merhabagüzel arkadaslarım
Armin in emme probleminden bahsetmiştim.doğru dürüst emmediği için bu ay sadece 300 gr almıstı.dr kan ve idrar tahlili istedi.kan tahlili temiz çıktı fakat idrarda enfeksiyon çıktı.antibiyotik verdi,onu kullanıyoruz.1 hafta devam edcegız,şimdi emmesi daha iyi.karadenızde bi kaç gün kısa bı tatıl yaptık.o mu ıyı geldı yoksa enfekiyonun iyileşiyor olmaından mı bilemiyorum (idrar yolu enfk. iştahsızlık yapıyormuş çünkü) dr mama takvıyesı yapalım dedı.her emmeden sonra 30 cc ver dedı ama sevmedı mamayı emmesı artınca bende cok ısrarcı olmadım açıkçası.
esraexx
Oğluşuna geçmiş olsun canım. Çok zor bu doktor-ilaç işleri yaa.. Neyse ki atlatmışsınız sıkıntıyı.
Boyuna posuna da maşallah.
Biz 2.ayında yaptırdık kalça usg. Doktorun anormal bi durum görmeyip gerek duymamıştır belki ama yapılmasında fayda var, hem için rahat eder.
HaticeCan merhaba. Biz iyiyiz çok şükür ama gitgide huzsuzlaşıyor benim çileğim.
Gece uykusunu öne çekemiyorum. Çok geç uyuyor ve kucağımda gezine gezine uyutuyorum, o ağlıyor ben dolanıyorum. Emzik vermemiştim hiç. Şimdi emzik alıp emzikle uyutmayı düşünüyorum artık.
Sizin de sıkıntılarınız tez zamanda geçer inşallah. Ayrıca maşallah.
elemsu Armin'e de geçmiş olsun canım. Artık güzel güzel kilolar alsın inş.
Fundacım bizimki uzun vadede burnun içeri akmasından kaynaklanmış doğduğundan beri vardı aslında bizimkinde hırıltı hatta bebişim bazen horluyor bile tabi bu geniz akıntısı ile de alakalı ama bence en azından haftada bir banyodan sonra kullan aspiratörü zaten varsa sümük hemen geliyor bizimki alıştı burun temizlenmesine gülüyor bile artık temizlerkenmerhaba kuzular....
hyrm; canım sağol ... o çilekkkk ne öyle ya sonradan fark ettim. maşşallah... çok haşin bakışlı ama yemede yanında yap. maşallahhhhhhh
elemsu canım tekrar tekrar geçmiş olsun.... bak en azından Armin emme performansına geri döndü maşallah kıızımıza
görkemli canım ben de almıştım tracy hogg kitaplarını ama tam okuyamıyorum zaman filan kalmıyor... baştan okumak en iyisiydi ama olmadı...canım sinek koruyucu şöyle çok memnunum kifidis distribütörü..... bir yapıştırıcı ...yuvarlak kağıt gibi... bebişkomun bulunduğu yere yakın yapıştırıyorum. sinek filan yaklaşamıyorum. bayağı etkili kokusu var zaten (bitkisel) tavsiye ederim...vimafleks
haticecan sağol canım. Allah hepimize kolaylık versin..........
mujjjjjjjjjjjj gülümseme kıssssssssssssssss hadi yapın ikincileride görücem ben seni.... yok yok hepsi oluyor bakma böyle dediğimi yorucu oluyor ama güzel oluyor........
canım yoğurtta tahta kaşık önemli ben kızıma hep kavanozda yapardım (her gün taeze-minik bir kavanozu vardı) ama tencede yapmak istersen, ılık oluyor ya süt soğuğa yakın.. ama tencerenin sıcak olması lazım... yani ben öyle yapıyorum sonuç başarılı....
martim kuzum sende neler var neler yok bakalım.
esra canım merhaba, benim oğluştada hırıltı oluyor öyle.... bende burnunu temizlemelimiyim her seferinde. inan bende aldım aspiratör ama kullanmıyorum.bundan mı kaynaklanıyor yani bu kırıltııı acaba ... doktor salgıları çoğalıyor demişti ondandır demişti. ciğerlerinde sıkıntı yok diyor.
bende ilk başlarda karşıydım emziğe, kızım hiç almadı emziği.
