Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

selam canim,
27 Haziran´daki kontrolümüzde bebegimin kilosu 6 kg ve 70 gr´di , simdi ne kadar bilmiyorum. Boyu da 61 cm´di. Doktor kilosu iyi dedi, Allaha sükür sagligida iyi.. mamayi istesemde veremiyorum almiyor artik, daha dogrusu biberondan bisey icmiyor.

Burada saglik ocagi yok tarttirabilecegim, belki ev doktorunda tarttirabilirim sorayim bakalim ). Annemde senin dedigin gibi diyor, normal alsin kilosu, ne yapacaksin mama veripte diyor. Gecis döneminide anladim canim tesekkürler - demek ki oglumda gecis döneminde...

öpüyorum canim seni ve bebisini..

canım denizde sadece anne sütü alıyor.4 temmuzda kontrol vardı.şu an 3 ay 1 günlük ve 6kg ve 60cm olmuş canım.3 kilo doğmuştu.dr çok güzel gidiyor diyor canım.
gece kısa kol giyiyor canım .bazende altına pijama çünkü gecede klima çalışoyor.burası sıcak klima 27 de çalışıyor.ama çorap gece giyiyor gündüz çıkarıyorum

canım valiz tartısı nedir bilmiyorum ben.bende alıyım o zaman nasılsa oto kolt kilosu belli

Son düzenleme:

haticcan, öncelikle canım bebeğin sırf kilo alsın diye mama takviyesi yapma canım. senin sütün yetersiz kalsa yada kilo alımı düşük olsa zaten doktorun seni yönlendirir. o yüzden 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ ver canım. çünkü anne sütü ile beslenmeyen bebekler ileride obez çocuk olma olasılığı da çok fazla. birde her bebeğin gelişimi aynı olmayabilir. başka bebeklerin kiloları ile kıyaslama canım. nedense biz anneler bebeğimiz kilolu gürbüz bir çocuk olsun istiyoruz ama her bebeğin vücüt yapısı ve gelişimi aynı değil. sağlıklı olsunlar yeterli..

ben oğluşumu sıfır kol atlet il yatırıyorum istanbul artık çook sıcak o da zaten sıcaktan uykusunda inliyor bazen..

Kizlar Ada 1 hfta da 200 gr.almis.ama sabah kahv. Sevmiyor gibi hatta dr.un verdigi olculerin anca yarisini yiyor,yeter napayim diyorum, ben de ztn zorlamiyorum.aksam muhallebi hastasi yapsam birdaha yer ama yapmiyorum.Gorkemlicnm boyle ucu cengelli tarti oto koltuguna guzelce tel,ip gibi birsey bagliyoruz.komik sekilde olcuyoruz Ada havada donuyor falan:))) bir bak bakalim nete vardir diye dusunuyorum.Tr.den almamistim ama muhakkak vardir.donerken valizimizi tartalim die almistik.bosuna kilo parasi odemeyelim vs. Diye

Kizlar Ada 1 hfta da 200 gr.almis.ama sabah kahv. Sevmiyor gibi hatta dr.un verdigi olculerin anca yarisini yiyor,yeter napayim diyorum, ben de ztn zorlamiyorum.aksam muhallebi hastasi yapsam birdaha yer ama yapmiyorum.Gorkemlicnm boyle ucu cengelli tarti oto koltuguna guzelce tel,ip gibi birsey bagliyoruz.komik sekilde olcuyoruz Ada havada donuyor falan:))) bir bak bakalim nete vardir diye dusunuyorum.Tr.den almamistim ama muhakkak vardir.donerken valizimizi tartalim die almistik.bosuna kilo parasi odemeyelim vs. Diye

merhaba arkadaşlarım benim
nasılsınız iyisiniz inşallah bebeişlerde iyi değilmi.ben 2 haftadır annemdeyim o yüzden giremedim okuyamadım sizi ve özledim resmen.buraya geleli beri kendimi çok iyi hissediyorum.hani en son isyanlardaydım ya şimdi iyiyim çok şükür.kızım da iyi uyku sürelerimiz bazen çok kısa olsa da uyuyor ve o ağlama krizlerini büyük ölçüde aştık çok şükür.en güzel haberse sütüm arttı sanırım kızım doyuyor bazen sadece 1 ölçek mama veriyorum.gece o uyuduktan sonra sağıyorum sütümü buz dolabına koyuyorum gündüz sıkıştığımda onu veriyorum.ama doktora gitmedik bu sürede en son 5 kiloydu kızım 3 hafta önce artık burdan döndüğümüzde gideriz ben 1 hafta daha annemdeyim.inşallah kilo alımı iyidir.burda ufak gezintiler de yapıyoruz düğünlere gidiyoruz bazılarından hemen dönmek zorunda kalıyoruz ama olsun yine de gelişme var.tabii babamız yanımızda olmadığı için onu çok özlüyoruz ama ben de fırsat bu fırsat deyip kalıyorum zaten okul açılınca sadece hafta sonu gelebileceğiz.şimdi yavaş yavaş okuyacağım sizi inşallah hep güzel haberler alırım

merhaba kızlar...

