Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
yaa benimkide almıyor emziği 2 gündür gündüz uykusu yok gibi bişey tam uyutuyorum elini emmek için kıpırdanıyor uyanıyor elini kolunu sarıyorum yine çıkarıyor bebe ama dün akşam 8 gibi bir uyudu sabaha kadar tabi emmek için gece daha çok uyandı ama rekor kırdı nerdeyse 12 saati aşkın süre uyudu ahhh emziği alsa kendide rahat edicek bende

Martim serum fizyolojiği bizde kullanıyoruz onla yumuşayan sümüğü hop çekiyorum gerçi şimdi nadir kullanıyorum aspiratörü fazlada zorlamak istemiyorum hırıltısıda sümüğü de geçti ama hafif geniz akıntısı var oda emdiği sütü hep boğazına kaçırmasından kaynaklanıyor emerken kaçırıyor öksürüyor sanırım yer etti bogazından öksürük. bencede burun temizlemek çok önemli mehmet kemal de seni öpüyor teyzesi :)

Hoşgeldiniz canım güzel güzel gidip gelmişsiniz.
Nazar değmiştir kuzuya tabiii. Allah nazarlardan esirgesin, boyuna kilosuna da maşallah.
Biz de huysuz huysuz büyümeye devam :)
Perşembe günü kardeşim geldi. Teyzeyle güzel vakitler geçiriyor cimcimem.

Sare'nin de burun deliğinin ucuna kuru şekilde geliyor bazen, ama öyle bişeyle almam ben canım ya korkarım, çok hareket ediyor çünkü. Tırnaklarını bile ancak uyurken kesebiliyorum.

ben sımdıye kadar hıc uyurken kesmedım sevde gülin'in tırnaklarını uyanıkken daha rahatım. Zaten tilki uykusu uyuyor bir de uykuda kesersem hepten ayaktayız demektir.

ben sımdıye kadar hıc uyurken kesmedım sevde gülin'in tırnaklarını uyanıkken daha rahatım. Zaten tilki uykusu uyuyor bir de uykuda kesersem hepten ayaktayız demektir.

Yesinler onun tilki uykusunu :)
Ben de hiç uyanıkken kesmedim valla deli gibi hareket ediyor, hele dokununca daha çok hareketleniyor. Dalınca iyi uyuyor Sare'm o yüzden rahat oluyor uyurken kesmek.

oof of bu ne sıcaktır ya...
kızım acayip terliyo küçücük bebeğin alnından ter akıyo ya zavallım benim.ensesi kulak arkaları hepp kızmızı kabarcık olmuş çok üzüldüm...engelleyemiyorum ki saç sürekli terli ıslak altıda kıpkırmızı...
bende aldım makası elime ensesini kulak arkalarını bi güzel kestim sonra yıkayıp kremledim...

1 haftadır beren hıc susmuyor sureklı aglıyor..
beren gıttı baska bır bebek geldı sankı..
dr a goturduk bısı yok dıo ıdrar tahlılı vsı stedıler sonucunu yarın alcamm
kucagımda uyuyo besıgıne bıraktıgım an cıglıkla uyanıyor benden baska kımsede susmuyorr napcam bılmıorum agladıkca ıcım gıdıyor..bende 2 gundur agladım dayanamadım kuzuma..
uykuda yok zate sabhlrı toplasak 2 saat uyumuyor
emzıge cok kotu alıstırdılar sagolsun .unutturayım dıorum yokkkk banamısın demıyor.agzından dustugu an kıyamet kopuyor..sınırlerım cok bozukk

