Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
selam kızlar ben düğünden döndüm.herşey çok güzeldi.denizin beslenme düzenini oradada aynı şekilde devam ettiği için sorun yaşamadım.en büyük korkum kalabalıkta ne yapacağıyıdı.herkese gülücükler dağıtıp kendini sevdirdi ve ortamı hiç yadırgamadı,düğün evinde insanların içinde anakucağında uyudu . düğündede kınadada müziğin gürültüsüne rağmen arabasında misler gibi uyudu ve beni bayağı rahatlattı.tek sorunumuz yazlık yer olmasından dolayı sivrisineklerdi.raid takamadık chicco sivrisinek kovucu aldık ama onuda 3 aydan sonra kullanıyomuşuz.evin tüllerinden birini yatağpında cibinlik olarak kullandık .bahçede bir kaç yerinden soktular ama ağlamadı.böylece sineklere karşıda bağışıklık kazandı çiçeğim.

şimdi geçmişe bakalımm

Canım tam ben ve kızım gibisiniz benim kızım da 2 aylık ve 4 kilo. Doktorumuz normal diyo ama etraf bu bebek çok zayıf galiba sütün yetmiyo galiba sütün çok sulu, sütün akıyor mu vesaire. Benim moralimi bozuyorlar. Ama kızım ondan 1 ay büyük bebeklerin bile yanında daha canlı daha hareketli. Keyfi de gayet iyi gaz sancıları dışında. etraf yüzünden kendimi ve bebeğimi çok hırpaladım zorla mama yedirmeye çalıştım ama yemedi ( artık pek fazla takmamaya çalışıyorum.

sanırım haklısın en guzelı takmamak hayatı fıydıralım gıtsın

merhaba güzel annisler,

hepinizi cok özledim, daha SIK geleyim istiyorum ama bir türlü beceremiyorum.. öncelikle sorularima cevap veren tüm arkadaslara cokkkkk coookkkk tesekkür ediyorum.
Nasilsiniz iyimisiniz, gecmis sayfalardan anlayabildigime göre herkes iyi, bebislerde iyi - güzel güzel büyüyorlar... bu arada biraz kendimizden bahsedeyim )

Oglum su anda uyuyor, o sayede girebildim..inanin hep aklimdasiniz... oglum yarin 3 aylik olacak ve ilk asilarimizi olacagiz. Daha önce bir kere damla asisi yapildi...carsamba günü ise 1 damla asisi ve iki tanede bacaklardan asi yapilacak.. okudugum kadariyla 2 aylikkende asi yaptiranlar var, burda neden yok acaba..ben Avusturya´da yasiyorum.

emzirme konusunda söylediginiz gibi kizlar bol bol emzirmeye calisiyorum...ek gida olarak mamayida cok SIKISIRSAM veriyorum. Su an oglum zaten emzikte istemiyor, aldiramiyorum, hemen cikartiyor... kilo alip almadigi bu carsamba kontrolde belli olur...insallah sütüm onu yeterli derecede besliyordur..

En son oglum 6 kg ve 60 cm boyundaydi... uykularina gelince gündüzleri 2-2,5 saat bazen 1 saat falan uyuyor...aksamda uyursa 2 saat yada daha az uyuyor...uyku saatimiz gece 23:30 ile 1:00 arasi.. gece yatinca 1 yada 2 kere falan kalkiyor acikinca, emiyor ve uyuyor. Sabah 7de kalkarsa sadece bir gögsümü emziriyorum ve uyuyor, 2 saat sonra uyaniyor ve diger gögsümü emiyor ve yine uyuyor, o sekilde devam ediyor simdilik..
Cumartesi aksami ne oldu, misafirler gelmislerdi, gec vakte kadar oturdular, oglumun uyku saati geldi - ama bir türlü uyumuyor, sürekli bagiriyor falan, esim denedi uyutmayi ben denedim olmadi, emzirmeye calisiyorum yine almiyor, biberon istemiyor falan...neyse misafirler gitti, saat 1:00 de falan, nitekim saat 1:40ta falan uyudu... dedim oglum sen misafir savar mi oldun ), normalde uykusu geldimi o saatte uyurdu. Ama sanirim ilgi istedi, yani aksamlari esimle ikimiiz sadece onunla ilgilendigimiz icin, onu istedi galiba.. neyse pazar geceside yine o saati buldurdu uyumak icin.... hafta sonumuz böyle gecti anlayacaginiz ))

