Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

EVet sicak su cok iyi geliyor.gunese ciktim iyiyim simdi girdim eve sukur ya nsldim cocuga egilip bakamiyordum resmen.cnm 28 de duruyorsa klima corap pijama gerekmez diye dusunuyirum.buz gibi mi oluyor Deniz giydiriyorsun? C.tesi Izmir'e gelcem.gelll foruma Deniz e sut sana kahve ismarlayimmm

Hyrm herseyimiz ayni valla:) farkli sehir,yeni evliden snra, surpriz biiiir bebek:))) evet iyiki de olmus fistiklarimiz ,Allah uzun omur versin hepsine insallah saglikla

şu an dağıtılan ferro sanallar bozukmuş canım. kullanmayın dediler, toplatılıyormuş bazı yerlerde.. siin için sıkıntı yok yani.. sağol canım şükür bittii. öptük sizi

Imm anladim cnm,buarada demire baslamaniz lazim ama sizin de demir fazlaligi gibi azligi da zararli.ben santafer Kullaniyorum saglik ocagi 9 damla dedi,dr. 8 ver dedi ben de 8 veriyorum.bazen 9 veriyorum o da neden cunku caduum elinle pat bir vuruyor dokuluyor ztn.bir sor santaferi dr.una tadi da guzel hem

Nerden nereye geciyorum ama:)) demir ilacina dikkat,doktunuz mu cik iyor.ben dokulen bady i hemen bastim leke cikariciya 1 gun durdu valla hatta neyseki cikmisti birde bir yerde okudum kilo basina 1 damla olarak veriliyormus ,bilmiyordum yeni ogrendim ben de

yeni doğum yapmış veya küçük bebeği olanVİRÜSbir bayanın kabir ziyaretinde bulunmasında dinen bir engel bulunmamaktadır.

geçmiş olsun minik ege'ye... darısı da bizim başımıza. bizde bayram ertesi gideceğiz. kan ilacı hakkında uyarın için sağol. bende sağlık ocağına sorarım var mı böyle bir durum diye. ben oğluşuma meyvelerin tadına baktırmaya başladım çook da sevdi. hergün yeni bir meyve tadıyor 3-4 çay kaşığı kadar. annesi gibi meyveleri çook sevecek sanırım.

canım yaa öyle güzel dile getirmişsin ki duygularını gözlerim doldu sanki o anlar gözlerimde canlandı. ve dediğin gibi allahtan ümit kesilmez. ne mutlu sana geçte olsa bu mutluluğu tatmayı nasip etti sana. allah minik denize sağlıklı uzun ömürler versin...

geçmiş olsun canım. inşallah şimdi birşey kalmamışır. benim oğluşum klima açmadan uyuyamıyor. başlıyor mızıklamaya. babası kılıklı diyorum bende aynı ona çekmiş bu konuda çünkü. eşimde sıcağı hiç sevmez. ada büyüdü artık annesi. baksana sinirlenmeler de başlamış. minik caduuu

yeni doğum yapmış veya küçük bebeği olanVİRÜSbir bayanın kabir ziyaretinde bulunmasında dinen bir engel bulunmamaktadır.

canım diyanetten de olumsuz bir cevap gelmemiş. babacığının başında minik kızınla bulunman babanında çok hoşuna gidecektir. tekrar allah rahmet eylesin. manevi yönden de için rahat etmiş olur hem...

Yeşim
Teşekkür ederim canım, cok şükür ateş çıkmadı. Darisi size insallah.Masallah paşaya, afiyet bal seker olsun, iştahını bebek olsun ben daha vermedim bakalım ne olacak.

Müj
Demir damlasını kullanacağım ama Dr. A danışayım diyorum ben de. Gönül rahatlığıyla gidebilirsin artık , Allah rahmet eylesin canım.

