Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba güzel anneler,

yine uzun bir aradan sonra burdayim, oglusumdan firsat bulup girebildim...umarim hepiniz iyisinizdir. Gecmisi okumaya calistim ve gelebildigim sayfa 1174 - yani okuyacagim daha cok sayfa var... ben yokken ne sohbetler olmus yaaaa...ellerinize saglik.

Bu arada bebegi rahatsiz olan arkadaslar varmis, onlarada cokkkkk coookkk gecmis olsun, simdi isimleriyle zikredemiyorum... umarim simdi bebislerimiz cok iyidir.. gaz problemi olanlarinda gaz sorunu geciyordur insallah yavas yavas... bizim baya düzelmeye basladi, üstten cok gaz cikarmasada oglum, alttan atmayi basariyor

Bizi merak eden olursa, hamd olsun iyiyiz, oglusum Mikail bey de büyümeye calisiyor.... bu ay sonu asilarimiz baslayacak, su ana kadar bir defa damla asisi olduk...ama ay sonunda 3 asi birden olacak (1 damla asisi, 2 de normal asi). Sizlerde durum nasil, basladiniz asilara degil mi??? Asidan sonra hemen fitil veriyormusunuz yoksa atesi cikinca mi veriyorsunuz?

bir kac sorum olacakti:

- sütünüz yeterli mi bebisler icin, yani doydugunuu anlayabiliyormusunuz??
- hic gögüslerinizi sagdiniz mi , toplamda kac cc süt cikiyor?
- gündüzleri gögüsleriniz sizinde yumusacik oluyormu - yani hic süt yokmus gibi?
- ilk haftalarda gögüslerim siserdi sütten, agrirdi - ama simdi agrimiyor - sizdede durum ayni mi?
- sabah kalktiktan aksam yatana kadar kac kere emziriyorsunuz?
- uyku düzeni nasil bebislerinizin?
- Gecmisi okurken gözüme bisey carpmisti, uyku egitimi diye - onu nasil yapmayi düsünüyorsunuz??
- günde kac kere kaka yapiyor bebisler?
- anne sütüne ek mama veren varmi - varsa günde kac kere veriyorsunuz?

Neyse cok soru sordum galiba...cevaplayabilirseniz sevinirim...simdiden cook tesekkürler... öpüyorum sizleri!!!!

ttlım bebeğimin doyup doymadığını ben bezinden anlıyorum. Kaka ve çiş takibi yapıyorum.
göğsümü sürekli sağmıyorum. Kızımın biberona alışmasından korkuyorum.
göğsum gunduzlerı geceleri farketmiyor kendi keyfine göre hareket ediyor. Bazen bomboş gibi oluyor bazen de ani süt birikmesinden agrı oluyor
emzirme seanslarını kızım ayarlıyor acıkcası uyanık oldugu zamanlarda yarım saat bır goğsumu yarım saat dıger goğsumu emzırıyorum yarım saat ara verıyoruz sonra tekrar emzırıyorum. Unutma ne kadar sık emzırırsek o kadar cok sutumuz gelir.

kızım 2 aylık oldu . Bu arada normal dogum yapmama rağmen benım kanamam hala ara ara lekelenme gıbı devam edıyor sızde de durum aynı mı ?

Son düzenleme:

hoşgeldin canımm öncekle,iyi olmanıza sevindik.sorularına gelince,ben sağıyorum ara sıra eger emmemişse 125 cc cıkıyo bı seferde ama emmısse daha az tabı,uyku eğitimini yatagında kendı basına uyumasını sağlıyarak verıyoruz.çeşitli yöntemleri var nette uyku eğıtımı dıye bakarsan ıstedıgın turde bısey bulabılırsın.bız gunde 5-6 defa yapıyoruz kaka ama kaç defa emzırıdgımı sagmadımcanım bu aralar sıcaklardan azaldı bıraz.ben mama vermıyorum canım,çok şükür ihtiyacım olmadı hiç

nerelerdesın sen bakıııımmm
maşallah kızına ismi neydı unuttum kusura bakma,benım kanamam 22. gunde bıtt,salı gunu 1 damlalık lekelenmem oldu adet oluyorum sandım ama devamı gelmedı.

nerelerdesın sen bakıııımmm
maşallah kızına ismi neydı unuttum kusura bakma,benım kanamam 22. gunde bıtt,salı gunu 1 damlalık lekelenmem oldu adet oluyorum sandım ama devamı gelmedı.

geldim ttlım Kızımın ismi Sevde Gülin

Kanamam aslında kırk gun surmedı ama ara ara lekelenmem oluyor basta bende adet olacagım zannettım ama devamı gelmedı.