herkes iyidir umarım. benim de oğluş uyudu. bir bakayım dedim nete.lovehoney benim de annem yanımdaydı döndü ( çok sıkılmış ve bunalmışım meger.. ilaç giibi geldi. moralim yerine geldi resmen.. bizimki size demiştim ya döndü diye şimdi bıraktı. hiç dönmüyor. sanki o yapmamış gbi.. normal mi acaba? uyku eğitimi vermeye başlasam mı ki? uyku düzeni var ama uykuya geçiş yine meme de bu aralar.. ya da kucakta. görkemli aynı kitabı okuyorum ama maalsef hiçbir uygulamasını gerçekleştiremedim.sanırım deniz hem melek hem de kitap bebek.. maallah ona .. ne güzel düzen oturtmuşsunuz.
gölgemm berene de maşallahh. iyi olmanıza çok sevindim.
mujj geçiş döneminde olur oyle kilo azalması ama danın zaten maşalahı var. buna da alışır zamanla eminim.. ama fıstık ağının tadını biliyor annesi...

Son düzenleme:
kızlar nerdesiniz yaaa ?? arada girip haber verin kendinizden... merak ettim iyice.. oğluşum izin vermediği için ismini yazamadıklarım da

merhaba ciciş annişler... sanırım şu an yazabilmek için en rahat zaman kızımda oğluşumda uyudu.. ben girebildiğim kadar girip birşeyler yazamasamda en azından yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum... bazen soru soruyorum sizlere ama pek cevap gelmiyor yavv... ama olsun herkes yoğun sanırım...
Gelelim bizden haberlere....
sabah 05:30 dedim mi paşam çalar saat gibi ayakta.... emme oynama vs. derken saati sekiz yapıyoruz... o sırada kız uyanıyor.... eğer denk gelirlerse oğlumun ikinci uykuyu yalan oluyor.çünkü abla il ilgilenmem gerekiyor, bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyorum ama o an çok talepkar oluyor.... eğer o sırada oğluşu uyuttumsa ne mutlu bana eğer hala ıuyumadıysa, bir taraftan çılgın gibi ağlamaya başlayan haşere bir oğlan (her zaman ilgiye muhtaç) diğer taraftan anne anne diye seslenen bir abla..neyse gayet sakin kalarak ortamı idae etmeye çalışıyorum.... uzun sürmeyen ikinci uykusundna sonra paşa uyanıyor ortalık daha sakin oluyor... annane yada dedeyle abla denize gidiyor, biz oğluşla kalıyoruz...sakin oluyor. ama uykuya geçiş zamanını aksatırsam yada ne bileyim bu süre uzarsa çok ağlıyor paşam.... 2 gün resmen gündüz hiç uyumadı. ama bugün 11 gibi yattı 4e doğru uyandı... dedim bu ne.... yani düzeninimiz sanki yok gibi. e evden uzak olmakta biraz etkiledi bunu. ama ne yapalım kızım için tatil olması gerekli idi... Allahtan annem babam yardımcı oluyor...

burada aile hekimi vardı. sabah oğluşumu götürdüm... 2.ay kontorllümüzde 60 cm 6700 gramdı. 2buçuk aylık oğlum şu an 7300 olmuş boyunu ölçtürmedim...
yeşil kaka bizde devam.... biogaia kullanıyoruz günde 5 damla ama kaka rengi daha açılsada genel anlamda yeşil... umarım düzelir....

sivrisineklerden korumak zor oluyor.. ama aldığım yapıştırıcılar çok işime yaradı..yakın biryerlerine yapıştırıyoum iş görüyor siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
bizden haberler genel anlamda bu kadar ...
gölgemmmmm; dediğin gibi 6 aya kadar ufurummu ne o kendiliğindne geçiyormuş bir arkadaşımında öyleydi geçti kuzum :38...çok çok geçmiş olsun
haticecan mikailin iyi olmasına çok sevindim herkes bir şekilde alışıyor işte.
hyrm; bebeğine tekrar geçmiş olsun çok şükür herşey yolunda canım :13:
martim; bir nevi kader arkadaşım Egeyi ısır kuzum benim için....Doruk onun peşindne geliyor aman yeşil kakadan başka birşey olmasın sıkıntılar ortak gibi...
görkemli hangi kitabı okuyorsun canım sen, sizde düzen oturmuş maşallahhhhh
elemsu nerelerdesin kuzum armin nasıl? tahlil sonuçları nasıl
yeşimmm canım sanada kocaman öpücükler
daha ismini yazmaadığım tüm annişkolar kendinize çok iyi bakın bol sütler olsun...

