Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Cnm tam yazmamisim,bebe yagini biraktim suan.cok sicak vicik vicik.mustela krem suruyorum.kulagini kapa one egerek yika suan rhat olur senin icin.bebek bezi prima premium care.cok guzel icine aliyor kakayi sizin aylardaki bez.7-18 oyle dgl ztn kakada cok sivi dgl ama cok memnunum.geceleri azcik cok vurmadan sivazla uykusu acilmasin.gece pek gunduz kdr gaz cikarmaz

Selam herkese; uzun zamandir giremedim topige ..umarim hersey yolundadir
Martincim senin oglan nasil oldu en son okudugumda kakasindan dolayi bir sorun yasamistiniz ins tamamen atlatmissinizdir
Mug canim sizin oralar sicak tabiki bu yuzden muhabbet kremler gunes yaglari uzerine haklisin tabii bizim gibi kis ulkelerinde yasamadiginiz icin ortama uymak isin bebekler icin en iyisini bulmaya calisiyorsunuz
Biz halan usuyoruz hava sicakligi bir 14 veya 15 derece arasinda olmakla birlikte bazen 10 derece ye dustugu oluyor ,,benim oglani daha kisa kollu giydiremedim batiklerle geziyoruz

bebek yağında ben sebamed kullanıyorum sadece alt değiştirmede en son ıslak pamuğa yağı döküp siliyorum çok güzel temizliyor kaka kalıntılarını bende vücudu için mustelanın kremini kullanıyorum hatta şampuanım ve pişik kremimizde mustela .bebek bezinde bizde prime premium kullanıyoruz 3 numaradayız. Sabah 6 dan sonra sanırım gaz çok birikiyor ki kımıl kımıl oluyor uyusada hep hareket ediyor sürekli gazını çıkarmaya çalışıyorum ama uykuluyken pek çıkaramıyor .

bzim dr sakın baskılamayın hareketi, psikolojik olarak olumsuz etkilenir dedi. ben ellemiyorum artık koluma falan kemiriyor.. dediğini yapıyorum ben de canım. ama boğumlar fena. uff kıyamam ya...

evet bende burda örendim ama gece uyutmaya çalşırken benimki eliini kolunu kemirmekten uyuyamıyokii, o ara bazen hafif bi kundak yapıorum yada elleriyle yüzü arasına elimle bariyer koyuyorum yada yüzüstü uyutuktan sonra yine ters çevirip uyutuorum..yoksa gece bıraksam öle saatlerce elini kolunu emcek..bu yaptığımda mı yanlış acaba yaa...
elemsu sen bebişine emzik veriomusun veriosan silikonlu mu kauçukmu veriosun

kızlar 48 cm boyunda 2870 gram doğdu benım prensesım. su anda 2 aylık ve 52,5 cm boyunda 4 kg olmuş hemsıre sutun yetmıyor dedı ama kızım huzursuz değil ki sürekli emziriyorum. sizce gelişimi normal mi.
bana da sınırda gibi geldi doctora da görünn..

Kizlar gecende dyazmistim,ben de veriyordum oncesi caprol,verme asinin islevini bozuyorsun dedi.bu asida vermicem.buarada en zor asiyi atlatmissn yesimcim.

aah Müjgancım kaç defa söyledimvermeyin diye de sakalım yokki sözüm dinlensin sizin ne aşınız var?

öylede biz 3. ay aşımızı olmadan doctorun kendisi bebişimin dötüne ateş düşürücü fitili koyuverdi ben nolacak die bakarken yani hangisi doğru ne doğru belli değil galiba..

oto koltuğu dedin bak ya bu oto koltukları çok garip ben beişimi içine oturtamadığım için yani o koltuklarda bebiş oturromuş gibi gelioda bana altına hafif bişeler koyarak yukseltim.. arabayla 30 dakikalık ilk gezimizi annemlere doğru yaparken kemeri çok sıkmış heralde (ki kemer maksimumda ve benim bebiş daha 3 aylık sözde 11 aya kadar bu koltuklar ve yazın kışın olsa bide kalın bişeler olur bacaklaırnda )testislerini sıkmışım gibime geldii aman ne akşamdı aağlamaktan bi hal olduu napsak yaranamadık..bi taraftan canı yansa öyle keyifli oturmazdı diorum ama yerini mi yadırgadı anlamadım oto koltuğuna bağladım ağlamasını gerçi gündüzde az uyudu ondanda olabilir..