Evimde ınternet yok kayınvalıdeme gelınce gırıyorum nete onda da fırsat buldukca

aman iyi olunda az girin canım.zaten topiğin eski hareketliliği yok buranın bekçileri benle mujj,bu ara martimde giriyo hakkını yemıym

Cnmm hosgeldin oncelikle,iyi olmaniza cook sevindim sorularina cvp verebilirim. Doymasa bebisin aglar cnm ztn,gogusler hast. Cikisinda bomba gibiydi snra daha normal bir duruma geliyor ama sut geliyor kuculdu diye stress yapma cnm,senin ayindayken artik gece kalkmalarim bitmisti gun icinde surekli emiyordu ztn.sayisini net bilemicem cnm.ama 2 saati bazen buluyor bazen bulmuyordu.kilo iyiyse lutfen ekk verme cnm.ben kesinlikle mama firmalarinin hicbirini kullanmak istemiyorum.umarim sutum gelir uzunca da devam sutu de vermeyim ins.mama vermen gerekiyorsa, 3 saatten once vermemelisn bence,uykuya gelince geceleyin pek iletisime girme,ben ugradm direk kendi girdi desem yeridir cok sasirmistim. Ilk gece 3 gibi kalkmalar vardi snra o da tamamen bitti.hepinize icten bir sekilde dua ediyorum anneleri yormasin bebislerr duzene girsinler biran evvel cnm bnm opuyorum seni.umarim sorularin hepsi cvplanmistir

bzide halıyı sipariş verdik gelmedi henüz.evet o dısarda oturma ısı zorbıraz.dur onuda bı arastırayım yazarım yıne

Gelir gelmez koy ustune,elleyemeyecek henuz ama dikkatini ceker yavastan,ayyy ne zmnelleyecek ayyy eli degdiii ayy dokundu derken ,koparcak simdi cekistirmekten.biz disardydik brz once,sikinti olmadi ama korktum sinek vs. Olur mu diye.aslinda disari hem cikmak istiyorum hem de istemiyorum normalde 21.30 yatak.ama disarda gozler kapanmadi nete girdigim zmn da uyudu.23:00 falandi.duzeni kacsin hic istemiyorum.

benimkide öyleydi ama sanırım ben koymaya beceremediğimden bi tanıdığımız pat die koydu yüzüstü öle uyuyakalmıştı şimdi geceleri olmasada gündüzleri ara ara benimde uykum yoksa önce elim kafasındayken yatırmaya çalıştım yüzüsü şimdi bende koymaya alıştım yüzüsüt baya duruo öyle uyuyabilio ama tabi hep başındayım..

