Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merhaba martimcim, Allah ayirmasin bizim oglanalar pek bir ana duskunu ciktilar desene. Bizimki 5 dk ayri kalsa katilana kadar agliyor yatir kaldir da agladiginda sakinlesmesi icin sanirim degilmi? eger oyleyse bizim durumumuzda surekli yatirip kaldirmam gerekecek :))

slm canım, eee erkek bebekler anneci olurlarmış.. ben ara ara kucağıma almıyorum gün içinde.. ama genelde kucaktayız tabii.. özellikle uykusu gelince...oyun halısı işe yaradı biraz zaman geçirıyor orda. sen adın mı cnm

yok hayatim henuz almadim. Sen hangisinden aldin?

Böyle güzel karşılanacağımı bilseydim önce gelirdim:)

canım bizimki galiba yazlıkta oldu.çünkü orda sular genelde kuyu suyu ve kireçlemiyorlar sonuçta.doktor dmacana alın onun suyuyla yıkayın demişti.babamsa sağolsun denizi haşır huşur yıkamak istedi habire.çocuk su yuttu kesin.seninkide öyle olmuştur.varya sakınan göze çöp batıyor ha.bizim burda pazarcıların çocukları afedersin pokun içinde oynuyor ayaklar çıplak bişey olmuyo bizimkiler bunca ster,ilzasyon iç,nde hasta oluyor .inşallah tez vakitte iyileşir paşamız.bende perşembe tekrar gidicem.
canim mesjini gormemisim cok cok gecmis olsun. bizde henuz oyle bir durum olmadigi icin fikir yurutemeyecegim, allah bri daha gostermesin canim.

canım sağol senin için daha önce yazdığım yazıyı ekliyorum.sen oğluştan vakit bulup bulamazsın şimdi

bende başlarda çok zorlandım .daha önceleri iş yapayım diye zorla uyutmaya çalışıyodum.oda inadına uyumayıp tüm gün beni başında esir ediyodu.bi bakıyodum eşim gelmiş ne iş hallomuş ne yemek.hatta tüm gece uyumadığımı bilirimcanım üstelik annem 40 çıkınca gitti kaldım eşimle bi başıma.ama inanki bu düzeni, sağlarsan çok rahat edersin.

öncelikle karnının iyice doyması şart bu uykuya engel birinci şart.ayrıca gece uyusun tüm gece istersen gerçekten fazla fazla emzir.yada sütünü sağ 100cc gibi ver .onu sabahaca idare eder.tracy hoggdan öğrendim yükleme diyor o buna.

2.si uyku ortamı sessiz ve karanlık ve serin olsun.bu üçüde çok önemli.bizimki gece gündüz farkını yatak odama onun için aldığım karattma perdesi sayesinde öğrendi.besleyeceğim zaman açarım perdeyi uyuycağı zaman kaparım.gündüz bile.tracy hoggdan öğrenmiştim bunu

3.sü uykusu gelmeden asla yatağına koymam.esnemeye başlayınca anlarımki uyku geldi.doğru yatağa koyarım.ağzına emzik veririm.emzik artık doktorlar tavsiye ediyor çene kasları ,için o yüzden sorun yok kullan rahat rahat..emzik onun uykuya geçmesini kolaylaştırır.

kucağa baştan alıştırmadım.sende ne yap et vazgeçir ağlasın varsın nasılsa susacak bi şekilde..ne memede uyut nede kucakta.

aslında onlarda aynı bizim gibi.sen uykun gelmeden uyuyabilirmisin yada açsan.döner durusun yatakta.onlarda aynı bizim gibi.eşimle aramızda bir espri var bizim ama çok doğru:O'DA BİR İNSAN

harikasin canim ya valla baktirtmadi bile kereta. ah su emzige bir alissa ne rahat edicem ama yok, ne denediysem almiyor. 3 aydir alisti bana, bakalim yeni duzene nasil alistiricaz basindan dogru yolu tutmussun, tebrik ederim canim. detayli anlatimin icin tesekkur ederim canim.

merhaba canim,
insallah bir an önce sizinde gaz probleminiz biter rahat edersin. Onun disinda uyku düzeni nasil, saglayabildin mi?

selam canim,
vallah senin dert bendede basladi canim, benim oglumda kucagimda emerken uyuyor yatagina koyunca gözleri fal tasi gibi aciliyor. Gündüzleri emdikten sonra 2-2,5 saate yakin uyuyan cocuk simdi yarim saat ancak uyuyor. Nedenini halen cözemedim. Bende kendi halinde yataginda uyumaya alistirmak istiyorum ama bir tülü beceremiyorum. Nasil yapicaz bakalim...

senin gece uyku düzenin nasil, uyuyormu oglun?

