Kizlar hepinize merhabalar,
Hayirli cumalar
Nasilsiniz iyimisiniz, bebisler nasillar??? Bende oglusumu uyuttum, firsattan istifade foruma girdim gecmisi okudum, simdide yazayim dedim...
Dün disari cikmistik oglumla, annemle - her sey yolundaydi, oglum gayet sakindi, o kadar dolastik falan, sonra bir akrabamiz yanimiza geldi, taki ne zaman herkes evine gitti, oglusumla bizde eve geldik, basladi huysuzlugu... sanirim yine nazar oldu, inanin aksam öyle huysuzlandi ki, ne emzirebiliorum, ne mama icirebiliyorum, uykusu var uyutamiyorum falan... sonra esim geldi isten, en iyisi banyo yaptiralim, rahatlar dedi. Banyo yaptirdik rahatladi biraz, sonra kucagimda kafasi omzumda nazar dualarini okudum, yasin okudum falan, uyuya kaldi... yerine yatirdik, sonra 1 saat ancak gecti bagirarak aglayarak sanki bir sey olmus gibi uyandi.. neyse sonra yine uyuttum, ama bizide mahvetti... günahinida almak istemiyorum akrabamizin ama sanirim istemeden de gözü degiyor...
Sizde yasiyormusunuz böyle seyler ya??
yoksa yavrum hic o kadar huysuzluk etmiyordu... su andada uyuyor - öyle girebildim nete... Benim oglusumunda keyfi yerinde sanirim, o da dönmeyi pek düsünmüyor
Bir seyi fark ettim, mama vermeden önce gündüz en fazla yarim saat uyuyordu, ama emzirip sonrada mama tavkiye yapinca daha rahat uyuyor... yani en azindan 2 saat falan uyuyor yatirdim mi.... Sizin bebiskolar ne kadar uyuyor, sadece anne sütü veren annelere soruyorum), gece uykulari nasil, kac kere kalkiyorlar..
Baska seylerde soracaktim ama unuttum su an ya..., aklima gelince yine yazarim insallah...
Hepinizi öpüyorum
haticecan, selam canım. oğluşun göze gelmiş bazen bizimkine de oluyor huzursuzlanıyor dedesi nazar duası okuyor rahatlıyor. bu arada bebek tok olduğu zaman daha uzun süre uyuyor gerçekten. bizim gündüzleri uyku düzenimiz belli olmuyor öğlen banyo yaptırıyorum bazen 2saat uyuyor. daha sonra uyandığında 1-2 saat uyanık kalıyor sonra akşama kadar yarım saatlik 45dk uykularla geçiyor gündüz. gece uykumuz düzene girdi ama 22:00 de yatıyor sonra gece 2-3kez emmek istiyor mızıklıyor emiyor ve yine uyuyor. bu arada bbişinin saçlarını kestirmişsin sıhatler olsun. senin bbişinin resmini de koy canım. onuda görelim
geçmiş olsun dileklerinde buluan ve bizi merak ede herkese çok teşekkürler ..perşembe günü Doç.Dr. İrfan Karaca ile görüştük dr gözle ve elle muayene etti bebişin memesini ve emin olmak için ultrasona gönderdi ultrasonda oğlanın sol memesinde kji kan gelen memeside bu kist çıktı ben ultrason çekilirken doktor ekraa yazınca ben hemen kist mi var dedim ve nerdeyse ağlayacaktım acayip canım sıkıldı herneyse raporu aldık kendi dr götürmek üzere ordan çıktık ben tabi çökmüş bi durumda tekrar irfan beye gittik kendisi hiç kistten falan bahsetmedi biz gelmeden zaten oda araştırmış bu memeden kan gelme olayını koreli bir bebeğin resimlerii gösterdi iki memesinden kan gelen ve 6 hafta sonra bebekte bu kan gelme olayı kesilmiş zaten kan geliyor dediğin bebeğin kıyafetinde hafif bir lekelenme oluyor nokta şeklinde en büyük leke küçük tırnaktan bile küçük neyse doktor bizi rahatlattı can sıkıcı hiç bi durum olmadığını raporda yazan bu kistin içi kan dolu bir kitle olduğu bunun henüz kemikleşmediği ve korkulacak bi şey olmadığını söyledi muhtemelen bu kendiliğinden geçicek dedi , eğerki herhangi bir aşırılık olursa tekrar değerlendirmeye alınabilir dedi ayrıca kendi doktorumuz hayim beyinde bu konuyu takip edeceğini söyledi..
çook geçmiş olsun. insallah kitllede kısa sürede kaybolur. sünnet içinde bende doğsuğu zaman yaptırmak çok istedim ama büyükler istemedi. hatta eşimle tartışışsım bu yüzden. sonrada kızdım o gün bugündür konusunu bile açmıyorum sünnetin. erkek çocuk sünnetlik giyip gezdirilirmiş öyle hemencik sünnet olurmuymuş. falan dediler bende biran önce olsun yaşı büyüdğünde zor olur diye düşündüm sonra bir hastaneyi aradım. erken sünneti gerektirecek bir hastalığı var mı dedi. eğer yoksa bebeklerde sünneti erken zamanda önermiyoruz dedi. ileride cinsel hayatını etkileyebilir yada bezli olduğu için kakadan enfeksiyon kapma riski olabilir dedi. eğer isterseniz biz yaparız ama bu konularıda bilin dedi. bende ileriki yaşlara erteledim şimdilik sünneti.