Yesimmbak ana sy.da sac bakiminla ilgili yag yazmislar simdi gordum bir goz gezdir istersenyada netten de baksan cikar.Martimkuzum hemen baktim deftere 8.250. 68 cm. Mis. Mayisin basinda
martim seninki yine iyiymiş 4 aylık kıvamdaysa.ben hep aynı dejavuyu yaşayorum şöyleki denizle gezmeye arabasıyla çıktığımda önce benim karnıma sonra arabaya bakıyorlar.önceleri takıyodum kafaya hatta birkeresinde kotonda tezgahtar kızlar tsört katlarken yine bi bana bidenize baktılar ve gülüştüler bende katladıkları tüm bluzları tek tek açtım bıraktım oraya....felaket göbek kaldı bende .sizce ne yapmalıyım: plates ,kardio,powerplate,lenf drenaj bana bir akıl verin(tabi ekim ayında başlıycam)...
mujj canım evet kayınpederim e gideceğim..sen diyanetemi sordun bebek götürmeyi.merakla bekliyorum cevablarını
maşallah adişkoma.bende seviniyorum 7 kilo oldu diye.ama biz 2950 ile başladık hayata
öncelikle herkes güzel bir hafta diliyorum.
benim sizlere bir sorum olacak. oğlum yaklaşık 1aydır 3 yada 4günde 1kez kaka yapıyor. daha önce hergün 1kez yapardı. birde gaz çıkardığı zamanda bayağı bir kokulu çıkarıyor. kaka da aynı kokulu. sizlerin bebeklerinin gaz ve kaka durumları nasıl acaba?
birde bebeğin doyup doymadığını yada yeterince beslendiğini kakasından yada şişinden anlayabilir miyiz? ben sağlık ocağına götürmüştüm doktor yeterince doymuyor o yüzden 3günde 1kez yapıyordur dedi. ama doymazsa ağlar. ben mama vermiyorum sütümle besliyorum acaba yetiyor mu da sık kaka yapmıyor?
arkadaslar bıraz once doktordan gelmıs yumurtam çatlamıs doktorum cok guzel dedı adet gununu beklıcez dedı degerım 17.16 cok mutlu oldum sızce tutma ıhtımalı var mı ya cok heyacanlıyım :)))))))))))
selam kızlarrr,
bu gün kızımın geçen hafta isilikten yaptıramadığımız aşılarını yaptırdık sonrada rotA aşısının ikinci dozunu gidip yaptırık. hani demiştimya kızımda göbek fıtığı var diye geçmiş çok sevindim ameliyat olmayacak:))
dün gece neden anlamadım hiç uyumadı sakince sürekli mızır mızırdı.
bu arada doktorumuz günde 100gram kendin hazırladığın sebze çorbası ve taze meyve suyu vermeye başla dedi.100er gram mı toplam mı acaba şimdi geldi aklıma...sütün yetmediğinde kendi yapacağın yoğurttan verebilirsin bide dedi. ama hani ilk 6ay sadece anne sütüydü sanki erken olmadı mı? sizin doktorlardan başlatan var mı?
selam kızlarrr,
bu gün kızımın geçen hafta isilikten yaptıramadığımız aşılarını yaptırdık sonrada rotA aşısının ikinci dozunu gidip yaptırık. hani demiştimya kızımda göbek fıtığı var diye geçmiş çok sevindim ameliyat olmayacak:))
dün gece neden anlamadım hiç uyumadı sakince sürekli mızır mızırdı.
bu arada doktorumuz günde 100gram kendin hazırladığın sebze çorbası ve taze meyve suyu vermeye başla dedi.100er gram mı toplam mı acaba şimdi geldi aklıma...sütün yetmediğinde kendi yapacağın yoğurttan verebilirsin bide dedi. ama hani ilk 6ay sadece anne sütüydü sanki erken olmadı mı? sizin doktorlardan başlatan var mı?