Bu arada benim oglusumda ellerini cop cop coppp emiyor, önce yumrugunu emiyordu simdi parmaklarinida emiyor, bazen ileri kadar sokuyor bu sefer kusacak gibi oluyo - basliyo aglamaya ), birde köpük cikartiyo agzindan...baloncuk yapiyooo, sanirim önlük takicaz artik..

Size bisey soracagim kizlar ya, bebisleri emzirirken emzirme yastigi yada herhangi bir yasik koyuyormusunuz kolunuzun altina destek amacli?? Neden derseniz benim sol elimin bas parmagi ve isaret parmagi uyusuyor ve su an bile igneleniyor..doktora sordum, omuzunda ki gerginlikten geliyor , birde bilekte ki damarda bir kisalma olmus olabilir dedi- emzirirken kolunun altina destek koy dedi ve bana masaj yazdi, simdi haftada 2-3 kere falan ona gitmem gerekiyor.. Insallah bir an önce gecer, dualarinizi bekliyorum..

neyse sizleri cok cockkk cokkk öpüyorum...yine yazarim en kisa sürede...Allaha emanet olun... selamlar

selam canim,
spora mi gidiyorsun??? doguma kac kilo ile girdin ve su an kac kilodasin... bu arada göbüsün ne alemde, onu indirmek icin ne yapiyorsun?

öpüyorum canim..

ömrümüz canim merhaba,
bosver takma öyle diyenleri..bende kendi kendime diyordum acaba sütüm yetiyormu, oglum doyuyor mu - ama sükür ki doyuyor, kakasi normal cisini normal yapiyo falan... insan kendine stres yaptimi, sütü gercekten azaliyo...en iyisi takmamak...

öpüyorum canim...

Cnmmm,tatilin iyi gecmesine cok sevindim,bebekle insan korkuyor vlla.iyi bari rahat kafani da dinledin,ben brz dha kalirsn diye dusunmustum.maasallah Denizime,uyusun amann uyusun.Cnm kizardi ve sis mi hafif?

evet canım basladım henuz 2 kere gıttm ama doğuma 65 ile girdim su an 62 kılodayım,göbüşüm tüm ihtişamıyla yerinde duruyo 4 aylık hamıle gıbıyım.ben normalde cok hareketlı bırıyımdır ve hyatım boyunca spor yaptım,kilo veremeyişimi hareketsızlığıme baglıyoum tamamen.vücut analizi yaptırdım fazlalıklarımın hepsı vucudumun ust kısmında cıktı veee yaslanmısım yasım 29 metabolizma hızım 32 çıktı.mekik çekiyorum bı kaç gunudr.hoca basta pek zorlmayalım dıkışkllerın durumuna göre dedı.çok şükür bı agrım sızım olmadı şimdiye kadar.yememe bıraz dıkkat edeyım dıyorum porsiyonları küçültmeyi denedım ne kadar cok su içersem içeyim göğüslerım sönmeye başladı.o yuzden yemeden kısamıyorum.

haticecan hoşgeldin... senin ve bebişinin iyi olmasına çok sevindim. ben bebeğim doğduğundan beri başının altına ince yastık koyarak emziriyorum çok daha rahat oluyor. yatarak pek emzirmiyorum. benim oğlumda sürekli elini yiyor. emziğini ağzından düşünce anında ellerine saldırıyor ama o nasıl yiyiş sanarsınki bu çocuk kıtlıktan çıkmış. sanırım hepimizin bebişlerinde aynı durum sözkonusu. yurtdışı aşı konusunda çok farklı bizde ikinci ayda başladı aşılar. koldan verem bacaklarından da karma aşı yapıldı. fırsat buldukça gir yine sağlıcakla kal...

