Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
görkemli oyy maşallah denize annesi. çok şükür emek emek sağıyorsun ama baya toparlak olmuş boyu da uzamış hanımın. nazar değmesin inşallah. medikal korseyi ilk zaman sık sık taktım. haftada 4 gün falan. ama sıcaklar artınca takılmıyor valla. hatta en son takarken yırttım, o yüzden hepten takamıyorum artık. ben ince korselerden alacağım şimdi. işe yaradı mı dersen net bi şey diyemesem de o en azından daha çok sarkmasını engelledi belki. şimdilerde sabahları baya inik oluyo gün içinde yedikçe gazla falan şişiyor 4 aylık kıvama geliyor.

Son düzenleme:
Yesimmbak ana sy.da sac bakiminla ilgili yag yazmislar simdi gordum bir goz gezdir istersen yada netten de baksan cikar.Martimkuzum hemen baktim deftere 8.250. 68 cm. Mis. Mayisin basinda

Yesimmbak ana sy.da sac bakiminla ilgili yag yazmislar simdi gordum bir goz gezdir istersen yada netten de baksan cikar.Martimkuzum hemen baktim deftere 8.250. 68 cm. Mis. Mayisin basinda

Oyy boylu posu kız olacak valla. Masallah adiskoya. Anne sütüyse harikalar yarattığın doğruymuş kadifegulun de masallahi var gulcesiyle bu konuda tabii :)

Kadifegul size de gecmis olsun, cok şükür bı şey yokmuş gobek fitigiyla da ilgili. Ek gida icin bence erken hele de sebze puresi icin. Ve surun bu kadar yariyorken.Ama sen bilirsin tabi Opuldunuz.

Son düzenleme:
martim seninki yine iyiymiş 4 aylık kıvamdaysa.ben hep aynı dejavuyu yaşayorum şöyleki denizle gezmeye arabasıyla çıktığımda önce benim karnıma sonra arabaya bakıyorlar.önceleri takıyodum kafaya hatta birkeresinde kotonda tezgahtar kızlar tsört katlarken yine bi bana bidenize baktılar ve gülüştüler bende katladıkları tüm bluzları tek tek açtım bıraktım oraya....felaket göbek kaldı bende .sizce ne yapmalıyım: plates ,kardio,powerplate,lenf drenaj bana bir akıl verin(tabi ekim ayında başlıycam)...

mujj canım evet kayınpederim e gideceğim..sen diyanetemi sordun bebek götürmeyi.merakla bekliyorum cevablarını

maşallah adişkoma.bende seviniyorum 7 kilo oldu diye.ama biz 2950 ile başladık hayata

Son düzenleme:

Eline saglık iyi yapmışsın o kızlara onları da görür birileri elbet ! Neyse saydığın sporlar arasında sadece Pilates tanıdık geldi , bı tek onu yapmıştım. Hızlı bı etkisi olmadı ben de. sporla nasil hasır nesirim duşun artık ama benim favori sporumu sorarsan yüzme. Mekik ve yüzme isini tam görür bence. Bu arada denizciye de masallah tekrar. 5. Ayda dogum kilosunun 2 katına çıkılması beklenilen siz arayı acmış, kendi içinizde rekor kirmissiniz meger. Senin de sütun iyimis valla, masallah sana da :)

Son düzenleme:

canım benim de bildiğim kadarıyla bebeğin doyduğunu gösteren çişi.irem de önceden 3-4 kez yapardı şimdi 1 e düşürdü.ayrıca artık doyduklarını anlıyorlar küçükken anlamıyorlardı.benim kızım doyduğunda hemen memeyi bırakıyor.ama sen kesim emin olmak için sağlık ocağında haftalık kilo takibi yaptırabilirsin

arkadaslar bıraz once doktordan gelmıs yumurtam çatlamıs doktorum cok guzel dedı adet gununu beklıcez dedı degerım 17.16 cok mutlu oldum sızce tutma ıhtımalı var mı ya cok heyacanlıyım :)))))))))))

yumurtan çatlamışsa bugünleri iyi değerlendirmen lazım allahın izniyle tutar inşallah.ben de geçen sene bugünlerde hamile kalmıştım

canım biz de eylül başında yani kzım 4,5 aylık olduğunda başlayacakmışız doktorumuz öyle dedi.ben çalışmaya başlıyorum çünkü.bir de biz önceden mama veriyorduk tekrar mamaya geri dönmeyin dedi

veeee karşınızda irem hanım hatırlarsanız o doğmadan önce yapmıştım saç bandını büyüdü de takıyoruz şimdi