şimdi oğluşum ise ilk başlarda aldı, ama baktım emzik ağzından düşmüyor.( bende hiç sevmem ağzında emzikle dolaşmasını)
sadece uykuya dalacağı zaman vermeye başladım. şimdide emziği almaz oldu. vermeye çalışıyorum atıyor.
arkadaş denemeye devam et, bir gün alır diyor ama zannetmiyorum.
aman allahım üstüne krem şanti bile dökme, doğruca ye bu çileği... bence yenme ihtimaline karşı bu bakışı atmış minnoşş...Kızlaaarrr böyle kızgın bakan çilek gördünüz mü hiç ? :)))
Eki Görüntüle 459437
beni oğluş bi ara gece 1 kez kalkıyordu. bugünlerde 2-3 kez emmek istiyor anlamadım.. emzirmesem ağlıyor. emerken uyuyarak emiyor ve hemen dalıyor. zaten uykuya memede geçtiği için karnı tok uyuyor ama erken uyuması nedeniyle emme isteği ortaya çıkıyor sanırım.. bu arada az önce kaka yaptı. yeşilimsi gibi ama kesinlikle sümüksüydü. şu sümüksülük bitmedi gitii..merhaba ciciş annişler... sanırım şu an yazabilmek için en rahat zaman kızımda oğluşumda uyudu.. ben girebildiğim kadar girip birşeyler yazamasamda en azından yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum... bazen soru soruyorum sizlere ama pek cevap gelmiyor yavv...ama olsun herkes yoğun sanırım...
Gelelim bizden haberlere....
sabah 05:30 dedim mi paşam çalar saat gibi ayakta.... emme oynama vs. derken saati sekiz yapıyoruz... o sırada kız uyanıyor.... eğer denk gelirlerse oğlumun ikinci uykuyu yalan oluyor.çünkü abla il ilgilenmem gerekiyor, bilinçlimi bilinçsizmi bilmiyorum ama o an çok talepkar oluyor.... eğer o sırada oğluşu uyuttumsa ne mutlu bana eğer hala ıuyumadıysa, bir taraftan çılgın gibi ağlamaya başlayan haşere bir oğlan (her zaman ilgiye muhtaç) diğer taraftan anne anne diye seslenen bir abla..neyse gayet sakin kalarak ortamı idae etmeye çalışıyorum.... uzun sürmeyen ikinci uykusundna sonra paşa uyanıyor ortalık daha sakin oluyor... annane yada dedeyle abla denize gidiyor, biz oğluşla kalıyoruz...sakin oluyor. ama uykuya geçiş zamanını aksatırsam yada ne bileyim bu süre uzarsa çok ağlıyor paşam.... 2 gün resmen gündüz hiç uyumadı. ama bugün 11 gibi yattı 4e doğru uyandı... dedim bu ne.... yani düzeninimiz sanki yok gibi. e evden uzak olmakta biraz etkiledi bunu. ama ne yapalım kızım için tatil olması gerekli idi... Allahtan annem babam yardımcı oluyor...
burada aile hekimi vardı. sabah oğluşumu götürdüm... 2.ay kontorllümüzde 60 cm 6700 gramdı. 2buçuk aylık oğlum şu an 7300 olmuş boyunu ölçtürmedim...
yeşil kaka bizde devam.... biogaia kullanıyoruz günde 5 damla ama kaka rengi daha açılsada genel anlamda yeşil... umarım düzelir....
sivrisineklerden korumak zor oluyor.. ama aldığım yapıştırıcılar çok işime yaradı..yakın biryerlerine yapıştırıyoum iş görüyor siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
bizden haberler genel anlamda bu kadar ...
gölgemmmmm; dediğin gibi 6 aya kadar ufurummu ne o kendiliğindne geçiyormuş bir arkadaşımında öyleydi geçti kuzum :38...çok çok geçmiş olsun
haticecan mikailin iyi olmasına çok sevindim herkes bir şekilde alışıyor işte.
hyrm; bebeğine tekrar geçmiş olsun çok şükür herşey yolunda canım :13:
martim; bir nevi kader arkadaşım Egeyi ısır kuzum benim için....Doruk onun peşindne geliyor aman yeşil kakadan başka birşey olmasın sıkıntılar ortak gibi...
görkemli hangi kitabı okuyorsun canım sen, sizde düzen oturmuş maşallahhhhh
elemsu nerelerdesin kuzum armin nasıl? tahlil sonuçları nasıl
yeşimmm canım sanada kocaman öpücükler
daha ismini yazmaadığım tüm annişkolar kendinize çok iyi bakın bol sütler olsun...