ya bende senin gibi düşünüorum anlamış değilim pirinçli unu bakalım o zamana gelelim ayrıca arştırcam ama bu konularda yurt dışındaki uygulamalrıda takip etmelii

ya benimkide öle baş parmağını bulmayı öğrenecek die de ödüm kopuoo sonra nasıl buıraktırırız görüoruz başparmağını emen çoçukları burdan mı başlıo acaba die de düşünmüo değilim...ya selemsu eninki nasıl uyuyo akşamları nasıl alıştırdınn elini kolunu yemesine izin veriomosun akşam uyutmaya çalışrıken...
pul pul olmasıyla kulak iltihabına nasıl bağlantı kurdun anlayamadım kulak akıntısımı var konu açılmışken bebişleri tek başına yıkayabilen varmı ben yıkayamıorumm kesinlikle kafasından suyu dökmeye çok korkuoyorum annem bile olsa kulaklarına su kaçıçak die...

yatarak ilk zamanlar yapıodum ama gündüz sADECE çok yorgun olduğumdan şimdi ilk günlerdeki gibi uykusuz kalmıorum 3 saat bile uyusam yetioo hiç yoktan iidir yani demi
bende bu kulak ve su olayını çok merak ediorumm annemi açğırıorum banyo yaparken kulaklarını elimizle tıkıoz ama tek kalınca ne halt yicem bilemem..bushen ve sebamed ama mustellaya geçiçem bu markaları sonra kullanırım..bezde prima prmeium care çok iyi bence sıvı kakayı emio harbi..ama ekonomik paketini alıp gündüz bi çişinde bile bez değiştirdiğim için onu kullanıorum gece de diğerini huggis aldım denemek için organik olanını ama hemen kızardı bezzede suç atmak istmeiorum bitene kadar kullanıcam bakalım...
evet sabah güneşini yakalarsak camı açıorum kesinlikle cam açık olmalı sabah 9 a kadar en geç 10-15 dakka nekadar mızmızlanmadan durursa benimki bacaklarını gösteriorum güneşe..benim doctorumda sölemişti ben ilk haftasında daha gösterdim güneşi sonuçta nisan ayı serindi..
devit kullanıoruz 3 damla günde 3 defa...
eleviti kendim içiorum kan hapınıda kullanmıyı bıraktım 3 ayımızda..

bende mustella alıcam ama şu an bushen ve sebamed şampuan ve pişik önleyici kremimiz var..evet o bez çok güzel kakayı emio baya..

MUjj cim slm canım, son yorumunu okudum. Napiyim canım ya bı orda bu burda vakit geçiriyorum iste. Geldigimde kimse olmuyor hep, şimdiki gibi. moralim de bozuk su an
oğlumu gene hasta ettim. Soguk algınlığı oldu. Dr a gittik acil sabah. Ciğerlerine inmez umarım ;( benden gecti kilo alımı da az dedi Dr. Genel olarak iyi gibi ama ay bazında dusukmus kiyamam!

Meleğim ilgin icin sagol canım, kaka olayını şükür atlattık ama yine hasta olduk yukarda anlattım. Allah bebislerimize saglık versin gerisi boş.. İnan sıcaklar soğuktan beter. Keske kıs olsaymış diyorum terleme sıkıntısı yok. Şimdi cok zor bak hasta olduk

gece emzirdikten sonra gaz çıkarmıorum ben uykusu dağılmasın die zaten sabah toptan çıkarıoo..
ama gece terlediğimiz için 2-3 saate bir üst değiştiriorum geçen uykumuz dağıldı zor sabahı ettik.bakalım koca yazı bölemi atltaçaz

Bı türlü konuşamadık canım, el olayını sormuşsunuz. Bizimki yumruk yapıp yiyor, ya da
Tutabildigi her şeyi :) bı geçiş dönemdir bence, gözlemle bakalım, hangi durumlarda yapıyor.

