Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
hatice çok teşekkürler güzel dileklerin için..yazmanı tavsiye ederim.bende yazmıyordum ama artık günlük olmasada önemli durumları yazıyorum canımm.

bu arada bende bir ara çoık araştırmıştım acaba emzirmeylşe ne kadar süt çeker bebkler diye ama bunu kesin bir cevabı yok olduğuna karar verdim.sana şunu söyleyebilirim 7 kilo ve üzeri bebkler için 4 saatte bir 150 ve üzeri ideal canım

ömrümüz bizden ilk diş haberi drusella dan geldi canım.2.si büyük ihtimal adişkomuz olur:))

Kizlar selam ,ayy kendimi anlatmadan Marti. Sana cok gecmis olsun( off dustu Egecik de Ada gibi.vlla 1 dk. Diye birakmamak gerekiyor bmm artik yerde ortu serili Ada onun ustunde surunuyor,oturuyor falan .koltuk xoktan bitti bizde.
Gorkemlicnmm Allah kavustursun annenlere,tmmdir dha snra yapariz bir plan bakalim dis ne zmn gelcek dr.umuz dedi cok kabarik ama 1 hftalik birsey degil belki de 1 ay snra cikar dedi,daha dgrusu pek anlayamiyoruz bazisi cok sikintili geciyor bazisi hemen cikiveriyor dedi:)) buarada 1 ayda 200 gr. Gibi birsey almis ama dr. Cok begendi her asamasini guzel yasiyor ilk tombis bebek simdi de zayifliyor,ztn bu normali iyice hareketlendi cok kilo almasi obeziteye gitmesin cok guzel dedi .boyu kiloya gore daha ondeymis ilk 5 de ben de dedi.kilo 10-25 arasinda suan dedi o cumleyi anlamadim gerci:)) sebze purelerine ,pekmeze,cevize baslayacagiz,tarhanaaa buldumm cok mutluyum:) mavisehir egs. Naturel urunler yerinden ararsan ordan al yada bir yer var hem kahvalti yeri hem de urunler satiyor adini unuttum maviseheir de bostanli migros karsisinda ,sonradan da orayi soylediler ordan da aldim hatta dedim egs den bosuna aldim cunku 70 gr.cik 8.500 saka gibi dgr yerde kilosu okadardi vlla neyse buldum ya sukur eylul de annemle yapcaz ztn.buara yazmadim 8.850 71,5 cm kafasi 44 cm. 34 cm .le gelmisti aramizaa:)) biz buarad olcmustuk ama kiyafetten yada yanlis yaptik 9 du:))
Kan grubunu bilmiyorum ogrenelim artik ya dedim ,dr. 9 da olcum yapacagim dedi .hatta o demeden ben dedim ya bu demiri veriyorsunuz bir bakin kanina idealse neden icsin dedim:) neyse bakilcak o zmn devam yada birakilcak.9 a kdr beklemiyor .yiyecekler bu sekilde mesela dolma ici hazirla size gore yapmadan Adaya ayirip verebilirsin dedi.buarada ben ztn corbasini hic sulu yapmamistim yogun kivamliydi hep.bezelye de ver dedi onu nsl vermeliyim onu unuttum cunku oyle yutamaz ezerim artik.baska ne dedi hatirlayamadm size varsa daha aklima gelirse yazarim cnmcim

Haticecancim cnm iyiyiz bizde,uyaniyor emiyor uyuyor.Dr. Sicaktn belki de xokta sorun dgl merak etme alismaz diyor,insallah.bazen kucagima aliyorum pat diye kafayi deviriyor uyuyuuor.arada t.shirtumu yanina koyuyorum oyle uyuyor:)) Ada da isilik suan 0 birara var gibiydi.dr. Hatta bu sicakta cok iyi dedi ben de dedim krem hergun surmeyi biraktim o da etkili sanirim o da etkili dedim.kesinlikle mustela stelatopia kullanin cnm.senin icin suan mumkun dgl ama gidebilirseniz arkadaslar denize sokun o da cok iyi geliyor.senin bebek suan istem disi atiyor disari,sen gel Adayi gor bgn bi oyu. Yapti ouskurtme corba yogun kivamli muhallebi gibi gozunun dibinde :)) yuzunde birde guouyor snra essek yaa:)))

