Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

rüya görüyor olmasın yeşim.beninmkide sabahları ağzını şapırdatarak uyanıyor.diyorum bizimki rüyada bile bişeylewr yiyor

iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim kizlar. Sunnetimizi olduk, omrumden omur gitti o ayri konu :) Allah evlatlarimizin en guzel gunlerini gormemizi nasip etsin hepimize insallah.

aman ne guzel bir haber, sutunun artmasina cok sevindim darisi basima canim.

gorkemlicnm var icilcek hap hatta dogumdan snra vermstir dr.un agri kesici o olabilir adini unutttum anneme sorayim.buarada ben hic hap icmem oncesi de boyleydim,agriyi cekerim yine icmem sabrediyorum suan yok sukur.yattim uyudum hep Adayla.buarada o gun aradim ben gelin bakin cok cesitimiz var dedi beyaz lale.netten de gorulmuyor:S bulamazsam risk gibi geldi,netten bir site buldum ordan alayim diyorum.ayy sen daha olmadin mi.uff benimki de az gecikseydi yaaaa.hemennn dogurur dogurmaz duzene girdi saka gibi.40 gunun sonunda az geldi 3-4 gun gitti.snrasinda da aylik bir sekilde geldii.buarada bu ay bir korkum vardi neyse sukur geldi diyorum:))

yesimben de aynen ruya diye dusunmustum gorkemli de demis bakpermershadiiii kurtuldun hayirlisi olsun

HAy Allah ,az almis ama umarim tahlilde birsey cikmaz belki az mi emmistir bilemedim.sonuc cikar mi bgn.ins sorun yoktur ya

ttlım sütünü sağarak vermeyi dene istersen ben bebe dorun yenı doğan bıberonundan aldım şimdi hem emziriyorum hem sağıyorum. biberon başlığı sütü emmedikçe damlatmıyor böylelikle minik prensesimin biberona alışması gibi bir durum olmuyor. sakın moralını de bozma. Yoksa sütün azalır bak. Öpüyorum canım sağlıcakla inş.

kızlar doğum parası ve emzirme ödeneğini alan var mı? Ben önceki gün yaptırdım işlemleri 2 hafta sonra herhangi bir ptt subesinden kimliğimle alabilecekmişim.

HepiNİZE merhaba ciciş anneler. ben nete sık giremiyorum girsem bile ancak okuyabildiğim kadar geçmişi okumaya calışıyorum.herkesin iyi olmasına çok sevindim. permers tebrikler canım Allah damatlıklarınıda göstersin inşallah.
kızlar sorularım olacak sizlere;
benim oğlum çok şükür genel anlamda iyi. yalnız öğleden sonraları hep yeşil kaka yapıyor.... nedendir acaba. (sadece anne sütüne devam bu arada)
ikincisi çok ağlayınca, özellikle banyodan sonra çok hırlıyor bana gmre sanki burundan geliyor bu hırıltı. bunun içinde varsa bilginiz yorumlarınızı rica ediyorum ...

2 ay kontrolümüzde 60 cm 6700 gramdı oğlum. 2 ay 10 günlük bugün oğluş henüz verem aşımızı olmadık....tatil dönüşü yaptırabilceğim (3 ay dolmadan)
süt için komposto hurma yeşillik yemeye devam....
elem canım güzel haberlerini bekliyoruz armin iyi, dediğim gibi sıkıntı olsa ne huzurlu bebek olur nede güzel güzel emebilir. maviiiii canım ikizlerin muhteşemmmmm Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler nasip etsin hepimizinkine.

ömrümüz
ne bulursan ye arkadaşım... birde huzur çok önemli sakın stres yapma kuzum. mujjjj adanın davetiyesi çok güzel olmuş... haticecan inşallah oğluş bir an önce düzene girer. geçecek geçecek hep böyle düşünelim............
kocaman öpüyorum hepinizi.. birde bende aşırı bir kabak çekirdeği aşkı var. her akşam bir kase yemeden yatmıyorum. bilmem onunda süte katkııs varmıdır..