selammm,nasilsinizzz arkadaslar?
ayy ebn size soylemedim.ben Izmir de butik pasta yapan bir yer buldum.3Dli yapacak.konusuyoruz suanda birim fiyati 7ytl.kac ben 20-30 kisilik dusunuyoum.fakat su sikintimiz var.2 saat yolumuz var,nasil muhafaza edecegiz bilmiyorum bunu da netlestirirsek super olcak
olmazsa eger yas gunune o zmn kis hem birsey olmaz

geçmiş olsun ya sıcaklar çok zor gerçketen kışın aç kaloriferi ısınsın yazın klimalı odada duramıosunki bende korkuorum yazdan hepp bakalım nasıl geçiçek ama hemen üzülme anne sütü korur miniğin

geçmiş olsun cnm hem suyu döküosun hem kulaklarını tıkıosun hem bebeği tutuosun nasıl oluo oo

bende doğum yaptığım hastanede yaptırıorum aşımı özel oluo aşı parası almıolar ama muyane ücreti alıolar deişln bişey olmuoo sağlık bakanlığının aşıları ücretsiz olan aşılar çünküü...minik biraz ağlıo ama hemen arkasından emzir yada kucağına alınca sustu benimki

yatarak emzırme canım orta kulak ıltıhabı yapar
nasıl yanii neden öle anlayamadımm..

geçmiş olsun eşinede moral çok önemli gerçekten ama dinlenmekte önemli çok hasaas bu süt olayı ya benim de akşam yine çıkmadı sütüm buzluktan kullandık...

buz koysunlar poşetlere olmazmı hem 2 saate bozlurmuki pasta izmirde yanıodur gerçi biz yanıoruz..gece nem 45 sıcaklık 30 du tüm camlar açık yinede hiç esinti yoktu hiç uyuyamadık nolacak böle..

ben bu arada regl oldum daha bebişim 3 aylık olmadı..

canım teker teker sorduklarına cvp vermeye çalışayım.ben emzik kullanmıyorum,emzik vermeyi düşünüyorum fakat vazgeçtim.yabancı bişeyi emeceğine parmağını emsin.bu bi süreçmiş.kendini tanıyacak ,eger uzun vadede emmeye dvm ederse o zman mudahele edecek.yaşıtları olan tüm annelerlekonustum herkeste aynı sorun var,demkki normal.eger sen düşünüyorsan ortodontik bi emzik al.
ben şahsifikrim olarak atesı yükselmmden ilaç verme taraftarı değilim,insan kıyamıyo çocuguna ama bu çocuklarında mikropla savaşmayı öğrenmeleri lazım.benım dr umda atesı çok cıkmadıkca verme dedi
ben oto koltugunun kendı kemerını takmadım hiç arabanın emniyet kemerını geçiriyo musun koltuga,oto koltugunun kemerı eger çok sıkıyosa takma istersen,ya da ayarı varsa,gevset istersen.
banyo yaparken kulagınıa pamuk koy istersen su kaçmasından korkuyorsan
uyku saati gelince mızmızlanmaya başlayınca ya yatagına koyup dönenceyı açıyorum,ama odada yalnız bırakmıyoruz,göremeyecegı bı yerde bekliyoruz,eger çok huysuzlanırsa yaında duruyoruz bezane görmek istiyo bizi,ya da babası gitar felan çalıyo uyuyo o şekilde.parmagını veya elini emmesini engellemiyoruz canım bu doğal bı surec.dönemlere göre gelişimini ştakip ediyorum eger anormal bı sey olursa mudahele edıyorum.engellenen çocuk ilerde asabi bi kişiliğe sahip olur.

süper olur eger götürebilirsen,bende yaptrıacam inş ama kimse o pastayıyemesın istıyorum böyle karsısına gecip izleyelim onu

süper olur eger götürebilirsen,bende yaptrıacam inş ama kimse o pastayıyemesın istıyorum böyle karsısına gecip izleyelim onu