geçenlerde şey sormuştum gece kaç kez kalkıyor bebişkolar diye. belki bu sefer sesim duyulur yavvvvvvvvvvvvv
kocaman öpücüklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bol sütler olsunnnnnnnnnnn
ohhh, ne iiyi ettin de yazdın... merak da bırakmayın tamam mı? bu arada çok ama çok geçmiş olsun canım.. o hırıtı bizde de vardı doğduğundan beri . dr serum fizyolojık verdi. ama hiç geçmedi o hır hır.. geçenlerde bizde soğuk algınlığı geçirdik.. öksürük de vardı. dr bize aferin plus verdi. ben de günde 1 kez yarım çay kaşığı verdim. bir günde buhar aldı tabii. geldi geçtiçok şükür.. ama çok zor oluyor tabii.. bıu arada acile götürdüğümüz dr. burnunu çok iyi temizleyeceksiniz, geniz akıntısı ciğerlere inmesine neden olur dedi. bizim evde de aspiratör vardı ama ben bi türlü çekmeyi beceremiyordum. o günlerde kardeşim bendeydi. öyle etkili çekiyorduki zavallı oğluşun burnundan koca adamdaki gibi sümük çıktı (affedersiniz) . nasıl üzüldüm. günde 3-4 kez çekiyorduk tıkandıkça ve hp sümük çıkıyordu. şimdi banyodan banyoya yapıyorum. resmen rahalıyor yavrum. bence de herkes çeksin böyle.. yavrular nasıl rahat uyuyor bi görseniz.. inşallahh bi daha hasta olmazlar canım.. çok öpüyorum mehmet kemali :)canım ben giriyorum genelde okuyorum tam yazıcam oğlan uyanıyor gündüz bazen çok iyi uyuyor ama genelde kuş uykusunda sanırım sıcaklardan bunaldı iyiceOğluşum da 10 gün önce hırıltılı öksürük başladı bi gün emerken sütü çok kötü boğazına kaçırdı çok korktum allahtan komşum vardı yanımda hemen burnunu sıktı öle yapılırmış neyse o gün emerken hep boğazına kaçırdı sütü ve hep öksürdü sonra o öksürük hırıltılı olmaya başladı bizde doktora götürdük ciğerlerini dinledi ve şimdilik antibiyotik vermeyelim dedi Peditus diye bi şurup verdi bu arada biz çeşmede yaşıyoruz burda özel çocuk doktoru yok bizde henüz izmirde bi doktor edinmemiştik ilk doktorumuza ankarada götürdük herneyse ben eve gelince şurubu verdim daha sonra internetten şurubu araştırdım genelde tavsiye edilmemiş ama çok yaygın bi kullanımı var ben işkillendim eşimde doktor verdi iyidir falan dedi sonra oda araştırdı baktıki kötü yorumlar var vermedik neyse ankaradaki doktorumla konuştuk oda vermeyin dedi sonra eşimin doktor müşterilerinden birinden izmirde çocuk doktioru tavsiyesi isteyerek doktora götürdük doktor iyice muayene etti bişeyi çok sağlıklı dedi ciğerleri temiz sadece sümükleri içeri akmış dedi burun damlası kullanın birde burnunu aspiratörle temizleyin dedi ben ki bu aspiratörü hep duyup almayan bi insanım çocuğun taragından kaşığından herşeyini alan ben neden aspiratör almadım diye kendi kendimi yedim herneyse 2-3 günde hırıltı geçti hem burnunu temizledik hem damla yaptık hemde kendi kendine balgamı attı oğluşum aman kızlar burun temizliğini ihmal etmeyin gerçekten rahatladı çocuğum burnu temizlendikten sonra . Bu arada oğlum 6.300 dü en son kontrolde boyunu ölçemedi ama boyuda çok uzadı bütün kıyafetleri küçük geliyor biz sanırım şimdiden 4-5 aylık kıyafetler alıcaz :44:
Kalça çıkığı ultrasonunu yaptırdınızmı kızlar siz oğlum doğdu doğalı 3 tane doktor muayene etti 2 kez sağlık ocağına gittik en son doktorumuzda bacaklarını ayırarak muayene etti ama kalça çıkığı için ultrasona yönlendirmedi geçen gün kardeşim oğlunu götürmüş 2 aylık muayene ona çektirmişler bize neden söylenmedi anlamadım biz nasıl atladık bunu
mşallahh oğluun iyi canım merak etme. bu arada sütün çoksa yine de sağ bence. sonra ek gıdaya geçtiğinde mamayı o sütlerle hazırlarsın. benim olsa hemen sağacağım.. bu arada benimki memede uyuyor.. kendi başına uyur inşallah bir gün...Selam kizlar,
Cevaplarınız için teşekkürler. Nasılsiniz bebisler nasıl? Umarim hepiniz iyisinizdir.
