kızlar merabayın kzım ve ben ıyıyız elhamdulıllah ası gunu hemsıre canımızı fena sıktı ama cok sukur halımıze. Bana sütün yetmiyor dedi sütüm hepten gitti psikolojimi bozuyor bu insanlar yaa. Neyse taze soğana ve bulgur pilavına dayandım anam. Kompostolar kaynattım sürekli emzirdim kızımı bir de ara ara sağdım göğsümü moralimi de yüksek tutmaya çalıştım( bu stresle nasıl olacak bilmem ama ) şimdi sütüm de iyi çok şükür. arttı sanki. eşim ufak bir kaza geçirdi 1 ay evde geçirecek mecburen.Ücretsiz izin verdiler haliyle.Sol kolu alçıda. etrafımda ha bire sutun yetmıyor bu cocuk gelısmıyor sutun yağlı değil çocugu doyuramıyorsun dıyen düşüncesizlere kulak tıkamaya çalışsam da onlar konuştukça bir kaşık suda boğasım geliyor hepsini. Neyse kızım 2 aylık ve 4 kg. Hemşire sütün yetmiyor dedi ama bebeğim oldukça hareketli kendi kendine dönebiliyor agular yapmaya başladı doktoru gelişimi normal dedi. Her zayıf cocuk saglıksız dıye bır kural yok. moralini sakın bozma sık sık emzir her emzirmeden sonra da emzirdiğin göğsü 10 dk sağ dedi. Gelişimi için normal dedi. Çocugun gelişip gelişmediği ay bazında aldıgı kılodan cok kılo artıs egrısınden anlasılır bu da 6 aydan sonra analız edılecek bır sey dedı.Önemli olan su anda az ya da cok kılo almasıymıs. Neyse bizde durumlar bu vaziyette siz nasılsınız???
Canım tam ben ve kızım gibisiniz benim kızım da 2 aylık ve 4 kilo. Doktorumuz normal diyo ama etraf bu bebek çok zayıf galiba sütün yetmiyo galiba sütün çok sulu, sütün akıyor mu vesaire. Benim moralimi bozuyorlar. Ama kızım ondan 1 ay büyük bebeklerin bile yanında daha canlı daha hareketli. Keyfi de gayet iyi gaz sancıları dışında. etraf yüzünden kendimi ve bebeğimi çok hırpaladım zorla mama yedirmeye çalıştım ama yemedi( artık pek fazla takmamaya çalışıyorum.
canım sen aradıgında spor salonundaydım,sonra ben aradım sen acmaın derkeeen konusamadık,başta bizde yumruk yapıyodu sadece ama 1 haftadır parmagını emıyo deli gibi,emzik mi versem acaba dıye düşünmüyor değillim.
kızlar merabayın kzım ve ben ıyıyız elhamdulıllah ası gunu hemsıre canımızı fena sıktı ama cok sukur halımıze. Bana sütün yetmiyor dedi sütüm hepten gitti psikolojimi bozuyor bu insanlar yaa. Neyse taze soğana ve bulgur pilavına dayandım anam. Kompostolar kaynattım sürekli emzirdim kızımı bir de ara ara sağdım göğsümü moralimi de yüksek tutmaya çalıştım( bu stresle nasıl olacak bilmem ama ) şimdi sütüm de iyi çok şükür. arttı sanki. eşim ufak bir kaza geçirdi 1 ay evde geçirecek mecburen.Ücretsiz izin verdiler haliyle.Sol kolu alçıda. etrafımda ha bire sutun yetmıyor bu cocuk gelısmıyor sutun yağlı değil çocugu doyuramıyorsun dıyen düşüncesizlere kulak tıkamaya çalışsam da onlar konuştukça bir kaşık suda boğasım geliyor hepsini. Neyse kızım 2 aylık ve 4 kg. Hemşire sütün yetmiyor dedi ama bebeğim oldukça hareketli kendi kendine dönebiliyor agular yapmaya başladı doktoru gelişimi normal dedi. Her zayıf cocuk saglıksız dıye bır kural yok. moralini sakın bozma sık sık emzir her emzirmeden sonra da emzirdiğin göğsü 10 dk sağ dedi. Gelişimi için normal dedi. Çocugun gelişip gelişmediği ay bazında aldıgı kılodan cok kılo artıs egrısınden anlasılır bu da 6 aydan sonra analız edılecek bır sey dedı.Önemli olan su anda az ya da cok kılo almasıymıs. Neyse bizde durumlar bu vaziyette siz nasılsınız???