canım bende öle düşünüorum ama annem sağolsun 3-4 gün ara veriyo sonra ben gel deyince gelioo yoksa nasıl yapardım bilmem içimden diorum annem ikinci anneliğini yaptı bana hakkını zaten ödeyemem ben hala bi bebişe bakamıorum gibime gelioo..
ben sallamamaya çalışıorum bi akşam krizimiz tutuo o ara elimde emziği sıkıştırıp sallıorumm 5 dakika bile dalsa bana yetio bidaha uyumak için sallamayıda istemioo geçen baya uraştım bıktırma yöntemi adını koydum gündüz emince gözünü ovuşturuosa uykusu vardır yatağını koyuyorum müzği açıorum baktım ınk dio dudağını büzüo ağalamaya gidecek yada ağladıysa ağlıorum kucağıma susunca gene yatırorum gene müzik o yine aynı dudak büzüşüo yada ağladıysa alıorum kucağına...o şekilde bilmiorum belki 20 kez yapmışımdır ilkinde öle kendi kendine yatağında uyutmaya başardım en sonunda bu alıp koymalar iyice azaldı bi ara yatağına koyuyodum müziğini açıorum uyuyodu öle kendi kendine ama şimdi gene bozuldu nolduysa hep sabır istio işte...4-5 gün öle başarmıştım ama bi yere gittiğimizde yada misafir geldiyse anında bozluo herşey silbaştan..
aşının etkisiyle çok uyuyolar 3. ay aşımız üç taneydi herkesin aynı olmalı demi (bi zatüre bi Datb bide verem aşısı)
dediğin gibi elleriyle kendini çok uyandırıo znrcnk de demişti aklıma gelio şimdi gece baktım 2 saatir uyuytamıorum bide elleri uyutmuo onu hemen bende ellerini bağlıorum tülbenle ama sıkı değil şöle birkaç atışta çıkmasını engelio elleri bu arada dalmış oluo sonrada çıkıo zaten eller havada bi çıtçıtlı badiyle uyuyoz geçen sucuk gibi kalktık gece korktum bişey olcak die hemen değişti...

bazen beimde öle oluo iyice dalması lazım yoksa gözler böncü böncü açılıverio :)
lavantı yağı iyi fikir :) değişşik kokular duymalıymış zaten bebişler beyn gelişimi için burdamı geçtiydi muabeti haıtlayamıorum..

ya mujj dedi galiba 6 aydan önce denize sokmayın die ççoçuk felci aşısından dolayı bizde eylülde kıbrısı düşünüroruz o zaman bebiş 6. ayından gün almış olcak bende bebişi sabah akşam denizden çıkarmam diodumm..

-benimki eğer elini kolunu emmiyosa yada kucaktayken birilerini emiosa aç değildir die düşünüorum zaten acıktığında ağlamaya başlıoo...
-bayadır sağmıorum biyere gideceksem sağıorum ama bebiş arada biraz emmiş oluo tabi iki göüğsten 50 cc çıkıo çok az hatta bebiş birkaç gündür gece 5 saat uyumaya başladı uyanıncada 6 dakka emio birini sonra uyuyaklıo hem o memede süt kalıo hem diğer memeyi dolayısıyla en az 7-8 saat sonra emmiş oluo acaba sütüm azalırmı die korkmuo değilim ama uyurken emzirmem mümkün değil hiç açmıo ağzını o ara sağsam mı die düşünmüo değilim kızlar sizin bu konudaki düşünceleriniz ne...bu yuzdendir heralde gündüzleri memişler baze bomboş oluo bi ara yine sütüm akşam azalmıştı buzluktakilerden kullandımm ay bu süt olayı çok hassas terazi ya çok zor..
-benim bebeiş ne zaman istiosa o zman emziriorumm.. sonuçta ben bile gün içinde susadığımda dur 2 yada 3 saate bir su içiçem diemiorum kendime bunuda bebişime yapamam hani diolarya yok 2 saate yok 3 saate bir emzirin die bazen bu kural geçerli olabilir mesela ilk etaplarda benim memeyi baktım emzik yapıo bunu düşünerek 2 saat ekstra çabalarla oyalamaya çalışıodum..
mama vermeyi hiç düşünmüorum ilk 6 aya kadar sütüm olduğu sürece tabi.. ama yaramazlık yapıp bebişin dudağına tarhana ve kiraz tatıtrdım.. benimkinin kakası belli olmuo bazen 3-4 kere bazen 2 kere bazen 1 kere yapıoo bugun hala yapamadı endişeyle bekliorumm..
uyku düzenimiz gece biraz daha ii oldu şu 3-4 gündür gece uyanmadan 4-5 saat uyuyo iyimi oluo süt açısından bilemiorum gündüzde 4 saat uyuyo toplamda normal koşullarsa az daha uyumaya başladık yani maşAllah..

