlar nasılsınız hepiniz çok yorgun ve yogunsunuzdur eminim valla ben günün nasıl geçtiğini anlamıyorum akşama kadar iyiyiz uyut alt değiştir emzir ama 2 gündür akşam 19:00 dan sonra uykuya dalmakta zorlanıyor hem emiyor hem mızmızlanıp ağlıyor mememi çekiştiriyor bizde arabaya binip bi tur atıyoruz arabada hemen uyuyor eşşek sıpasıonun haricinde iyiyiz çok şükür gaz sancımız pek yok ben şunu farkettim kızlar sezeryan yada normal doğum farketmiyor bence bebek gününü doldurmalı ben sezeryan oldum ama günüm geçmişti krdeşimde sezeryan oldu 10 gün önce aldılar bebeği ve onun bebiş daha sorunlu yani gaz sancısı var sürekli mıkmık sesler çıkarıyor uyurken bide gözlerini açmakta zorlanıyor mesela tabi belki başka şeylerlede alakalıdır ama eğer doğum yapmamış olanlar okursa bunu muhakkak günlerini doldursunlarda isterse sezeryan olsunlar..
kızlar canım çok sıkkın..
kaç gündür akşam kızımı doyurmakta zorlanıyodum ama 2gündür iyice zorlaştı memişler akşama iyice boşalıyo ve kızım iyi doymadığından sürekli mızmız ve sık sık uyanıp uykusunu alamıyor.denemediğim yapmadığım kalmadı.dün 6lt kadar su içtim,üzüm hoşafı,pekmez sulaması,milupa emziren anne çayı, karpuz ne varsa yapabileceğim ancak sabaha doğru arttı. bu gün acaba suyun fazlasıda sütü baskılar mı diye 3lt içtim ve yine süt artııran şeyler denedim ama akşama doğru yine yumuşayınca bu sefer aptamil 0-6ay mama aldım. çok kararsızım kızımın huysuzlanıp sütü beklemesi mi daha zararlı kötü yoksa mama takviyesi mi?
eşim milkplus diye içecek varmış onu almaya gitti mama karşımda bakıyorum versem mii vermesem mi???
kendimi bunun geçici bir süreç olduğuna ve yine sütümün eskisi gibi çok olacağına inandırmaya çalışıyorum...
kaç gündür akşam kızımı doyurmakta zorlanıyodum ama 2gündür iyice zorlaştı memişler akşama iyice boşalıyo ve kızım iyi doymadığından sürekli mızmız ve sık sık uyanıp uykusunu alamıyor.denemediğim yapmadığım kalmadı.dün 6lt kadar su içtim,üzüm hoşafı,pekmez sulaması,milupa emziren anne çayı, karpuz ne varsa yapabileceğim ancak sabaha doğru arttı. bu gün acaba suyun fazlasıda sütü baskılar mı diye 3lt içtim ve yine süt artııran şeyler denedim ama akşama doğru yine yumuşayınca bu sefer aptamil 0-6ay mama aldım. çok kararsızım kızımın huysuzlanıp sütü beklemesi mi daha zararlı kötü yoksa mama takviyesi mi?
eşim milkplus diye içecek varmış onu almaya gitti mama karşımda bakıyorum versem mii vermesem mi???
kendimi bunun geçici bir süreç olduğuna ve yine sütümün eskisi gibi çok olacağına inandırmaya çalışıyorum...
amannimm nçok tatlı kuzucuğun MaşallAh yalnız iyi bakmışın aa tombik tombik duruo öpesim geldi yanaklarından
bizde sarılığından solayı 1 ay hiç ışık kapanmadı sık sık uyanıo öle dediler bebişim o yuzden geceyle gündüzü ayıramamıştı sanırım şimdi ayırmaya başladı ama biraz zaman geçsin net konuşmıyım..hareketsizlikte evet bi gün kundak yaptıydım baya uyumuştu.bende radyoyu açıorum yada bizimde cikonun park yatağındaki müziği kullanıorum baya etkili bişey onu farkettim yalnız daha dün anemizin kollarında yaşarkenin müziğini çıkarabilsem keşke ona gelince ilaa tepki verio mıkırdanıo bazen bi bakıom o parçaya gelince elleriyle kullaklarını kapamaya çalışıo bi taraftan gözlerini açamıoama uyku arkadaşımı bilmiodum onuda alayım..800 gr normal bizimki 1 kilo almıştı doctorumuzda mükemmel normalde 800 gr alırlar bu ay en fazla demişti..internette bende okudum 7 saat uyumaları normal dioda..benimki akşam şaşırtı beni sana çok özendiydim çok içten dilemişim herlade demiştin ya 11 de yatıo 6 da kalkıo die bizde akşam 11 de yattık 3 te kalktık emzirdim yine yatırdım müziğini açtık sabah 6 da kalktı kendimi bomba gibi hisediorum dolayısıyla..