Haticecan cok gecmis olsun sana benim kafa karisti sanirim:) atlamisim agzina birsey tak nefesin gitmesin.isiligi sen yazmamissin ztn smdi fark ettm neyse :)) opuyorum cok ,kendine iyi bak

mujj maşallah adişkoya artık herşeyin tadına bakmaya başladı. bu ay 200gr aldı demişsin artık hareketlendiği için yakmış tüm yediklerini ama kilosu ve boyu bencede gayet güzel. bebeklerimizin bu zamanlarda tombiş olmasını istiyoruz ama ilerde de obez olmasından çok korkuyorum ben. çevremde de örneklerini görüyorum. herşeyin başı sağlık. yedikleri şifa olsun adişkoya...

martim ve hyrm çok geçmiş olsun. bizim ufaklıkları zabdetmek iyice zorlaştı atık. allahtan düşüp kötü birşey olmamış. ben ençok banyo yaptırırken korkuyorum ya elimden kayarsa diye. benim oğlum suyu görünce deliriyor resmen el ayak kıpır kıpır. filede yıkıyorum ama yinede zorluyor beni.

[/B]haticecan[/B] canım çok geçmiş olsun. inşallah kısa sürede atlatırsın. minik oğluşuna da bulaşmadan inşallah. dikkat et kendine...

elemsu bitmedi mi tadilat? yoksun ortalıklarda. allah kolaylık versin canım.

hafta sonu çok sakin oluyor topiğimiz. inşallah herkesin keyfi yerindedir. güzel bir hafta diliyorum herkese... bayramda geldi çattı.
bu hafta bizimde bayram temizliği ile falan geçer artık.

Yesimcim sagol cnm bnm ay sndi bahceden semizotu koparcaktim karsimda timsah tipinde bir hayvancik sanirim kertenkele sokla anlamadim,hemen Adaya gore bir tutam koparip geldim iyyk,bocek ve hayvanlardn urperiyorum artik burda yasadigimdn beri aksamlari eve dondugumuzde sagolsun muhakkak biri karsiliyor:))

MARTİM msjını aldım bana döndüğün için çok teşekkür ederim perşembe tahlil vericem preferik yaymayla beraber 2 tahlil daha var bakalım sonuç ne çıkacak anlattığın kadarıyla korkulcak pek bişi yok umarım normal doğum yapmama engel olmaz ama gerekirsede hayırlısı olsun...sonuçları tekrar seninle paylaşırım tekrar teşekkürler:)

evde temizlikçi var ama ben yoruluyorum.mutfağımı temizlemeyi kendim istiyorum.o da çok vaktimi alıyor.yaz olduğu için ev daha çok batıyor.heralde 8de anca bitirir.

mujj sağol tatlım.yine yalnız kaldık senle ben.annoşlar gitti.ama annem hiç gitmek istemedi denizden dolayı.eskiden yazları kesinlikle gelmezdi izmire,denizden ayrılmak zor oldu şimdi.torun başka derlerdi inanmazdım diyor

tarhana baba var uşaklı meşhur .fuarlarada gelir hep.i,zmirde karşıyakada çarşıda güven gıda var.orada satılıyor ürünleri .tavsiye ederim,ben tarhanayı ordan alırım hep.

bizde perş dr gideceğiz,bakalımne der.maşallah adacığa.fıstık o fıstık.boylu olacak annesi gibi.

stelopianı nemlendiricisinimi sürüyosun isiliğe.bend de var emolient yazıyor banyodan sonra sürüyorum.isiliğedemi iyi gel,iyor

yeşim paylaşım için teşekkürler.bizim junior çoğunu yapıyor burda yzanların sadece yüzüstünden sırtüstüne dönmeye başamadı,sırttan yüze dönüyorda.sizinkiler yapıyormu yüzüstünden sırtüstgüne????

kızlar hep yazcam unutuyorum geçen alişan ayşede maranki süt için 6 hurma yeyi dedi.hani su iftarda yediğimiz hurmadan.ben zaten çok severdim şimdi hergün yemeye başladım

benim oğluşda henüz yüz üstünden sırt üstüne dönemiyor. yüzüstü dönüp 2dk sonra başlıyor ağlamaya.
ben hamileliğimin son ayında çook yedim hurma çok da severim halada yiyorum. çok faydalı hem. bazen tatlı krizime bile iyi geliyor. şifa olsun canım sanada...