Vee sok sok sok !!!!
Dün Ege'yi koltuktan düşürdüm neyse ki önce yastığa ordan yere yuvarlanmış. Ama varya onu yerde öyle ağlarken görünce aklım çıktı sanki. Nası içli ağlıyor. 5 dk sonra sustu, gülücük atıyor yavrum. Nasil şükrediyorum ben de bu arada. Neyseki bı şey olmamış. Kontrol de ettim cok şükür yoktu bı olumsuzluk. Gecede gozum ustundeydi tabii. Mik dese kucagima aldim cok korkmustu cunku. Aman diyeyim kızlar, etraflarına yastık koyün. Ne olur olmaz. Kimsenin basina gelmez insallah.

Son düzenleme:

canım çok güzel olurdu ama yarın başka program yaptık annemlerle .pazar dönüyor memelekete.bir dahaki geldiğinde önceden planlayalım olurmu??

yeşim sağol canım benim.allah hepimizin bebeğini bize bağışlasın

gölgem canım teşekkürler .beren fıstıkına öpücükler

martim büyük geçmişl olsun.bu ara en çok korktuğum şey düşürmek.ebede sıkı sıkı tembihledi.bu aylarda çok olurmuş düşmeler.neyseki sorun olmamış egeciğe:))

martim büyük geçmişl olsun.bu ara en çok korktuğum şey düşürmek.ebede sıkı sıkı tembihledi.bu aylarda çok olurmuş düşmeler.neyseki sorun olmamış egeciğe:))

sağol canım ya Allah korusun yavrularımızı. aynen ebe haklı. hele de dönmeye başladılar ya anlamıyorsun ne olup bittiğini. gerçekten o kadar da dönemez dediğin yerden dönebilirler.. :26:

merhaba güzel annisler,

hepinize güzel bir hafta sonu dileyerek basliyorum.... nasilsiniz iyimisiniz, bebislerde iyi insallah??? Gecmisi okudum - üzüldügüm ve korktugum tek sey Martim´cimin bebisinin yere düsmüs olmasi... ama arkasindan iyi oldugunu okuyunca sevindim... Rabbim korusun sabilerimizi, hepimizin bu aralar cok dikkatli olmasi gerekiyor... ne zaman ne yapacaklari belli degil bu minnislerin.
Bu arada Görkemli´cim senin yazinida okudum, inan cok duygulandim okurken... o yazini sakla ve bebisin büyüyünce ona da oku... bende oglusum gelene kadar ki yasadiklarimi yazmak istiyorum, ama bir türlü firsat bulup yazamadim.

Bugün yine mama ile basim dertte, ogluma mamayi icirirken tükürmeye basladi, mamayi cikartiyor agzindan, yarisini icirene kadar terletti beni , havada sicak degil hani... sanirim yine tatlari ayirt etmeye basladi , yada oyun yapiyor.

Bu arada üzerinize afiyet ben yine grip olmayi basardim bu mevsimde, özellikle sabah ve gece feci sekilde burnum akiyor, cocugu emzirene kadar mahvoluyorum burnumu silmekten... bir yandan ogluma gecmesin diye ugrasiyorum ama malesef sütümden iniyor onada... minigim hapsuruyor arada yine..hapsurunca bide gülücük atiyor . Ben alerji diye düsünüyordum ama sanirim sebebini buldum, gece yatak odasi sicak oldugu icin terliyorum, emzirmeye kalkinca mutlaka lavaboya gidiyorum, orasinin penceresi acik oldugunda buz gibi oluyor - sanirim sicak soguk sicak soguk üsütüyorum..

Ya kizlar bisey soracagim bebislerimizi emzirdigimizde acaba onlar kac ml süt cekebiliyorlardir?? Hic düsündünüz mü?? Oglum bazen sadece tek gögsümü emiyor, en az 10 dk emzirmeye calisiyorum, acaba kac ml süt icebiliyordur ki??

Oglumun kakasinin icinde beyaz pütürcükler var, beslendigini mi gösteriyordur??? bir ara öyle okumustum burada??

Kadifegülcüm, bebisinin uykusu nasil oldu canim, bir kac gündür uyumuyor diye yazmistin???

Mujjcum, senin minik ne yapiyor, yine gece kalkmaya devam ediyormu sizinle?

