Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tatlım benimki o işlemi yapmış zamanında ben de lahana bebekmişim :) albüme baktıysan çok şükür baya saçım var ama annemin mi zamanla gelişen hormonların mi etksi bilemeyeceğim artık :)

tatlım benimki o işlemi yapmış zamanında ben de lahana bebekmişim :) albüme baktıysan çok şükür baya saçım var ama annemin mi zamanla gelişen hormonların mi etksi bilemeyeceğim artık :)

albümden haberim yoktu.şimdi bakıyorum canımmm.2-0 kazıtma önde gidiyor oylama yapıyorum adeta..ama bende toka takmak istiyorum çilekli böcekli:))

bebeğim 33+3 haftalık ve 2.258 gr normalmi kaç kilo doğar..

gayet normal hatırladığım kadarıyla. asıl bundan sonra hızlı kilo alacak bebeğin. ne kadar doğacağını bilemeyiz tabii, bebeğin ve senin yapınla ilgili bir şey. ama beslenme şekline dikkat et. protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeni tavsiye ederim. tabii ceviz ve balık da tüketmeyi ihmal etme. hayırlı ve sağlıklı doğum olur inşallah. sağlıkla kucağına alırsın :)

Son düzenleme:
bebeğim 33+3 haftalık ve 2.258 gr normalmi kaç kilo doğar..

Daha 7 hfta var senin bebegin 3 u bile gecebilir dogum kilosu diye dusunuyorum.3 de dogal ztn normal kilo.buarada sicaklardasin Allah kolaylik versin,hayirli dogumlar.

Daha 7 hfta var senin bebegin 3 u bile gecebilir dogum kilosu diye dusunuyorum.3 de dogal ztn normal kilo.buarada sicaklardasin Allah kolaylik versin,hayirli dogumlar.

mujjjummm topiğin bekçisi olduk bugün senle :))) hiç bi iş yapamadım.ege olmadık bi saatte uyudu şu an. ve gece 11 e kadar dükkanı kapatmaz artık :O yemek yapmam, ütüyü tamamlamam, bulaşık mk. boşaltmam, çamaşır atmam, banyo yapmam lazım biter mi 45 dk da ne dersin?

canım, nasıl bu saçlara kıyılabilir ki... maşallah çok da güzel. kilosuda şu an iyi mama takviyesi ile de zamanla toparlanır. son zamanlarda benim oğluşum da iştahsız. gündüzleri zorla 5dk emiyor. sıcaklardan mı bende bilemedim. sağlıkları yrinde olsun da kilo çok da önemli değil. ama sn Sare nin saçlarına kıyma annesi...

günaydınnnn canlar :)

şu an ege kucaımda .. remen bilgisayara saldırıyor. her şeyi kedi gibi tırmaladığı için blgisayara da hem vururyor hem tırnaklaını geçirmeye çalışıyor. tutamayınca sinir olur sıpa :) her yeri tırmalamaktan tırnakları yamuldu.

kızım avatar oldu(
kızlar dün isiliklerin azalmasını beklerden yine arttığını görünce kendi doktoruna götürdüm.doktor mürekkep gibi bi ilaç yaptırttı eczaneye bide üstüne krem verdi. ilaç gerçekten mürekkep gibi kolay kolay çıkmıyo.dün kızımı yıkadım boyadım herhalde kaşıntıyada iyi geliyo çok rahat uyudu bu gece maaşallah.az önce tekrar yıkayıp boyadım daha sürerken uyumaya başladı zor tamamladım galiba kaıştısını alıyo...ellerine eldiven taktım çünkü en çok ellerinde var kıpkırmızı elleri en çok ilaçta orada olduğu için ağzına sokamaması için hapsettim ama nasıl sinirleniyo anlatamam bu duruma.
işte tipimiz böyle oldu bakalım ne kadar böyle dolaşacağız.

Son düzenleme:

Yaaa cook gecmis olsun gorur gornez sok oldum.iyi bari ilqc iyi gelmis uyumus kuzucuk.ne kdr zmn surulcek? Cok gecmis olsun cnm valla

Ayy kuzum yazini gormeidm,cikmisim demek sennyazdiginda bazen sy. Acik birakiyorum yenile yapiyorum ama baska sy. Da birsey okuyor okuyorum:)) cnm sen bunlarin45 dk. Da bitirdiysen bravoooo derim.bul mak. Bosaltma 10 dk. Dus 10 dk. Yemek utunun arasinda yapabilirsin utunun de durumuna baglu ztn utuden uzagim fikir veremedim.ben yapsam 1 saat

Yaaa cook gecmis olsun gorur gornez sok oldum.iyi bari ilqc iyi gelmis uyumus kuzucuk.ne kdr zmn surulcek? Cok gecmis olsun cnm valla

1hafta falan en fazla süreceğim 1hafta sonra geçmemiş olursa gel demişti doktor. bakalım inşallah bu işe yarar.

ayy canım ya, rengini geçtim de sürünce uyuyakaldı kaşıntısını aldı dedin ya içim acıdı. kıyamam dilleri yok anlatsınlar. bi tane sivrisinek ısırıyor. o tatlı kaşıntıyı biliriz hepimiz. eliyle kaşıyamıyorlar diye üzülürüm. gülce cik napsın? ay inşallah işe yarar bu sıvı. geçer gider bir daha da gülcenin yakınından bile geçmez inşallah..

ben sana bir şey sorcam unutuyorum hep kadifegül, maşallah gülcenin kilosu baya önde gidiyordu ya sen beslenme şekline dikkat ediyor muydun? yoksa kendiliğinden mi öyle aldı. bazen kızıyorum kendime iyi beslenmedin kendine bakmadın diye. örneğin meyve.. hiç yemiyorum, fırsatım olmuyor ya DA unutuyorum..

