Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

masallah bebisine canim, Allah nazardan korusun bir onceki mesajimi okuduysan ne halde oldugumu okumussundur. Yemek ve ev isi yapmak cok zor benim icin cunku gunduz hep kucagimda olmak istiyor, ana kucaginda falan sadece 5 ya da 10 dk duruyor, hemen arkasindan aglamaya baslayip kucak istiyor. Tam uyudu hadi isleri yapayim diyorum 5 dk sonra uyaniyor. Uykusuna alistirma konusunda tavsiyelerin varmi canim? 1.5 saat oyun ve masaj demissin, ne gibi oyunlar anlatirsan sevinirim canim.

ben öyle durumlarda yatagıma yatırıyorum onu da yatarak emziriyorum. emerken zaten uyuduğu için hareket ettirmeyince uyanmıyor böylelikle.. benim çözümüm bu canım.. bi dene bakalım belki işe yarar.. bizimki de sürekli ilgi istiyor gündüzleri.. kucağa bi kez aldıysan tamam. yere yatırınca resmen numaradan öyle ağlıyor ki ben de almıyorum öğrenmesin diye ... konuşurken konuşurken gülmeye başlıyor hani ağlıyordun az önce.. kereta tam :)

sağol canım iyiyiz , siz nasılsınız? sıcaklarla aranız nasıl.. bizimkinin koltuk altları pişti hep ((

ah kiyamam ben onaaa. hergun yikiyorsun dimi canim? bir de soguk olmayan bir odada her banyodan sonra biraz ciplak birakip vucudunun havalanmasini sagla, tabii cok uzun sure ciplak kalmasin. Biz boyle onluyoruz pisigi simdilik, yoksa buranin sicaginda cocuk da biz de mahvoluyoruz. biz anlattigim gibi 5 dk ayri kalamiyoruz birbirimizden :) su anda bile tekerlekli besiginde salliyorum tek elle size msj yazabilmek icin cunku kucak istiyor. napicam bilmiyorum valla iste agliyor gidiyorum canim, insallah yazarim yine bir ara

yatarak emzirmeyi de denedim canim, hatta bir de yanina giydigim bir bluzu birakmayi da. hicbiri ise yaramiyor, kipirdadigi icin mi uyaniyor diye dusunmustum ben de ama yok, ne kipirdamak ne de kokum, derdi bunlar degil, neden uyaniyor hemen anlamiyorum.

tesekkürler canim, tabi öperim Mikail´i senin icin. Sende oglusunu öp benim yerime... Sorma uykuya dalma konusunda benimkide baya problem yapiyordu, yani uyuyacagi zaman öyle bir bagirmaya basliyor ki, yatis pozisyonunda kucagima alinca - insani korkutuyor - hemen kaldiriyordum...ama sükür son bir kac gündür gece 23:30 - 00:30 arasi uyutuyorum....sabaha karsi kalkiyor acikinca. Ondan sonraki kalkmalari da 2,5 saate yada 2 saate bir oluyor... gün icinde bir kac kere uyuyor...

Disari cikiyoruz dolasmaya, temiz hava iyi geliyor...eve gelince biraz durup uyuyor...yemek konusunda ben o uyurken basliyorum yapmaya - uyanincada yanina git gel yapiyorum iste... hamileyken iyiydi ev islerini pek yapmiyorduk ama simdi iyi kötü esimde yardim ediyor - hallediyoruz.

Süt konusunda canim ben sunu fark ettim, ne kadar SIK emzirirsem o kadar iyi oluyo....ben cogalsin diye arada bir sagiyorum..ama son sagdigim sütü iciremedim bizim beyefendiye ve dökmek zorunda kaldim, simdi ise sagmadim icmez yine diye...

