kızlar ya geçen hafta memleketten geldim demiştim ya çok geçmedi bi yakınımı kaybettim bir kaç gün cenaze evindeydim sonra tekrar eve dndüm bi komşum hem hoşgeldine hem başısağlığı dilemeye yanıma geldi. kızının kolunda yüzünde benekler vardı kaşıyodu bende sivri ısırmıştır sandım. noldu sana dedim meğer su çiçeğiymiş...ya nasıl bi akıl fikir bu ya su çiçeği çok çabuk bulaşan bi hastalık sen nasıl o çocukla bebeğimin yanına gelirsin. bide bebeğimi almış seviyodu aldım elinden dedim ya bulaşırsa...zaten bütün çocuklar geçiriyor bulaşacağı varsa bulaşır demez mi? ben aşı yaptracaktım su çiçeği için dedim. hamile bi arkadaş vardı baktım sonraki gün orada bende kızı uyardım dikkat et gebelikte çok tehlikeli su çiçeği diye...Allah akıl fikir versin şimdi elim yüreğimde kızımın ateşini kontrol edip duruyorum...
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ayın 10unda beta hcg yaptırdım 219.10 çıktı şuan beta 1500 falan olmuşmudur
normal bir gebelikte her 2 günde bir 2 ye katlanarak artar tatlım. ben ilk öğrendiğimde 460 dı. sonra hiç beta hcg takibi falan yapmadık. gittik keseyi gördük sonra da ilk pıt pıtları... darısı senin de başına inşallahh. rakamları takılma , bol dua et ve 7. haftada dr kontrolune git.. hayırlı olsun şimdiden :)
saol canım ama işte doktor öyle dedi 1500 geçmesi gerekiyomuş usb görünmesi için bide cnm sen nekadar sonradan gittin göründü
ben 26 temmuzda öğrendim, 460larda olduğu için görünmedi tabii. 5 ağustosta keseyi gördük, 17 ağustosta kalp atışlarını.. dr um hiç rakam vermedi bana.. 10 gün arayla gel demişti.. hadi bakalım iiyi haberlerini buraya da yaz..
afiyet olsun kuzuma,büyümüşde yemekler yemeye başlamış.en sağlıklsı --bu aylar için- tel süzgeç,cam rende ilerki aylar için.sakın blendrdan gecirip verme blendıra alışan bebekler daha sonra çiğneme ve dolayısıyla yutma zorlugu yaşıyorlar.bence zamanında başlamışsın sanırım 6 aylık oldu Adacık,geç başlarsan da ek gıdayı kabul etmıyo.
yaaa canım, sen hariç çoğu arkadaşımda tattırma olmadan ek gıdaya geçtikleri için bebişlerinde ciddi yeme sorunları var. ek gıdayı reddetme ve seçici bir damak zevki oluşma gibi sorunlar. o yüzden bizim dr da araştırdığım çoğu dr da tattırmayı destekliyor. ama bu öğün olmayacak kesinlikle. yani seninki gibi 6 ayda ama ara ara tattırma yapacağız. hergün de değil yani.. sadece bir geçiş dönemi şeklinde olacak bizimkisi.. şükür ki ada yiyor maşallahh.. yemek seçsin istemiyorum. ağzı yanan üfleyerek yoğurdu yediriyor bana :)
denizin kakasının içinde uzun uzun sümükler vardı bugün .ama huzursuzluk ateş gibi şeyler yok.sizce normalmidir??bide yeşil kakayla kastedilen nedir tam anlamadım o rengi?sürekli hastanelere götürmek istemiyorum oralarda çok sağlıklı deil sonuçta
Merhaba arkadaşlar..
İlk hamile olduğumu öğrendiğimden beri bu topiği hemen hergün okudum. Hepinizi okudum. Nisan 2 de bende oğlumu sizlerle birlikte kucağıma aldım.
Hepinizi hemen hemen tanıyorum gibi. mavi45 ile çok şaşırdım mesela 15 haftalıkken ikizleri olacağını öğrenmişti. Sonra elemsu var. Hamileykende doğuruncada hep kızının zayıflığından bahsetti :) ama bence fıstık gibi olacak. Sonra martim, görkemli, haticecan, gorkems a.sahin daha aklıma gelmeyen herkes :) Hepiniz çok tatlısınız.