geçenlerde şey sormuştum gece kaç kez kalkıyor bebişkolar diye. belki bu sefer sesim duyulur yavvvvvvvvvvvvv
kocaman öpücüklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bol sütler olsunnnnnnnnnnn

canım yaa senin işin gerçekten çook zor allah yardımcın olsun. biz tek çocukla uğraşıyoruz ama sende 2tane... her ikiside ilgiye muhtaç. inşallah kısa sürede ufaklığın uykusu da düzene girer sende deri bir nefes alırsın. maşallah gelişimi çook iyi tosuncuk tam ısırmalık olmuş şimdiden.

gece benim oğluşum en az 3 kez kalkıyor ve emziriyorum. ama gözlerini falan açmıyor uyanmıyor kıpırdanıp ufaktan ağlar gibi oluyor emziriyorum tekrar uykuya dalıyor. gece erken yatıyor saat en ge 22:00 gibi o yüzden ben aç kalmasına dayanamıyorum uyanmasa da emziriyorum.

Fundaaaa
İki yavruyu idare etmekte Allah kolaylık versin canım zor iş valla.
Güzel haberlerle gel hep bize canım paşana maşallah gelişimi ne güzelmiş
Bizde sivrisinek yok şükür inş daha da olmaz.
Bebişler kaç kere kalkıyor soruna cevap vermiştik kiiii
Yine yazayım, 1 de 2de yattığı için gece kalkmıyor benim cimcimem sabah 6-7 sularında uyanıp emiyor ve uyumaya devam.. Ama genel anlamda düzenimiz pek yok. Artık düzen kurma uğraşlarına ufak ufak başlamam lazım.

Harikaaaaaa!!!! Maasallah yemekkk istiyorummmm:))))

böyle kızgın bakan çileğe can kurban ama annesi bu çilek aynı zamanda çoooook tatlı yaa.... tühh tühh maşallahhh...
Sağolun teyzeleri yeme de yanında yat dedikleri cinsten bu :)

cnmmm selam.yazini okudum bir yandan ayyy valla zor deyip bir yandan gulumsedim:))) ileriki yillari dusununcre:) ben senin gece uykusu nsl diye yazdigini gordum ama ona cvp uyazmamistim cunku yazsam ay olarak tutmadigimizdan gereksiz olcak diye dusunmustum,yoksa seni atlamak mumkun dglll gerci sen bzm duzeni biliyorsun 3 asagi 5 yukari.sukur Adisko uyuyor fakat eskiden aksam 21:30 da yatardi simdi sanirim yaz saatine cekti :)))))
kizin icin iyi yapmissin,ihtiyaci var.sen de biraz kafani dinlersin belki sutunu sagip,bebegi annene birakirsan kizinla denize gidebilirsin guzel de olur birlikte vakit gecirmis olursunuz kaka olayi insallah yakin zmnda duzelir.yine tahlil yaptirabilirsen iyi olur.ben ne diyecektim biz yogutr mayaladik gece neden tutmadi diye sana sorayim diye girdim tam yazacaktim ki annem aaaa metal kasik kullandik dedi :)) bakalim yrn falan tahtayla yapalim tutar diye umit ediyorum,iyi tatiller canim bnmm

kızlar nerdesiniz yaaa ?? arada girip haber verin kendinizden... merak ettim iyice.. oğluşum izin vermediği için ismini yazamadıklarım da

