evet tatlım sadece anne sutu.. kılosu az olsun ama saglıklı olsun dıyenlerdenım tatlım..eger bebegın doyuyosa kılo alımıda normalse hıc mamaya gırme derım..
ben evde tartmıyorum saglık ocagı yada hast.
gecelerı yarım kol yatırıyorum bazende uzun kol ee malum burası hala cok sıcak dııl..
gecıs donemı ıse yenıdogan olmadıgı artık buyumeye basladıgı huylarının degıstıgı donem cnm..
Kizlar merhaba,
nasilsiniz iyimisiniz??? Gecmis kandiliniz mübarek olsun, Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah. Nasil gidiyor annelik, bebislerde iyi insallah??
Bizde hamd olsun iyiyiz. Dün esim ben ve oglusum alisverise ciktik, aksam 9 da döndük eve, bizim ki o kadar yorulmus ki 10 a geliyordu uyudu, ha simdi kalkar dedik ama kalkmadi tam biz yatacakken saat 1:30 da kalkti gece - emzirdim sonrada yine uyudu...
Kizlar bisey soracagim - bebislerinizin kilosunu evde tartabiliyormusunuz??
Gölgemm bebisinin 15 günde 300 gr aldigini söylemissin canim, sen sadece emziriyorsun degil mi?? Gecis dönemi nedir, ondan bahsetmissin???
Benim oglusumda sadece emiyor, yeterli kilo almaz diye korkuyorum ek mama vermek istiyorum ama biberonu hic kabul etmiyor... sütümü sagamiyorumda, cünkü icmiyor biberondan, bosa gidecek diye sagmiyorum...
Bebislerinizin ayini, kilosunu, boyunu falan yazarmisiniz??? Bir önceki kontrolde kacti ve en son ki kontrolde kacti?
Bir sey daha soracagim geceleri kisa kollu mu yoksa sifir kollu body ile mi yatiriyorsunuz bebislerinizi??
Öpüyorum sizleri...selamlar
Haticecan cnmm amin.ben direk nsl tartildigini soyleyim:))) bizim valiz tartimiz var.oto koltuguna koyuyoruz Adayi onla tartiyoruz cok komik ama:))) mutfak tartim var ama Adaya uygun dgl:)))) kiloyu tasimaz ztn.kiyamamm temiz hava iyi geliyor bebislerimize.valla oda sicakliginiz kac?? Bizim burda kisa kollu bady sadece bu kdr yeterli.hatta askili da giydiriyorum.byle biel sicak geliyor cocuga.odasi 28-29 oluyor
Kizlar merhaba,
nasilsiniz iyimisiniz??? Gecmis kandiliniz mübarek olsun, Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah. Nasil gidiyor annelik, bebislerde iyi insallah??
Bizde hamd olsun iyiyiz. Dün esim ben ve oglusum alisverise ciktik, aksam 9 da döndük eve, bizim ki o kadar yorulmus ki 10 a geliyordu uyudu, ha simdi kalkar dedik ama kalkmadi tam biz yatacakken saat 1:30 da kalkti gece - emzirdim sonrada yine uyudu...
Kizlar bisey soracagim - bebislerinizin kilosunu evde tartabiliyormusunuz??
Gölgemm bebisinin 15 günde 300 gr aldigini söylemissin canim, sen sadece emziriyorsun degil mi?? Gecis dönemi nedir, ondan bahsetmissin???
Benim oglusumda sadece emiyor, yeterli kilo almaz diye korkuyorum ek mama vermek istiyorum ama biberonu hic kabul etmiyor... sütümü sagamiyorumda, cünkü icmiyor biberondan, bosa gidecek diye sagmiyorum...
Bebislerinizin ayini, kilosunu, boyunu falan yazarmisiniz??? Bir önceki kontrolde kacti ve en son ki kontrolde kacti?
