Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba görkemli,
nohut kuru fasülye bulgur hepsini yiyorum artık. yanlız yaparken suyunu değiştirerek yapıyorum.beklettiğim suyu ile haşlamıyorum haşladığımla pişirmiyorum gazı az olsun diye.tabi bulguru normal pişiriyorum.

aay nasıl sasırdım görunceböyle cok geçmiş olsun inş dermaolur kuzucuga
inşallah canım sağol

ya benimkide acayip çok çekiyo izlerken sanki amacı saçını yemekmiş gibi görünüyor.saçını çekiyo çekiyo sonra eller ağızda...ben koştur koştur parmak aralarındaki saçları ağzına kaçan saçları topluyorum.kesin bizimkide yutuyodur.

sağol canım.

sağol canım öncelikle.ben yastıkta yatırıyorum.uyurken çok ince yastığı var onda yatıyo gündüz oynarken falan daha kalında.

sağol canım teşekkürler.

kızlar dün bi arkadaşla konuşuyoduk bebişi var 2aylık.iki ayda sadece 1kilo almış doktorda mama takviyesi vermiş kilo alması için. ayrıca sütün kalitesinin artıp kilo aldırması için et ye demiş. yemeklere kıyma kat kemik kaynak bol bol et ye diye tavsiye etmiş. bende et sürekli yemesemde arada kemikten çorba yaparım et suyu kullanırım.

benim hamileliğimde de doktor proteyin ağırlıklı beslen demişti et ve et ürünleri kilo aldırıyor bebeğe demişti. doğduktan sonrada aynı şekilde et ürünleri tüketmek önemli. benim eşim erzurumlu ben karadenizliyim biz sebze ağırlıklı besleniriz ama eşim etsiz yemek yemez. bende onun sayesinde tüketiyorum. yoksa et hiç aramam ben sebze daha çok seviyorum. benim bebeğim 1ay 1kg, 2ay 1kg en son 3ayda 850gr aldı. 3aylık kontrolümüzde 6750gr 64cm di. ama şimdi nedense sanki az emiyor bu ay fazla kilo almaz gibi geliyor.gece çok güzel emiyor ama gündüz 5dk memede zor duruyor. sizinkiler de de var ı?
kilodan daha çok sağlıklı olsun diyorum ben. allah hepimizin yavrularına sağlık versin.

bende senin gibi karadenizliyim ve senin gibi yeşillik ağırlıklı beslenmeyi seviyorum et olsa yerim olmasa aramam.bebişlerimizin boyları aynı.benimki ilk iki ay toplam 3.700aldı sonra 800gram aldı ve bu ay650 gram almış. gittikçe düşüyo aldığı kilo ama normal sınırın altına düşmesin yeter kiloluda çok zor.bebeğede zor pişik oluyo çok terliyo bizede zor taşımak falan insanın kolu kopuyo...ya benimkide memede ancak 5dakka duruyo gecede öyle çok emmiyo ağlıyo alıp emzirmek stiyorum acıkacak zaman oluyo ama emmek istemiyo zorla bi iki fırt çekiyo uyuyor...bu ay 650gram almasına bile şaşırdım.böyle giderse bi dahaki ay bu kadarda almaz diye tahmin ediyorum.doktor emmesi için zorlama diyo ama geçen gün 5saat emmedi.3saat uykuda geçti uyandı 2saatte öyle.ben bile 5saat yemeden duramazken içim rahat etmedi zorla falan emzirdim...herhalde şu zamanlar hepsinde var bişi...
Eki Görüntüle 478949 Eki Görüntüle 478949

işte benim minik aşkımm.... hayatımın tadı tuzu... herşeyi...
maaşallah ona annesi çok tatlı yakışıklııı...

