Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
martimayyyy kustu muuuu,izledin miiii kizz kaldir vur sirta bendeki panik istee:))

bugun ruyamda forumu gordu valla saka gibi neden gordum tabii bilincalti ,ruyamda sordugum sorularim kafamdakileri simdi soruyorum.Ben evhanimiyim,cocugu olan calisan kadin da mutsuz calismayip yaa ben neden birseyler yapmiyorum diyen de ayni ... eylul ayinda Allah nasip ederse eczane acmayi dusunuyoruz,esimin calistigi bir firmanin esiyle beraber ,o olmak zorunda cunku ben eczaci degilim.buarada esler bu isle ilgilenemeyecek .ben uzun zmndir calismak istiyorum (annemin gazina gelerek) bosuna mi okudum derdim.ve hergun daha iyi bakarim kendime ,eskiden hergun sac bas yaptirirken simdi haftada 1 e dustum,amann ne gerek bu sicak da diyorum bazen..

hamileyken esim dur hamile halinle ne yapacaksin derdi ben de kesin boyle gider ben birsey yapamam diye dusunuyordum.Simdi bebeis buyudu,ben calisacagim ama icimde bir sikinti dun basti Ada yanimda olur diyordum ,esim cocukla is yerinde yapamazsinki dedi .Ada'm napacagim,bnm gibi herseye dikkat ederlermi diye korkum bakici istemiyorum annem gelir gider ,kayinvalidem falan bakar.p.tesi-pers temizlik gununde evde dursun istiyorum isterse kayinvalidemde gelir o zmnlar.Ada 9 aylik olacak kismetse o zamanlarda sizce ne yapmaliyim allak bullagim kisin burasi cok sikici olacak butun gun evde napacagim diyorum bir yandan,ben calismazsam birini almak lazim ise kiz yetisemez cunku.
aslinda Martime yazdim gibi gorunsede hepinize soruyorum,goruslerinize acigim.Dunden beri kafamda netlestim gibi aslinda surekli Adaya bakiyorum,aglar arkadamdan anne diye o zamanlar diyorum.amannn ben simdi dusunemiyorum kafam durdu help meee pls:)

haticecancnmm tesekkur ederizz,bizde iyiyiz...bebisinin artik gece kalkmamasi lazim.uyanmyorsa uyandirmayin.Ada 3,5 ayliktn snra gece kalkmamaya basladi.eger siz kaldirir emzirirseniz alisacak ve oyle gidecek ister istemez alisacak hergece o saatlerde emmek isteyecek.buarada Ada sahurda sesimizi mi duyuyor da uyaniyor anlamadim bu ara uyaniyor yada susuyor su veriyoruz tekrar uyuyor bazen uyumuyor,yada dr. muhallebiyi az veriyorsun demisti ondan uyaniyor belkide dun 3 kasiktn yaptim uyandi gibi ama su icip uyudu:)

ı will help you my lovely friend:))şimdi şöyle söyleyeyim.evinde otur ve bebbişinin tadını çıkar.ben öyle yapacağım.bu zamanlar kendi adıma bir defa yaşanacak ve ben onun ilk emeklediğini,ilk yürüdüğünü vb tüm ilklerini görmek istiyorum...

thankssssss :))
bir yanim aynen onu istiyor,bir yanim gun icinde onu yanima alirim emzirmek icin sagmam zaten diyor.
bir yanim sana sunu diyor ,sen simdi sikildiginda mesela foruma gidersin bnm sikildigimda gidecek migros,tansaslarim var:))
buarada sen simdi ne durumdasin ,iste olsam simdi bu kdr dinlenme bana fazla dedigin oldu mu?gerci olsa soylerdin simdi sanirim

Mujjj, ben de gorkemli gibi düşünüyorum. Biraz daha büyüsün Adacık, tadını çıkartın ana-kız doya doya. Sıkıntı konusunda bişey diyemicem çünkü ben senden daha dertliyim bu konuda, hep evdeyim. Sen yine kendini oyalayacak bişeyler bulursun. Ada büyüdükçe daha çok oyalancak şey çıkacak zaten.

evet yaz konusunda sikintim yok.sorun kis valla .kisin tek gidecegim Izmir yada 20 dk.soke de guzel yer acildi forum gibi.yada icinizde ben miyim sikilan disarda birseyler yapmak isteyen ,tiyatro bile yok burda:/ ki esim de surekli biryere goturme cabasinda kiyamam ...

dun ciksam bgn evdeyim diye sikilir mi insan.belkide bu konuda kizarsiniz bana simdi:)
iyice buyudugunde ayrilmasi daha zor olmasin.iyisimi ben simdi hiiic dusunmeyim ,basim agridi dusunmekten desem inanir misin?

