yaa benimkide almıyor emziği 2 gündür gündüz uykusu yok gibi bişey tam uyutuyorum elini emmek için kıpırdanıyor uyanıyor elini kolunu sarıyorum yine çıkarıyor bebe ama dün akşam 8 gibi bir uyudu sabaha kadar tabi emmek için gece daha çok uyandı ama rekor kırdı nerdeyse 12 saati aşkın süre uyudu ahhh emziği alsa kendide rahat edicek bendeEmzikle kolayca uykuya daldırabilme hayalim de suya düşmüş bulunmakta :)
Kusacak gibi yapıp almıyor emziği.
E o da haklı, ne biberon ne başka bi plastik girdi Sare'min ağzına.
Değişik uyutma yöntemlerine açığım :44:
aman allahım üstüne krem şanti bile dökme, doğruca ye bu çileği... bence yenme ihtimaline karşı bu bakışı atmış minnoşş...
maşallahh 41 kere... bu arada benim oğluş kafayı böyle kaldıramıyor yattiği yerden .. normal mi ki.. dik tutuyor, sağdan sola çeviriyor, kaldırırken falan dik tutuyor ama yüz üstü yaırınca bu kadar kaldırmıyor.
beni oğluş bi ara gece 1 kez kalkıyordu. bugünlerde 2-3 kez emmek istiyor anlamadım.. emzirmesem ağlıyor. emerken uyuyarak emiyor ve hemen dalıyor. zaten uykuya memede geçtiği için karnı tok uyuyor ama erken uyuması nedeniyle emme isteği ortaya çıkıyor sanırım.. bu arada az önce kaka yaptı. yeşilimsi gibi ama kesinlikle sümüksüydü. şu sümüksülük bitmedi gitii..
ohhh, ne iiyi ettin de yazdın... merak da bırakmayın tamam mı? bu arada çok ama çok geçmiş olsun canım.. o hırıtı bizde de vardı doğduğundan beri . dr serum fizyolojık verdi. ama hiç geçmedi o hır hır.. geçenlerde bizde soğuk algınlığı geçirdik.. öksürük de vardı. dr bize aferin plus verdi. ben de günde 1 kez yarım çay kaşığı verdim. bir günde buhar aldı tabii. geldi geçtiçok şükür.. ama çok zor oluyor tabii.. bıu arada acile götürdüğümüz dr. burnunu çok iyi temizleyeceksiniz, geniz akıntısı ciğerlere inmesine neden olur dedi. bizim evde de aspiratör vardı ama ben bi türlü çekmeyi beceremiyordum. o günlerde kardeşim bendeydi. öyle etkili çekiyorduki zavallı oğluşun burnundan koca adamdaki gibi sümük çıktı (affedersiniz) . nasıl üzüldüm. günde 3-4 kez çekiyorduk tıkandıkça ve hp sümük çıkıyordu. şimdi banyodan banyoya yapıyorum. resmen rahalıyor yavrum. bence de herkes çeksin böyle.. yavrular nasıl rahat uyuyor bi görseniz.. inşallahh bi daha hasta olmazlar canım.. çok öpüyorum mehmet kemali :)
mşallahh oğluun iyi canım merak etme. bu arada sütün çoksa yine de sağ bence. sonra ek gıdaya geçtiğinde mamayı o sütlerle hazırlarsın. benim olsa hemen sağacağım.. bu arada benimki memede uyuyor.. kendi başına uyur inşallah bir gün...
gelmiş geçmi olsun canım... inşallah kilo alımı hızlanır da gerek kalmaz mamaya.. iyi olsun yeter arminim..
valla ilk önce cuk cuk aldı benimki. ama gece uyurke emmesin alışmasın diye aldım ağzından.. uykuya geçerken veriyordum. ama sonra benimki de terk etti emziği.. sanırım. tam alıtırmadan alıyoruz aağzındanki o da hemen reddetti. ben emmesini istedim aslında. ama kısmet olmadı. uğraştım da almıyor. bence almazsa almaz artık. kendi kendine oyalanabilen ve uyuyan bi bebeğe dönüşürse zaten emzik almazsa da olur. ama şimdilik çok zor
merhaba kızlar,
2haftadır memleketteydim cumartesi gece geldiik. her güzel şey gibi çook çabuk geçti bitti artık bekleki seneye yaz gelsin de gidelim tekrar oof of gurbetlik zor çok zor.
uçak yolculuğu bebekle nasıl olurki diye çekiniyordum şükür sorun yaşamadık giderken hep uyuydu sadece inişte kulakları rahatsız oldu galiba mızırdanır gibi oldu.dönüştede uçağı beklerken bizimki herkese çiçek dağıttı resmen her bakana gülücükler çığlıklar uçağa bi bndik ağlaya ağlaya çatladı annemde geldi bizle o nazar duası okudu bende hoplat zıplat emzir derken uyudu artık nazardan mı uykusu geldide mi ağladı bilmedim.
3.ay kontrolüne gittik orada sağlık ocağına kilosu 7,8kg boyuda 63cm maaşallah iyi gidiyo tabi taşımak gerçekten zor.baby2go nun kangurusunu aldım kolda taşımaktan iyi oldu...
eee sizlerde durumlar nasıl nasıl gidiyo bebişlerle?