aramiza hosgeldin canim,

yazdiklarin cok güzeldi gercekten. Daha önce gelseydinde aramiza hosgelirdin... sana hemen uyku düzeni konusunda tecrübelerini sorayim, belki tavsiye edecegin bir kac sey olur..

merhaba canim,
hosgeldin tekrar.. o asiyi bizde yaptirdik, oglum ilk 2 gün ateslendi ondan sonrada düzeldi. Doktor atesi 38,5 gecerse fitil koyabilirsin demisti, ben 37,4 te fitil koydum cünkü agrida ne uyuyordu nede rahat duruyordu... fitil hem ates düsürücü hemde agri kesiciydi... ateslendigi zaman gece her iki saate bir kalkip atesine bakiyordum... birde üzerini fazla giydirme, ben sifir kollu body ile yatiriyordum.. bakalim insallah diger gelecek asilarida kolay atlatiriz..

görkemli seni tebrik ediyorum canim,

bende senin basardigini basarmak istiyorum... permes´in de yazdigi gibi benim oglumda memede uyuyor, yatagina yatirince gözleri aciyor fal tasi gibi... gece sorun olmuyor, emerken uyuyor ve yatagina koyunca uyuyor... ama gündüzleri yarim saat ancak uyuyo. Acaba karni tam doymadigi icin mi o kadar az uyuyordur, kestiremedim hala... emzigi istemiyor, agzina veriyorum bir iki cekip ondan sonra firlatiyor emzigi.

Uyudugu yeri gündüz aydinlik tutuyorum, gece gündüz fark etsin diye, gece uyuturkende gece lambasi acik oluyor, karanlik ve los bir ortam yapiyorum... karanlik oldumu uyuyor.... ona alisti - ama iste dedigin gibi yatagina koyunca kendisi uyusun istiyorumm, müzigini aciyor yataginda asili olan...

- Sende kac gün sürdü kendi kendine uyumasini saglaman??
- Sen anne sütüne ek mama veriyormusun yoksa sadece kendi sütünü mü sagip veriyorsun?
- Senin bebis ne kadar süt iciyor bir kerede?? Yani tam doydugunu nerden anliyorsun??
- Herhangi bir müzik caliyormusun uyumasi icin?

Bu arada oglum biberondan bisey icmiyor kesinlikle, ilk basta aliyordu biberondan ama simdi almiyor.

Tavsiyelerini bekliyorum canim... öpüyorum kocaman...

Teşekkür ederim sıcak karşılaman için

Uyku konusu çok hassas şimdi önünü almazsanız bu bıdıklar büyüdükçe hayatı size dar ediyorlar. Kızlarımdauyku konusunda çok tecrübesizdim ve çok çektim
Artık daha dikkatliyim ve sanırım başardım. Tavsiye edeceğim bikaç konu var.

1 . 4. ayından sonra bebekler gece beslenmek zorunda değil. Acıkma ağlamasıyla söylenme ağlamasını ayırt etmek gerek. Eğer söylenerek ağlıyorsa meme bağımlıs ıolmuş demektir. 1 hafta kendi uykunuzdan feragat edip ( eşinizden yardım alınabilir) gece beslememeye çalışın. Gerçekten çok acıkmış gibi ağlıyorsa besleyebilirsin ama nazlanarak ağlıyor ve gözlerini açmıyorsa hafif sallamalar ile tekrar uykuya döndürebilirsiniz. Size garanti veriyorum 1 haftanın sonunda gecelerdaha rahat geçecek. Kısaca gece uyanmasına müsade etmeyin her uyanmasında hemen müdahele edip pış pış yaparak yada kucağınızda hafifce sallayarak dalmasını sağlayın inanın çok işe yarıyor. 1 hafta sonra yeni bir hayata uyanıyorsunuz ama dört ayını doldurması lazım.:)

2. mümkünse emziğe alıştırmak lazım. Başka yerdede yazmıştım. açlık ile tokluk arasında bi süre vardırya hani yani ne aç ne toktur o sıra emziği verin ağzına daha kolay alıyorlar. Ben emzikte NUK kullanıyorum. Ağzını kocaman açtığında emziği ağzına sokmayın o zaman öğürme olabiliyor. Hafif açıkken tıkıştırın . Mutlaka itecektir ilk zamanlar ama pes etmek yok yeniden verin. İyice acıkacana kadar bu işlemi tekrar edin. Bende işe yaradı oda bende mutluyuz :)