bu arada bizde ergobaby kanguru aldık 0+ yaştan kullanılıo geçen bebişi içine koydum hemen uyuyakaldı ama sanki tam yerleştiremedim içine yinede dışarı çıkmaya cesaret edemiorum...evde 5 katlı son kattayız ve asansör olmayınca ne bebek arabası nede bu zımpırtı cesaretlendirdi beni..

merhaba haticecan,
kızım ve ben iyiyizde sen yok oldun nerlerdesiiinnn....
hemen sorularını yanıtlim;
-bende doydu mu açmı diye tasalanıyodum ama zaten doymasa ağlar sürekli emmek ister.benim bi ara süt azaldı canım kızım sürekli emmek istiyodu çekiyo çekiyo gelmeyince bi çığlık sonra ağlıyodu sürekli mızmız falan belli ediyolar yani doymadığını merak etme.
bi kere uzun uyudu kız uyandı tek göğsümü emdi ve diğeri taş gibi kaldı akıyodu sağdım sadece 50ml çıktı hepsimi o kadar bi memenin yoksa sağarken ancak o kadar mı çıktı bilmiyorum.yaa benim göğsümünde akma sorunu var sertleşince kendini brakıyo fışkırarak akıyo bitmeye yakın oluyo.ya aktığını görende çok sütlüyüm sanıyo nazar değiyo başlıyo bi sancı.
-evet gündüz yumuşak oluyo ama sabah geceye göre daha sık emiyoya çok birikmediğinden şişmiyorlar ama eğer sütüm akşam bitiyosa o zaman çok yumuşacık oluyo.
-ilk haftalar bebek çok küçükya zaten çok az emiyo kalanda memeleri taş gibi yapıp ağrıtıyodu emince bile tam yumuşamıyodu şimdi iyi emiyo ilk zamanki gibi olmuyo.ilk zamanlar ne zordu ama zaten hamileyken çok özlemiştim yüz üstü yatmayı ama memişler acıyodu yatamıyodumm şimdi emzirdikten sonra en azından yatabiliyorum.ya benim merak ettiğimde bebek büyüdükçe emdiği artyoya şimdi tam yetiyo mesela benimki peki dahada büyüyünce sütümde ona göre artar mı ki ?
-hiç saymadım ama yaklaşık 2satte bir emer gündüzleri benim kız bazen uyursa süre uzar bazen mızmız olur saatte ister öyle.
-sabah kalkıyo 6-7arası 1,5-2saat oynuyo emiyo ağlıyo tekrar uyuyo ama gündüz uykuları kısa oluyo 1-2saat arası bazen dahada kısa.tekrar uyanıyo aynı işler ama daha uzun uyanık kalıyo taa 14-15gibi uyuyor.18-19a kadar uyuyor ama arada emmek için uyanıyo.sonra dışarı çıkıyoruz 1saat kadar geziyoruz..akşam 20-22arası uyutmaya çalışıyorum ama akşam uyuması zor oluyo çok zor oluyo gece uykusuna uyutmak ama uyuyunca 3-5 saat arası oluyo ilk uykusu sonra sabah kalkana kadar emmek için uyanıyo emip uyuyor.
-ben gece gündüzü ayırt etsin diye gece sessiz oluyoruz ışık gece lambasını kapatıyorum,emeceği zaman sadece gece lambası yanıyo ve mızırdansada uyansada doyurmak dışında kucağıma almıyorum ve onunla hiç ilgilenmiyor konuşmuyorum.
-bi ara akşam doymadı mama aldım ama şükür uzun sürmedi sütsüzlüğüm ve vermedim sadece beni emiyor ama evde her ihtimale karşı mama var.
bayağı uzattım ya çenem mi düştü ne...