selam kızlar ben düğünden döndüm.herşey çok güzeldi.denizin beslenme düzenini oradada aynı şekilde devam ettiği için sorun yaşamadım.en büyük korkum kalabalıkta ne yapacağıyıdı.herkese gülücükler dağıtıp kendini sevdirdi ve ortamı hiç yadırgamadı,düğün evinde insanların içinde anakucağında uyudu . düğündede kınadada müziğin gürültüsüne rağmen arabasında misler gibi uyudu ve beni bayağı rahatlattı.tek sorunumuz yazlık yer olmasından dolayı sivrisineklerdi.raid takamadık chicco sivrisinek kovucu aldık ama onuda 3 aydan sonra kullanıyomuşuz.evin tüllerinden birini yatağpında cibinlik olarak kullandık .bahçede bir kaç yerinden soktular ama ağlamadı.böylece sineklere karşıda bağışıklık kazandı çiçeğim.
şimdi geçmişe bakalımm
selam canim,
spora mi gidiyorsun??? doguma kac kilo ile girdin ve su an kac kilodasin... bu arada göbüsün ne alemde, onu indirmek icin ne yapiyorsun?
öpüyorum canim..
ömrümüz canim merhaba,
bosver takma öyle diyenleri..bende kendi kendime diyordum acaba sütüm yetiyormu, oglum doyuyor mu - ama sükür ki doyuyor, kakasi normal cisini normal yapiyo falan... insan kendine stres yaptimi, sütü gercekten azaliyo...en iyisi takmamak...
öpüyorum canim...
MUjj cim slm canım, son yorumunu okudum. Napiyim canım ya bı orda bu burda vakit geçiriyorum iste. Geldigimde kimse olmuyor hep, şimdiki gibi. moralim de bozuk su an
oğlumu gene hasta ettim. Soguk algınlığı oldu. Dr a gittik acil sabah. Ciğerlerine inmez umarım ;( benden gectikilo alımı da az dedi Dr. Genel olarak iyi gibi ama ay bazında dusukmus kiyamam!
Meleğim ilgin icin sagol canım, kaka olayını şükür atlattık ama yine hasta oldukyukarda anlattım. Allah bebislerimize saglık versin gerisi boş.. İnan sıcaklar soğuktan beter. Keske kıs olsaymış diyorum terleme sıkıntısı yok. Şimdi cok zor bak hasta olduk
kulagına su kacmasını kafasına sırt ustu su dokerek ve kulakklarını kapatarak engellıyorum..banyodan cıkmadan oncede kulagını emıyorum ve hıcc sorun yasamadım bu konuda:)
ılac olarak ferrum fort elevıt kullanıyorum 3 ayımızda bırakacakmısız dr um oyle soledı..bırde cok hastaydım dr a gıttım bana antıbıyotık verdı emzırenlere zararı yokmus ama yınede pımpırıklendım 1 gun ıctım ertesı gun bıraktım..nasıl ıılescem bılmıorum valaa
kızlar merhaba hepinize, ummarım bebişler ve anneleri iyisinizdir..
biz bu hafta aşıya gidicez.
duyduğuma göre verem aşısı ateş yapıyormuş ve aynı anda hem koldan hemde 2 bacağından aşı yapılıyormuş, çok mu ağır geçiyor?
birde önemle sormak istediğim şey aşılarınızı sağlık ocağında mı özel hastanenizde mi yaptırdınız?
sağlık ocağı aşıları mı daha taze olur acaba?
nasıl yanii neden öle anlayamadımm..yatarak emzırme canım orta kulak ıltıhabı yapar
merhaba güzel annisler,
hepinizi cok özledim, daha SIK geleyim istiyorum ama bir türlü beceremiyorum.. öncelikle sorularima cevap veren tüm arkadaslara cokkkkk coookkkk tesekkür ediyorum.
Nasilsiniz iyimisiniz, gecmis sayfalardan anlayabildigime göre herkes iyi, bebislerde iyi - güzel güzel büyüyorlar... bu arada biraz kendimizden bahsedeyim)
Oglum su anda uyuyor, o sayede girebildim..inanin hep aklimdasiniz... oglum yarin 3 aylik olacak ve ilk asilarimizi olacagiz. Daha önce bir kere damla asisi yapildi...carsamba günü ise 1 damla asisi ve iki tanede bacaklardan asi yapilacak.. okudugum kadariyla 2 aylikkende asi yaptiranlar var, burda neden yok acaba..ben Avusturya´da yasiyorum.
emzirme konusunda söylediginiz gibi kizlar bol bol emzirmeye calisiyorum...ek gida olarak mamayida cok SIKISIRSAM veriyorum. Su an oglum zaten emzikte istemiyor, aldiramiyorum, hemen cikartiyor... kilo alip almadigi bu carsamba kontrolde belli olur...insallah sütüm onu yeterli derecede besliyordur..