3.En rahat hangi pozisyonda uyuduğunu gözlemlemek lazım. Benim oğlum babasına huy olarak çok benziyor. Bende ondan ilham aldım. Yan dönderiyorum, bir elini yastığın altına sokuyorum yüzüyle gözüyle oynayıp kendini uyandıramıyor böylece, bacaklarının arasına battaniye sıkıştırıyorum. Babası gibi uyuyor yani :)

ayyyyy suan cok mutluyum.kuzenim dayimin gelini dogum yapti.ayy her dogum duyumunda aglar mi insan :))

yok hayatim henuz almadim. Sen hangisinden aldin?
tiny love kini aldım tatlım.. çok geçmeden al bence.. işe yaradı ben de..
evet canım, ben de anlamıyorum işte. biraz rahat mı olmalıyız artık düşünüür oldum.. aman siz de bari bi şey çıkmasın.. haber ver merak ederim..
bu arada keşke emziği tekrar alsa diyorum.. tek başına uykuya dalma da ÇOK yardımcı ama bizim işimiz daha zor.. memeyle olan bağı koparmak birazzaman isteyecek.. inşallahh alışırlar tek başlarına uyumaya..
ayyyyy suan cok mutluyum.kuzenim dayimin gelini dogum yapti.ayy her dogum duyumunda aglar mi insan :))
ayyy mujjj, allah analı babalı büyütsün.. çok duygusallaştırmış bu doğum seni.. ben duydukça aklıma o ağrılar geliyor sadece :)

Selam güzel anneler. Nasılsınız?

yagmurabt, gorkemli, martim geçmiş olsun bebişlere acil şifalar versin Allah inş.
müjj, Adacığın gelinliğini de görün inşallah canım ne güzel kınasını mutlu mesut yapmışsınız.
meazra, hoşgelmişsin sefalar getirmişsin mis topiğe.

Ben pek iyi değilim.
3. ay kontolünde öğrendik ki bu ay 200gr almış kızım. Hiç de farketmemiştim ben az aldığını. Gerçi sağlık ocağına göre 400 gr almış ama yine az ki.
Sonuç olarak kan ve idrar tahlili yapıldı, bugün öğrencez sonuçları. Doktor "Ya enfeksiyon var ilaç kullancaz ya da sütün yetmiyor mama takviyesine başlancak" dedi ama ben bi 15 gün daha gözlemlemek istiyorum mama vermeden. Kızım şu an 6.100 gr. 60 cm.
Bu arada bu ay da 3 kilom gitmiş. Vere vere bitiremedim aldığım kiloları.

martimcnmm ya kiyamam:)) valla ben her biriniz dogurdum dediginde gozlerimde yasla okudum .ohh sukur dedim .ne kdr kolay tmm bitti gitti desek de dogum bu insan stress yapiyor.martim kuzum ve dgr arkadaslarim tesekkur ederim tmm elemsu ekleyim fotograf.soyle yapayim bu sefer album arkadas listesine acik olsun madem kimse gormez dedigin gibi:)) yogun istekle kaldirdim valla albumumuzu :)
yeniuye arkadasim :)adini unuttum ozur dilerim geri de donmedim sayfaya suan , bizi ne kdr cook uzun zmndir takip etmissin valla,taa bnm doguma kdr:) sormaa cok komikti bnm icinde beklerken sikilmayim diye aldim elime girdim nete.tabi sanci arttikca mumkun olamadi.nerdeyse sezeryan aninda yazacaktim olmadi kismet:)))

oyyy kıyamam küçük sareye.. inşAllah temiz çıkar, bizimki de az almıştı o ay.. sanırım hareketler artıkça azalıyor ama gelişimi etkilemeden tabii... ama kızının kilosu çok düşük değil toplamda. maşalahh...

sen görmedin ama benim oğlumun kakasında parazit çıktı teyzesi ilaç kullanıyuz canım sıkkın aslında.. bence de herkese açma nazar değer ikinize de...

Evet kilosu normalde iyi. inşallah temiz çıkar canım ya. Gerçi sütümün yaramıyor olma ihtimalini düşündükçe de gözlerim doluyor. Şimdiye kadar iyiydik sadece anne sütü aldı ama bakalım nasıl çıkacak sonuçlar. Ege'cik de kaka derdinden kurtulsun artık inşallah. Ah ahhhhh..

Son düzenleme:
martimmmmmmmm,durr cnm hmen bakiyorum gecmise.hayy Allahim gecende de gorkemliyi gormedm uzulmus ( cnmmm ya cook gecms olsun.ndnki??? bnde kucukken olmustu ama cig kofte harci yerdim yada cig sucuk vs. ondn olmustum.kabak cekirdegi yedim bol bol attim.ama bebekte ndn olurmus??anneme srdum bunyeden diyor ekseri cocukta olurmus.senin yedigindn mi ? ne dedi dr?

canım sağol... bu bir çeşit amipmiş.. sudan her şeyden kapmış olabilirmiş. çok ama çok dikkat edeceğiz artık.. ben de arkadaşın çocuğu havuza gidiyordu. gelip bunu seviyordu.. acaba ondan mı geçti diye düşünüyorum..sakınan göze çöp batıyor işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…