canım ben giriyorum genelde okuyorum tam yazıcam oğlan uyanıyor gündüz bazen çok iyi uyuyor ama genelde kuş uykusunda sanırım sıcaklardan bunaldı iyiceOğluşum da 10 gün önce hırıltılı öksürük başladı bi gün emerken sütü çok kötü boğazına kaçırdı çok korktum allahtan komşum vardı yanımda hemen burnunu sıktı öle yapılırmış neyse o gün emerken hep boğazına kaçırdı sütü ve hep öksürdü sonra o öksürük hırıltılı olmaya başladı bizde doktora götürdük ciğerlerini dinledi ve şimdilik antibiyotik vermeyelim dedi Peditus diye bi şurup verdi bu arada biz çeşmede yaşıyoruz burda özel çocuk doktoru yok bizde henüz izmirde bi doktor edinmemiştik ilk doktorumuza ankarada götürdük herneyse ben eve gelince şurubu verdim daha sonra internetten şurubu araştırdım genelde tavsiye edilmemiş ama çok yaygın bi kullanımı var ben işkillendim eşimde doktor verdi iyidir falan dedi sonra oda araştırdı baktıki kötü yorumlar var vermedik neyse ankaradaki doktorumla konuştuk oda vermeyin dedi sonra eşimin doktor müşterilerinden birinden izmirde çocuk doktioru tavsiyesi isteyerek doktora götürdük doktor iyice muayene etti bişeyi çok sağlıklı dedi ciğerleri temiz sadece sümükleri içeri akmış dedi burun damlası kullanın birde burnunu aspiratörle temizleyin dedi ben ki bu aspiratörü hep duyup almayan bi insanım çocuğun taragından kaşığından herşeyini alan ben neden aspiratör almadım diye kendi kendimi yedim herneyse 2-3 günde hırıltı geçti hem burnunu temizledik hem damla yaptık hemde kendi kendine balgamı attı oğluşum aman kızlar burun temizliğini ihmal etmeyin gerçekten rahatladı çocuğum burnu temizlendikten sonra . Bu arada oğlum 6.300 dü en son kontrolde boyunu ölçemedi ama boyuda çok uzadı bütün kıyafetleri küçük geliyor biz sanırım şimdiden 4-5 aylık kıyafetler alıcaz :44:

Kalça çıkığı ultrasonunu yaptırdınızmı kızlar siz oğlum doğdu doğalı 3 tane doktor muayene etti 2 kez sağlık ocağına gittik en son doktorumuzda bacaklarını ayırarak muayene etti ama kalça çıkığı için ultrasona yönlendirmedi geçen gün kardeşim oğlunu götürmüş 2 aylık muayene ona çektirmişler bize neden söylenmedi anlamadım biz nasıl atladık bunu

evet ilkini bir aylıkken 2.sini 3 aylıkken yaptırdık .6.aydada röntgen çekilecek.yaptırmak gerekli canım

canım allah kolaylık versin gerçekten işin zor.tracy hogg dan faydalandım.bu arad yapıştırıcı nedir sinekkovan bişeymi??

Kızlaaarrr böyle kızgın bakan çilek gördünüz mü hiç ? :)))
Eki Görüntüle 459437

Selam kizlar,
Cevaplarınız için teşekkürler. Nasılsiniz bebisler nasıl? Umarim hepiniz iyisinizdir.
Cuma gunü oğlumu doktora götürmek zorunda kaldım, ishalden şüphelenip, boyu ve kilosu 61 cm, 6 kg 880 ve olmuş yani kilosu iyi şükür. İçmesi için havuç ve princli bişeyler verdi ve bol bol emzir dedi.
Şimdilik iyi gibi bakalım bir an önce gecer. Sıcaklardan oluyormuş.

Bu arada sizde gece uyuturken bebisleriniz zorluk çıkarıyormu? Mikail baya kendini parçalıyor resmen, emmek istemiyor falan, ancak sakinleştikten sonra emıyor ve uyuyup kalıyor. Siz kendi basına uyumasını saglayabildinizmi? Ne yapacağımı şaşırdım.

Hepinizi öpüyorum iyi pazarlar olsun.

Çileğin çok tatlı maşallah.

Fundacim hosgeldin, tebrik ediyorum seni, biz biriyle zor bas ederken sen ikisiyle ilgileniyorsun. Allah hepimize kolaylık versin.

merhabagüzel arkadaslarım
Armin in emme probleminden bahsetmiştim.doğru dürüst emmediği için bu ay sadece 300 gr almıstı.dr kan ve idrar tahlili istedi.kan tahlili temiz çıktı fakat idrarda enfeksiyon çıktı.antibiyotik verdi,onu kullanıyoruz.1 hafta devam edcegız,şimdi emmesi daha iyi.karadenızde bi kaç gün kısa bı tatıl yaptık.o mu ıyı geldı yoksa enfekiyonun iyileşiyor olmaından mı bilemiyorum (idrar yolu enfk. iştahsızlık yapıyormuş çünkü) dr mama takvıyesı yapalım dedı.her emmeden sonra 30 cc ver dedı ama sevmedı mamayı emmesı artınca bende cok ısrarcı olmadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…