Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Gunaydin, tatlım. Biz de de yeşil kaka bayadir vardi. Ara ara yapıyordu. Sonra kötü kokmaya başladı. İyice sumuksu oldu. Aylık kontrolde yani 2. Ayda götürdüm. Tahlil istediler. Tahlilde lökosit çıktı. Yani iltihap hücresi. Antibiyotik verdi ama ben kullanmadım. Başka Dr a sordum. Bitkisel bı şey verdi onu kullandım 1 hafta sonra tahlil temiz çıktı ama hala yeşildi. Dr temizse renge aldırma olur öyle dedi. Dün yazdığım belirtiler varsa tahlili tekrarlarız demişti. Ben de kan gibi noktasal seyler görünce gittim tahlile. Yine lökosit çıktı, yine antibiyotik surup verdi. Ben yone bitkisel surubu kullaniyorum ama. İnsallah bu antibiyotikle olan savasi ben kaxanirim da gerek kalmaz. Cunku ates yok sonucta. Bir de ilk oldugunda kaka sayisi ve miktari fazlaydi ve hic kilo almamisti o hafta. En azindan simdi daha iyi durumu. Ben de anlamiyorum dr un biri hemen antibiyotik verirken digeri alternatif ise yaramazsa kullaniriz diyor. Ben de ikincisini dinliyorum. Hatta 3. Bi dr a daha sordum dun,, tahlil temizse bi sey kullanmana gerek yok dedi.Allah'tan o lekeler zorlama kaynakliymis. Cok kafana takılıyorsa tahlil yaptir canimn. En azından kesin sonuc. Ama gercekten sorun olsa anliyorsun. Benimkinin karni gurul gurul ötüyor ve sanci oluyordu yavrumda.Temişse kakası mor bile olsa sorun yok yani ben 25 günlükten beri kakası ile kafayı bozmuş durumdayım. Sari tanecikli kaka görmeyeli cok oldu..

Son düzenleme:

cnmmmm disarda birakmaaa,cunku hava cok sicak oda sicakligi 19-22 derecede ancak disarida durabilir.ee bzim ev klimayla gunduz 27-28 falan.senin de cook dusuk derecede olabilecegini dusunmuyorum.evet nette de baktim isitin ama kaynama derecesine getirmeyin diyor.su altinda falan olabilir yaziyor.coook tsk. ederimmm cnmm

fundaaacnmmm biz cok iyiyiz cook sukur.Adiskom ayin 3 unde taaaam 6 aylik olacak insallah.15inde de yarim yas kutlamasiyla kina yapacagim kismetseee evet artik kahvalti bu gittigimizde iyice vercek dr. listemizi
ayyy bgn dugune gidicez sanki kendi dugunum gibi heyecanliyim.Adanin gelinliginin ustunde beyaz duvak aldim,daha dgrusu adam bgn yapiyor alacagim aaa buarada burda da butik pasta kurabiye buldum cnm ben.hatta arayanlara sunu diyeyim ozsut de yapiyormus .ben Izmrden bayanla konusmustum birsey olmaz 2 saat arabada diyordu guvenemedimburdaki ozsutten halledicem ins.

iyi firsat bulabildin girdin cnm,oglusun guzel buyuyor maasallah cnmm bnm.kizin nasil alisti mi artik?uzun zmn konusmayinca ne cok sey cikiyor:))))))

fundacnm kakaya cvp yazmamisim.valla bilemedim bir tahlil yaptir istersen.aslinda o aylarda arada biz de de olurdu ama sorun ckmadi

Kaka konusu açılmışken tam denk geldim. Bizim kaka rengimiz aynı ama dün koyu kahve minik minik şeyler vardı, iki sefer yaptı ikisinde de vardı. Sen de kan gibi şeyler demişsin ya aynı şeyler sanırım. Kötü de kokuyor. Doktora göstereyim ben de.
Şimdiye kadar hiiç ilaç kullanmamışken nazar değdi kuzuma. İnşallah yoktur bişey ama bence var :44:

mujjcum avent 4lü saklama kapları var.onlarla koyabilirsin sütünü.yada biberonlada koyabilirsin buzdolabına kullanıcan zaman benmari usulü ısıtırdsın.bu arada dışarda en fazla 1 saat kalabilir anne sütü yeni yapılan çalışmalara göre.sakın dışarda öyle 6 saat falan bekletmeyin ishal olur kuzucuklar.saklama poşeti uzun vadeli saklamalar için ideal

cnmm birde artik hava sicak kimse 1 saat bile birakmasin cunku derece uygun dgl yazmistim.19-22 ideal oda sicakligi ee nerdeeee o derece simdi:)) tmm o zmn almayim birsey biberonla dursun dolapda.ayyy varya yemek vs. dert .en rahati cikarip memeyi emzirmek:))

Dr.u aradim smdi menumuzu telefonda verdi bu ay gelmenize gerk yok agustos da gorusucez artik.anammm anam acisiz tarhana almam lazim ayin ortasinda vericem.ondan once yogurt yapicam.sabah ceyrek yumurta oyy oyy Adiskom buyuduu mu yaaa ay cok duygulandim vlla.kizlar birsey itiraf edeyim mi sutumu daha az alacak olmasini kiskaniyorum gibi enteresan bir duygu oldu.guzel bir bag emme olayi vs.