Ayy ben de severim hurmayiiii sondan basladim.
Cnmmcim birak temizlesin mutfagi o snra sen olmadi kendin birdaha ustten gecersin.ben valla ablanin oldugu gun kilimi kipirdatmiyorum desem utanmadan yaziyorum valla eger yardim edeceksem o niye geliyor.bgn sabah sabah banyodaki cop kovasini yikayim dedim deli gibi domestos atmisim nsl koktu o da daha gelmemisti biraz domestoslu kalsin dedim ovdum biraktim yukari ciktim Adayi alip cunku evi fena sarmisti koku.cnm evet o krem 200 ml cok iyimis o valla sirti varya suan kistaki gibi hicbirsey yok,egzemaya daha cok iyi gelen bir krem o ,atopik ciltler icin.cnm buarada yuzustundn sirta dnmek zor,Ada bile dgrindn daha zor yapiyor.brz once ne olduuuu,disari cikalim dedim yuruyelim arabayla hazir hava serin ruzgarli iyice kaparim onu ruzgar gelmez falan.biraz gittim birde ne goreyim yilaaaan Allahtan olmus kocaman hemen fotografini cektim:) bgn gune nsl basladim sanki seneryo yaziyor gibiyim dimi:)) kertenkele vs. Iykkk:/ annem diyor dogala ic icesi. Onlar da orda napsin.buarada annemi cok aradim bgn ben aslinda hicbirsey yapmiyorum annem varken simdi anladim gercekten:)

Kizlar c.tesi D&R dan kitap aldi. Adini yazayim guzel gibi duruyor odullu kitap vs. Thomos gordon etkili anne baba egitimi .Adiskoma da bebek dokun ogren kitabi aldi. Hos yapmislar kabartmali hayvanlar kumasli falan elleyerek beyni gelisecek de bizim sipa yeme derdinde kitabi suanda :) 10 aylikken daha iyi olur diye dusunuyorum o kitap caduya.

merhaba Yessimcim,
Nasilsiniz iyimisiniz bebisinle??? Sicaklar büyük sorun sizdede canim ya, biz ise serin olmasindan sikayetciyiz , insanogluyuz ya memnun olamiyoruz... Kilo konusunda bende su an 58 ile 59 arasinda gidip geliyorum, 70 kilo ile doguma girmistim, dogum sonrasi 61 kg ya düstüm, sonra yavas yavas gitmeye basladi... ben 55 olmak istiyorum tekrar ya bakalim nasil olacak, bu arada göbüs bendede var halen, gündüz su icip bisey yiyeyim hemen sisiyor, sanki yine hamileymisim gibi görünüyor Mekik mi cekecegiz ne yapacagiz bilemiyorum.. hamile olmadan önce spor yapmaya baslamistim evde kendim ama simdi tembelligim üstümde, baslayasim gelmiyor hic )

simdi yazi yazarken oglum yanimda uzaniyordu, baktim emzigi agzinda mi diye, cikarmis, ariyorum nerede diye, sagina soluna baktim yok, oglum nereye sakladin diyorum, birde baktim ki sol eline almis sIMSIKI tutuyor.. ) Simdi onu ögrendi...

öpüyoruz sizi canim

selam görkemlicim,
ya sorma canim, insan merak ediyor, yeterli besleniyor mu diye ne bileyim....oglum en son temmuz´un basinda 6.800 gr´di, yani simdi ne kadar bilemiyorum, bu ay sonu kontrolümüz. Ogluma ben 120 ml zor iciriyorum canim ya, hem emziriyorum... Simdi ki sorunumuz canim mama´yi begenmiyoruz yada siseyi, hangisi cözemedim gitti. Bugün gittim yeni bir biberon aldim ya bakalim ondan ne yapacak icecek mi... Insallah en kisa sürede düzelir bu seciciligi

sen neler yapiyorsun ufaklikla, nasil iyi mi, dönmeye basladi mi?? Mikail bey biraz keyfine düskün, ama yüzüstü yatirinca gitmeye calisiyor.

mujjcum selam,

sorun degil canim

[/B]haticecan[/B] canım çok geçmiş olsun. inşallah kısa sürede atlatırsın. minik oğluşuna da bulaşmadan inşallah. dikkat et kendine...