Cuma gunü oğlumu doktora götürmek zorunda kaldım, ishalden şüphelenip, boyu ve kilosu 61 cm, 6 kg 880 ve olmuş yani kilosu iyi şükür. İçmesi için havuç ve princli bişeyler verdi ve bol bol emzir dedi.
Şimdilik iyi gibi bakalım bir an önce gecer. Sıcaklardan oluyormuş.
Bu arada sizde gece uyuturken bebisleriniz zorluk çıkarıyormu? Mikail baya kendini parçalıyor resmen, emmek istemiyor falan, ancak sakinleştikten sonra emıyor ve uyuyup kalıyor. Siz kendi basına uyumasını saglayabildinizmi? Ne yapacağımı şaşırdım.
Hepinizi öpüyorum iyi pazarlar olsun.
gelmiş geçmi olsun canım... inşallah kilo alımı hızlanır da gerek kalmaz mamaya.. iyi olsun yeter arminim..merhabagüzel arkadaslarım
Armin in emme probleminden bahsetmiştim.doğru dürüst emmediği için bu ay sadece 300 gr almıstı.dr kan ve idrar tahlili istedi.kan tahlili temiz çıktı fakat idrarda enfeksiyon çıktı.antibiyotik verdi,onu kullanıyoruz.1 hafta devam edcegız,şimdi emmesi daha iyi.karadenızde bi kaç gün kısa bı tatıl yaptık.o mu ıyı geldı yoksa enfekiyonun iyileşiyor olmaından mı bilemiyorum (idrar yolu enfk. iştahsızlık yapıyormuş çünkü) dr mama takvıyesı yapalım dedı.her emmeden sonra 30 cc ver dedı ama sevmedı mamayı emmesı artınca bende cok ısrarcı olmadım açıkçası.
valla ilk önce cuk cuk aldı benimki. ama gece uyurke emmesin alışmasın diye aldım ağzından.. uykuya geçerken veriyordum. ama sonra benimki de terk etti emziği.. sanırım. tam alıtırmadan alıyoruz aağzındanki o da hemen reddetti. ben emmesini istedim aslında. ama kısmet olmadı. uğraştım da almıyor. bence almazsa almaz artık. kendi kendine oyalanabilen ve uyuyan bi bebeğe dönüşürse zaten emzik almazsa da olur. ama şimdilik çok zorbende ilk başlarda karşıydım emziğe, kızım hiç almadı emziği.
şimdi oğluşum ise ilk başlarda aldı, ama baktım emzik ağzından düşmüyor.( bende hiç sevmem ağzında emzikle dolaşmasını)
sadece uykuya dalacağı zaman vermeye başladım. şimdide emziği almaz oldu. vermeye çalışıyorum atıyor.
arkadaş denemeye devam et, bir gün alır diyor ama zannetmiyorum.
Fundaacnmm 2. Yogurt coook super olmus.keske daha cok yapsaymisim dedim:)) ilkini cok yapmistim 2. De dedim azcik deneyim.artik ustayim: P
Simdi asidan geldik((( zorlu asiydi bu da sukur bitti cok agladi
canım yaa senin işin gerçekten çook zor allah yardımcın olsun. biz tek çocukla uğraşıyoruz ama sende 2tane... her ikiside ilgiye muhtaç. inşallah kısa sürede ufaklığın uykusu da düzene girer sende deri bir nefes alırsın. maşallah gelişimi çook iyi tosuncuk tam ısırmalık olmuş şimdiden.
gece benim oğluşum en az 3 kez kalkıyor ve emziriyorum. ama gözlerini falan açmıyor uyanmıyor kıpırdanıp ufaktan ağlar gibi oluyor emziriyorum tekrar uykuya dalıyor. gece erken yatıyor saat en ge 22:00 gibi o yüzden ben aç kalmasına dayanamıyorum uyanmasa da emziriyorum.