Bol bol sütümüz olmasi dilegiyle canim....öpüyorum

kizlarr nasilsiniz? herkes iyi mi?

sagolasin canim,
sen nasilsin iyimisin - bebis nasil büyüyormu???

kızlarrr bebişkolarınızı gece kaç kere emziriyorsunuz? yani kaç kere uyanıp emiyorlarrr

Canım benim oğluşum gece en az üç kez emiyor. Uyanmıyor mızıklıyor bende emzirip yatırıyorum sonra tekrar uykuya dalıyor.

kılarr bebeım 2 gundur gude sadece 1 kez kaka yapıyorr.. neler oluyor?? dr a salı gunu goturcem sızlerede sorayım dedım..
doymuyormu anlamadım..altını ıslatması ıyı ama kaka yapmıo kabız mı yoksa

golgemm, bizimkide günde 1kez kaka yapıyor. bazende 2 oluyor. şimdiye kadar hiç yapmadığı olmadı.

canım benim oğlumun uyku düzeni artık çok şükür oturdu. akşam saat 21:00 de uyuyor gece 2saatte bir kalkıp emiyor sabahta 7:30 / 8:00 gibide uyanıyor. gündüzde gün içinde bazen 1saat bazende 2saat arayla uyuyor.
ev ve yemek işleride ben kayınvalidem ile altlı üstü oturduğum için onun çok yardımı oluyor. bebişime kayınvalidem bakıyor ben işimi yapıyorum.
canım ben süyümü hiç sağmıyorum biberon ile içmeyi hiç sevmiyor. birde içmeyincede yazık oluyor döküyorum.

bende başlarda çok zorlandım .daha önceleri iş yapayım diye zorla uyutmaya çalışıyodum.oda inadına uyumayıp tüm gün beni başında esir ediyodu.bi bakıyodum eşim gelmiş ne iş hallomuş ne yemek.hatta tüm gece uyumadığımı bilirimcanım üstelik annem 40 çıkınca gitti kaldım eşimle bi başıma.ama inanki bu düzeni, sağlarsan çok rahat edersin.

öncelikle karnının iyice doyması şart bu uykuya engel birinci şart.ayrıca gece uyusun tüm gece istersen gerçekten fazla fazla emzir.yada sütünü sağ 100cc gibi ver .onu sabahaca idare eder.tracy hoggdan öğrendim yükleme diyor o buna.

2.si uyku ortamı sessiz ve karanlık ve serin olsun.bu üçüde çok önemli.bizimki gece gündüz farkını yatak odama onun için aldığım karattma perdesi sayesinde öğrendi.besleyeceğim zaman açarım perdeyi uyuycağı zaman kaparım.gündüz bile.tracy hoggdan öğrenmiştim bunu

3.sü uykusu gelmeden asla yatağına koymam.esnemeye başlayınca anlarımki uyku geldi.doğru yatağa koyarım.ağzına emzik veririm.emzik artık doktorlar tavsiye ediyor çene kasları ,için o yüzden sorun yok kullan rahat rahat..emzik onun uykuya geçmesini kolaylaştırır.

kucağa baştan alıştırmadım.sende ne yap et vazgeçir ağlasın varsın nasılsa susacak bi şekilde..ne memede uyut nede kucakta.

aslında onlarda aynı bizim gibi.sen uykun gelmeden uyuyabilirmisin yada açsan.döner durusun yatakta.onlarda aynı bizim gibi.eşimle aramızda bir espri var bizim ama çok doğru:O'DA BİR İNSAN

canım doktoruma sorduk.artık kanguru kullanmada sorun yok aksine kalça gelişimi açısından çokta faydalıymış.ama 3 ay dolmadan kullnma canım.

insallah cnm bnmm.dogru diyorsun cnm en guzel besin kaynagimiz sutumuz.yaaa yesinlerr tabi.bugun yumurtanin ceyreginin de yarisini verebileyim diye 10 takla attim resmen annem diyor bgn nir sabah sabah uyanir uyanmaz verdin kahvalti emzir kalkinca yazik cocuga dedi bilemedim.sabah 7:30 kalkti .8:00 gibi verdim ekmekli labne peynirli 6 kasiktan fazla yemedi.yrn bu ikinci uykusundan sonra vereyim bari.dun ilk gun olmasina ragmen daha iyi yemisti.kiyamam 1 saat oncede falan emzirdim ayyy nasil ozlemis gbi emdi nasil icim gitti uyudu hemen snra ztn

martim dr kontrolumuz vardı sorun yok allaha sukur..sız nasılsınız tatlım..
gorkemlı tsk ılgın ıcın tatlım bende gıttıgımde sordum aynı seyı soyldı dr um..3 aydan sonra kullan buyuk rahatlık dıyor..