Son düzenleme:
canlar hepinize iyi akşamlarrrrr.... oğluşum iiyi çok şükür bir yaramazlığımız yok. Bu arada uçak ile yolculuk yapacak arkadaşlar uçak kalkarken ve inerken bebeklerinizi emzirin aklınızda olsun. emme gücü kulak basıncını engellermiş.... böylelikle sıkınyı olmayacağını düşünüyorum. Birde size bir tavsiye asla ama asla öksürük kesici öksürük şurubu kullanmayın asla ama.... neden mi? öksürük vucudun korunma mekanizması. bu tip şurupları kullandığınızda siz yatağınızda rahat uyurken sessizce mikroplar ciğerlere iniyor.... öksürük gürültü demek her anlamda .. kesmemek gerekir... ilaçların prospektüsünü okuyun öksürük kesici özelliği varsa kullanmayın sakın.....
viral ve mikrobik hastalıkları ayırt etmeyi öğrenmek gerekiyor. viral olanları (grip nezle vs)hangi ilacı kullanırsanız kullanın (buna antibiyotikde dahil) süresi bitmeden (7-15 gün) geçmez.. hiç bir ilaca ihtiyaç yok. sadece bebişkoları bu sürede rahatlatmak gerekli. Bunda en önemlisi burunu açık tutmak (kulaklara ve ciğerlere etki etmemesi için) buradada serum fizyolojik önemli. belki sizlerde biliyorsunuzdur bu yazdıklarımı ama yavaş yavaş bunlara hazırlıklı olmakta fayda var kuzucuklar......

gölgemmm umarım sonuçlar iyi çıkarr... ki öyle çıkacak... neden huzursuz acaba kuzu....kıyamam ben ona... Hayırlı haberlerle dön kuzu...

canım bir süre krem kullanma istersen..

martimmm... minnoşummmmmmm şu bizim damları ne zaman veriyorsun sen. pek öğleden sonraya kalmamayı densene bii. (bende deneyeceğim çünkü benimkide gece kaka ile ilgili sıkıntı yaşıyor.. önceden sabahları verirdim.. gece sıkıntı olmazdı vakitini kaydırdım. iki üç gündür benimkindede sıkıntı var... sabah vericem bakalım.... geceleri kalkıcak mı? sende dene istersen. eğer sende damlayı geç veriyorsan tabiiii...

Son düzenleme:

İyi çıkacaktır sonuçlar Allah'ın izniyle canım.
Sare de öyle bi kaç haftadır. Çığlık çığlığa.. Oyuncakla moyuncakla oyalanabilecek vakte kadar böyle sürecek galiba.
Ben de aksine artık pes edip emziğe alışsın istedim ama almadı hiç. Daha küçük annesi, bırakır, tek derdiniz emzik olsun.

kızlar emzikten neden bu kadar korkuyosunuz anlamadım.bebeklerdeki emme içgüdüsü sadece emzirererk tatmin edilmiyor.emziğede ihtiyaçları var bu güdülerini doyurmak için.ayrıca modern tıpta çene kaslarının güçlenmesi ve bağırsak hareketlerinin artmaıs için emzik kullanmak faydalı çok..alıştıranda biziz yine bişekilde vazgeçirecek olanda biziz ..

canım sağol sinek kovan için.şimdi yazlıktayım eczanelere sordurdum bulamadık.izmire dönünce kesin bulurum .tracy konusuna gelince inanki bende kitabı sonuna kadar okumadım sıkıldım çok uzun uzun anlatıyor.ben dvdsini izlemiştim hamişken.ordan aklımda kalanları uyguladım uyku konusunda.aslına bakarsan düzenlerini bebişler kendileri sağlıyor.mesela denizi uykusu gelmeden esnemeden mümkün deil uyutamazsın.maşallah şimdi annemelrin yanında yazlıktayım aynı düzen devam ediyor .biraz sıcak zorluyor denize 5ten sonra gidiyoruz.kızlargünde en az 15 dakika güneşte kalmaları gerekli bebeklerin başlarında siperli şapka olacak gözler korunacak ve bu esnada krem de sürmeyeceğiz.ben evdeyken balkonda tutardım 15 dk.çok faydalı d vitamini

Bende başlarda bebeğimin emzik emmesini hiç istemiyordum ama 1ay kadar önce 1kez verdim emziği ve aldı ben emzik emdiği zaman daha rahat oldum. hem istemediği zamanda bebeğim atıyor emziği. sonuçta her daim meme veremiyoruz. bu nedenle ben emziğe alışmasından çok memnunum .. hem görkemli senin de dediğin gibi çene kaslarına faydalı.. bende doktorum dedikten sonra verdim emziği...

düdük gece verişyorum olmuyor sabah veriyom olmuyorrrr.... yerim seni bennnnn

Defnemin de cok uzun surdu o durum. sonra da bi kabiza dondu ugrastik durduk. İnsallah duzelir pasamin en kida zamanda. Ama bence istanbula donmeyi havasini bulmayi istiyo
bi de sana sinir oldum.komplekse gireyim diye verdin di mi o pantolonlari. girdim : ) rejimdeyim. en kida surede getirip dana giydircem onlari. ama tersten.ehuehu
cok opuyorum
takma kafana kaka problemi kendi kendine cozuluyo. kabiz olmasin Allah korusun. o zor.