YAAA MAŞALLAH ONA ÇOKKK TATLI MAŞALLAH DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM KUZUM BENİM

Kdifegül çok geçmiş olsun canım en kısa sürede geçsin kuzunun kırmızılıkları....offff rahat huzurlu olsun bebişkolarımızzzzzz

yaaaaaaa eşin japon yada çinlimi senin yada sen.... ama bu neee çokkk tatlııı maşallahhhhhh

martimmmmmm;
söyşle eşine ya o getirsin seni bana, yada ben söyleyeyim benimkine beni getirsin sanaaaaaaa

Yehuhu Adiskom bgn tammmm 7 aylik,saka gibi nsl gecti bu kdr cabuk zaman anlamiyorum.cumlemi unutmayin,yakin zmnda sizinkiler 7 olacak:)
Ada geri geri emekliyorrrre 2 dk birakamiyorummm yere birsey serdim halida durmasin diye surekli yerlerde surunuyoruz ben de yanina yatiyorum.valla 1 hftadir boyle bakalim one de emekleyecek mi merak ediyorum.oydaki kasim da hali kaplatmak istiyorumm bu sicak da napicammm( yere serdigim ortu bile asip cikiyor birkac sey mi sersem ne:))))
Gorkemli
Cnmm o citcit o kdr cabuk acilmiyor bnmkinde elimle cekiyorum anca oyle,ndn oyle olmus o anlamadim.ama acik birak gitsin ben genelde acik birakiyorum gerci acik kapali fark etmiyor,Ada yerinde durmuyor halinin kullanim surem doldu mu ne Adaya dar geliyor yerler:) bu cocuk disi cikmadan yururmus:)) birkac tanidik hep 9 da falan yurumus bakalim bzmki ne zmn yuruyecek.genelde yasi karsilar derler ama bakalimm.kazitmada kararli gibisin cnm ee nsl birseyle kazincak cocuga zarari olmasin? Ben kazininca degisim olcagina inanmiyorum buarada sabirrr bebek bu anca uzar diye dusunuyorum cnm

benım kadar çok et yiyen yoktur herelade,günde 3 öğün et yediğimi biliyorum yani,babam bize hayvan keser mesela biz 2 kişiyiz 1ayda bitiyo valla ama bu denkleme göre benım kızım 10 kılo falan olması lazım nerde bu kilolaaaaaaaarr
(cvp:annede)

dur hemen mesaj atayım satıcıya öyle birşey olursa kabul etmem.

ohh ohh maşallah büyüyorlar yaaa ne güzel

görkemli bizim oyun halısı da öyle canım hemen açılıyor çıtçıtları en iyisi hiç kapatmamak

aaa bu arada arkadaşlar kızım hep yarım dönüyordu yani sırtüstü yatarken yanlıyordu ama altta kalan kolunun üstünden bir türlü geçemiyordu dün oyun halısındayken benim gözümün önünde tam tur döndü yani sırtüstüyken yüzüstü döndü öyle kaldı tekrar sırtüstü dönmedi benimde aklıma acaba böyle kalıp allah korusun boğulma falan olurmu diye geldi gerçi yüzüstün den sırtüstüne daha 1 aylıktan beri dönüyor ama peşpeşe yapmayı bilmiyor henüz

mujj maşallah adişkoya kocaman kız oldu artık yakında emeklemeyede başlar prenses artık zor günler seni bekliyor. yalnız da bırakamazsın.

ELEMSU alemsin sen yaa... bizim tezimizi çürüttün böylece... senin kız "0" beden olmak için şimdiden formuna dikkat ediyor annesi.

canım benim oğlumda bu hafta başından beri yeni yeni dönmeye başladı. senin dediğin gibi. sırt üstüyken yüz üstü ama öyle hemencik değil kolu altında kalıyor ıkınıyor sıkılıyor kolunu çekip dönüyor sonra 1dk geçmeden yüzüstü durmaktan sıkılıp başlıyor ağlamaya. birde yüz üstü ellerini yemek daha kolay sanırım ondan dönüyor benimki )

Yeşimmmm maşallah maşallah tosuncuğa yaa paşa gibi de yatmış havasını yesinler :)

...
yaaaaaaa eşin japon yada çinlimi senin yada sen.... ama bu neee çokkk tatlııı maşallahhhhhh
..