mrb kızlar ıns ıyısınızdır..
berenımın dr kontrolu vardı.. kalca usg cekıldı tekrar kontrol amaclı hıcbır sorun yokmus Allaha sukur..
yenı dogan bbeklerde bılırsınız ufurum dıye bısı oluyor ardındn gecıyor..dr onuda kontrol ettı cok az kalmıs 6 aya kadar gecer dedı..bır yerde okudugumda 2 aya kadar gecer bılgıısı vardı ee ben dogal olarak telaslandım..dr bunun gayet normal old vs soylesede ben dururmuyum daha bır hast. soyledı oraya goturcem kızımı orda kapsamlı eko falan yapıolarmıs..bırde dr ısmı verdı mukemmel bır dr ısının 1 numarası dıye soledı yenı gelmıs sanırım buraya..goturde ıcın rahat etsın dedı.bosa evham yapıosun...eee ama napayımm ANNE yim bentabıkı bende haftaya goturcem kızımı..randevular full doluymus sımdılık dua edın ınsallah bırsey cıkmazzzzz...
bıngıldagı bırazcık genıs geldı bana ne vıtamını kullanıosun dedı ..monovıt dedım dozunu artırcam ama aılede tas dusuren varmı dedı esmın annesı bobrek tası yuzunden amelıyat oldu gecenlerde..o zaman artırma devam et dedı..aklınızda olsun kafanıza gore artırmayın kızlar bobrek tası yapıyormus bebeklerde hlede aılede varsa bu kacınılmazmıs..gunde 4 damla vercem vıtamını.. bıngıldagı genıs dıyınce ben yıne bır telas bır telas:))) dr dedııı offfff lutfen sakin olun sizede bisey solenmıyo:)))) bu gayt normal korkmayın kapanacak dedı:)) aman bee ıyı tamam bısı demedıkD

bırde rota asısını yaptırmadım ..bazı bılgıler edındım .. dr umda onermedı zaten fırma cekısmesınden baska bırsey olmadıgını solemıstı..yaptırcaktım fakat son arastırmalarım dogrultusunda vazgectım..

gelısımı ıyı gıdıyor dedı fakat aklıma takılan 15 gunde 300 gr almıs olması bu hafta bıraz az almıs yawrum..dr gecıs donemındesın olur dedı gercektende beren bu aralar emmek ıstemıyor pek bır huysuz..dr kısa surecek dedı hadı bakalım ınsallah..

oyun halısı donence ve oyuncakları edın artık bu aydan sonra cok onemlı dedı..15 gunde bır oyunck degıstırcekmısım..beyın gelısımı acısından mesela 15 gun kullancaz sonra saklıcam unuttugu aman gerı cıkarcam o sekılde bu arada farklı oyuncaklar edıncem..oncelıgım uyku arkadası:)) kızıma uyku ark alcam..donence ve oyun halısı sıpaıs ettım bu hafta elıme ulascak onlarda..
aklıma geldıkce paylarısırım dr muhabbetlerımı:)) kızım agladı sekerler kacıorumm opuorumm hepınızı..

Golgemcnmm bizim dogum yaptigimiz yerde ufurum car demisti dr.yutkunmustum nsl fena oldum.halbuki okumus ve biliyordum bebeklerde oldugunu.ondan snra cikinca bir dr.a gitmistik.dedim ben cocuk kalp dr.una randevu aldim buradan cikinca oraya gidicem.dr. Dediki ayy yazik minnacik cocuga bu ufurum cok azcik ve olagan gecici .birkac ay gecmezse eko cekilir yazik demisti,gitmemistim kalp dr.una .ama nsl kotu olmus aglamaistim.anneme soylememistim ttaaa randevu aldigim gun soyledim.annem de demesin dogum epikrizin de okudum ben ztn ben de sana soylemedim demisti:) herkes oynamis birbirine.sukurr birsey yok .ay insan nsl telas yapiyor.ben anne karnindayken de kadin dogumcu harici cocuk kalp dr.u na baktirmistim.bnm dr.istersen baksin demisti para tuzagi dedim resmen neyse sukur cikmadi ya birsey ona sukur

Kizlar merhaba,

nasilsiniz iyimisiniz??? Gecmis kandiliniz mübarek olsun, Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah. Nasil gidiyor annelik, bebislerde iyi insallah??