Eki Görüntüle 481878

Eki Görüntüle 481879

Eki Görüntüle 481880

Son düzenleme:
Kizlarrr aksam evden cikmadan guya lor yaptim 2 saat kapali durdu iste eve geldik lor mor yok ortada bildigin sut kivaminda duruyorr nedennnn yapan varmi hic? Kac damla da limon damlattim neden sutt kesilmedi( valla cok gulceksiniz annemler dedi gir bakalim arkadaslarindan bilen varmi sor dediler :)) benden baskada size bilgi soran var bakin:))))

Bildigim kadari ile sutu yetmiyen ve mama takviyesi yapan annelere bazi uzmanlar 4. aydan sonra ek gida oneriyor; bunlarda oncelikle meyve ve sebzeler ..
Buna ek her gidadan baslangin olarak bir cay kasigini gecmemesi lazim ve gunde 3 farkli gidadan fazla verilmemesi oneriliyor, almak istemedigi besinleri kesinlikle zorlamiyacaz o gidayi bir daha iki hafta beklettikten sonra tekrar deniyebiliriz ..bildiklerim bunlar canim, benimde sutun yetmiyor ve mama takviyesi yapiyorum ve bende 4 aylik olur olmaz ek gidaya baslaticam. Verdigim mamanin pirinc kasik mamasi var hatta onuda kasiga alistirmak hemde sindirimi daha kolay diye baslangic olarak dusunuyorum..Halan arastiriyorum cunku onumde bir ay dan az kaldi ve herseyi bilerek girmek istiyorum 4. aya

Basin sagolsun canim, bende Tr ye gider gitmez ilk isimm benim veleti ziyarete annem ile babamin mezarina ziyarete goturmek olucak , kanimca sorun yok sicagin altinda bebegi cok birakmadikca

Cok gecmis olsun, bende seni merak etip cok kisitli zamanimda olsa nasil oldugunu ogrenmek icin geldim topige..cok sukur kistin zarar veren bir turu degilmis, sen aslinda bir anlamda bizim gozlerimizide actin ,demek herseye cok dikkat etmek lazim mesela benim aklima kirk yil dusunsem aklima gelmezdi gogusten kan gelecegi ,kotu tecrubeler ama olagan seyler heran her sekilde dikkatli olup iyi takip etmek lazim bu durumdan sonra benim veledin her yerini kontrol eder oldum biraz panaro durumu belki ama iste ana yuregi..
Canim oglusuna allahtan acil sifa dilerim ins biran once kist kaybolur ve saglikli sekilde buyumeye devam eder

canımm irem sultanımızı göremedim. açılmadı eklenti. bi ara bak olur mu. eylül de ben de başlıyorum. yani 5.5 ayıkken de biz başlayacagız inşallah..

merhaba canım,
bende hep altıncı ay vermeyi düşündüğümden birden dank diyerek kaldım hiç düşünmemiştim. benim kız 64cm ve 8,5kg... 100cc değil 100gram dedi 100gram kaç cc ederki? bide öğün olarak değil zaten bi defa vereceğim sebze çorbasınıda meyve suyunuda.anlamadığım 100meyve suyu 100sebze mi yoksa sebze+meyve suyu toplam 100mü dür?

kabullenmek çok önemli yoksa bi tarafta tamamlanmamış bi iş gibi kalıp can yakıyo.bi sorun olacağını hiç sanmıyorum bebek çalınır falan denir ama girerken çıkarken oku kıznına bide ayağı yere basarsa bastığı yere üç defa tü bismillah yap için rahat olsun.