En son oglum 6 kg ve 60 cm boyundaydi... uykularina gelince gündüzleri 2-2,5 saat bazen 1 saat falan uyuyor...aksamda uyursa 2 saat yada daha az uyuyor...uyku saatimiz gece 23:30 ile 1:00 arasi.. gece yatinca 1 yada 2 kere falan kalkiyor acikinca, emiyor ve uyuyor. Sabah 7de kalkarsa sadece bir gögsümü emziriyorum ve uyuyor, 2 saat sonra uyaniyor ve diger gögsümü emiyor ve yine uyuyor, o sekilde devam ediyor simdilik..
Cumartesi aksami ne oldu, misafirler gelmislerdi, gec vakte kadar oturdular, oglumun uyku saati geldi - ama bir türlü uyumuyor, sürekli bagiriyor falan, esim denedi uyutmayi ben denedim olmadi, emzirmeye calisiyorum yine almiyor, biberon istemiyor falan...neyse misafirler gitti, saat 1:00 de falan, nitekim saat 1:40ta falan uyudu... dedim oglum sen misafir savar mi oldun), normalde uykusu geldimi o saatte uyurdu. Ama sanirim ilgi istedi, yani aksamlari esimle ikimiiz sadece onunla ilgilendigimiz icin, onu istedi galiba.. neyse pazar geceside yine o saati buldurdu uyumak icin.... hafta sonumuz böyle gecti anlayacaginiz ))
Bu arada benim oglusumda ellerini cop cop coppp emiyor, önce yumrugunu emiyordu simdi parmaklarinida emiyor, bazen ileri kadar sokuyor bu sefer kusacak gibi oluyo - basliyo aglamaya), birde köpük cikartiyo agzindan...baloncuk yapiyooo, sanirim önlük takicaz artik..
Size bisey soracagim kizlar ya, bebisleri emzirirken emzirme yastigi yada herhangi bir yasik koyuyormusunuz kolunuzun altina destek amacli?? Neden derseniz benim sol elimin bas parmagi ve isaret parmagi uyusuyor ve su an bile igneleniyor..doktora sordum, omuzunda ki gerginlikten geliyor , birde bilekte ki damarda bir kisalma olmus olabilir dedi- emzirirken kolunun altina destek koy dedi ve bana masaj yazdi, simdi haftada 2-3 kere falan ona gitmem gerekiyor.. Insallah bir an önce gecer, dualarinizi bekliyorum..
neyse sizleri cok cockkk cokkk öpüyorum...yine yazarim en kisa sürede...Allaha emanet olun... selamlar
selammm,nasilsinizzz arkadaslar?
ayy ebn size soylemedim.ben Izmir de butik pasta yapan bir yer buldum.3Dli yapacak.konusuyoruz suanda birim fiyati 7ytl.kac ben 20-30 kisilik dusunuyoum.fakat su sikintimiz var.2 saat yolumuz var,nasil muhafaza edecegiz bilmiyorum bunu da netlestirirsek super olcak
olmazsa eger yas gunune o zmn kis hem birsey olmaz
selammm,nasilsinizzz arkadaslar?