Bizde hamd olsun iyiyiz. Dün esim ben ve oglusum alisverise ciktik, aksam 9 da döndük eve, bizim ki o kadar yorulmus ki 10 a geliyordu uyudu, ha simdi kalkar dedik ama kalkmadi tam biz yatacakken saat 1:30 da kalkti gece - emzirdim sonrada yine uyudu...

Kizlar bisey soracagim - bebislerinizin kilosunu evde tartabiliyormusunuz??

Gölgemm bebisinin 15 günde 300 gr aldigini söylemissin canim, sen sadece emziriyorsun degil mi?? Gecis dönemi nedir, ondan bahsetmissin???

Benim oglusumda sadece emiyor, yeterli kilo almaz diye korkuyorum ek mama vermek istiyorum ama biberonu hic kabul etmiyor... sütümü sagamiyorumda, cünkü icmiyor biberondan, bosa gidecek diye sagmiyorum...

Bebislerinizin ayini, kilosunu, boyunu falan yazarmisiniz??? Bir önceki kontrolde kacti ve en son ki kontrolde kacti?

Bir sey daha soracagim geceleri kisa kollu mu yoksa sifir kollu body ile mi yatiriyorsunuz bebislerinizi??

Öpüyorum sizleri...selamlar

Son düzenleme:
Haticecan cnmm amin.ben direk nsl tartildigini soyleyim:))) bizim valiz tartimiz var.oto koltuguna koyuyoruz Adayi onla tartiyoruz cok komik ama:))) mutfak tartim var ama Adaya uygun dgl:)))) kiloyu tasimaz ztn.kiyamamm temiz hava iyi geliyor bebislerimize.valla oda sicakliginiz kac?? Bizim burda kisa kollu bady sadece bu kdr yeterli.hatta askili da giydiriyorum.byle biel sicak geliyor cocuga.odasi 28-29 oluyor

valiz tartimiz yok, bizim o normal tartilardan var, bir kere onun üzerine bisey koyup Mikail´i de üzerine koyduk öyle tartmistik...pek kolay olmuyor tartmak ama, ne bilim sadece anne sütü ile kilo alip almadigini merak ediyorum. Doktor kilosu iyi demisti ama 4 haftada sadece 974 gr almisti benim hesabima göre..simdi deftere not aliyorum kilolarini ve boylarini bakalim...

Temiz hava gercekten iyi geliyor. Oda sicakligimiz sanirim 28 dereceye cikiyordur, cünkü biz bile terliyoruz esimle, ogluma kisa kollu body giydirip yatiriyorum - sabah emmek icin kalktiginda ensesi terlemis oluyo, hasta etmekten korkuyorum... simdi sadece sifir kollu body ile yatiyor... ondan endiselendim canim...sizlerede sormak istedim... beyefendi yorganini tepe tepe üzerinden atiyor...

valiz tartimiz yok, bizim o normal tartilardan var, bir kere onun üzerine bisey koyup Mikail´i de üzerine koyduk öyle tartmistik...pek kolay olmuyor tartmak ama, ne bilim sadece anne sütü ile kilo alip almadigini merak ediyorum. Doktor kilosu iyi demisti ama 4 haftada sadece 974 gr almisti benim hesabima göre..simdi deftere not aliyorum kilolarini ve boylarini bakalim...

Temiz hava gercekten iyi geliyor. Oda sicakligimiz sanirim 28 dereceye cikiyordur, cünkü biz bile terliyoruz esimle, ogluma kisa kollu body giydirip yatiriyorum - sabah emmek icin kalktiginda ensesi terlemis oluyo, hasta etmekten korkuyorum... simdi sadece sifir kollu body ile yatiyor... ondan endiselendim canim...sizlerede sormak istedim... beyefendi yorganini tepe tepe üzerinden atiyor...

evet tatlım sadece anne sutu.. kılosu az olsun ama saglıklı olsun dıyenlerdenım tatlım..eger bebegın doyuyosa kılo alımıda normalse hıc mamaya gırme derım..
ben evde tartmıyorum saglık ocagı yada hast.
gecelerı yarım kol yatırıyorum bazende uzun kol ee malum burası hala cok sıcak dııl..
gecıs donemı ıse yenıdogan olmadıgı artık buyumeye basladıgı huylarının degıstıgı donem cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…