4.aydan sonra yavaş yavaş başlamayı öneriyormuş öyle dedi.

benim süt yetiyo ama neyse ben yinede çok zorlamaz azar azar alıtırma gibi veririm.

anneme sorayım bir o bilir, gün içinde yazarım sana...

Sagol xnmm bnnmm.ah kuzum olduu olduuuu:))) dun cok komikti nerdeyse iftara 5 dk var . Ben sutu bozma derdinde kaynattim o meyanda limon siktim kos askim bak simdi ayriscaklar dedim baktik 5 dk. Ayrisan yok megersem oyle hemen olmazmis.2 sa. De bekleyecekmis neyse eve gelince eolmadi dedim ya snra hafif yine isittim buarada kaynama derecesi tam olmamaliymis,yine siktim limon ayrildi gece tulbentle beklettim 2 saat snra attim dolaba snra domatesli yedi Adiskom .buarada yrm litreden yaptigim icin bi damla kaldi limon kadar:)) neyse deneme oldu:) ben de diyorum yrm litre yapacagim diye ndn arkadas bana sasirdi megersem suyu cikinca az kaliyormus,neyse ben simdi Ada icin yaptin ztn tuketsin 3 gunde bana yeter

Gorkemlicnm ama iyi bebisin dedigin gibi 2.950 ile dogdu. Ada 3.400 du .Martimevet iyi sukur maasallah inanmazsiniz 4. Ayda o kiloda olan bebek suan tahminimce 9 u gecmedi.duruyor ya artik c.tesi dr.u bakar artik ev yontemiyle gecen 9 du baktigimizda
Kadifegulcnm bak verme corba derim ben.ben anlamiyorum dr.lar hepsi ilk 6 ay anne sutu derken ne oluyor boyle.ben 5 in ortasinda meyvalardan baslamistim istersen yogurtta. Basla ama az bekle derim100 gr. Olarak bakarsan o 1 bardak eder buarada baslama sebebim dr. Kilo alimi icin sut yetmiyor demisti.o zmn icin az almis dedi sasirmistim oyle dmesine

annemlerde sütü kaynatıp bozdururlarmış , sonra içine tuz atarlamış, lor dibe çöküverirmiş. neyse yapmışsınız ya afiyet olsun adişkoya :)

annemlerde sütü kaynatıp bozdururlarmış , sonra içine tuz atarlamış, lor dibe çöküverirmiş. neyse yapmışsınız ya afiyet olsun adişkoya :)

Sagolasin cnm.aynen tuz,limon suyu yada sirke.ben tuzu cok atmak istemedim hemen elimle aldim limon siktim hadi ol diye diye bekledim neyse oldu disarda satilan tatli lor gibi tadi.ben iyisimi mandira acayim :))) ahaha yogurttu,peynirdi derken
Gorkemlicnm yazmamisism cvp.bak ben Ada 3 aylikken spora baslamistim hos 3 ay gidemedim ama neyse Ada 4 un sonuna dgru az kilom indi.Ztn benden hala dusen yok yapi meselesi baksana 84 le girmistim.76 yim tokken 77 falan aradayim:)) ee benden ne gitti hicbirsey gitmedi yuzugum bazen giriyor bazen girmiyor.yaz ya simdi sisiyorum birde sanirim.sezeryanda hemen gobek gitmez derle buarada ya o bakanlar otursun da kendileri dogursunlar birde buarada ne kdr zayif olsak da genisliyor cati eski halimize gelmek sanirim mumkun dgl.yuzme aynen guzel olur.kosu bandi da mesela iyi oluyor .sen spor salonuna yazil fitness.powerplate hakkinda demistim ben sanirim.ben karsiyakadakinin cekimlerini yapmistim abim antranor benim demisti.gitme sakin o tarzlar perkinson hastaligi yapar titresimden oturu demisti ne kdr dogru bilemem.gitmemistim bedava 1 ay gel dedikleri halde:)

canımm irem sultanımızı göremedim. açılmadı eklenti. bi ara bak olur mu. eylül de ben de başlıyorum. yani 5.5 ayıkken de biz başlayacagız inşallah..

tekrar yükledim inşallah görünür.kızım annesinin el emeği göz nuru taçlarıyla poz veriyor:))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…