ayyyyyy canım benim merak etme böyle böyle uyumaya alışıcak oğlusun... ben saatini hiç geçirmemeye çalışıyorum saat 11 e yaklaştımı temizliğini yapıyorum karnını doyuruyorum zaten 8den snra 1 saat falan uyuyor o nedenle uyutmuıyorumda oyunasıyoz koklaşıyoz yatsı ezanını duyunca diyorumki zaman geldi 11 e yakın yatırıyorum bazen koydyğumda hemen uyuyor bazen mırın kırın mırın kırın uyuyor ama dediğim gibi ince tülbentle sarıyorum sıkmadan üzerinide ayaklarından örtüyorum hava sıcak zaten... öyle yalnız 3 gündür tam 5 te kalkıyoruz sonra daha geç uyanıyor suan daha uyanmadı meselaaa...
müzik kızımı seste kalmaya alıştırdığım içi n çöok iyi oluyor sessilikte sıkıloıyor galiba.. eğer chiccoysa muhtemelen aynı tınınlar vardır dreler akıyor kurbağa sesleri kuşlar falan 2 tanede klasik müzik çalıyor ışıklada yıldız veriyor ama netten indirebilirsin bence lulabies ben daha öğrendiğimde ilk hediye olarak almıştım kızıma:)))))
maşallah oluşun tosuncuk olmuş bu arada biz daha 5300 cok tosuncuk olmıcak kızım galiba bizde 3 numaraya geçtik 2 backlarını kızartıyordu sinir oluyordum..
manuel pompa ço zor canım,hem çok yoruyo hem de elektrikli kadar iyi süt çıkarmıyo.eger elektrikli düşünüyorsan avent ı tavsıye ederım kesınlıkle.aynı zamanda manuel de çalışabiliyo.Kizlarrrr manuelle sagan var mi? Varsa marka soyler misiniz? Avent dusundum almayi ama kullanan birinden ogrensem iyi olur.20 gun snra falan cici bebenin ekmegi ve labne peynirini vericez anne sutuyle.ben almamistim pompa simdi alayim bgn yrn.umarim cvp alirim,kusum size kitap ismi bile yazmqdiniz bana:/
Bizim dr.umuz gecende dedi ki sakin asidan once ve snra 3 saatde verme ,asinin etkisini bozuyorsun.kafayi yicem bana ver demisti saglik ocagi ne tutarsizlik dimi.artik vermicem.Ada suan 8.300 gr.68 cm ilk 10 bebek icinde dedi dr.umuz.ama 20 gunde 200 gr almis.gecen gun 8.100 du,saglik ocagi yanlis olcmus ztn:) kilosu iyi ama eskiden cok guzel alirdi maasallah,sanirim ben 6 ay diye biliyordum kilo azalimina demek basladi artik.ztn acayip hareketlendi artik koltuklarda birakamiyorum,sadece oyun halisina yerde durabiliyor,gecen aydan beri araba koltugunda bile sikildiginda bir kalkis yapiyor gozlerim aciliyor oyle gorunce
Yesimmsuperr,ailecek dinlenmissiniz ne guzeeelllbiz c.tesi yi Izmirde gecirdik,kizim anneannemizle.esime dedim sen bizi birak Alsancak da saatlerce magaza gezdik:) kadin kadina da ayri bir zevkli oldu,hem de babisimize babalr gunu hediyemizi aldik,hatta verdik,haftayi karistidim bir an:) dun de denize gitmek istiyordum bikinimi gydim kaldim acayip sicakti nefes alincak gibi dgl.ogleden snra en iyisi zaten gitmek o da uymadi.buarada rota asimizin sonuncusunu vurulduk.rotalarin 2 cesitinin birbirinden farki yokmus,gittigi seminerlerde oyle konusmuslar.bilmiyorum artik,ben duydum size ilettim.siz bakar karar verirsiniz
evet ilk başlarda öyle yaptığından akşam yatmaya doğru açlıktan isteyince süt yetmiyordu ama 2gündür kusmasında bile belirgin azalma oldu demekki gerçekten fazlasını atıyormuş bebek.kızımın akşamları doymadığını düşünüyorum memişler boşalıyo hala emmek istiyor mızırdanıyo... hemen kızımı uyutup uyuyacağım...bebeğin domuyor mu mama vermek istiyorsun. Benimde akşama doğru sütüm azalıyor. ama moralini bozma sakın. birde sen her ağladığında mızmızlandığında süt verdiğinden fazla gelip kustuğundan bahsetmişsin. bana doktorum artık öyle her ağladığında emzirmek yok demişti. bende en az 1saat bekletiyorum. birde gün içinde uyuduğumda da sütüm artıyor sanki. kendini sıkma çünkü psikolaji de önemli. allah yardımcın olsun...bool bol sütün olsun inşallah...