aman allahım üstüne krem şanti bile dökme, doğruca ye bu çileği... bence yenme ihtimaline karşı bu bakışı atmış minnoşş...
maşallahh 41 kere... bu arada benim oğluş kafayı böyle kaldıramıyor yattiği yerden .. normal mi ki.. dik tutuyor, sağdan sola çeviriyor, kaldırırken falan dik tutuyor ama yüz üstü yaırınca bu kadar kaldırmıyor.
beni oğluş bi ara gece 1 kez kalkıyordu. bugünlerde 2-3 kez emmek istiyor anlamadım.. emzirmesem ağlıyor. emerken uyuyarak emiyor ve hemen dalıyor. zaten uykuya memede geçtiği için karnı tok uyuyor ama erken uyuması nedeniyle emme isteği ortaya çıkıyor sanırım.. bu arada az önce kaka yaptı. yeşilimsi gibi ama kesinlikle sümüksüydü. şu sümüksülük bitmedi gitii..
ohhh, ne iiyi ettin de yazdın... merak da bırakmayın tamam mı? bu arada çok ama çok geçmiş olsun canım.. o hırıtı bizde de vardı doğduğundan beri . dr serum fizyolojık verdi. ama hiç geçmedi o hır hır.. geçenlerde bizde soğuk algınlığı geçirdik.. öksürük de vardı. dr bize aferin plus verdi. ben de günde 1 kez yarım çay kaşığı verdim. bir günde buhar aldı tabii. geldi geçtiçok şükür.. ama çok zor oluyor tabii.. bıu arada acile götürdüğümüz dr. burnunu çok iyi temizleyeceksiniz, geniz akıntısı ciğerlere inmesine neden olur dedi. bizim evde de aspiratör vardı ama ben bi türlü çekmeyi beceremiyordum. o günlerde kardeşim bendeydi. öyle etkili çekiyorduki zavallı oğluşun burnundan koca adamdaki gibi sümük çıktı (affedersiniz) . nasıl üzüldüm. günde 3-4 kez çekiyorduk tıkandıkça ve hp sümük çıkıyordu. şimdi banyodan banyoya yapıyorum. resmen rahalıyor yavrum. bence de herkes çeksin böyle.. yavrular nasıl rahat uyuyor bi görseniz.. inşallahh bi daha hasta olmazlar canım.. çok öpüyorum mehmet kemali :)
mşallahh oğluun iyi canım merak etme. bu arada sütün çoksa yine de sağ bence. sonra ek gıdaya geçtiğinde mamayı o sütlerle hazırlarsın. benim olsa hemen sağacağım.. bu arada benimki memede uyuyor.. kendi başına uyur inşallah bir gün...
gelmiş geçmi olsun canım... inşallah kilo alımı hızlanır da gerek kalmaz mamaya.. iyi olsun yeter arminim..
valla ilk önce cuk cuk aldı benimki. ama gece uyurke emmesin alışmasın diye aldım ağzından.. uykuya geçerken veriyordum. ama sonra benimki de terk etti emziği.. sanırım. tam alıtırmadan alıyoruz aağzındanki o da hemen reddetti. ben emmesini istedim aslında. ama kısmet olmadı. uğraştım da almıyor. bence almazsa almaz artık. kendi kendine oyalanabilen ve uyuyan bi bebeğe dönüşürse zaten emzik almazsa da olur. ama şimdilik çok zor
Sağol teyzesi. Senin oğluşun kaka sıkıntısı da inşallah geçsiin geçmiş olsun. Kafasını henüz Sare gibi tutamaması normal bence, çünkü bizimkini her gören şaşırıyor, "normalde bu kadar küçük bebek kafasını böyle tutamaz" diyorlar.
Şu burun olayını anlayamadım ben yaa yani ben de çekmeli miyim onu anlamadım. Hırıltı falan yok bizde, emerken de rahat emiyor, tıkalı değil diye düşünüyorum. Yine de çekmek lazım mı ki? Aspiratörümüz de yok.
tatlım ben kızımın burnunu temızlemıyorum aspıratorle hırıltı falan da yapmıyor hapsurdukca çıkıyor zaten uca kadar geldıgınde de cengellı ıgnenın arka kızmıyla alıverıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?