Bir sey daha soracagim geceleri kisa kollu mu yoksa sifir kollu body ile mi yatiriyorsunuz bebislerinizi??
Öpüyorum sizleri...selamlar
Kızlaaarrr böyle kızgın bakan çilek gördünüz mü hiç ? :)))
Eki Görüntüle 459437
Eki Görüntüle 459437
merhaba ciciş annişler... sanırım şu an yazabilmek için en rahat zaman kızımda oğluşumda uyudu.. ben girebildiğim kadar girip birşeyler yazamasamda en azından yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum... bazen soru soruyorum sizlere ama pek cevap gelmiyor yavv...ama olsun herkes yoğun sanırım...
Gelelim bizden haberlere....
sabah 05:30 dedim mi paşam çalar saat gibi ayakta.... emme oynama vs. derken saati sekiz yapıyoruz... o sırada kız uyanıyor.... eğer denk gelirlerse oğlumun ikinci uykuyu yalan oluyor.çünkü abla il ilgilenmem gerekiyor, bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyorum ama o an çok talepkar oluyor.... eğer o sırada oğluşu uyuttumsa ne mutlu bana eğer hala ıuyumadıysa, bir taraftan çılgın gibi ağlamaya başlayan haşere bir oğlan (her zaman ilgiye muhtaç) diğer taraftan anne anne diye seslenen bir abla..neyse gayet sakin kalarak ortamı idae etmeye çalışıyorum.... uzun sürmeyen ikinci uykusundna sonra paşa uyanıyor ortalık daha sakin oluyor... annane yada dedeyle abla denize gidiyor, biz oğluşla kalıyoruz...sakin oluyor. ama uykuya geçiş zamanını aksatırsam yada ne bileyim bu süre uzarsa çok ağlıyor paşam.... 2 gün resmen gündüz hiç uyumadı. ama bugün 11 gibi yattı 4e doğru uyandı... dedim bu ne.... yani düzeninimiz sanki yok gibi. e evden uzak olmakta biraz etkiledi bunu. ama ne yapalım kızım için tatil olması gerekli idi... Allahtan annem babam yardımcı oluyor...
burada aile hekimi vardı. sabah oğluşumu götürdüm... 2.ay kontorllümüzde 60 cm 6700 gramdı. 2buçuk aylık oğlum şu an 7300 olmuş boyunu ölçtürmedim...
yeşil kaka bizde devam.... biogaia kullanıyoruz günde 5 damla ama kaka rengi daha açılsada genel anlamda yeşil... umarım düzelir....
sivrisineklerden korumak zor oluyor.. ama aldığım yapıştırıcılar çok işime yaradı..yakın biryerlerine yapıştırıyoum iş görüyor siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
bizden haberler genel anlamda bu kadar ...
gölgemmmmm; dediğin gibi 6 aya kadar ufurummu ne o kendiliğindne geçiyormuş bir arkadaşımında öyleydi geçti kuzum :38...çok çok geçmiş olsun
haticecan mikailin iyi olmasına çok sevindim herkes bir şekilde alışıyor işte.
hyrm; bebeğine tekrar geçmiş olsun çok şükür herşey yolunda canım :13:
martim; bir nevi kader arkadaşım Egeyi ısır kuzum benim için....Doruk onun peşindne geliyor aman yeşil kakadan başka birşey olmasın sıkıntılar ortak gibi...
görkemli hangi kitabı okuyorsun canım sen, sizde düzen oturmuş maşallahhhhh
elemsu nerelerdesin kuzum armin nasıl? tahlil sonuçları nasıl
yeşimmm canım sanada kocaman öpücükler
daha ismini yazmaadığım tüm annişkolar kendinize çok iyi bakın bol sütler olsun...