Diger aklima gelipte isimlerini zikredemedigim arkadaslar özür diliyorum... hepinizi kocaman öpüyoruz oglusumla...

Selam kızlar.
Temizliğe kaptırdım kendimi iyice, sadece okuyorum sizi. Topiğimizin sakin olması işime geliyor yani.
Bitirdim sayılır artık, ben de bittim tabi.
Sare öyle huysuz ki bu aralar anlatamam. 2 dk yatmıyor, ya da gözünün önünde durmazsam krizlere girer gibi çığlık çığlığa ağlıyor.

Ayy martim geçmiş olsun canım yaa çok iyi anlıyorum seni için nasıl gitmiştir. Çok fena bu veletler çook.

Biliyor musun ben de dün düşürüyordum bebeğimi. Allah korudu.

2 dk nete bakmak için koltuğa koymuştum, hemen alcam diye öyle gelişigüzel..
Baktım sonra düşer ordan alayım dedim, Sare'ye doğru yöneldim, o sırada gözümün önünde bacaklarını yana doğru döndürdüüü bacaklar boşluğa gelince kaydıııı ve kızlar inanır mısınız kızımı tuttuğumda koltuktan tamamen bağımsızdı, havada yakaladım yani. Şükür.
Tuttuğum gibi hop hop yaptım korkmasın diye. Allah'tan bişey anlamadı korkmadı ağlamadı. Ama been ama beennn... !!
Allah bebeklerimizi korusun, amin.

Haticecan
Merhaba.
Dediğin gibi sıcak soğuk derken hasta olmuşsun, geçmiş olsun.
Mikail de Sare gibi gülüyor demek hapşırınca :) Oyun sanıyorlar sanırım onu da.

Ben hiç bilmiyorum kızım ne kadar süt çekiyordur, sütümü hiç sağmadım ayrıca.
Ama bu son zamanlarda iliğime kadar çekiyor maşallah, memeyle yapışık geziyor.
10gündür mama takviyesi yapıyoruz biz de, ama nasıl zor nasıl zorr.. Kızım emzik-biberon almadı. Mamayı kaşıkla verirken de aynen baloncuklar yapıyor püskürtüyor. Zaten doktorun önerdiğinin yarısı kadar anca verebiliyorum.

Kakadaki beyaz pütürcükler sanırım bebişlerimizin hepsinde var, sütün yaradığı anlamına geldiğini yazmışlardı daha önce.

kızlar kızım emmek ıstemıyor yaa bıberondan da emmek ıstemıyor ne yapacagımı sasırdım artık ıstahı ıyıce azaldı ve huysuzlastı elı hep agızında ne yapacagım bılemıyorum yaa

kızlar kızım emmek ıstemıyor yaa bıberondan da emmek ıstemıyor ne yapacagımı sasırdım artık ıstahı ıyıce azaldı ve huysuzlastı elı hep agızında ne yapacagım bılemıyorum yaa

Biberondan benimki de hiç emmiyor canım dediğin gibi de çok huysuzlaştı ve eli heepp ağzında.
Bi de iki parmağı dibine kadar sokuyor ağzına, bastırıyor bastırıyor.. Daha çok bastırmak gırtlağına kadar sokmak istiyor, yapamayınca da çok sinirleniyor. Çığlık çığlığa.
Sanırım artık çevreyi tanıyor ama hakim olamıyorlar ya istedikleri gibi, onun verdiği bi huysuzluk var, e sıcak da eklenince..

Sen mama veriyor muydun canım? Sık da giremiyorsun biliyorum, merak da ediyorum Sevde Gülin kızımızı :)

yok canım mama vermıyorum arada elma suyu ya da yoğurt verıyorum bır kac cay kasıgı onun harıcınde bır sey vermıyorum

cok sagol canim ya, insallah bir an önce gecer. Bu arada sanada gecmis olsun, yavrunu düsmeden yakalayabilmissin... Bencede hapsurmayi oyun zannediyorlar. Ben oglusuma "Mikaillll ne yapiyorsun" diye yüksek sesle söylesem bile o bana gülücükler atiyor , benim kizmadigimi hissediyor sanirim.