Tesekkür ederim canim... sende iyi bak kendine ve bebisine..

selam kızlar, bugün şöyle bir bakıp çıkacak kadar vaktim oldu. hatta şu an bile girmem gerek çoo..k iş var ama seslenmeden de günü kapamak gelmedi içimden..

görkemliden sonra geçmiş olsun dileklerinde bulunan yeşim,hyrm,hatice,mujj hepinize teşekkürler... hyrm sana da ayrıca geçmiş olsun biz gibi. çook dikkatli olmalıyız çokk..

haticecim sen de dikkat et kendine.. mikail de büyümüş oyunlar yapıyor desene.. ben ylül de başlıyorum ya artık sütü sağıp bırakacağım, kaç cc ile doğduğu ortaya çıkacak artık

mujj adişkoya maşallah.. 1-2 kg alırken 200 gr az geliyo insana ilk bakışta. hatta anam hiç almamış şimdi dr ne diyecek diyerek okurken cümlenin sonunda dr çok begendi deyince hem şaşırdım hem güldüm. bize kalsa obez yaparız varya. neyseki hareketle yakıyorlar..

yeşimm güzel paylaşım için teşekkürler..iyi omanıza sevindim. ama isilik derdi bizde de var. en güzeli bahar ayları. n sıcak ne soğuk.miss..

görkemli ege de yüzüstünden sırt üstüne dönemiyo daha.. onu da öğrenirlerse yıuvarlanırlar artık evin içinde

nhrdamla, bir şey değil ne demek. inşallah çok rahat, sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın yavrunu. haberlerini bekliyorum, içimden iyi şeyler geçiyor hakkında, inşallah gönlünce olur :)

geriye dönüp alıntı yapmadım, gün içinde okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım kızlar.. atladığım bi şey varsa kusura bakmayın.

gelelim bize;
bu ara yatarak emdiğinde uyuma huyu edindi. orta kulak iltahabına neden olduğu için önerilmiyor ama napıyım anca öyle uyuyor.. siz de durumlar nedir?

bir e banyo yaptırdım akşam. görseniz komedi halimiz. maşallah fileye yatırdım ben yıkıyorum ayakları tutuyor, elimdeki tası tutmaya çalışıyor, pat pat vururken suları saçıyor, ben su dökdükçe tepiniyor vee sonuç olarak o mu banyo yaptı ben mı yaptım belli deil. her yer sırılsıklam arkadaşım geldi ve kurabiye yapmıştım şu mart annelerinin meşhur tahinli kurabiyesinden. çok güzel ama yanık oldu. artık az yananları arkadaşıma ikram ettim.. çok yorgun ve uykusuzum.. ama keyif yapasım var nedense. son durak var cnbc de onu izliyim

öncelikle martim çok geçmiş olsun canım.neyseki birşey olmamış ama kim bilir nasıl korktun.birkaç defa biz de atlattık düşme tehlikesi birkaç saat aklımdan gitmedi yaa düşse ne olurdu diye.bir daha olmaz inşallah canım

canım ben bazen sağıyorum ama bence bebekler süt sağma makinesinden daha fazla çekiyor ben öyle hissediyorum. bu arada başlarda ben mama veriyordum o pütürcükler daha fazlaydı anne sütüne dönünce azaldı doktora söyledim o da mamayla 1,5 kilo alacağına anne sütüyle 600 gr almasını tercih ederiz dedi sanırım benim sütüm pek yağlı değil.bakalım bu ay ne kadar aldık.

kızlar kızım emmek ıstemıyor yaa bıberondan da emmek ıstemıyor ne yapacagımı sasırdım artık ıstahı ıyıce azaldı ve huysuzlastı elı hep agızında ne yapacagım bılemıyorum yaa

canım benim kızımın da eli hep ağzında hatta artık sadece eli değil ne bulursa ağzına alıp emiyor birtek emziği emmiyor nasıl da biliyor onu hemen yüzünün buruşturuyor sanki tadı kötüymüş gibi.elini emmesi gelişiminin bir parçası.huysuzluğu da geçer inşallah bazen huyları değişebiliyor geçici birşeydir umarım.