geçenlerde şey sormuştum gece kaç kez kalkıyor bebişkolar diye. belki bu sefer sesim duyulur yavvvvvvvvvvvvv
kocaman öpücüklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bol sütler olsunnnnnnnnnnn
Harikaaaaaa!!!! Maasallah yemekkk istiyorummmm:))))
Sağolun teyzeleri yeme de yanında yat dedikleri cinsten bu :)böyle kızgın bakan çileğe can kurbanama annesi bu çilek aynı zamanda çoooook tatlı yaa.... tühh tühh maşallahhh...
merhaba ciciş annişler... sanırım şu an yazabilmek için en rahat zaman kızımda oğluşumda uyudu.. ben girebildiğim kadar girip birşeyler yazamasamda en azından yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum... bazen soru soruyorum sizlere ama pek cevap gelmiyor yavv...ama olsun herkes yoğun sanırım...
sabah 05:30 dedim mi paşam çalar saat gibi ayakta.... emme oynama vs. derken saati sekiz yapıyoruz... o sırada kız uyanıyor.... eğer denk gelirlerse oğlumun ikinci uykuyu yalan oluyor.çünkü abla il ilgilenmem gerekiyor, bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyorum ama o an çok talepkar oluyor.... eğer o sırada oğluşu uyuttumsa ne mutlu bana eğer hala ıuyumadıysa, bir taraftan çılgın gibi ağlamaya başlayan haşere bir oğlan (her zaman ilgiye muhtaç) diğer taraftan anne anne diye seslenen bir abla..neyse gayet sakin kalarak ortamı idae etmeye çalışıyorum.... uzun sürmeyen ikinci uykusundna sonra paşa uyanıyor ortalık daha sakin oluyor... annane yada dedeyle abla denize gidiyor, biz oğluşla kalıyoruz...sakin oluyor. ama uykuya geçiş zamanını aksatırsam yada ne bileyim bu süre uzarsa çok ağlıyor paşam.... 2 gün resmen gündüz hiç uyumadı. ama bugün 11 gibi yattı 4e doğru uyandı... dedim bu ne.... yani düzeninimiz sanki yok gibi. e evden uzak olmakta biraz etkiledi bunu. ama ne yapalım kızım için tatil olması gerekli idi... Allahtan annem babam yardımcı oluyor...
burada aile hekimi vardı. sabah oğluşumu götürdüm... 2.ay kontorllümüzde 60 cm 6700 gramdı. 2buçuk aylık oğlum şu an 7300 olmuş boyunu ölçtürmedim...
yeşil kaka bizde devam.... biogaia kullanıyoruz günde 5 damla ama kaka rengi daha açılsada genel anlamda yeşil... umarım düzelir....
sivrisineklerden korumak zor oluyor.. ama aldığım yapıştırıcılar çok işime yaradı..yakın biryerlerine yapıştırıyoum iş görüyor siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
gölgemmmmm; dediğin gibi 6 aya kadar ufurummu ne o kendiliğindne geçiyormuş bir arkadaşımında öyleydi geçti kuzum :38...çok çok geçmiş olsun
martim; bir nevi kader arkadaşım Egeyi ısır kuzum benim için....Doruk onun peşindne geliyor aman yeşil kakadan başka birşey olmasın sıkıntılar ortak gibi...
daha ismini yazmaadığım tüm annişkolar kendinize çok iyi bakın bol sütler olsun...