Sağol teyzesi küçükken daha çok benziyordu japona, neyse ki büyüdükçe değişiyor. Ben Kore dili mezunuyum, hamileyken çok mu Korece konuştun diyorlar :)

Valla şaka gibi.. Daha dün hamileydik hepimiz. Böyle aman nasıl büyüdü zaman nasıl geçti diye diye bi bakcaz kocaman olacaklar (inşallah)
Emekleyen dizlerini yerim onun.

Maşallah canım kuzuna, Sare henüz hiç bi şekilde dönmedi. Anca tepinip duruyor :)
Bu arada bizim ince bi yastığımız var onda yatıyor.

Son düzenleme:
yeşimm maşallah oğluşuna tam erkek bunlar valla. küçük adamı ısır benim için. bizimde profilde album, bakarsın (lovehoney sen de canım )

ben dünyaya başka bir canlı olarak gelseydim herhalde et obur cinsi bi şey olurdum Allahtan emzirme boyuncada hep et yedim her gün.. yaptığın en doğru hareket olmuş..

galiba sadece dönmeyen benim şişko kızım kaldı...
aslında vücududa yuvarlanmak için çok müsait ama :))
olduğu yerde yuvarlak yapıyo ama halla sırtını yere koyduysam sırt yerde göbeğini koyduysam göbek yerde(

Yok canım benim kızımda dönmedi henüz hiç. Ama her an dönecekmiş gibi tetikteyim. Koltukta falan yalnız bırakmıyorum 3-4 haftadır ama dönmüyor :)

arkadaşlar eger eb.b.k ten alışveriş yapıyorsanız ben orda bebeveyn kulübüne üyeyim,eger bana özelden ad-soyad doğum tarıhı e-posta,bı de tlf num. yollarsanız sızı de uye yapayım.ne işe yarıyo bu kulübe üye olduktan sonra yaptınız alışverişlerinizden indirim kaznaıyosunuz bı de hesabınızda parapuan bırıkıyo,sonra bunları alışverışlerınızde kullanıyosunuz.merak edersenız ayrıntılı ılgı kendı sitelerınde mevcut.öpüyorum hepinizi

Yok canım benim kızımda dönmedi henüz hiç. Ama her an dönecekmiş gibi tetikteyim. Koltukta falan yalnız bırakmıyorum 3-4 haftadır ama dönmüyor :)

dönmeler aylık gelişimlerinde beklenilen davranışlar arasında değilmiş. yani kimi 2 aylıkkn dönermiş, kimi 6 aylıkken. o bebeğin ihtiyaç duyması ile ilgili bir şeymiş. demekki sizin kızların keyfi yeyrinde, yerim onlarınn tombik kollarını, totolarını :)

bende uyeyim bi şeye üyeyim ama bebevey mi bilmiyorum. bu arada biz hala egenin her ihtiyacını e bebekten alıyoruz. mesela unibaby hiçbi yerde yok. sadece orda var. bezlerde daha uygun yaklaşık 4 lira fark var.

Son düzenleme:
Bgn unnoda da grdm prima 90 tl.ye geliyor ve 2 islak mendil hediye valla markette paketi 27-28 hep cok uygun qynen bizde netten aliyoruz stok halinda suan evde 8 pkt var ama islak mendilim az kaldi 4 pkt. Hem kargoda yokmus bakin isterseniz

Ben de et tuketimi cok yapiyorum esim sebze severim der ama bu sene yedigini gormedim,taze fasulye harici.gebeligimde iyi tukettik 2 sini bir simdi maalesef kirmizi et agirlikliyiz bu duzen guzel mi hayirr biraz beyaz et agirlikli olmali.bzm icin hergun ok ama normal insana hftada 3 kirmizi kafi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…