Slm tatlım, banyoyu ben tek yaptırıyorum artık. Kulak olayından korkma. Cocukların kulak yapısı öyle hemen su kaçacak sekilde değilmiş zaten tabii foss diye dökmezseniz kulağı sari sari akıyordu Dr. Cok iyi bir şey bu dedi. Ben de su kaçırdım zannediyordum. Filede yavaşça tepesini kucağıma alıp ensesini sonra da duruladiktan sonra alıyorum. İs basa düşünce oluyor merak etme canım.

canım yatarak emzırmıyordum takı 3 gun oncsıne kadar..benım prensesım sabah kalktıgımda oguslerım cok sut dolu oldugunda en baska cukur cukur ceıo sonra gelıs hızı azaldıgından huysuzlanıo ve durmadan memeyı agzından cıkarıo ıste yaglı kısmı almadıgından dolayı bende o zaman yatarak emzırıorum..yatarak emzırmenın hıc br zararı yok kıtaplarda emzırme pozısyonları arasında yer alıyor canım..ama gece aman dıkkat dıyeyım..
kulagına su kacmasını kafasına sırt ustu su dokerek ve kulakklarını kapatarak engellıyorum..banyodan cıkmadan oncede kulagını emıyorum ve hıcc sorun yasamadım bu konuda:)
ben yag kullanıyorum gayette memnunum canım kozmetık urunlerım mustela pısık kremı dısında hepsınden memnunum..bez prıma premıum care cokta memnunum baska bez denemedım bıle:) unı babay ıslak havlu kullanıyorum..
gecelerı gaz cıkarmıyorum canım..
bende sadece bacaklarını gunese cıkardım bır kac kez kemık acısından ıyı oldugunu duymustum onun dısnda tatılde tum vucut gunesle tanısacak:)
monovıt d yın gunde 3 damla verıyorum bazende 4 damla..kasıkla verdıgı zamanlar 4 damla yapıyorum hpsını almadıgı ıcın..bende 3 damla alıyorum
ılac olarak ferrum fort elevıt kullanıyorum 3 ayımızda bırakacakmısız dr um oyle soledı..bırde cok hastaydım dr a gıttım bana antıbıyotık verdı emzırenlere zararı yokmus ama yınede pımpırıklendım 1 gun ıctım ertesı gun bıraktım..nasıl ıılescem bılmıorum valaa

berende parmaklarını cok emıo bos zamanlarda(meme yada emzık olmadıgı zaman) hahahaha ılla agzında bısı olcak:)
ellerını yumuk yapıo bazende parmaklarını emıo sapur supurrr..dıyorumm ayy kızım ıstaha getırıosun ınsanı hehehehe

Son düzenleme:
selam cnm bnm,
Ayyyy ayyy cnm ya kiyamam coook gecmis olsun,umarim cnm inmez.eveettt Melegim soguktn dert yandi ama sicak da cok fena ben korktum isilik olck die.htta gobusunun orayi kiviriyorum bezi cnku 4 nokta falan vardi amannn dedim sukur yok havasizliktn oldu orasi da.surekli emziriyorsan eger azsa kilo belki birseyler verir dr. Cnm sikma canini.haberdar wt olurmu? Cam acik yatti iz ondn mi oldu acaba
Bnm de buhfta sonu annrm gelmisti.ayy kemeraltindan Adanin 6 ay kina kiyafetini almis,agladimm( giyince koyarim gorursunuz,eminim kizi olan yada oolmayan herkes bnm gibi duygulanir.

ttlım kızın su anda kac kılo ve kac cm acaba ??

kızlar merhaba hepinize, ummarım bebişler ve anneleri iyisinizdir..
biz bu hafta aşıya gidicez.
duyduğuma göre verem aşısı ateş yapıyormuş ve aynı anda hem koldan hemde 2 bacağından aşı yapılıyormuş, çok mu ağır geçiyor?
birde önemle sormak istediğim şey aşılarınızı sağlık ocağında mı özel hastanenizde mi yaptırdınız?
sağlık ocağı aşıları mı daha taze olur acaba?