Ahahah cook guldum:))) buarada kizceleri olanlar siz de yapacak misiniz 6 ay kinasi???
Yagmurvalla cnm bi cozum istiyorummmm,cunku coook istiyorum.annem de de yapabilirdik ama ev icinde istemiyorum.bu yuzden bi sekilde o pastaburaya gelmeli:))

öyle konuşan kişilerin agzının payını vermek lazım.öyle ortamlardan hemen uzaklaş canım,kimse için üzme kendini.eşine de çok geçmiş olsun,bir an önce iyileşir inş.her bebeğin gelişimi bir olmuyo maalesef canım bende çokoşişkokat kat bi bebeğim olsun istiyordum sütüm çok maşallah ama ilk 2 ay 3 kilo aldı toplamda ama bu ay zayıfladı gibime geliyo,sağlıklı olsunlar yeter.gerekmedıkçe mama verme bebişine.

Ahahah cook guldum:))) buarada kizceleri olanlar siz de yapacak misiniz 6 ay kinasi???
Yagmurvalla cnm bi cozum istiyorummmm,cunku coook istiyorum.annem de de yapabilirdik ama ev icinde istemiyorum.bu yuzden bi sekilde o pastaburaya gelmeli:))

valla bizim burda yapılmıyo öyle bi şey ama ben yapabılırım bana eğlence olsun yeter,durmadan kızma bı sey yapasım geliyo

Omrumuzsimdi okudum,cook gecmis olsun esine, zor isin bebekle beraber,Allah kolaylik versin

valla bizim burda yapılmıyo öyle bi şey ama ben yapabılırım bana eğlence olsun yeter,durmadan kızma bı sey yapasım geliyo

Yani bencede yapabilirsin herkes sasisir senden duyunca.umarim orda kina kiyafeti bulabilirsin.İzmir de kemeraltinda cokca var olmadi aldigimiz yeri soylerim kargoyla alirsiniz sehrinde olmayanlar

canım ben benim oğlum sabah kuşu olduğu için ilk zamanlarda sabah ilk kalktığında yanıma alıyordum o zaman yatarak emziriyordum ama artık emzirmiyorum.

ben bebişimi kayınvalidemle beraber yıkıyorum o kafasına su döküyor bende yıkıyorum. ama su için ayrıca bir önlem almıyoruz. başına yavaş yavaş döküyoruz suyu. banyodan sonra babe marka nemlendirici kullanıyorum. alerjik olduğu ve ok kuru cildi olduğu için doktor vermişti yumuşcık oldu artık.

bebek bezinde prima turuncu paketi kullanıyorum. pişik için de popolin. birde çene altı ve kulak arkası pişiyor bepanten krem kullanıyorum. pişiğine çok iyi geldi.
t
geceleri gaz çıkarmaya çalışıyorum ama uykusu dağılmasın diye bazen çıkarmadığım oluyor. bizim ev 7 kat terasa çıkarıp zaman zama güneşlendiriyorum ama çok fazla değil.

hiç su vermedim anne sütü sadece başka birşey yok. d vitamii de günde 3damla veriyorum.

kendim demir hapı içiyorum ama onuda çoğu zaman unutuyorum.

mujj, bebek kınasını ilk kez duydum ama çok güzel birşey. hem eğlenceli de olur. sende şimdiden hazırlıklara başlamışsın. allah kolaylık versin. ADA çok şeker olur eminim senden foto bekliyoruz.

mujj, bebek kınasını ilk kez duydum ama çok güzel birşey. hem eğlenceli de olur. sende şimdiden hazırlıklara başlamışsın. allah kolaylık versin. ADA çok şeker olur eminim senden foto bekliyoruz.

Genelde Egeli adeti derler.temmuz 15 de dusunuyorum kismetse. Ayin 3 unde tam 6 aylik ama gelcekler var anca o zamana olur,ramazan gelmeden yapayim bari dedim.eklerim ,aglarsaniz karismam ben daha kiyafeti gorunce agladim.gerci senin oglusun var aglamazsin belki de:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…