Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

haticecan, selam canım. oğluşun göze gelmiş bazen bizimkine de oluyor huzursuzlanıyor dedesi nazar duası okuyor rahatlıyor. bu arada bebek tok olduğu zaman daha uzun süre uyuyor gerçekten. bizim gündüzleri uyku düzenimiz belli olmuyor öğlen banyo yaptırıyorum bazen 2saat uyuyor. daha sonra uyandığında 1-2 saat uyanık kalıyor sonra akşama kadar yarım saatlik 45dk uykularla geçiyor gündüz. gece uykumuz düzene girdi ama 22:00 de yatıyor sonra gece 2-3kez emmek istiyor mızıklıyor emiyor ve yine uyuyor. bu arada bbişinin saçlarını kestirmişsin sıhatler olsun. senin bbişinin resmini de koy canım. onuda görelim

çook geçmiş olsun. insallah kitllede kısa sürede kaybolur. sünnet içinde bende doğsuğu zaman yaptırmak çok istedim ama büyükler istemedi. hatta eşimle tartışışsım bu yüzden. sonrada kızdım o gün bugündür konusunu bile açmıyorum sünnetin. erkek çocuk sünnetlik giyip gezdirilirmiş öyle hemencik sünnet olurmuymuş. falan dediler bende biran önce olsun yaşı büyüdğünde zor olur diye düşündüm sonra bir hastaneyi aradım. erken sünneti gerektirecek bir hastalığı var mı dedi. eğer yoksa bebeklerde sünneti erken zamanda önermiyoruz dedi. ileride cinsel hayatını etkileyebilir yada bezli olduğu için kakadan enfeksiyon kapma riski olabilir dedi. eğer isterseniz biz yaparız ama bu konularıda bilin dedi. bende ileriki yaşlara erteledim şimdilik sünneti.

önemli birşey olmadığına çok sevindim esracım.denizin de ben ona 7 aylık hamileyken yumurtalığında kist görmüştü doktorumuz.benim hormonlarımın etkisiyle olabileceğini söylemişti ve kendiliğinden geçeceğini..doğum öncesi son kontrolde gerçekten kendiliğinden geçmişti.sizinkide kendiliğinden geçecekmiş.allah dermansız dert vermesin

evet canım nasıl geçiyor günler dimi allah sağlık sıhhat versin inşallah.sağlık ocağına gidicez vkit gelmesi bekliyorum 4.ay aşılarımız var bugün .rotarix de yapılacak 2.doz.bu aşıyıda yaptırıyoruz ama umarım sonradan bişey çıkmaz..siz yaptırdınızmı daha doğrusu içtirdinizmi???

yeşimcim doktor saçmalamış bence.doymasa ortalığı yıkıyor bu kuzular. deniz de günde 1 defa yapıyor bazen 2 günde 1 defa.doktorumuz normal olduğunu söylüyor.tamamamnen metabolizmasıyla ilgili.bide artık büyüdükleri için çok sık yapmıyorlar

Sare her gün en az 1 kere yapıyor kakasını ama kaka sayısı doyduğunu gösteren bi işaret değilmiş. Doktorumuz "doyduğunu çiş sayısı gösterir, kaka değil" demişti.
Bizim de kakamız kokulu. Bunun için de "kaka bu, kokar" dedi.
Kilo alımı iyiyse ve huysuzlanmıyorsa doyuyordur herhalde. Gerçi bebekler bi zaman sonra açlığa alışırmış ve böyle olunca da ağlamazlarmış.

selam canım, bebeklerin 10 güne kadar kaka yapmamaları normal kabul edilirken bu 10 gündür aç anlamına gelmiyor ki. valla dr değilim ama kaka uzmanıyım bu topiğin. biz ishal yaşadık ama araştırırken çok gördüm bu durumu da. zamanla tekrar düzene girer. merak etme. kakada koku ekşimsi süt gibi oluyo biz de. eğer bozuk yumurta gibiyse bi tahlil yaptır derim nacizane..bağırsak florası ile ilgili olabilir. belki de araıklı yaptığı için de kötü kokuyor olabilir.
doyup doymadığını ölçtüğüm bi kriter yok. doymasa ağlar diyenlerdenim ben de ama iyi emdiği günler çişi çok yapıyor onu fark ettim. mesela gece 2-3 kez emdiğinde bezi dolarken 1 kere emdiği günler boş oluyor. aylık kilo alımı normlse yetiyodur canım.

biz de bu hafta yaptıracağız aşılarımızı.. aateşsiz geçer inşallah. biz yaptıramadık canım.. inşallah bi şey olmaz yaptırana da yaptırmayana da ... bu arada bizimki hala günde en az 3 kaka yapıyor..

evet canım nasıl geçiyor günler dimi allah sağlık sıhhat versin inşallah.sağlık ocağına gidicez vkit gelmesi bekliyorum 4.ay aşılarımız var bugün .rotarix de yapılacak 2.doz.bu aşıyıda yaptırıyoruz ama umarım sonradan bişey çıkmaz..siz yaptırdınızmı daha doğrusu içtirdinizmi???[/QUOTE]