canım bak ben bu sabah yaptırdım tahlil sonucunu aldım 7 8 lokosit çıktı, sordum doktorumuza normal dedi... Dizanteri olması için ishal kusma halsizlik ateşhalsizlik vs. olması laızmki bizde çok çok şükür... ama damla verdi. biogala şişeyi bitirene kadar kullan dedi. alıcam bugün ve başlayacağım sende yaptır kuzum ne olur ne olmaz.........

fundacnm kakaya cvp yazmamisim.valla bilemedim bir tahlil yaptir istersen.aslinda o aylarda arada biz de de olurdu ama sorun ckmadi

canım benim yaptırdım tahlilimizi... yazdığım gibi....

senin bebişine maşallah maşallah..... bol iştahlar olsun. sana en büyük tavsiyem ek gıdalarda sakın blender kullanma... mutlaka çatal kullan.. neden mi sonrası için blenderla yapılan kıvama alışan çocuk katı gıdalarda sıkıntı yaşıyor. kusma yutamama vs......

canımmmmm seni tel ile aradım iki kere ulaşamadım. lokosit çıktı kakamızdaaa biogala verdi günde beş damla aç karna... sen ne kullanmıştın?
martimmmm nedne olur dedim doktara açıklaması yok filan dedi.... bir yerden kapmış olabilir dedi. çok önemsemedi....

fundaaaacnmmm yaa coook gecmis olsun.onemsemedi diye yazmissin.cok kotu birsey olsaydi onmeserdi iyi sukur kotu birsey yok.evet cnmm meyvalarda cam rende kullaniyorum vitamini gitmesin diye.sebzelerde vs. dedigin gibi yaparim.yaa dun armut vermistim .uyuyordu biranda bogulur gibi gozlerini acip oksurdu hemen kucagima aldim sanirim yutamamis birazcik.agladim sinirim bozuldu.esimle soka girdik ne oluyor diye:s

Geçmiş olsun bebişine, damla acil şifanız olsun inş. Bizim de böyle çok önemsenmeyecek bi durumdur inşallah. Bizim ateş de başladı yaa bütün gün ölçüyorum. Bi ara 37.3 çıktı götürüyorduk doktora sonra 36.9a düştü. Şimdi o civarlarda. Çok da huysuz. Anca uyudu. Yine 37nin üstüne çıkarsa gitcez bu sefer.

çok çok geçmiş olsun canım. ihmal etme sende ateşde umarım yükselmez..... bol sütler olsun arkadaşım....

son edindiğim bilgiyi paylaşıyorum... bebişkoların bağırsaklarında çok ince delikler olurmuş.. (elek gibi) kandaki lökosit dışkıya karışabilirmiş. dolayııs ile 2-3-4 aylık bebeklerde kakada çıkan lökosit normalmiş. tabi bebeğin durumu şu şekilde ise; ateş yoksa halsizlik huzursuzluk yoksa kilo alımı normalse emiyorsa,kusmuyorsa..... bilginiz olsun..........benimki huzursuz biraz gazı var gibi....bacaklarını çekip ağlıyorrrrrrrrr bu arada

kızlar doğum parası ve emzirme ödeneğini alan var mı? Ben önceki gün yaptırdım işlemleri 2 hafta sonra herhangi bir ptt subesinden kimliğimle alabilecekmişim.

canım benimde eşim cuma günü ssk ya evraklarımı verdi. gün içinde alırsınız demiş. birde e-devlet şifren varsa onunlada takip edebilirsin...

FUNDA07 ve HYRM kuzucuklarınıza acil şifa diliyorum. inşallah kakaları da normale döner. huzurlu bol gülücüklü olsun her zaman bebişlerimiz inşallahh...

Canım gecmis olsun hiç bekleme yarın götür mutlaka. Ateş de çıkmış sanırım ama umarım bı şeyi yoktur kuzunun. en azından icin rahat olur. Kaka nin sari rengi mis kokusu hayatımın neşesi oldu.

Çok sağolun kızlar.
Ateşi 37.7 görünce gittik hastaneye, şimdi geldik eve.
Ama 38.2den önce gitmesek de olurmuş öyle dedi doktor, 38.7den sonrası tehlikeliymiş.
Kakamız da temiz çıktı çok şükür
O dediğim (son 3 kakadır minik minik kahverengi olan) şeyler çıkmadı bu sefer beze, inşallah bi daha da çıkmaz.
Hepiniz anlarsınız ki bugün aklım yerinden çıktı çıktı gitti ahhh Allah bütün bebişlerimizi hastalıktan korusun, amin.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım neysekı atlatmısısınz.

bu sefer bnm sorum olacak:)) sutu ,sut posetinde mi saklamayi tercih ettiniz??? ben sagicam az zaman snra sonraaaaa ustune,labne peynir ,cici bebe ekmek,sutumm :))

kısa sürelı olduguıcın bıberonda sklayabılırsın ama dısarda tutma hava sıcak tutmazsın zaten.çıkardıgın zaman bı kaba sıcak su koy-cezve olabılır-biberonu içine oturt,dairesel hareketlerle ütünü ısıtıp verebılırsın.
ben pirinç unundan sonra labneye taktım şimdide.çok yapay bı peynır gıbı geliyo,çok yağlı sanırım krema da karıstırılıyo içine yanlış hatırlıyor olablırım.dr bıze menu de şöyle tulum peyniri yazsa ne iyi olur

çok geçmiş olsun canım.çok şükür iyisiniz. büyün bebekler iyiii olsunnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…