geçenlerde şey sormuştum gece kaç kez kalkıyor bebişkolar diye. belki bu sefer sesim duyulur yavvvvvvvvvvvvv
kızlar nerdesiniz yaaa ?? arada girip haber verin kendinizden... merak ettim iyice.. oğluşum izin vermediği için ismini yazamadıklarım da
canım ben giriyorum genelde okuyorum tam yazıcam oğlan uyanıyor gündüz bazen çok iyi uyuyor ama genelde kuş uykusunda sanırım sıcaklardan bunaldı iyiceOğluşum da 10 gün önce hırıltılı öksürük başladı bi gün emerken sütü çok kötü boğazına kaçırdı çok korktum allahtan komşum vardı yanımda hemen burnunu sıktı öle yapılırmış neyse o gün emerken hep boğazına kaçırdı sütü ve hep öksürdü sonra o öksürük hırıltılı olmaya başladı bizde doktora götürdük ciğerlerini dinledi ve şimdilik antibiyotik vermeyelim dedi Peditus diye bi şurup verdi bu arada biz çeşmede yaşıyoruz burda özel çocuk doktoru yok bizde henüz izmirde bi doktor edinmemiştik ilk doktorumuza ankarada götürdük herneyse ben eve gelince şurubu verdim daha sonra internetten şurubu araştırdım genelde tavsiye edilmemiş ama çok yaygın bi kullanımı var ben işkillendim eşimde doktor verdi iyidir falan dedi sonra oda araştırdı baktıki kötü yorumlar var vermedik neyse ankaradaki doktorumla konuştuk oda vermeyin dedi sonra eşimin doktor müşterilerinden birinden izmirde çocuk doktioru tavsiyesi isteyerek doktora götürdük doktor iyice muayene etti bişeyi çok sağlıklı dedi ciğerleri temiz sadece sümükleri içeri akmış dedi burun damlası kullanın birde burnunu aspiratörle temizleyin dedi ben ki bu aspiratörü hep duyup almayan bi insanım çocuğun taragından kaşığından herşeyini alan ben neden aspiratör almadım diye kendi kendimi yedim herneyse 2-3 günde hırıltı geçti hem burnunu temizledik hem damla yaptık hemde kendi kendine balgamı attı oğluşum aman kızlar burun temizliğini ihmal etmeyin gerçekten rahatladı çocuğum burnu temizlendikten sonra . Bu arada oğlum 6.300 dü en son kontrolde boyunu ölçemedi ama boyuda çok uzadı bütün kıyafetleri küçük geliyor biz sanırım şimdiden 4-5 aylık kıyafetler alıcaz :44:
Kalça çıkığı ultrasonunu yaptırdınızmı kızlar siz oğlum doğdu doğalı 3 tane doktor muayene etti 2 kez sağlık ocağına gittik en son doktorumuzda bacaklarını ayırarak muayene etti ama kalça çıkığı için ultrasona yönlendirmedi geçen gün kardeşim oğlunu götürmüş 2 aylık muayene ona çektirmişler bize neden söylenmedi anlamadım biz nasıl atladık bunu
canım denizde sadece anne sütü alıyor.4 temmuzda kontrol vardı.şu an 3 ay 1 günlük ve 6kg ve 60cm olmuş canım.3 kilo doğmuştu.dr çok güzel gidiyor diyor canım.
gece kısa kol giyiyor canım .bazende altına pijama çünkü gecede klima çalışoyor.burası sıcak klima 27 de çalışıyor.ama çorap gece giyiyor gündüz çıkarıyorum
canım valiz tartısı nedir bilmiyorum ben.bende alıyım o zaman nasılsa oto kolt kilosu belli
haticcan, öncelikle canım bebeğin sırf kilo alsın diye mama takviyesi yapma canım. senin sütün yetersiz kalsa yada kilo alımı düşük olsa zaten doktorun seni yönlendirir. o yüzden 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ ver canım. çünkü anne sütü ile beslenmeyen bebekler ileride obez çocuk olma olasılığı da çok fazla. birde her bebeğin gelişimi aynı olmayabilir. başka bebeklerin kiloları ile kıyaslama canım. nedense biz anneler bebeğimiz kilolu gürbüz bir çocuk olsun istiyoruz ama her bebeğin vücüt yapısı ve gelişimi aynı değil. sağlıklı olsunlar yeterli..
ben oğluşumu sıfır kol atlet il yatırıyorum istanbul artık çook sıcak o da zaten sıcaktan uykusunda inliyor bazen..
Eki Görüntüle 459437
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?