ben subata kadar evdeyim.önceleri sıkılırım diyodum hatta okuldaki arkadaşlar sen onu bırakıp başlamazsın bunca yıldır bekliyosun diyordu yok yok eylülde başlıcam diyodum.ama dediğim sebeplerden dolayı eylülde başlamaktan vazgeçtim.eşime kalsa 2 yıl al izin diyor kadın baksın istemiyor.biz şuaralar onun kararını vermeye çalışıyoruz, şimdilik onu düşünüyorum.mekan sıkıntını anlıyorum evet orası küçük yer ama bende burada sıkılıyorum inanki bazen boğulacak gibi oluyorum aynı şeyleri yapmaktan.ama herzaman uzağa gidilmiyor çocukla.ancak yürüyüş yapılıyor kanguruyla falan parka giderim en fazla. o yüzden annemi çağırdım ki konuşmuştuk hiç sevmez izmiri yazın sıcak diye ,iki lafın beli muhabbeti.
ama karar senin psikolojin neyi istiyosa onu yap tabi..

deniz bugün 4 aylık oldu

benim kızım da öyle canım ıkına ıkına dönüyo altta kalan kolunu yanına çekiyo yüzüstüykende halısını yalıyo.

canım bir arkadaşımın kızı da 6 aylıkken falan döndü o da ancak bir tarafına dönüyordu yani bebekten bebeğe fark ediyor onunki toplu bir bebekti o yüzden doktoru hemen dönmesini beklemeyin demiş

canım yukarda dediğim gibi bebğin kilosu dönmesini etkiliyormuş sanırım ama dönmeye çabalıyorsa falan destekleyebilirsin.benim kızım ilk bezi açıkken denemelere başlamıştı

anladım canım ben de bi araştırayım

haticecim açlık uykuya engel doymadıysa uykusu kısa oluyordur.bizim pek belli olmuyor genellikle ilk ya da ikinci uykumuz 2-2,5 saat oluyor diğerleri 1 saat 45 dk falan.gece uykusuna da en geç 9:30 gibi yatıyor.bir kaç gecedir 11 de uyanmadan emziriyorum böylece daha uzun ve rahat uyuyor tracy hogg da vardı rüya öğünü diyor buna.kızım gece bazen 2 bazen 3 kez uyanıyor sabahları da genellikle 6-7 arası uyanıp oyun oynamak istiyor.ne kadar uykusu açılmadan uyutmayı denesem de kar etmiyor

bencede otur evinin hanımı çocuklarının anası ol,ben bazen istifa etmeyi ile düşünüyom valla

canım Arminle ugrasıyorum bildiğin gibi o da aynen yememeye devam zorlayedırmekten asabı oldu cocuk bıberonu görürgöremz ağlamay başlıyo,bende vermıyorum artık zorla napım

elemsu canım senin ergo da üretim yeri olarak neresi yazıyor.ben satıcıya sordum fabrikanın çinde olduğunu söylüyor ama herhangi birşey olursa ürünün arkasında duracakmış.sana zahmet bakıp yazabilirmsin

geçmiş olsun dileklerinde buluan ve bizi merak ede herkese çok teşekkürler ..perşembe günü Doç.Dr. İrfan Karaca ile görüştük dr gözle ve elle muayene etti bebişin memesini ve emin olmak için ultrasona gönderdi ultrasonda oğlanın sol memesinde kji kan gelen memeside bu kist çıktı ben ultrason çekilirken doktor ekraa yazınca ben hemen kist mi var dedim ve nerdeyse ağlayacaktım acayip canım sıkıldı herneyse raporu aldık kendi dr götürmek üzere ordan çıktık ben tabi çökmüş bi durumda tekrar irfan beye gittik kendisi hiç kistten falan bahsetmedi biz gelmeden zaten oda araştırmış bu memeden kan gelme olayını koreli bir bebeğin resimlerii gösterdi iki memesinden kan gelen ve 6 hafta sonra bebekte bu kan gelme olayı kesilmiş zaten kan geliyor dediğin bebeğin kıyafetinde hafif bir lekelenme oluyor nokta şeklinde en büyük leke küçük tırnaktan bile küçük neyse doktor bizi rahatlattı can sıkıcı hiç bi durum olmadığını raporda yazan bu kistin içi kan dolu bir kitle olduğu bunun henüz kemikleşmediği ve korkulacak bi şey olmadığını söyledi muhtemelen bu kendiliğinden geçicek dedi , eğerki herhangi bir aşırılık olursa tekrar değerlendirmeye alınabilir dedi ayrıca kendi doktorumuz hayim beyinde bu konuyu takip edeceğini söyledi..

geçmiş olsun canım tekrar bak meraklanacak bı sey yokmus,ama ınsanın elınde olmuyo tabıkı başkalarına çok küçük gelecek bı sorun bızım dünyamızı karartabılıyo,neler neler varmıs yasadıkça görüyoruz işte,Allah hepimizin yavrusuu korusun bizi onlarla sınamasın

esraexx
Çok geçmiş olsun canım korkulacak bişey olmamasına çok sevindim ama tabi ki önemsenecek bi durum. Kötü olman çok normal ama kötü haberler almamışsınız şükür ki. Mehmet Kemal'imizin sıkıntısı tez zamanda geçsin inşallah. Öpüyorum.

