Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım geçmiş olsun öncelikle ben senın msjını grdüm fakat hiç anlamam bu kaka işlerınden bu bölüme martim bakıyo biliyosun o yuzden gereksiz bı cvp yazmak istemedım.ıyı ama ne guzel bak bı sey cıkmamıs

hahaha çok güldüm elemsu,Allah ta seni güldürsün inşallah armine lop lop kilolar versin.demek martim bakıyo.ama o bugün girmiş cevap yazmamış((demekki artık başka bir bölüme bakıyo:))

merhaba arkadaşlar
annemlerdeydim ya dün döndük tam 3 hafta kaldım 1 haftalığına gitmiştim oysa.ama bana çok iyi geldi hatta sütüm arttı mamayı iyice bıraktık çok şükür.yalnız fena alışmışım anneme bu sabah bir uyandım şaşkın gibiyim kahvaltıyı hazırlayan annem yok hep ağlayasım geldi gözlerim doldu durdu galiba anne olduktan sonra annemin kıymetini iyice anladım.eşim keşke sizi almaya daha erken gelseydim dedi halimi görünce.hala aklım orda gel götürelim deseler hemen gidicem valla:)) gözüm kocamı da görmüyo galiba:))yarın 3. ay kontrolümüz var bugün hapşurup durdu kızım biraz burun akıntısı da var umarım devamı gelmez hasta olmasın kuzucuklar.en çok kiloyu merak ediyorum mamayı bıraktık ya bakalım ne kadar almışız.ama arkadaşlar daha önce burda okumuştum kakadaki beyaz pütürler bebeğin beslendiğini gösteriyormuş sanırım biz mamaya bıraktığımızdan beri o pütürler azaldı doktora da soracağım inşallah sütüm besliyordur yavrumu.hoşçakalın şimdilik

kızlar hep aklımdasınız ama evde internet gitti ve ben şu an geçmişi okuyamıcam..moralim çok bozuk
cumartesi 3 ay 15 günlüktük bebeğime rotavirüs aşısı yapıldı ardından bebeğimin 2 günlük huzursuzluğundan sonra ateşi koltukaltından 38 e çıktı ve hafif boğaz enfeksiyonu olduğu doctorumuz söyledi.rotavirüs aşısı bunlara neden olurmu die sevgili doctorcuğuma sordum ısrarla hayır olmaz dedi ama prospektüsünde yaygın bi şekilde olabileceği yazıor...doctorum bu aşının hiç bi yan etkisi yok yaptırman bebeğin yararına dediği için yaptırdım ve çok pişmanım bebişimin ateşi koltukaltı ölçümünde sabahtan beri 37,4 -37,9 arası değişiyor (eski civalı termometrelerle bu ateş ölçüleri.. yeni dijital olanlarla ölçtüğümde 37,4 ü geçmiyor termometreler bile problem ya).ateşini düşürmek için hastanede yine popopdan fitil yedik akşama tabi ben yine bebişimin poposuna o fitili sokamyınca caprol şurup verdim.. henüz 1 günlük bi olay bu durumda bebeğime antibiyotik vermekistemiorum ilaç kullanmayı sevmiorum..vucudun mikroplara bağışıklık kazanılması gerekiyor belki ama kaç derece ateşten sonrası bebeğime tehlike olabilirki çok kö
tüyüm ya 15 dakka da bi ateş ölçüorum

merhaba canım

Artık yaptırmışsın bence buna takılma. 39 derecenin üstü endişelenmeyi gerektirir. 40 derece acil doktor demektir. Aslında çok bi ateş olmamış. Adı üstünde virüs almış vücudu ve tepki veriyor. Ne kadar mutlu olmalısınki bebeğinin vücudu virüslerle savaşacak kadar güçlü :)