Hosgeldin canım, ben de seni merak ettim eleme sordum hatta. Masallah oğluna, 3 aylık degerlerde. Yeşil kaka sumuksu olursa ve gün icinde artar hele de kötü kokarsa mutlaka tahlil yaptir. Basımdan gecti çünkü. Tek yeşil kaka normal olabiliyor çoğunlukla. O hirtilti da biz de doğduğundan beri var suan bile giriliyor. Dr ciğerlerine bakıyor normal diyor valla. Bildiklerim bu kadar canım. Öptüm seni

Martim canim uzun suredir yesil kaka devam.bazen sumukumsude oluyor.ne olduki sizin.hirilti bizdede uzun suredir devam.cigerlerinde bizdwde birsey cikmiyor.

Martim canim uzun suredir yesil kaka devam.bazen sumukumsude oluyor.ne olduki sizin.hirilti bizdede uzun suredir devam.cigerlerinde bizdwde birsey cikmiyor.

cnmmmmm hosgeldinnn simdi bu hirilti nslki tam,genizeti olmasin?dr.a gittginde sormadin mi cnm?
buarada en rahat donem sadece sut verilen donem.simdi muhallebiye basladik.az veriyorum ben herseyi ,meyvayi da .acaba cok mu az veriyorum diyorum:)) muhallebi diyorum oldukca sulu yapiyorum.cok kivamli olursa dokuncak gibi geliyor.birgun esim yapti o gun agladi yrm saat kesin dedim hazmedemedi kuzucugum.

bu sefer bnm sorum olacak:)) sutu ,sut posetinde mi saklamayi tercih ettiniz??? ben sagicam az zaman snra sonraaaaa ustune,labne peynir ,cici bebe ekmek,sutumm :))

bu sefer bnm sorum olacak:)) sutu ,sut posetinde mi saklamayi tercih ettiniz??? ben sagicam az zaman snra sonraaaaa ustune,labne peynir ,cici bebe ekmek,sutumm :))

ttlım benim uzun süre saklayacak bir durumum olmuyor. Buzdolabının alt bölümünde 3 gün difriz bölümünde -20 derece olmak kaydıyla daha uzun süre dayanabiliyor. ben akşamdan sağdığımı uyanırsa gece uyanmazsa sabah benmari usulu ısıtıp veriyorum.

Aynen cnm ben de uzun zmn saklamayacagim.sadece Adanin emmedigi anda sagip 2 saat falan kenera koyucam bunun icin illa poset mi lazim bilemedim.korktum bozulmasin da birde dolaba biberonla koysam olur mu acaba,denedin mi hic?

Aynen cnm ben de uzun zmn saklamayacagim.sadece Adanin emmedigi anda sagip 2 saat falan kenera koyucam bunun icin illa poset mi lazim bilemedim.korktum bozulmasin da birde dolaba biberonla koysam olur mu acaba,denedin mi hic?

Eğer 3-6 saat arasında tüketilecekse dolaba koymuyorum.Biberonda bekletiyorum.Mutfak tezgahının üzerinde.Oda sıcaklığında 6 saate kadar dayanabiliyor ama ben riske girmiyorum. 5 saati geçtiyse kullanamamaya gayret ediyorum. poşete gerek yok tatlım ya. Adişkoya vermeden önce ısısını kontrol edersin. Soğuk gibi gelirse hafif ısıtırsın. Afiyetle içer prensesimiz.

Yeni doğan bebekler anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini keçi sütünden alabilir...
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni doğan bebeklerin anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı bazın besin elementlerini keçi sütünden alabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, keçi sütünün protein benzerliği açısından anne sütüne yakın olduğunu belirterek keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranının düşük ya da sıfıra yakın olduğunu bildirdi.

Yeni doğan bir bebeğin doğum ağırlığının iki katına çıkabilmesi 180 gün geçmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, ''Bu süre keçilerde 19 gündür. Çünkü anne sütünde yüzde 1,6 protein olduğu halde keçi sütünde bu oran 4,3'tür'' dedi.