Kizlar ,Adayi mezarliga goturmek istiyorum babama.sizin bilginiz varmi bir sikintisi olur mu cocuk acisindan .ben olmaz diye dusunorum ama belki bilgisi olan biri vardir farkli dusunen? Ben de henuz gitmedim,gebesin lohusasin sutlusun derken icime hem dert oluyor hem de gormeliyim kabullenmeliyim iyice7,5 ay oldu gidecegim c.tesi gunu.benim aslinda bos durmak istememe sebeplerimden biri de bu maalesef yeni aciga cikiyor.psikolojide boyledir ztn kayiplar hemen fark edilmiyor birkac ay gecince ortaya cikiyor .
geçmiş olsun dileklerinde buluan ve bizi merak ede herkese çok teşekkürler ..perşembe günü Doç.Dr. İrfan Karaca ile görüştük dr gözle ve elle muayene etti bebişin memesini ve emin olmak için ultrasona gönderdi ultrasonda oğlanın sol memesinde kji kan gelen memeside bu kist çıktı ben ultrason çekilirken doktor ekraa yazınca ben hemen kist mi var dedim ve nerdeyse ağlayacaktım acayip canım sıkıldı herneyse raporu aldık kendi dr götürmek üzere ordan çıktık ben tabi çökmüş bi durumda tekrar irfan beye gittik kendisi hiç kistten falan bahsetmedi biz gelmeden zaten oda araştırmış bu memeden kan gelme olayını koreli bir bebeğin resimlerii gösterdi iki memesinden kan gelen ve 6 hafta sonra bebekte bu kan gelme olayı kesilmiş zaten kan geliyor dediğin bebeğin kıyafetinde hafif bir lekelenme oluyor nokta şeklinde en büyük leke küçük tırnaktan bile küçük neyse doktor bizi rahatlattı can sıkıcı hiç bi durum olmadığını raporda yazan bu kistin içi kan dolu bir kitle olduğu bunun henüz kemikleşmediği ve korkulacak bi şey olmadığını söyledi muhtemelen bu kendiliğinden geçicek dedi , eğerki herhangi bir aşırılık olursa tekrar değerlendirmeye alınabilir dedi ayrıca kendi doktorumuz hayim beyinde bu konuyu takip edeceğini söyledi..
canım benim de bildiğim kadarıyla bebeğin doyduğunu gösteren çişi.irem de önceden 3-4 kez yapardı şimdi 1 e düşürdü.ayrıca artık doyduklarını anlıyorlar küçükken anlamıyorlardı.benim kızım doyduğunda hemen memeyi bırakıyor.ama sen kesim emin olmak için sağlık ocağında haftalık kilo takibi yaptırabilirsin
yumurtan çatlamışsa bugünleri iyi değerlendirmen lazım allahın izniyle tutar inşallah.ben de geçen sene bugünlerde hamile kalmıştım
canım biz de eylül başında yani kzım 4,5 aylık olduğunda başlayacakmışız doktorumuz öyle dedi.ben çalışmaya başlıyorum çünkü.bir de biz önceden mama veriyorduk tekrar mamaya geri dönmeyin dedi
veeee karşınızda irem hanım hatırlarsanız o doğmadan önce yapmıştım saç bandını büyüdü de takıyoruz şimdi
Eki Görüntüle 481878
Eki Görüntüle 481879
Eki Görüntüle 481880
merhaba canım,Cnmm gobek fitigini bilmiyordum ben gecmis olsun.iyi kurtuldunuz asidan sukur
Cnm toplam 100 cc olmasin.cunku ogunde 100 verirsen doyar zaten cocuk.birde senin bebegin kilosu iyiydi,senin sutun yetiyor oyle dusunuyorum.suan tam kac kilo soylermisin? Ben de bakayim bi Adanin bilgilerine o ayda kac kilo diye
kabullenmek çok önemli yoksa bi tarafta tamamlanmamış bi iş gibi kalıp can yakıyo.bi sorun olacağını hiç sanmıyorum bebek çalınır falan denir ama girerken çıkarken oku kıznına bide ayağı yere basarsa bastığı yere üç defa tü bismillah yap için rahat olsun.Kizlar ,Adayi mezarliga goturmek istiyorum babama.sizin bilginiz varmi bir sikintisi olur mu cocuk acisindan .ben olmaz diye dusunorum ama belki bilgisi olan biri vardir farkli dusunen? Ben de henuz gitmedim,gebesin lohusasin sutlusun derken icime hem dert oluyor hem de gormeliyim kabullenmeliyim iyice7,5 ay oldu gidecegim c.tesi gunu.benim aslinda bos durmak istememe sebeplerimden biri de bu maalesef yeni aciga cikiyor.psikolojide boyledir ztn kayiplar hemen fark edilmiyor birkac ay gecince ortaya cikiyor .