Adanın doğduğu günü hatırlıyorumda ne cesur ne dirayetli bi ana hastaneden canlı yayın yapıyor demiştim :) Düğününüde görürsün inşallah :)

canım sıkma canını bende yaptırdım rotavirisü aşırı bizde ateş falan olmadı belki aşıyla ilgili değildir ateş... ama olsada normal aşıda vücuda bi miktar zayıf virüs koyuyorlarmışya bak ona bile bebeğinin vücudu tepki vermişse aşı olmadan virüsle karşılaşsa belki çok daha rahatsız olacaktısıkma canını 38e çıkmadan çok üzülme bana 38,5dan sonra ateş düşürücü diyolardı.panik olma dizlerine, koltuk altlarına ve altına çok soğuk olmayan ıslak bez koyabilirsin. ben bu aşı hakkında çok ama çok tedirgindim bizim doktor 30yıllıkmış gatada doktorluk yapmış ve kolay kolay çocuğa dışarıdan müdehaleyi yaptırmayan ilaç kullandırmayan doğalcı bi insan.sordum bu aşı hakkında çok olumsuz şeyler duydum yan etkisi çokmuş diye dedim. yararı yan etkilerinden çok daha fazla bebeğin rota virüsü ile karşılaşacak diye bişi yok ama karşılaşırsa ölümden dönüyo bu virüsten bebek ölümü çok fazla demişti.

gçmiş olsun canım rota nın kusma ishal ateş gibi yan etkileri var.antibiyotiklik bi durum yokmerak etme.ama 39 u görürsen calpol ver canım.

bende 2haftalığına gittim dönüş çok zor geldi...bekleki bi sene daha geçsin tatil gelsinde git oof gurbetlik off...senin annenler uzak mı senin olduğun yere.aynen senin gibi benim de sütüm annemlere gidince çok güzel artmıştı.bide ben bi yerde okudum bazı annelerin sütü bebeğe pek kilo aldırmazmış ve halk arasında süt yaramıyo diye konuşulurmuş aslında anne sütünün yaramaması gibi bi şey mümkün değilmiş kilo aldırmasada tüm mamalardan daha faydalıymış anne sütü.mama takviyesi sadece kilo artışı için veriliyormuş.

merhaba kızlar,
benim kız geçen gece hiç düzgün uyumadıbeşiğe koyuyorum ağlıyo yanıma alıyorum kollarını titanik gibi açıp uyuyor...herhalde küçük beşikte kollarını açınca yanlara geliyo diye rahatsız olduğunu düşündüm küçük beşiği toplayıp salona koyduğum büyük park beşiği geçirdim yatak odama. onda 1gece gayet güzel uyudu ama dün gece yine mızmızlığı üstündeydi sabaha kadar bi beşikte bi yanımda...herhalde benle yatmak istiyor kıyamıyorum ama yanımda yatmaya alışsında istemiyorum oof of.

hahaha çok güldüm elemsu,Allah ta seni güldürsün inşallah armine lop lop kilolar versin.demek martim bakıyo.ama o bugün girmiş cevap yazmamış((demekki artık başka bir bölüme bakıyo:))

kuzum yaaa nasıl gözümden kaçmış mesajın. kesin girmediğim ve geçmişi okumadığım bi ana denk gelmiş yoksa elem haklı... dün de ben çıktıktan sonra yazmışsın.. sorma bizim kakamızda parazit çıktı (( moralim bozuldu. dr a falan gittik.. dün onlarla uğraştım. bir çeşit dizanteri yani ( üst düzey hijyen kuralları ve ilaç kullanımı ile 7 gün sonra bakılacak temizlenmiş mi diye (

kaka uzmanı sayılırım artık.. hayatta atlamazdım yani... neyseki iyi çıkmasına sevindim. yeşil sümüksü kaka yı günde 2 kez yapması normalmiş, eğer herhangi bir enfeksiyon ya da bakteri yoksa.. ayrıca ateş, halsizlik, iştahsızlık da olup olmadığına dikkat et canım.. yoğun bi sümüksülük ve sıvı şeklindeys ise tahlil yaptırın. ben dün ondan şüphelenip gittim. temiz çıkacağına ümitlenirken başına ne geldi baksana.. Allah şifa versin inşallahh en kısa sürede.. sarı kakasını göreyim komşulara kurabiye yapıp vereceğim ...

gecenizin güzel geçmesie coookkk sevindim canımmm...darısını gelinlik kınasına artık :) maşallah güzel kızımıza :))

oooo 3 evladınla sana maşallah canım öncelikle ve hoşgeldin aramıza... hoş zaten aramızdaymış ama bizim haberimiz yokmuş .) fırsat buldukça bekleriz ama o günler kıpır kıprdı topiğimiz, şimdi fırsat buldukça giriyoruz, nadiren aynı anda online oluyoruz ama olsun kalplerimiz bir onu biliyoruz işte :) hoşgeldiiiinn tekrar...

sana yrdımcı olabilecek bi bilgi paylaşayım canım ve çoookk geçmiş olsunnn ... inşallah rahatlar yavrucak kıyamam..