Son düzenleme:

anladım zaten canım, bu arada 45 dk da ütüyü tamamladım, çamaşır attım, makineyi boşalttım.. yemeği eşim gelince yaptım artık. az önce de yemeğimi yaptım ve kahvaltı ettim. şimdi sütlü bi nescafe yapayım. ege uyumuşken.

yaa sormayın bizim kakalar gene yeşil oldu yawww?? umarım üşütme kaynaklıdır ve kakasında bilin bakalım ne çıktı. benim upuzun saçım. meğer yutmuş onu çok dökülüyr ya, omzundayken alıp tepmiş ağzına sanırım.

aynen benimde içim acıyo ne kaınmayı biliyo ne kaşınıyo demeyi...mor mor oldu ama şükür rahatladı bebeğm.
ilk zamanlar bebek sarılıktı.ben sarılığı geçsin diye sürekli emzirmeye çalışıyordumya herhalde sık emmeye alıştı o yüzden ilk iki ay çok çok aldı kiloyu.son iki aydır da alması gerektiği kadar alıyo geçen ay 800gram bu ay 650gram. benim sütüm ilk zamanlar çok iyiydi suyu çok içiyordum doğrusu şimdide çok içiyorum ama şimdilik günü kurtarıyo ancak tam yetiyo kızım aslında öyle çok sık ve uzun uzun da emmiyor artık ama sütüm yarıyo galiba çok emmiyo ama kilo alımı iyi.ben faydalı şeyler yemenin sütün kalitesini arttırdığını duymuştum ona dikkat ediyorum hergün 2yumurta kesin yiyorum,bakliyat yiyorum, yeşillik yiyorum ay bide helvada çok yediklerimden. buradan bi arkadaş demişti galiba bi ara sütüm azalmıştıda dinlenmene dikkat et diye bende bebek her uyuduğunda koptur koptur iş yapıyodum artık dinlenip uyuyorum onunda faydası var.

Martimm bi dahaki kakası yeşil olmasın inşallah kuzucuğun. Ay saçın bezini bağlarken beze düşmüş olmasın, uzun saçı yutmuş mudur ya :/

Kıyılmaz dimi yeşimcim kıyamıyoruz biz de :) Evet, inşallah kilosuna kilo eklemeye devam eder kızım. Bu aralar bütün bebişler iştahsız belli ki. E onlar napsın bu sıcakta bizim de iştahımız kapalı.
Sağlıkları keyifleri eksik olmasın inşallah.

kız bu ne saçaklı...elektrik çarpmış gibi:)) ay nasıl sevesim geldii 41kere maaşallah çok şirin bişi ya...terletmiyosa kesme çok güzel kesme yada kessen mi nazar falan değer dökülür kel kalır.

Sağol canım, saçaklı kızıma sık sık okuyoruz, Allah bebişlerimizin hepsini nazarlardan esirgesin, amin.
Gülce de tez zamanda kurtulsun rahatsızlığından ya kıyamammm, fotoğrafları ilk görünce şaşırdım korktum, okuyunca oh dedim, rahatlatmış iyi bari.

dinlemeyi tavsiye eden bendim canım bizim ilk ay çok aldı, sonraki ayda iyidi ama kakalar yeşerdi kilo alımı yarı yarıya dülştü.bu ay 500 gr almış mesela. yumurta ben de yedim ama gazdan dolayı bakliyat yok listemde. yeşillik meyve de çok sınırlı. ama maşallah gülceye demek ki sütün yarıyor. bu ay ben de dikkat edeyim bakayım beslenmeye anne sütünün son demleri ne de olsa... kuzucuk da iyi olsun hemen, dua edicem ona...
Martimm bi dahaki kakası yeşil olmasın inşallah kuzucuğun. Ay saçın bezini bağlarken beze düşmüş olmasın, uzun saçı yutmuş mudur ya :/

yaa teyzesi sorma yemiş bile. söylemesi ayıp kakanın içindeydi valla. düşen saç öyle olmaz. ben mutfakta falanken de yemiş olbilir. el ağızdan çıkmıyor. her şeyi ağzına götürüyor. benim saç da lessi gibi, her yerden çıkıyor. hatta beşiğinden gece alırken dökülüyor, sabah bi bakıyorum beşikte benim saçım.. allahtan atmış ya bağırsak da kalsa. ayy inşallah aşka yoktur. inşallah başka yutmamıştır, allah korusun..

canım geçmiş olsun görünce önce üzüldüm ama iyi geleceğini düşünerek rahatladım.bu arada bakliyat derken hangi bakliyatları yiyosun ??

martim üşütmekten oluyordur.bizimde bir ara biliyosun yeşildi tahlil falan bişey çıkmadı.gece klima açık bizim odada.sağlık ocağındaki dr klimadan etkilenebilir madem siz sıcaklıyosunuz ona kalın giydir demişti.bende çözümü ona bodysinin üstüne pijama ayağına çorap giyiyyor artık renk normal sarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…