İlk bebekleriniz ilk heyecanlarınız benide heycanlandırıyordu..
eee diyceksiniz bunca zaman okudun tam bir yıl e neden yazmadın bir selam vermedin..
zamanım hiç olmadı çünkü bende 6 yaşında ikizlerde var :)
Birde aranızdaki sıcaklık öyle güzeldiki uzaktan seyretmek daha güzeldi. Eğer konuya direk dahil olsaydım kendimi karakedi gibi hissedecektim :)
İki kız bir oğlan 28 yaşına girmesine 1 ay kalmış kaderdaşınız olarak beni kabul ederseniz çok sevinirim
Hepinizi öpüyorum. Merak ettiğiniz şeyler olursa tecrübe adına yardımcı olmak isterim.
Merhaba arkadaşlar..
İlk hamile olduğumu öğrendiğimden beri bu topiği hemen hergün okudum. Hepinizi okudum. Nisan 2 de bende oğlumu sizlerle birlikte kucağıma aldım.
Hepinizi hemen hemen tanıyorum gibi. mavi45 ile çok şaşırdım mesela 15 haftalıkken ikizleri olacağını öğrenmişti. Sonra elemsu var. Hamileykende doğuruncada hep kızının zayıflığından bahsetti :) ama bence fıstık gibi olacak. Sonra martim, görkemli, haticecan, gorkems a.sahin daha aklıma gelmeyen herkes :) Hepiniz çok tatlısınız.
İlk bebekleriniz ilk heyecanlarınız benide heycanlandırıyordu..
eee diyceksiniz bunca zaman okudun tam bir yıl e neden yazmadın bir selam vermedin..
zamanım hiç olmadı çünkü bende 6 yaşında ikizlerde var :)
Birde aranızdaki sıcaklık öyle güzeldiki uzaktan seyretmek daha güzeldi. Eğer konuya direk dahil olsaydım kendimi karakedi gibi hissedecektim :)
İki kız bir oğlan 28 yaşına girmesine 1 ay kalmış kaderdaşınız olarak beni kabul ederseniz çok sevinirim
Hepinizi öpüyorum. Merak ettiğiniz şeyler olursa tecrübe adına yardımcı olmak isterim.
hepinize küstüm soruma bir cevap vermediniz.sağolun varolun.neyseki tahlil sonucunda hiçbişey görülmedi, gaitada.bazen fazla beslenmedende kakada mukus olabilirmiş.yada üşütmeden.galiba bizimki klimadan üşüttü.
Kizlar acayip duyguluyum hala,sanki dun bnm dugunum varmis gibi icim kipir kipir.acayip guzeldi .Allah gelin olmasini da gostersin ins.buarada kimse gelemiyor vs. Diyorduk 20 kisi hesapladim.disardan suslu tabaklar aldim.hadi dedim yine de 30 alayim.aman Allahm azcik gec hazirlandim bir indim ki asagi insanlar buyukler 40 kisi,cocuklari 7-8 falan hemen ilaveler oldu,gerci yiyecek fazla bile geldi .
Pastayi ozsut tam istedigim gibi hatta hayalimden daha da guzel yapmis.kesinlikle oraya yaotirin ne de olsa hersehirde var bildigim kdriyla.hem sikinti cekmedim.izmirdeki kadindn getirtsem erirdi ztn.hatta fotograf eklerim bi bakarsiniz begenirseniz sizde kafanizda birseyler tasarlayip yaptirirsiniz
Acayip kosturma icindeydim.Sisirdim onca balon 33 tane falan 10 taneyi abim sisirdi gerci,astik havuza patir patir patladi.ayyyyy aglayacagim simdi dedim o kdr ugrastik sisirdik.onlari bulmak icin arandim hep dedim..gerci migros da da degisik var.
Ada ac kalmasin vs. biberondaki sutu istemiyor anneler veriyor icmiyor,hadi dedim emzireyim gun icinde pek koklasamamistik xocuk beni istedi,yorgunluk oldu ama herseye degerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?