Merhaba,ben dogum yaptigim hast. Yaptirmadim gerek duymadim.saglik ocagi boyle bir riski goz onune alamaz bence kesinlikle tarih duzgundur.icine sinmiyorsa acmadqn bi bakayim ustune diyebilirsiniz.evet o asi cok zor,Ada cok aglamadi cesurmus dedi hemsire ama yinede agladi cunku yakiyor bu yuzden daha zor,hmen kucagina alip emzirirsn sakinlesecek yavas yavas

canım ben sağlık ocagında yaptırdım hepsını o aşılar zaten gunluk acılıyo bayat ıstesende yapmıyolar.özel hastanede aynı aası ıcın 250 tl alıyolar,ne gerek var.ası ates yapabılıyo bızde pek olmadı.ates olmadan ılac verme asının etkısını azaltıy.2 saatte bı sureklı kontrol et atesını 38-39 olursa calpol verırsın.bıraz bagısıklık kazanması lazım.verem asısı canlı bı ası oldugu ıcın huzursuzluk yapıyo tabıkı.

ya ben parmagını emıncememyıverıyorum almıyo memeyı kızıyo bı de parmaktan ayırınca,bu hafta kontrole gıdınce soracam dr a.sende sakın iştaha gelme.nooldu bızım dıyet ısı

Bı türlü konuşamadık canım, el olayını sormuşsunuz. Bizimki yumruk yapıp yiyor, ya da
Tutabildigi her şeyi :) bı geçiş dönemdir bence, gözlemle bakalım, hangi durumlarda yapıyor.

canım sen aradıgında spor salonundaydım,sonra ben aradım sen acmaın derkeeen konusamadık,başta bizde yumruk yapıyodu sadece ama 1 haftadır parmagını emıyo deli gibi,emzik mi versem acaba dıye düşünmüyor değillim.

yatarak emzırme canım orta kulak ıltıhabı yapar

kızlar merabayın kzım ve ben ıyıyız elhamdulıllah ası gunu hemsıre canımızı fena sıktı ama cok sukur halımıze. Bana sütün yetmiyor dedi sütüm hepten gitti psikolojimi bozuyor bu insanlar yaa. Neyse taze soğana ve bulgur pilavına dayandım anam. Kompostolar kaynattım sürekli emzirdim kızımı bir de ara ara sağdım göğsümü moralimi de yüksek tutmaya çalıştım( bu stresle nasıl olacak bilmem ama ) şimdi sütüm de iyi çok şükür. arttı sanki. eşim ufak bir kaza geçirdi 1 ay evde geçirecek mecburen.Ücretsiz izin verdiler haliyle.Sol kolu alçıda. etrafımda ha bire sutun yetmıyor bu cocuk gelısmıyor sutun yağlı değil çocugu doyuramıyorsun dıyen düşüncesizlere kulak tıkamaya çalışsam da onlar konuştukça bir kaşık suda boğasım geliyor hepsini. Neyse kızım 2 aylık ve 4 kg. Hemşire sütün yetmiyor dedi ama bebeğim oldukça hareketli kendi kendine dönebiliyor agular yapmaya başladı doktoru gelişimi normal dedi. Her zayıf cocuk saglıksız dıye bır kural yok. moralini sakın bozma sık sık emzir her emzirmeden sonra da emzirdiğin göğsü 10 dk sağ dedi. Gelişimi için normal dedi. Çocugun gelişip gelişmediği ay bazında aldıgı kılodan cok kılo artıs egrısınden anlasılır bu da 6 aydan sonra analız edılecek bır sey dedı.Önemli olan su anda az ya da cok kılo almasıymıs. Neyse bizde durumlar bu vaziyette siz nasılsınız???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…