biz de isilik pek olmadı canım çok şükür klimayla serinletiyoruz odayı belki ondandır.yukarıda da yazdım elini emmesi tükürüklerinin akması diş belirtisi değil şuanki gelişimlerinin bir parçasıymış ama tabi belli olmaz erken diş çıkaran da olabiliyor.elinle yokla istersen farklılık varsa anlarsın

maşşşallah ne güzel sana.ama bana kiloyu hiç sorma benden neredeyse hiç gitmedi yaaa 75 le girdim çıktığımda 70 tim sonra 2 kilo daha verdim hatta arada onları tekrar alıp verdim şimdi 68-69 arası gelip gidiyorum.hiçbir pantolonum olmuyor göğüslerde maşallah önceden de küçük değildi zaten şimdi iyice üstlerden de bazıları oolmuyor bu yüzden eee okula başlayacağım mecburen yeni şeyler aldım.ben doğumdan 15 gün sonra ameliyat oldum ya safra kesesinden uzun süre hareketsiz kaldım bir de hala adet olmuyorum o da etkiliyor diyorlar bir de kızım emdikçe içim kazınıyor resmen hemen birşeyler yiyesim geliyor.biraz daha sıkayım dişimi ek gıdaya geçince yediklerime dikkat edeceğim inşallah

Kizlar napiyorsunuzzzz? Bgn tarhana yapacagim Adiskoma,dun semizotu,kiyma,domates puresini sevdi tam yemedi ama attim tabi dun.ispanak ,semizotu gibi yiyecekler birdaha isinirsa oluyor icindeki vitamin o yuzden

Buarada gecen kargom geldi ,dermoeczane.net kesinlikle xook memnunum siparis sabah vermistim hemen gondermisler vee icind yok yok bu sefer cok birsey almadim 150 civari tuttu icine oyuncak,ben hic almamistim mustela temizleme suyundan biri 50 ml.kendime maske almistim o maskenin markasindan sampuan numunesi.tmm numune verilir ama bu kdr gondermese gndermez cnku cogu vermiyor.kesinlikle urunlerinizi ordan alin derim.gecen kargoda gunes kremi aldim diye plaj cantasi koymuslardir.ben de reklam yapar gibi oldum hi :)))))

martim bende istiyorum tahinli kurabiye tarifini canım çekti vallahi:))

mujj canım sizin orası doğal sasalı olmuş ,yılan kertiş:)).ne güzel ada hayvanları doğal ortamında tanıyacak.bizim hayalimiz deniz aklı erince orayı gezdirmek istiyoruz ..
deniz iki gündür akşam 10 sabah 8 arası uyuyor arada iki defa besleniyor tabi uykuda:).maşallah uykumuz bayağı düzene girdi.altını değişiyorum yattığı yerden onu bile duymuyor kuzum.ama bu oyun halısı onu bayağı yoruyor

Ay ben de isterimm:)))
Sormaaaa dogal sasali valla:)) buarada sasali cok guzel dimi,gitmistim bir kere yine gitmek isterim.Ada cok dikkatli bakiyor yoldaki hayvanlara.vlla maasallah uykusu cokk guzel emzirmk icin sen uyandirmiyorsun dimi cnm? Buarada komsum mail atmis cvp yaziyordum ama tikandim geri geri emekliyor dicem nsl dicem yardimmmm:))

ohh hamarat mujj, survivor mujj hepsi sen de tatlım elinin lezzeti tarhanana vitamini adişkoya geçsin ben de o siteden alayım bari mustelayı. sebamedden memnunum ama değişiklik iyidir her zaman.

llovehoney sağol canım ya, valla allah korusun yavrularımızı...

görkemlicim 1 s. bardağı tahin, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı sıvı yağ yaklaşık 2 su bardağı un.. kıvamını ayarlarsın, sert olmayacak.. benim midi fırın ama büyük fırınarda 170 drece 8-10 dk da pişiyor. ben yakmışım baya ama gene de yedim gelip gidip gece karnımın ağrısına uyandım ben sevdim arkidişim de sevdi.. hem kolay hem lezzetli hem de süt yapıcı daha ne olsun di mi anam maşallah denize, milletin bebişleri büyüdükçe akıllanıyor benim ki sapıtıyor niye acaba.. oyun halısından da usandık.. ilgisi çabuk dağılan, hemen sıkılıveren, değişiklik isteyen bir ocuk benim ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…