Sare'nin de burun deliğinin ucuna kuru şekilde geliyor bazen, ama öyle bişeyle almam ben canım ya korkarım, çok hareket ediyor çünkü. Tırnaklarını bile ancak uyurken kesebiliyorum.
ben sımdıye kadar hıc uyurken kesmedım sevde gülin'in tırnaklarını uyanıkken daha rahatım. Zaten tilki uykusu uyuyor bir de uykuda kesersem hepten ayaktayız demektir.
Kızlaaarrr böyle kızgın bakan çilek gördünüz mü hiç ? :)))
Eki Görüntüle 459437
1 haftadır beren hıc susmuyor sureklı aglıyor..
beren gıttı baska bır bebek geldı sankı..
dr a goturduk bısı yok dıo ıdrar tahlılı vsı stedıler sonucunu yarın alcamm
kucagımda uyuyo besıgıne bıraktıgım an cıglıkla uyanıyor benden baska kımsede susmuyorr napcam bılmıorum agladıkca ıcım gıdıyor..bende 2 gundur agladım dayanamadım kuzuma..
uykuda yok zate sabhlrı toplasak 2 saat uyumuyor
emzıge cok kotu alıstırdılar sagolsun .unutturayım dıorum yokkkk banamısın demıyor.agzından dustugu an kıyamet kopuyor..sınırlerım cok bozukk
oof of bu ne sıcaktır ya...
kızım acayip terliyo küçücük bebeğin alnından ter akıyo ya zavallım benim.ensesi kulak arkaları hepp kızmızı kabarcık olmuş çok üzüldüm...engelleyemiyorum ki saç sürekli terli ıslak altıda kıpkırmızı...
bende aldım makası elime ensesini kulak arkalarını bi güzel kestim sonra yıkayıp kremledim...
1 haftadır beren hıc susmuyor sureklı aglıyor..
beren gıttı baska bır bebek geldı sankı..
dr a goturduk bısı yok dıo ıdrar tahlılı vsı stedıler sonucunu yarın alcamm
kucagımda uyuyo besıgıne bıraktıgım an cıglıkla uyanıyor benden baska kımsede susmuyorr napcam bılmıorum agladıkca ıcım gıdıyor..bende 2 gundur agladım dayanamadım kuzuma..
uykuda yok zate sabhlrı toplasak 2 saat uyumuyor
emzıge cok kotu alıstırdılar sagolsun .unutturayım dıorum yokkkk banamısın demıyor.agzından dustugu an kıyamet kopuyor..sınırlerım cok bozukk
kızlar emzikten neden bu kadar korkuyosunuz anlamadım.bebeklerdeki emme içgüdüsü sadece emzirererk tatmin edilmiyor.emziğede ihtiyaçları var bu güdülerini doyurmak için.ayrıca modern tıpta çene kaslarının güçlenmesi ve bağırsak hareketlerinin artmaıs için emzik kullanmak faydalı çok..alıştıranda biziz yine bişekilde vazgeçirecek olanda biziz ..
düdük gece verişyorum olmuyor sabah veriyom olmuyorrrr.... yerim seni bennnnn
kizlar merhaba,
nasilsiniiz iyimisiniz, bebisler falan nasillar bu sicaklarda??? Benim oglusum gecen hafta persembe hafif ishal oldu, cuma doktora götürdüm icmesi icin biseyler verdi falan, onu kullandim kakasi düzeldi baya... ishal yetmezmis gibi pazar günüde grip olmasin mi, yavrum cereyanda kaldi sanirim o yüzden grip oldu, burnu akiyor, öksürügüde var hafif. Pazartesi doktora götürdük burnu icin sprey verdi, atesi ve agrisi icinde fitil verdi ve emzirmeye devam et dedi.
Oglum su siralar cok huzursuz ve emzirirken cok zorlaniyorum, halbu ki ac ama emzirmek icin kucagima yatirmaya calisinca basliyor bagira bagira aglamaya - birde uykusu gelince böyle yapiyor. Hemen yönünü döndürüp dolastiriyoruz, ancak sakinlesince emiyor isterse... inanin kollarim agriyor ve o öyle aglarken ne yapacagimi sasiriyorum artik..
Emzik konusundada dertliyim, ilk baslarda emzigi aliyordu iyi kötü ama simdi kesinlikle aldiramiyorum...emzigi almayincada sakinlesmiyor kolay kolay.... Birsey daha soracagim bebislerinizin sirtina gece yatmadan ufak bez koyuyormusunuz terini almasi icin?? Oglumun ensesi ve kafasi cok terliyor, sizlerdede oluyormu??
Sifir kollu body ile yatiriyordum ama simdi normal kisa kollu üst tulum giydirip yatiriyorum. Daha fazla hasta olmasindan korkuyorum ya..
Oglum ilk aylarda hic böyle yapmazdi - uykusu gelince emerken uyurdu... sanki oglum git gide degisiyor...
Tavsiyeleriniz var mi bana yardimci olabilecek???
Bu arada aranizda tekrar adet görmeye baslayan var mi ??? Benim dün gece regl kanamasi gibi kanamam geldi, bugün doktoru aradim sekreteri ebe, kadin bana olabilir dedi - takip et bakalim, gecmezse gel dedi...
Hepinizi öpüyorum kizlar...bebislere aman dikkattt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?