merhaba kızlar umarım hepiniz iyisinizdir...
haftasonu kötü bir haber aldım iiş yerinden bir arkadaşın bebeği vefat etti diye.sonra öğrendik gece nefessiz kalmış uykusunda ayrıntısını bilmiyorum ama içim öyle sızladı öyle sızladı ki sürekli aklımda annesi var acaba nasıl dayanıyor ne yapıyo beşik kıyafetler bezler şişen göğüsler sessizlik yazarken bile gözlerim doluyo... bebeği bizimkiler kadar 2aylıkmış daha yavrum. 2gecedir doğru düzgün uyuyamıyorum.zaten ben hep korkuluydum hiç ciddi bi rahatsızlık yaşamamamıza rağmen doğduğundan beri uyurken arada nefesini kontrol ediyordum halada ediyorum ya... hep dua ediyorum Allah ım bebeğimin acısını kötü gününü bana gösterme,benden önce onu alma diye.gece o uyurken onu bırakıp uyumak bile zor geliyo hala... zavallı kadını düşündükçe hem çok ama çok üzülüyorum hemde acayip bir korku kaplıyo içimi...aman dikkat edin bebekler yavaş yavaş tutmaya ağıza çekmeye başlıyo sakın yakınına birşey koymayalım,battaniyesini ağzına yanaştırmayalım, kusmuğunu yutmasın diye yan yatıralım.
Allah ım bebeklerimizi bize bağışlasın.

aman iyi olunda az girin canım.zaten topiğin eski hareketliliği yok buranın bekçileri benle mujj,bu ara martimde giriyo hakkını yemıym

Vlla dgru dedin,bekcileri biziz.zaten bnm Ipadda sy. Hep acik:))) hemen bi bakiniyorum ne oluyor bitiyor:))
Yagmur
Evet cnm bnde istiyordum denize skmk ama dr. Oyle dedi sokamadim.dun de Adayi babaannesine biraktik biz gittik denize.bu sicak da disari cikarmak istemiyorum.aslinda gecen ay bacaklarindn havuza sokmustum ama beklicem obur aya denize girsn.annem de diyor,amann abin 2 aylikken girdi birsey olmaz .birde 6 aydan kucuk bebeklere suanda denizin isisi yetersiz kaliyor.ama yaz bitmeden tuzlu su yapin olmadi.Ada buyuk olmasaydi sanirim en gec eylul ,ekim basi sokardim dayanamazdim:)

Cnm'Allah sabir versin aileye gercekten cook zor.Allahim kimseye evlat acisi yasatma.cok fena oldum okudugumda ,kucuk melek

selam kızlar
sizlerin bebeklerindede var mı? benim kız ağzından baloncuk baloncuk tükürük çıkarıyo ve bazen ağzı akıyo.elinide ağzına sokuyo, bilinçli soktuğunu sanmıyorum ama el ağzına gelince nerdeyse yumruğunun hepsini ağzına almaya çalışıp cokur cokur emiyo.diş mi diyecem ama çook erken daha? nedendir ki acaba?

Cnm cook norml,daha once de bir ark. Sormustu.tykuruk bezleri iyice calisiyor.6 aya dgru yutmayi ogrenecek tukuruklerini,artk onluksuz duramaz bebisin.buarada dis dgl en erken 4 de cikar.kasinmaya basladi sanirim

tükürük sorunu bizde de var.ama sevindirici bir sebepten dolayı.ELLERİNİ TANIMAK.ben önlük takıyorum artık yoksa yakası sürekli ıslanıyor.biraz daha zorlasa kolunuda yiyecek benimki:))bana doktorumuz şu anda ellerini tanıma aşamasında olduğu için bu kadar uğraşıyor onlarla dedi.ama gerçekten oturup izlemeniz lazım.hatta geçen ben kameraya çekti.o nasıl bir mücadele elini kaldıracakta ağzını bulacakta diliyle eline dokunacakta çok zor çok:))

lovehoney uyutma konusunda en çok yan yatırdığımda rahat uyuyor,yan yatma yastığımız var,ama iki havlu rulo yapılıp yanlarına sıkıştırsanda olur.hatta ağlıyosa bile susyo yan yatırınca,ağzındada emzik var mutlaka.adı yunus,kendisi denizya o bakımdan.en yakın arkadaşımız bu aralar.emzikğe alıştırma diyenleri takma.çene kasları güçleniyor,artı bağırsak hareketliliğini kolaylaştırıyor(muş)ama en önemlisi yatağında uyuyor.memede,anakucağında ,ayakta sallama yok bizde.hele müzik kutusu falan kesinlikle yok.çünkü seste asla uyuyamaz.bi öneri daha perdeleri sıkı sıkı kapat uyuyacağı vakit gündüz uykusunda bile..uyku saati oldunu anlasın(buda tracy hoggdan tavsiyeydi,manıtıklı buldum.)