Aynen valla cnm bnm.ayy asi mi cok geriliyorum asi gunu aglayacak diye.evet cnm biz de rota yaptirdik iki doz.ben de simdi sacima bakim yapacagim arada icine yumurta sarisi koyarim bgn de o aralardan birgun igrenc kokucak ama cok iyi oluyor annem gitmeden yapayim dedim :)) c.tesi İzmire gittigimizde annemi birakacagiz .diditiiim yalniz kalacagim

görkemli, martim, hyrm, cevaplarınız için teşekkür ederim her bebeğin metabolizması farklılık gösteriyor. bende doktor doymuyor dediğinde şaşırmıştım kokulu kaka devam ederse tahlil yaptırırım. içimiz rahatlar hem.

görkemli şimdiden ok geçmiş olsun inşallah ateş yapmadan, ağrısız sızısız atlatırsınız biz de bayramdan sonra gideceğiz.

arkadaslar bıraz once doktordan gelmıs yumurtam çatlamıs doktorum cok guzel dedı adet gununu beklıcez dedı degerım 17.16 cok mutlu oldum sızce tutma ıhtımalı var mı ya cok heyacanlıyım :)))))))))))

Aynen valla cnm bnm.ayy asi mi cok geriliyorum asi gunu aglayacak diye.evet cnm biz de rota yaptirdik iki doz.ben de simdi sacima bakim yapacagim arada icine yumurta sarisi koyarim bgn de o aralardan birgun igrenc kokucak ama cok iyi oluyor annem gitmeden yapayim dedim :)) c.tesi İzmire gittigimizde annemi birakacagiz .diditiiim yalniz kalacagim [/QUOTE]

muj şimdiden allah kavuştursun. yanında bir büyük olması çok rahat oluyor gerçekten. hem kendine de zaman ayırabiliyor insan. saç bakımı nasıl yapıyorsun canım? ben hiç bilmem beceremem evde bu tarz şeyleri. bilgilerini paylaşırsan bende denemek isterim...

arkadaslar bıraz once doktordan gelmıs yumurtam çatlamıs doktorum cok guzel dedı adet gununu beklıcez dedı degerım 17.16 cok mutlu oldum sızce tutma ıhtımalı var mı ya cok heyacanlıyım :)))))))))))

Ben hiç anlamam bu konulardan.
Allah gönlüne göre versin inşallahhh hayırlısı olsun :)

muj şimdiden allah kavuştursun. yanında bir büyük olması çok rahat oluyor gerçekten. hem kendine de zaman ayırabiliyor insan. saç bakımı nasıl yapıyorsun canım? ben hiç bilmem beceremem evde bu tarz şeyleri. bilgilerini paylaşırsan bende denemek isterim...[/QUOTE]

Saglik ocagi dr.larini kale bile alma valla sacmalamis gercekten.ac uyur mu bu veledler:)))
Sormaaaaa hemde ne rahatlk valla birde yine 1 aydir burda iyi alismistim rahata :) ztn ben bu rahatlikla virvir yapiyorum burda yalniz olsam tamamen ne dicem bilmem .ben cok yaparim sac bakimi ozellikle menekse yaginin kokusunu da cook severim sacin kuruluguna iyi geliyor.genelde karisik sac bakim yagi aliyorum.Mecitefendi guzel...karisik almazsam mesela badem yagi,Jojobo,hindistan cevizi,zeytinyagi,Badem,susam ,biberiye ( bacaklara da iyi gelir selulit icin,portakalda) aklima gelenleri yazdim cnm cok iyi oluyor haftada 2 yapmak gerekir .ben genelde haftada 1 yapiyorum Ada dogdugundn beri 2 hftada 1 e dustu arada:)) ben aktar gibiyim:))) yaglari cook severim iceriklerinle vs. Cok ilgilenirim

selam kızlarrr,
bu gün kızımın geçen hafta isilikten yaptıramadığımız aşılarını yaptırdık sonrada rotA aşısının ikinci dozunu gidip yaptırık. hani demiştimya kızımda göbek fıtığı var diye geçmiş çok sevindim ameliyat olmayacak:))
dün gece neden anlamadım hiç uyumadı sakince sürekli mızır mızırdı.
bu arada doktorumuz günde 100gram kendin hazırladığın sebze çorbası ve taze meyve suyu vermeye başla dedi.100er gram mı toplam mı acaba şimdi geldi aklıma...sütün yetmediğinde kendi yapacağın yoğurttan verebilirsin bide dedi. ama hani ilk 6ay sadece anne sütüydü sanki erken olmadı mı? sizin doktorlardan başlatan var mı?

