Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Mujjjj sen serinle canım ben terlemeye başladım :)
Dediğin gibi gözüm hep üstünde, ama maşallah öyle güzel çeviriyor ki kafasını çok gülüyorum ona :)
Benimki gece gündüz yüz ustu uyuyor 25 günlükten beri. Artık bakmıyorum bile sıkışınca kendi değiştiriyor coktandir. Ben de niye sirt ustu yatmıyor bu die düşünür oldum
bende aldım ama pek sallamadı Ege. Bı de tırtıl aldık onu cok sevdi, konuşuyor onunla. Cok tatlı oluyorlar ama değil mi

sorma ya o gülünce ben de çok mutlu oluyorum.allah hepimizin evladını hep güldürsün hiç ağlatmasın.bu arada bu ayda sürekli değişik oyuncak vermek gerekiyomuş farkındalık yaratsın diye.o tırtıl nasıl bişey merak ettim markası falan?

Ne kotu dimi,hem havalar isinsin istedik hem de yine mutlu dgliz.nefes alinmiyor valla.ayyy merak ettim hemen baktim .superrr o zaman sevdiyse.supermis ama ben artik corap giydirmiyorum.hatta sadece xitcitli bdy diyebilirim

aynen ama sıcak bir geldi pir geldi. canım bende de çorap yok sadece gece giydiryorum. bunları aktivite saatinde giydiryorum.sonra sıkılınca çıkarıyorum.

elemsu iyi cesaret tatile çıkmak.ben ailemin yanına gitmeye tırsıyorum.bir liste yaptım sadece 2 bavul kızın ıvır zıvırı tuttu:))bagajda yer kalmayacak bizim eşyalara:))bu arada marmariste turunç koyuna gitmenizi tavsiye ederim biz geçen yıl şöyle bir çevreyi dolaşalım derken keşfedip seneye gideriz demiştik ama artık seneye kısmetse:))

Tinylove markası, cingirakli tırtıl, asılına da titriyor, bizimki de gülüyor ona. Aminın canım hep gülsünler insallah. Evet Turunç cok guzel bir yer. Biz oraya gitmiştik. Tam aile yeri, sakın. Hey gidi günler hey, biz de Ağustos'ta izmire geleceğiz bakalım nasıl?

merhaba arkadaşlar
uzun süredir yazayım diye giriyorum ama nedense içimden yazmak gelmiyor sizi okuyup çıkıyorum.sizin iyi haberlerinizi almak hoşuma gidiyor.biz de kızımla iyiyiz çok şükür yarın ikinci ayımız doluyor bugün aşımızı olduk.ama huysuzluğumuz tam gaz devam hala bazen yetersiz olduğumu düşünüyorum nedense beceremiyorum da böyle oluyormuş gibi geliyor ama sonra benim kızıma benzer bebekleri duyunca neyse tek değilmişiz diyorum.abartıyorum belki de bilmiyorum.mesela siz bebişleri nasıl uyutuyorsunuz.ben bazen ayağımda sallıyorum bazen memede bazen de battaniyede.kesinlikle beişkte uyumuyor en iyi ihtimalle diğer yöntemlerle biraz mayışmışsa uyku moduna geçmişse beişkte sallamaya devam ediyorum öylelikle uyuyabiliyor tabi bu her zaman işe yaramıyor.kendini çok sık uyandırdığı için kundak yapmayı deniyorum bu defada çok ağlıyor sonra onu zorladığım için kendime kızıyorum.neyse içinizi karartmayayım bugün maşallah aşının etkisimi uykuya çok çabuk daldı ve güzel uyudu her gün olmasa da ve bukadar olmasa da buna benzer bir düzenimiz olsa ne güzel olur.

Gorkemlidogru oyun saatin de giyince guzel.Adiskoya da giydirsem cildirir sanirim.size soylemedim dimi Ada 2 gundur donuyor yuzu koyun bagiriyor ben de bir gidiyorumki megersem 1 kolu altta kaldigindn kurtaramiyor:) birde yataga ayaklarini vuruyordu ztn pat pat.simdi araliklara iyice sokar oldu.nsl yatirsam tam tersi buluyorum.cok guluyorum:)/

Çok negatif gördüm seni, az salın neşelen canım aşıyı atlatmışsınız ne güzel. Ben sallamamaya çalışıyorum kızımı. Ama geç uyuyor, genelde 12-1 den önce uyumuyor. Uykusu gelince mız mızz.. Kucakta uyumaya alıştı, göğsüme yatırıp okşuyorum, uyuyunca yerine yatırıyorum ağlıyor, bu yüzden iyice dalana kadar koynumda kalıyor.

canım sıvrısınek ilacları zaralı bebeler ıcın bend ecok arastırıyorum bazen sıyırıyorum artık kzımıalıpbı dagın basına gıdıp orda yasamayı felan dusunuyorum artık
ama özellikle vücuda sürülen ilaçları tavsıye etmıyolar okudugumkadarıyla.ama sana lavanta yagını önerebılırım.bı pamuga damlat yatagın basına koy,sinek gelmez.bizim çözümümüz bu şimdilik.