Saolun kizlar gercekten bende rahatladim en azindan neden oldugunu anladik dr dogustan gelen bisey dedi buarada erkek bebeklerde dogumdan snra ilk 2 ayda sunnet local anesteziile yapiliyormus sadece o bolge uyusturuluyormus ama daha sonraki zamanlarda genel anestezi oluyormus keske yaptirsaydik dedi simdi dr 7-8aylikken onerdi bakalim cesaret edersek yaptircaz.

esracım, çok geçmiş olsun tekrar. çok şükür korkulacak bir şey değilmiş. Allah'ım esirgesin hepsini. en kısa zamanda dağılıp gider inşallah o parça da. sünnete ben de pişman oldum. ama o zaman da çok minik geliyordu insana. ben de artık oturmaya başlayınca tam yani dr.un dediği gibi 7-8 aylıkken yatırmayı düşnüyorum tabii kıyabilirsem

mujj canım, benim minik keratamın cuk cuk sesine kafayı çevirdiğimde o marifeti aparken ve yerken yakaladım. :) gelelim iş mevzuna arkadaşlara aynen katılıyorum. evet evde olmak çoğu zaman sıkıcı ve kendini kendi adına boşlukta hissediyorsun ama inan maddi anlamda imkanım olsaydı hiç tereddütsüz şu an ücretsiz izin alacaktım en az 6 ay. yani 1 yaşına kadar ki muhtemelen o süre 2013 eylüle kadar da uzardı. bebeklerin anneyi tam manasıyla tanıma, algılama 1 yaşından itibarenmış.(şu an da algılıyorlar ama bilinçli, mantıklı, öğrenilmiş gelişimden söz ediyorum) ve ben oğlumun beni özlemesini değil bana doymasını isterdim. bence fırsatın varken bu süreyi doya doya değerlendir. sen ki ada nın ilklerine bu kadar hassas yaklaşan birisin. daha 1 ay önce yaptığı ilk şeyi okuduğunda ya da hatırladığında gözyaşlarına engel olamıyorsun. o ilkleri annen bile olsa başkası tanık olduğunda tahmin ederim ki bu kez de üzüleceksin. kısacası biraz daha sabret ada'na doy ve o da sana. çok yakında seni bu denli istemeyecek zaten. öpmek istediğinde kaçacak veya keyfi yerindeyse izin verecek. bağımsız bireyler olması yürüdüğü ve konuştuğu anda başlıyor. bu ikisi de zaten 1-2 yaş arasında olup bitiyor. keyfini çıkar kuzuuuuumm ))

funda canımm benim eşim karşıyı hiç sevmez hele de trafiğini, seni getirsin bize...

gunaydın topiğimizin güzel anneleri ve onların birbirinden tatlı yavruları güzel ve sağlıklı mutlu bir hafta olsun inşallahh..

Gorkemlikuzummmm ben o gun duramadim nette yemekli misafirim vardi hazirlik vs. Cnmmm ay 4 ay nsl gecti simi valla maasallah Denizime nice yillar guzel kizima bnm.valla sormayin kafam allak bullak .aslinda gitsem de gun icinde genelde Ada benle olacak ama o nsl yurur bilmiyorum.uyku zmnlari ev ortamina geri doner diye dusunuyorum bakacagim .yurutemezsem mecbur birakirim.Martimsuss kizz aglatcan simdi beni valla puff.cnmn olsun sen de yine oturmus oldun lutfen uzulme .buarada ben birsey yapmadigimdn kendimi bos hisseder oldum.konuscak konum yok gun icinde ne yaptin sorusuna:))

öncelikle herkes güzel bir hafta diliyorum.

benim sizlere bir sorum olacak. oğlum yaklaşık 1aydır 3 yada 4günde 1kez kaka yapıyor. daha önce hergün 1kez yapardı. birde gaz çıkardığı zamanda bayağı bir kokulu çıkarıyor. kaka da aynı kokulu. sizlerin bebeklerinin gaz ve kaka durumları nasıl acaba?

birde bebeğin doyup doymadığını yada yeterince beslendiğini kakasından yada şişinden anlayabilir miyiz? ben sağlık ocağına götürmüştüm doktor yeterince doymuyor o yüzden 3günde 1kez yapıyordur dedi. ama doymazsa ağlar. ben mama vermiyorum sütümle besliyorum acaba yetiyor mu da sık kaka yapmıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…