ATEŞ: Artık hastalıklar kendini ateş olarak göstermeye başlar maalesef... Koltuk altı ateş 37 derecenin üstündeyse (Kulak=Koltukaltı +0,5 derece) bebeği soyun. Koltuk altı ateş 37,5-38 derece ise yarım ölçek calpo.l, ve buna rağmen ateş 38,5 derece ise salonun ortasına sıcağa yakın ılık su dolu leğende 15 dakika bebeği oturtuyoruz. Çıkarıp ölçtükten sonra hala ateş 38,5 derecenin üstündeyse tekrar yıka çıkar,ölç. Yine 38,5 derecenin üstündeyse fitil koy.

Ateş yükselirken bebek titrer. El, ayak ve bacakları soğuyabilir, morarabilir. Bacaklar mor dantel şeklini alabilir. Ateş düşerken bebek terler. Ateşli bebeğin bodysinin çıtçıtları kapatılmaz, açık bırakılır böylelikle vücut hava alır.

gerçekten çok sıkıcı bir durum.parazit lökosit falan çıkmadı ama mukus görüldü yazıyor.siz dışkıyı evdenmi götürüyosunuz?yada hastanedemi veriyosun ve nasıl?çünkü bir daha vericez.doktor perşembe yine yaptır dedi.bizdede dizanteri şüphesi varmış.çünkü mukus hala devasm ediyor.kan varsa kesin dizanteri diyor ama bizde yok.

Son düzenleme:

canım ben kakayı yaptımı hemen plastik bardağa alıyorum. zaten öyle çok çok istemiyorlar. yarım saat içinde vermen lazım ya taksi çağırıp sadece onu alıp götürüyorum. bizde de kan yoktu ama inanılmaz bir sümük vardı son kakalarında. ben de ondan şüphelendim. hem bol lökosit hem de bi çeşit amip çıktı. e halsizik ateş iştahsızlık falan da yoktu yani. sadece kakası kötüydü. inşallahh çıkmaz sizde. şimdi günde 3 kez şurup içiyor yavrum. 4-5. gün tekrar bakılacak tam tedavi 7-10 gn arasında değişiyor. inşallah hemen atar vücudu. çok ama çok dikkat ediyoruz anlamıyorum niye oluyor öyle. artık şişe suyuyla yıkacağım oğlumu. sulardan da kapmış olabilirmiş. sonuçta apartman eski ve boruları sorunlu olabilir değil m
i?

Son düzenleme:

Hosgeldin sessiz takipci :) Allah evlatalrini sana bagislasin canim. Artik sessiz kalmayacagin ve tecrubelerini bize actigin icin sevindim :) ilk soru benden olsun :))
3 aylik oglumu bugune kadar hep memede uyutmaya alistirmis olan bendeniz, ufaklik buyudukce kara kara dusunmeye basladi :) aglatmaya hem kiyamadigimdan hem de cocukta guvensizlik yaratacagini ogrendigimden beri bu boyle devam ediyor, ama biliyorum ki kendi kendini sakinlestirmeyi ve uykuya dalmayi ogrenmesi gerekli. Allah ayirmasin 5 dk ayri kalamiyor benden uykusu geldiginde, cok agliyor. E 3 aydir cocuk boyle alismisken onu cok aglatmadan (yani yavrulari katila katila aglatan ya da kusana kadar aglatan yontemlerin haricinde) hangi yontemi denemek gerek bilemiyorum. Bu konuda bir tavsiyen var mi?

canim mesjini gormemisim cok cok gecmis olsun. bizde henuz oyle bir durum olmadigi icin fikir yurutemeyecegim, allah bri daha gostermesin canim.

anammm prenses buyudu de kinasi bile yapildi, dogum haberini aldigim gun dun gibi canim ya masallah Allah gelinligini de gormeni nasip etsin canim.

valla bizde de aynı. memede yada omuzda gezinerek uyuyor ve etrafı izleme oranı arttıkça omuzda da uyumaz oldu. az önce memede mutlu sona ulaştı. şimdi uyuyor karşımda ben de karar veremedim ama yatır kaldırı deneyeceğim önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…