bizim felsefemız şu canım Armin ailemizin minik ferdi oldugu için ailemizin yasayısına ayak uyduracak tabıkı bızlerde onun rutınını aksatmamak rahat ettırmek ıcın elımızden gelenı yapacagız.böyle gezıntı anne babası olduktan sonra gezmeye tozmaya alışacak 12 gunlukken dısarı cıktık bız çocuklar bızden daha ıyı uyum saglıyolar aslında,en azından Armin öyle.çocuk dostu bol yesıllıklı temız bı otel secmeye çalıştık umarım pışman olmayız.hem denız suyu ıyı gelır cocuklara,Agustosa kadarıyıce buyur.Ruslar doğar doğmaz buz gıbı suya atıyolar çocugu (bu kadarı bana bıle delılık gıbı gelıyo)

canı sakın ol,nıye boyle karamsarsın.ben kendı adıma sunu anladım cocuk yetıstırmek koşulsuz sabır ıstıyo,hepımız benzer seyler yasıyoruz
ben hıc sallamadım ama müzikle uyuyoruz bız,klasık muzık açıyodum 2 gundurde babası alıştırdı gitar çalarak uyutuyo kızını. şimdide alıştı klasık muzık çalınca ağlıyo,gıtar calınca susuyo.dönencede ıyı bı cözum,özellıkle akşam uykusuna gec dalıyo Armin ama dönenceyle oyalanıyo,dalıyo sonra.

Masallah adacığa yerim ben de onun tombis bacaklarından , bı de pembe donuna bayıldım cok tatlimasallah , ben de kara oglumun fotosunu ekleyeyim en kısa zamanda. Benimki de gece bi bakiyorum beşiğin parmaklıklarına kolunu sokmuş. Nasil beceriyor cozemedim daha .Ya da yuzustu uyudugu icin kendini ittiriyor, besigin ortasında yatarken bı bakıyorum kafayı besigin basına dayanmış oluyor..

Tatlım merak etme düzene girecek her şey, ben inanıyorum. 15 gün önceye kadar hiç gülmeyenn her aksam aglayan bir oğlum vardı. Hep böyle kalacak sanıyordum, büyüdükçe gülücükler de başladı. Biraz zaman sadece. Kimine 1 ay kimine 3 ay gerekiyor. Az kaldı, sizin de. Uykuyagelince benim de kucakta uyuyor. Beşiğe dalınca yatıyor. 3 aydan sonra uyku egitimi vermeye çalışacağım. Hiç takılmiyorum ona. Beni de insanlar yetersiz gibi hissettiriyor. Yok öle hayatta yapma yok bilmem ne.. Sınır olsam da sürekli takmamaya çalışıyorum. Annelik zor ve herkesin kendine özel yaşadığı bir deneyim.

Hamile bayanların, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca, mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleriyle oynanmış)tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamile bayanların ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.VİRÜS

Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogoguedur (anne sütünü artırıcı). Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

·Taze beyaz üzüm
Dereotu
·Taze beyaz dut
·Haşlanmış taze beyaz dut kuru
Bunların dışında diğer yardımcı kürlerse şunlardır:
Anason Kereviz Taze kereviz yaprakları Bal kabağı
Çilek Kıvırcık salata Sumak rezene çayı

Kür 1: Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.
Kür 2: Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Kür 4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Not : Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Aynen ben de istemiyorum,ee ben raid takiyordum bzm odaya ona takamazmisim ztn.ayy yag dedin eveet okoliptus yagi da onluyor birgun Gulbene cikan bitki uzmani var o demisti.bekliyorum bi ilac bitsin onun icine dokup elektrige takcakmisim.aslinda elekt.takmadan olursa yagi da almistim o zmn duruyor acayip keskin koku odanin girise koyabilirim,Ada etkilenmesin kokudn birde.lavanta da okoliptus gibi ztn.birde sesli uzaklastirma var onu kullanmadim ama o da uygunmus

Ekle ekle cnm ne zmndir konusamiyorduk senle iyisiniz dimi cnm.cnm gece yuzustu yatirmasan kucuk biraz daha beklesen.evet Ada da dayanmayi cok seviyor surekli kafasini sokusturmaya calisiyor:)
Lovehoney
Cnm o aylari cok iyi hatirliyorum.insan yorgunluktn cocugu seveyim diyemiyorsun.uyuysada uyusam diyorsun.lutfen sakin o ve bu bir surec gececek,sabirli ol.bebegin ne zmn duzene girecek birbirinize o zmn tam alisacaksiniz.

Kizlarrrr,Ada bgn tamamen yardimsiz kendi donuyor halisinda.hatta birqz once aglicaktim ne oldu.tek kisilik yataga yatirmistim oynasin diye,snra duvar tarafina dogru gitmis,yatak hafiften ayrilmis Adanin bir kol asagida ihhh ihhh diyip duruyordu ki 2 dk once yanindaydim bir gittim ki hemen kaldirdim.altina da kulot giydiriyorum gun icinde totosu hava alsin diye.isemeden de kapadim yalniz suan o duruma guluyorum,biraz once aglicaktm nerdeyse soka girdim.bu ayi akliniza kaziyin,dr. Diyordu ztn aman dikkat diye.bu yuzden hep halida yatiyor.halidan bile cikiyor hep

bak o elektrıge takma işi iyi fikirmiş bende deneyeyım,o seslı uzaklastırmayı bende duydu ama kullanmadım bende hıc
Ada masallah basladı hareketlere,bence simdi bizim iyi zamanlarımız.ben dondy e koyuyorum butun işimi yapıyorum,hareketlenınce basından ayrılamayacam

Tek durcagi yer halisi vlla.dondy bzm coktn kalkti,mama sand. Olmayi bekliyor evt bncede sesli iyi,olmadi onu alaym ama aksam disarda otururken napicam iste uff

Tek durcagi yer halisi vlla.dondy bzm coktn kalkti,mama sand. Olmayi bekliyor evt bncede sesli iyi,olmadi onu alaym ama aksam disarda otururken napicam iste uff

bzide halıyı sipariş verdik gelmedi henüz.evet o dısarda oturma ısı zorbıraz.dur onuda bı arastırayım yazarım yıne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…