sineğede çözüm buldum kızlar madem diyosunuz 3 aya kadar sprey yok.balkona anakucağıyla çıkarıyoruz.üstüne ince tülbent örtüyoruz.dün gece beni soktu hainler ona bişey olmadı çok şükür.

ben güneş kremi önerisi istiyorum.ama acil !!!2 gün sonra memlekete gidicem.bayağı bir dışarı çıkıcaz.zaten beyaz tenli hemen etkilenir kuzucuk.geçen sebamedinkini gördüm ama cesaret edemedim almaya.

Son düzenleme:
Gorkemlicnmm perde dedin valla dogru biz bu ara gece store cekmiyorduk.Ada daha erken uyanir oldu ben de unutmusum erken kalkmayi resmen zorlandim 2 gun.dun diyorum kiziim bgn hafta sonu saat 7:00 de kalkilir mii:))))

Buarada biraz once bir ark vardi simdi gittiler.ya ben temizdim ama suan iyice acayip hastalik boyutuna mi gidiyorumki bilemedim:) arkadasimin da 1,5 yasinda kizi var,bakicisinla geldi bakicisi da tatile geldigi icin Didim e kizina da getirmis.kizi Allahim o ayaklar koltuk da vs. Ayy icime fenalik girdi resmen.hatta ark.ima da dedim bak ayagina terlik de giymedi,terasa cikti iceri girdiginde birdaha kaldirsin soylucem vlla,bnm evde bebegim var.zurekli yikaniyor siliniyor hersey.ben dikkat ediyorum aman mikrop bulasmasin kiza bak ya dedim.anasi da guya bakicisi.sanki 40 yillik ahbabim soyle kizina duzgun otur de kucuk de degilki13 yasinda.bnm evdeki yard. Ablada sinir oldu,dedim syle ben soylersem ev sahibi kil dicekler o da soyleyemedi oldu bitti gittiler.birdaha getirmicek onlari ztn. 1 ay burda gerci ztn.sn nasilsin cnmm iyi msn? Ben de durumlar vahim sanirim

insanlarla uğraşmak zor valla.ben olsam söylerdim kızım bak ordaki terliğigiy diye.bozulursa bozulsun.biz çekcez sonra hasta olunca.ben şimdi gidince baştan söylicem herkese yüzünü ve elini öpmek yok.bozulmayın.zaten sarılığı yeni geçti.bağışıklıkları daha güçlü değil sonuçta..benimkinde pamukçuk var onada üzülüyorum ilaç kullanıyorum.ama gheçmiyor 2 haftadır.dertlerimiz hiç bitmiyor ay.kendimize ayırdığımız kişisel bakımdan çok bunlarınkiyle uğraşıyoz dimi:))

bende eşimi ikna eder etmez memleketteyim eşimin izni olmadığı için kızımla gideceğiz. üzülüyorum adamcağıza akşama kadar zor dayanıyordu kızını görmeden ben iki hafta gitmek istiyorum yakın değil çünkü.napalım dayanacak benimde annem babam var beni özleyen...güneş kremi sebamedi tavsiye etmem ben çok cilt problemi yaşarım uzzuun yıllar tıp fakültesinde tedavi falan gördüm cildim çok hassas bebek teni gibi ve süt beyazım.beyaz ten güneşte zor, sebamed bana hiç iyi gelmedi.copertone var bebek ve çocuklar için 60yada 45faktördü galiba pembe dışlı ben onu kullanıyorum normalde ve çok memnunum sadece denize havuza gireceğim zaman daylong kullanıyorum çünkü uzun süre etkili oluyor normal güneş kremleri ile bile en fazla 2-3saat kalabiliyorum güneş altında.yaniii tavsiyem copertone:))
oof of benimkide alsa keşke emzik, bebek elini yutacak nerdeyse nasıl emiyo ama emzik veriyorum miğdesi bulanıyo öğürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…