Sorma canim ya bugün ne dogru dürüst emiyor nede mamayi iciyor, anlamadim nesi var. Dün falan iyiydi, ama bugün bir alem oldu . Ayni senin kizin gibi baloncuk yapip püskürtüyor Mikailde mamayi..bir elimde menbil bir elimde biberon - canimi okuyor vallah...iciremiyorum - bende pes ediyorum, emzirmeye calisiyorum o da olmuyor, iki soruyor sonra birakiyor. Rezene cayi yapmistim, onu verdim baktim likir likir iciyor, hemen gittim mama yaptim ama nerdeee, bugün kere döktüm mamayi.. sen nasil kasikla veriyorsun mamayi, zor oluyordur.

Emzik insallah alir, yoksa zor oluyor canim ya..benim oglumda almiyordu emzik ama deneye deneye aldi.

insallah canim yariyordur sütümüz.

selam canim,
ac oldugu icin huysuzlaniyrdur. Bugün benim oglumda huysuz, nesi var bilemiyorum, ac ama ne emiyor ne mama iciyor. Insallah en kisa sürede düzelirler.

Sıcak bır yaz aksamında ıkı dırhem bır cekırdek gıyınmıs vazıyette emzırdıkten sonra sallamak ıcın ayagıma aldıgımda uyuya kalan lozoö sevde gulın ıle bırlıkte kayınvalıdemın evınden bıldırıyorum.

Malumunuz hvalar oldukca sıcak ve bol isilikli
kızımda epey bır ısılık oldu. Krem kullanıyorum tam gectı derken tekrar pörtlüyorlar deli oluyorum.
Havaların sıcaklıgından mı yoksa sıkıntısı mı var anlamadım ama emmek ıstemıyor sagıp bıberondan verıyorum 70 ml sutu 3 seferde ancak ıcıyor onceden 125 ml ıcerdı de banamısın demezdı devamını ısterdı. Kızımın eskı ıstahını ıstıyorum yaa :2:
Ben 66 ıle doguma gırıp 61 ıle cıkmıstım. Oncekı aksam annemlerde bır tartılayım dedım sok oldum tekrar 66 kg olmusum bu kıloları napıcız yaa
Haftaya cuma 4 aylık oluyoruz allah'ın ıznıyle 4 aylıkken dıs cıkaranınız var mı kızımın elı sureklı agızında salyası akıyor ha bıre...

Neyse canlar aksam aksam bayagı yazdık yıne.. Yavrucuklarımıza ıyı bakın bol sutlu gunleeerr

canım herkes aynı durumdan şikayetti. sıcaklarda biz nasıl sıkılıyoruz yavrucuklarımız ne yapsın. isilik bizdede var en çokta çenesinin altında. benim oğlumun resmen boyun bölgesi yok zaten yıkarken falan elimi zorla sokuyorum. buyüzden de sıcakta isilik oluyor ben bepanten krem sürüyorum onun biraz faydası oluyor pişiğe..

diş çıkarma bizde henüz yok ama sanki çıkacakmış gibi sürekli eli ağzında hatta benim elimi yakalarsa hemen ağzın götürüyor. babamız eczanden sulu diş kaşıyıcı lmış. onu verdim 2gündür çok hoşuna gitti hem oyalanıyor onunla.

kilo durumunu hiç sorma. bende bir ara çook hızlı kilo verdi. 82kg ile doğuma girdim çıktım 72kgdım. sonra 62kg düştüm 4ayın sonunda. ama son 1aydır hep 62kg kaldım. bende 55kg olmak istiyorum. ekim başında işe başlayacağım inşallah o zamana kadar biraz daha gider. mekik çeksem göbeğim gider mi acaba? bnde bir tek göbek kaldı. hamilelikten önceki pantalonlarıma girebiliyorum ama tşhirtlerde göbek ben burdyım diyor... neyse allah sağlık versin gider o da inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…