ayy ebn size soylemedim.ben Izmir de butik pasta yapan bir yer buldum.3Dli yapacak.konusuyoruz suanda birim fiyati 7ytl.kac ben 20-30 kisilik dusunuyoum.fakat su sikintimiz var.2 saat yolumuz var,nasil muhafaza edecegiz bilmiyorum bunu da netlestirirsek super olcak
olmazsa eger yas gunune o zmn kis hem birsey olmaz
süper olur eger götürebilirsen,bende yaptrıacam inş ama kimse o pastayıyemesın istıyorum böyle karsısına gecip izleyelim onu
öyle konuşan kişilerin agzının payını vermek lazım.öyle ortamlardan hemen uzaklaş canım,kimse için üzme kendini.eşine de çok geçmiş olsun,bir an önce iyileşir inş.her bebeğin gelişimi bir olmuyo maalesef canım bende çokoşişkokat kat bi bebeğim olsun istiyordum sütüm çok maşallah ama ilk 2 ay 3 kilo aldı toplamda ama bu ay zayıfladı gibime geliyo,sağlıklı olsunlar yeter.gerekmedıkçe mama verme bebişine.kızlar merabayın kzım ve ben ıyıyız elhamdulıllah ası gunu hemsıre canımızı fena sıktı ama cok sukur halımıze. Bana sütün yetmiyor dedi sütüm hepten gitti psikolojimi bozuyor bu insanlar yaa. Neyse taze soğana ve bulgur pilavına dayandım anam. Kompostolar kaynattım sürekli emzirdim kızımı bir de ara ara sağdım göğsümü moralimi de yüksek tutmaya çalıştım( bu stresle nasıl olacak bilmem ama ) şimdi sütüm de iyi çok şükür. arttı sanki. eşim ufak bir kaza geçirdi 1 ay evde geçirecek mecburen.Ücretsiz izin verdiler haliyle.Sol kolu alçıda. etrafımda ha bire sutun yetmıyor bu cocuk gelısmıyor sutun yağlı değil çocugu doyuramıyorsun dıyen düşüncesizlere kulak tıkamaya çalışsam da onlar konuştukça bir kaşık suda boğasım geliyor hepsini. Neyse kızım 2 aylık ve 4 kg. Hemşire sütün yetmiyor dedi ama bebeğim oldukça hareketli kendi kendine dönebiliyor agular yapmaya başladı doktoru gelişimi normal dedi. Her zayıf cocuk saglıksız dıye bır kural yok. moralini sakın bozma sık sık emzir her emzirmeden sonra da emzirdiğin göğsü 10 dk sağ dedi. Gelişimi için normal dedi. Çocugun gelişip gelişmediği ay bazında aldıgı kılodan cok kılo artıs egrısınden anlasılır bu da 6 aydan sonra analız edılecek bır sey dedı.Önemli olan su anda az ya da cok kılo almasıymıs. Neyse bizde durumlar bu vaziyette siz nasılsınız???
Ahahah cook guldum:))) buarada kizceleri olanlar siz de yapacak misiniz 6 ay kinasi???
Yagmurvalla cnm bi cozum istiyorummmm,cunku coook istiyorum.annem de de yapabilirdik ama ev icinde istemiyorum.bu yuzden bi sekilde o pastaburaya gelmeli:))
valla bizim burda yapılmıyo öyle bi şey ama ben yapabılırım bana eğlence olsun yeter,durmadan kızma bı sey yapasım geliyo
elemsu benimkide aynı eliyle ağzı buluşursa başlıyor emmeye dediğin gibi beni emerken bide elini sokmaya çalışıyor ağzına :)
Saol canım evet çok evhamlı oldum şimdide kafa derisininde bazı yerler sarı gibi geldiKızlar mankenmi olucak bebişler biz şimdiden talibiz ozaman kızlara
Kızlar benim bir kaç sorum var bebişinizi hiç yatark emziriyormusunuz ben geceleri yanıma yatırıp emziriyorum gündüz de bazen çok yorgunsam öle emziriyorum acaba bunun bi zararı olurmu yani allah korusun bebeğin üzerine düşüp boğmak haricinde ...
Bebeği yıkarken kulağına su kaçmamasını nasıl sağlıyosunuz ? havalar ısındı bebeğinizin vücudunu banyodan sonra yağ ile mi kremlemi nemlendiriyorsunuz ? bebek kozmetiği ve bebek bezinde hangi markayı kullanıyorsunuz ?
Geceleri emzirdikten sonra gazını çıkarıyormusunuz ? ayrıca dün doktor bana sabah 09:00 dan akşamda 19:00 dan sonra bebeği çıplak bi şekilde güneşe çıkarmamı söyledi 5-10 dk falan siz böle bişey yapıyormusunuz ?
Bebeğinize su veriyormusunuz ayrıca monovit d vitamininden kaç damla kullanıyosunuz günlük ?
Ben günlük kan hapı+ elevit+devit d vitamini damlası kullanıyorum siz kullanıyomusunuz?
mujj, bebek kınasını ilk kez duydum ama çok güzel birşey. hem eğlenceli de olur. sende şimdiden hazırlıklara başlamışsın. allah kolaylık versin. ADA çok şeker olur eminim senden foto bekliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?