4.aydan sonra yavaş yavaş başlamayı öneriyormuş öyle dedi.kadifegul
Gözünüz aydın canım ne güzel..
Toplam 100gr demiştir canım ama sütün yettiği halde nedern erkenden başlatıyor acaba :44:
Mujj canım Allah rahmet eylesin, amin. İnsan sıcağı sıcağına anlamaz bazen, sonradan vurur
Ben hiç duymadım çocuk için kötüdür iyidir diye bişey.
benim süt yetiyo ama neyse ben yinede çok zorlamaz azar azar alıtırma gibi veririm.Bildigim kadari ile sutu yetmiyen ve mama takviyesi yapan annelere bazi uzmanlar 4. aydan sonra ek gida oneriyor; bunlarda oncelikle meyve ve sebzeler ..
Buna ek her gidadan baslangin olarak bir cay kasigini gecmemesi lazim ve gunde 3 farkli gidadan fazla verilmemesi oneriliyor, almak istemedigi besinleri kesinlikle zorlamiyacaz o gidayi bir daha iki hafta beklettikten sonra tekrar deniyebiliriz ..bildiklerim bunlar canim, benimde sutun yetmiyor ve mama takviyesi yapiyorum ve bende 4 aylik olur olmaz ek gidaya baslaticam. Verdigim mamanin pirinc kasik mamasi var hatta onuda kasiga alistirmak hemde sindirimi daha kolay diye baslangic olarak dusunuyorum..Halan arastiriyorum cunku onumde bir ay dan az kaldi ve herseyi bilerek girmek istiyorum 4. aya
Basin sagolsun canim, bende Tr ye gider gitmez ilk isimm benim veleti ziyarete annem ile babamin mezarina ziyarete goturmek olucak , kanimca sorun yok sicagin altinda bebegi cok birakmadikca
anneme sorayım bir o bilir, gün içinde yazarım sana...
Sagol xnmm bnnmm.ah kuzum olduu olduuuu:))) dun cok komikti nerdeyse iftara 5 dk var . Ben sutu bozma derdinde kaynattim o meyanda limon siktim kos askim bak simdi ayriscaklar dedim baktik 5 dk. Ayrisan yok megersem oyle hemen olmazmis.2 sa. De bekleyecekmis neyse eve gelince eolmadi dedim ya snra hafif yine isittim buarada kaynama derecesi tam olmamaliymis,yine siktim limon ayrildi gece tulbentle beklettim 2 saat snra attim dolaba snra domatesli yedi Adiskom .buarada yrm litreden yaptigim icin bi damla kaldi limon kadar:)) neyse deneme oldu:) ben de diyorum yrm litre yapacagim diye ndn arkadas bana sasirdi megersem suyu cikinca az kaliyormus,neyse ben simdi Ada icin yaptin ztn tuketsin 3 gunde bana yeter
annemlerde sütü kaynatıp bozdururlarmış , sonra içine tuz atarlamış, lor dibe çöküverirmiş. neyse yapmışsınız ya afiyet olsun adişkoya :)
Eki Görüntüle 482382 Eki Görüntüle 482383 Eki Görüntüle 482384
tekrar yükledim inşallah görünür.kızım annesinin el emeği göz nuru taçlarıyla poz veriyor:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?