Gorkemlicnmm emzik de haklisin,hazmetmeliler yediklerini.bizimki yiyor emmiyor pek alisamadi sanirim.ahh keske tutabilsem 15 dk.gerci ben de 16:30-17:00 gibi cikariyorum.cook asiri sicak mesela su saatte ben cikmak istemiyorum.resmen nefesim kesiliyor.annem simdi havuza indi bnm icin akil kari dgl.serinlemekten ote beynim doner valla.Adiskomun 2 gundur atesi var sikinti var icimde ben de idrar vs. Tahlili mi yaptirsam diyorum.ya disler cikack ondan yada asi olduk ya ondan.37,7 cikiyor hep genelde o atesler dis icin derler.38 altina.bgn yok sukur ates olsada sukurki aktif bir halde sorun yok ama elinle beni bir tutuyor ,icim eriyordu o sicaga.dus vs. Gitti hep sukur.nedense ara ara oldu ates

kizlar merhaba,

nasilsiniiz iyimisiniz, bebisler falan nasillar bu sicaklarda??? Benim oglusum gecen hafta persembe hafif ishal oldu, cuma doktora götürdüm icmesi icin biseyler verdi falan, onu kullandim kakasi düzeldi baya... ishal yetmezmis gibi pazar günüde grip olmasin mi, yavrum cereyanda kaldi sanirim o yüzden grip oldu, burnu akiyor, öksürügüde var hafif. Pazartesi doktora götürdük burnu icin sprey verdi, atesi ve agrisi icinde fitil verdi ve emzirmeye devam et dedi.

Oglum su siralar cok huzursuz ve emzirirken cok zorlaniyorum, halbu ki ac ama emzirmek icin kucagima yatirmaya calisinca basliyor bagira bagira aglamaya - birde uykusu gelince böyle yapiyor. Hemen yönünü döndürüp dolastiriyoruz, ancak sakinlesince emiyor isterse... inanin kollarim agriyor ve o öyle aglarken ne yapacagimi sasiriyorum artik..

Emzik konusundada dertliyim, ilk baslarda emzigi aliyordu iyi kötü ama simdi kesinlikle aldiramiyorum...emzigi almayincada sakinlesmiyor kolay kolay.... Birsey daha soracagim bebislerinizin sirtina gece yatmadan ufak bez koyuyormusunuz terini almasi icin?? Oglumun ensesi ve kafasi cok terliyor, sizlerdede oluyormu??

Sifir kollu body ile yatiriyordum ama simdi normal kisa kollu üst tulum giydirip yatiriyorum. Daha fazla hasta olmasindan korkuyorum ya..

Oglum ilk aylarda hic böyle yapmazdi - uykusu gelince emerken uyurdu... sanki oglum git gide degisiyor...

Tavsiyeleriniz var mi bana yardimci olabilecek???

Bu arada aranizda tekrar adet görmeye baslayan var mi ??? Benim dün gece regl kanamasi gibi kanamam geldi, bugün doktoru aradim sekreteri ebe, kadin bana olabilir dedi - takip et bakalim, gecmezse gel dedi...

Hepinizi öpüyorum kizlar...bebislere aman dikkattt

moralim çok bozuk bugün idrar tahlili veerdik yeniden enfeksiyon geçmemiş yarın böbrek usg si çekilecek.ve kilo almamaya devam ediyo.2aydan bu yana yani 1 buçuk aydır aynı kiloda.kafayı yemek üzereyim.

Emzik en basta benim kizim da almamisti. En iyilerini denemistim. sonra wee dediler onu aldim. hemen almisti. Alisinca tekrar diger markalara gecmistim.
Kizim 4,5 yasinda terine hala care bulamadim. kafa boyun dos sirilsıklam.geceleri herseyi denedim.genelde ust degistirdim. genetik dediler. sagligiyla ilgili bir problem yok sukur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…