sağmaya gerek yok kızım son damlasına kadar sağıyor beni:))sağmayı dene canım,çoğaltıyor sütünü...
denemediğim kalmadı keçi sütünüde deneyim.. eşim dün bebeklerin süt annesi milkplus diye bişi almış dün gece iyi geldi şimdilik de iyi gidiyoruz bakalım akşam ne olacak...canım kendını sartlandırma oyle sakın,sütüm olacak olacak de kı beynıne sınyal gitsin.görkemli nin dediği gibi sağmak sütü arttırıyor.bı de kecı sutu benım sutume cok ıyı gelıyo bı dene ıstersen.inş hepimizin sütleri bol booooooooll olsun
Allah kabul etsiin..Ohhhh mevlüdü atlattıkİki kat doluydu bu kadar kalabalık olacağını sanmazdım. Bitti çok şükür. Artık kızımla yan gelip yatcaz gezcez tozcaz inşş.
Sizde de keyifler yerindedir umarım.
Bol sütlü günleeerrr
kızlar ya bu seferde kızımn boynu pişti...
kuzumun bi sütü yetmiyo bi kaka edemiyo derken şimdide boynu çok kötü pişmiş( hergün yıkıyorum, tek kat alttan çıtçıtlı elbise giydiriyorum ama mızırdanıp duruyordu baktım boynu kıpkırmızı olmuş ıslak tülbentle hafif silim dedim oraya biriken kıyafet havını hemen derisi kalktı ay içim sızladı... ya benim tosuna bu yazı nasıl geçirtecem bilmiyorum şişko 1hafta önce 7kiloydu 3.700gram almış normalin iki katı nerdeyse heryeri boğum boğum...
sizin vücut pişiği için kullandığınız bişi var mı yada önleminiz???
kuzumun bi sütü yetmiyo bi kaka edemiyo derken şimdide boynu çok kötü pişmiş( hergün yıkıyorum, tek kat alttan çıtçıtlı elbise giydiriyorum ama mızırdanıp duruyordu baktım boynu kıpkırmızı olmuş ıslak tülbentle hafif silim dedim oraya biriken kıyafet havını hemen derisi kalktı ay içim sızladı... ya benim tosuna bu yazı nasıl geçirtecem bilmiyorum şişko 1hafta önce 7kiloydu 3.700gram almış normalin iki katı nerdeyse heryeri boğum boğum...
manuel pompa ço zor canım,hem çok yoruyo hem de elektrikli kadar iyi süt çıkarmıyo.eger elektrikli düşünüyorsan avent ı tavsıye ederım kesınlıkle.aynı zamanda manuel de çalışabiliyo.
evet ilk başlarda öyle yaptığından akşam yatmaya doğru açlıktan isteyince süt yetmiyordu ama 2gündür kusmasında bile belirgin azalma oldu demekki gerçekten fazlasını atıyormuş bebek.kızımın akşamları doymadığını düşünüyorum memişler boşalıyo hala emmek istiyor mızırdanıyo... hemen kızımı uyutup uyuyacağım...
sağmaya gerek yok kızım son damlasına kadar sağıyor beni:))
denemediğim kalmadı keçi sütünüde deneyim.. eşim dün bebeklerin süt annesi milkplus diye bişi almış dün gece iyi geldi şimdilik de iyi gidiyoruz bakalım akşam ne olacak...
Allah kabul etsiin..
ne yaptın canım sagmaya devam mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?