Cnmm gobek fitigini bilmiyordum ben gecmis olsun.iyi kurtuldunuz asidan sukur
Cnm toplam 100 cc olmasin.cunku ogunde 100 verirsen doyar zaten cocuk.birde senin bebegin kilosu iyiydi,senin sutun yetiyor oyle dusunuyorum.suan tam kac kilo soylermisin? Ben de bakayim bi Adanin bilgilerine o ayda kac kilo diye

Kizlar ,Adayi mezarliga goturmek istiyorum babama.sizin bilginiz varmi bir sikintisi olur mu cocuk acisindan .ben olmaz diye dusunorum ama belki bilgisi olan biri vardir farkli dusunen? Ben de henuz gitmedim,gebesin lohusasin sutlusun derken icime hem dert oluyor hem de gormeliyim kabullenmeliyim iyice7,5 ay oldu gidecegim c.tesi gunu.benim aslinda bos durmak istememe sebeplerimden biri de bu maalesef yeni aciga cikiyor.psikolojide boyledir ztn kayiplar hemen fark edilmiyor birkac ay gecince ortaya cikiyor .

Allah rahmet eylesin canım tekrar. bu gerekçene sözüm yok şimdi. sen nasıl rahat hissedeceksen öyle davran.. bebiş ve mezarlık için bilemem ama bi şey olmaz bence. sonuçta aklı erse korkar.

Allah rahmet eylesin canım tekrar. bu gerekçene sözüm yok şimdi. sen nasıl rahat hissedeceksen öyle davran.. bebiş ve mezarlık için bilemem ama bi şey olmaz bence. sonuçta aklı erse korkar.

Cnmm bnm sagolasin.gebeler gidince derler ya bebek hep aglar gerci o oyle soylemisler ne kdr dogru bilinmez.ne bileyim coxuga sikinti basmasin vs. Dur bakalim sordum diyanetin. Sy.a ne cvp verecekler bana.cok konustugum yok bu konuda anneme nadir agliyorum,esim agladigimi gorsun istemiyorum hemen onun gozler doluyor.ee ona gosterme buna gosterme ben de doluyorum. olunce en cok neye uzuluyor biliyor musun insan yapamadiklarina.buyudugumde oyle cok kucaga oturmazdim evlenmeden once oturdum bi:) keskedaha otursaymisim diyorsun,sacimi cocuklugumdaki gibi tarasaymis diyorum .hasta haliyle gebeyken alnimi ovardi ellerini birakmak istemezdim ... Ben simdi gitsem psikologa ki gittim.gecis donemi yasaaman gereken duygular bunlar diyecek.

kadifegul
Gözünüz aydın canım ne güzel..
Toplam 100gr demiştir canım ama sütün yettiği halde nedern erkenden başlatıyor acaba :44:

Mujj canım Allah rahmet eylesin, amin. İnsan sıcağı sıcağına anlamaz bazen, sonradan vurur
Ben hiç duymadım çocuk için kötüdür iyidir diye bişey.

biz geldikkkk.denizkızım taaam 7 kilo olmuş teyzeleri ve 64 cm.20 gün de 800 gr almış kuzum.o kadar uğraşıyorum sağmakla ama allah karsılığını veriyor çok şükür.demir damlasına başladık bu ay.çünkü baştan beri kansızlık vardı ama 4 ay olmadan başlayamıyorduk.böylece ben de demir ilacı içmekten kurtulmuş oldum:))

tşk canım.martim sen bir ara medikal korse kullandını söylemiştin.ona devam ederekmi göbeğin gitti.bende almıştım ama 2 gün sonra sıkılıp bıraktım.şimdilerde tekrar kullanayım diyorum ama işe yararmı bilemiyorum

Aynen valla cnm bnm.ayy asi mi cok geriliyorum asi gunu aglayacak diye.evet cnm biz de rota yaptirdik iki doz.ben de simdi sacima bakim yapacagim arada icine yumurta sarisi koyarim bgn de o aralardan birgun igrenc kokucak ama cok iyi oluyor annem gitmeden yapayim dedim :)) c.tesi İzmire gittigimizde annemi birakacagiz .diditiiim yalniz kalacagim [/QUOTE]
güle güle kullan saçlarını.ben de kestireceğim haftasonu.hem uzun hem boyalı olunca zor açılıyor zaman kaybı oluyor bana
teşekkürler canım.sadece zature aşısında ağladı diğer 5li karmada farketmedi bile..
canımmmm ah ben bilirim o heyecanları.seni o kadar iyi anlıyorumki .inşallah tutar.stresten uzak dur ve dinlen canımmm

ay mujj kalplerimiz nasıl karsılıklı anlatamam.ben de bayramda götürmeyi düşünüyordum denizi ama bir yandan da acaba olurmu bebek mezarlıkta diyodum.bakalım kızlar ne fikir verecek

Gorkemlicnm sagol evet serum yada mavi su kullanmadan saci taramak zor gerci simdi bnmki iyi kese kese ne sac ne boya kaldi:) ay harbidn birnis kalbimiz cnm sen kayinpederine mi goturceksin? Bayramda girme cunku bayramda araba iceri girmiyor o kdr yol nasil yuruyeceksin gerci mezarlik kapiya yakinsa rahat olur ama kapida olmasi zor tabi yeni oldu.brn buhfta istiyorum.bayramlar,arife vs. Ana baba gunu oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…