Keçi sütünün yağ kürecik çapının, inek sütüne göre oldukça düşük olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

''Yağ kürecik çapı keçi sütünde 1 mikronsa inek sütünde 17-18 mikrondur, insan midesinde daha yumuşak pıhtı yapar. Bu açıdan, çocuklar ve midesi zayıf veya hassas olanlar için daha uygundur, sindirilmesi kolaydır. Keçi sütünde alerji riski daha düşüktür. Bu nedenle keçi sütü, inek sütüne göre anne sütüne daha yakındır. Keçi sütündeki yağ, inek sütündeki gibi topaklanıp üstte birikmez. Bu da sindirimi, absorbsiyonu kolaylaştırmaktadır. Keçi sütü doğal homojenizedir.''

KALSİYUM ORANI anne SÜTÜNDEN 4 KAT FAZLA
Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ''100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı'' diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ''Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir'' dedi.

FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK RİSKİ
Her türün sütünün, kendi yavrusu için en uygun ve mükemmel süt olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:

''Hiç bir şey anne sütünün yerini tutamaz. Sadece, keçi sütünün bazı özellikleri anne sütünden iyi. Ancak hiç bir gıda başlı başına her derde deva değildir. Keçi sütünün de eksik yönleri vardır. Folik asit bakımından eksiktir. Bu bir vitamindir eksik alınırsa, gelişim bozukluğu ortaya çıkar. Ayrıca vitamin D açısından da geridedir.

Bu, yegane bir besin değildir. Bebek, sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar. Demir, bakır, folik asit ve vitamin B12 eksikliği kansızlığa sebep olabilmektedir.''

KEÇİ, İNEK VE anne SÜTÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI
Prof. Dr. Hayri Coşkun'un verdiği bilgiye göre, keçi, inek ve anne sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:

Bileşen/100g Keçi sütüİnek sütüanne sütü
----------------------------------------------------------------
Kurumadde 13 12.1 13
Protein (g) 3.6 3.3 1.0
Yağ (g) 4.2 3.3 4.4
Karbonhidrat (g) 4.5 4.7 6.9
Kalori (mg) 69 61 70
Fosfor (mg) 111 93 14
Kalsiyum (mg) 134 119 32
Mağnezyum (mg) 14 13 3
Demir (mg) 0.04 0.05 0.03
Çinko (mg) 0.30 0.38 0.17
Sodyum (mg) 50 49 17
Potasyum (mg) 204 152 51
Vitamin A (IU) 185 126 241
Tiamin (mg) 0.05 0.04 0.014
Vitamin B6 (mg) 0.05 0.04 0.01

kuzummm demek kahvaltılar başlıyor kolay gelsin valla.... ben sonrası için süt saklama işini poşetlerle yapıyorum... ama sen uzun süre saklamayacağından belkide poşete gerek yok. ben çalıştığım zaman kullanılacak sütleri poşetle defrezde saklıyorum..

hırıltıyı doktorumuza sorduk. normal dedi artan salya vs. genizde hırıltı yapabilir dedi. hatta dışa doğruda salyaları artacaj dedi, ki öyle oldu ama bu ses beni çok rahatsız ediyor bazen... üzülüyorum.. bilmemki geniz eti olabilir.... tekrar kontrolümüzde soracağım. benim asıl sıkıntım yeşil kaka olayı... uuzn süred,r devam ediyor.. bir sıkıntısı yok gibi ama neden yeşil? bunuda sormuştum, bağırsak karaciğer ssistemler artık çalışmaya tam anlamıyla başlıyor endişe etme dedi.. ama hala devam... aradım doktorumuzu ulaşamadım bugün tahlilmi yaptırsam diye bakalım.... martimdede aynı şey olmuş galiba.. sıkıntılı geçmiş. ne olduki merak ediyorum....

başka siz neler yapıyorsunuz. ada kızım nasıl? sen nasılsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…