Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ege biberon almıyor bu arada 15 gün snra işe başlıyorum. ben yokken ne yapacak şimdi.. farklı marka ve uç deneyeceğim bakalım

ege biberon almıyor bu arada 15 gün snra işe başlıyorum. ben yokken ne yapacak şimdi.. farklı marka ve uç deneyeceğim bakalım

Nedenki acaba? Cnm zor olcak ama idareten kasik kullancak mecbur kadin.buarada Ada bebek diooki onlarrr bebeee anne daha sut iciyor sadecee ben istemem diyor:)))

Mujj,HaticeCan,Hyrm

tatlım zaten her gıdısımde evının bır ısını muhakkak yapıyorum. Teklife hacet yok kı. Evlerimiz 5 dk araba mesafesınde ama cocuk yokken cok sık kalıyorduk.Alıştıgı ıcın sımdıde ıstıyor halıyle. Dun yatıya kalmadık bugun doum gunu oldugu ıcın bugun kalacagız yarın da asımız var zaten buradan asıya gecerız. Kızım 4 aylık oldu teyzelerı. Dun ben mutfagı temızledım gun boyu. Gorumcem de evı temızledı dıp bucak ama epeyı yorulmusum ama goze gelır bır ıs sayılmaz ıste mutfak temızlıgı. gece sahura kalkamadım esım bugun ac bıtap gezıyor garıbım ortalarda sabah ıse gıderken bıle duymamısım gıttıgını sat 05:00 sularında kızım uyanınca karyolaya yanıma almıstım emınce uyudu ben de yanıma yatırdım gozumu actıgımda saat 11:30 u coktan gecıyordu. Stres yapmamaya calısıyorum ama yıne de ne kadar ugrassam da stress yapmadan olmuyor ıste allah sabır versın cumlemıze

Kızım Sevde Gülin'im yarın 4 aylık oluyor ve asısı var teyzelerı bu aralar ıstahı azaldı bıraz ya da bana oyle gelıyor. Emerken de sut bırden bıre agızına gelınce genzıne sıcrıyor ha bıre. uyku duzenımz de bozuldu ıyıce onceden 22:00 dıyınce uyuyordu sımdı uyumamak ıcın aglıyor resmen. uykudayken yuzunu kasıyınca da hemen uyanıverıyor yatagına koydugumda 5 dk kadar basucunda beklıyorum kı ellerıyle yuzunu kasımasın dıye.Bu ay arada bır kendı mayaladıgım yogurttan tattırdım ama 4 aylık olduktan sonra ek gıdaya baslamalı mıyım ufaktan.

maşallah sevde gülin'e... uyku konusunda dr. bize bu ayda yani 4. ayda bebek uykuya direnebilir ve uyutmak zorlaşır dedi. nedeni de algıları açıldığı için fark eder ve bizden ayrı kalmak istemezmiş.tamamen psikolojik yani. gerçekten de ege de öyle.. 11 lere kadar uyumak istemiyor. uyusa da kontrol eder gibi zırt pırt kalkıyor. ayrıca 4. aydan itibaren yoğurt verebilirsin dedi ama tattırmalık. öğün olarak değil. 1-2 çay kşığı. meyve de öyle. suyunu sıkıp 1-2 ç.k. yalnız ben vermiyorum bu ayda.

Son düzenleme:

anladım canım bakalım yarın bıze ne dıyecek doktorumuz asıdan sonra

ömrümüz

sadece bugün ilk kez armut verdim eline dilim olarak damaklarını kaşısın hem de ne yapacak bakalım diye. pek bi mutlu oldu. elinden alınca da ağladı .. çok güldüm..

gelinsen napsan yaranamazsın, ben beklentilerimi sıfırladım, yaptıklarımı da azalttım. ne ekilirse onu biçiyorum. ben de ne ekersem onu bekliyorum. boşver.. kızınla eşinle mutlu musun, gerisi boşş canım

hadi iyi haberlerle gelin inşallahh..

Son düzenleme:

haklısın ne yaparsam yapayım hep daha fazlası beklenıyor malesef :26::26: masallah kuzuma sevmış demekkı armutu

sizi biraz güldüreyim.benim kuzenimin bir oğlu var denize talipler adı ege fakat babaları cimri .ben kızıma cimri kayınpeder istemem diyorum .diğer luzeninim de oğlu var adı efe.onunda karısı çok geveze ve huysuz.ben kızımı huysuz kaynana ya vermem diyorum..diyolar bu gidişle senin kız evde kalır.kalsın bize baksın diyorum,zaten babası dr olsun istiyor,ben se eczacı olsun bir eczane açalım tamamdır diyorum.bizdeki demokrasi anlayışına hayran kaldınız dimi.şimdiden kariyerini eşini işini belirledik:)))

benım kız agladıkca da evde kalır bu kız dıyorlar bizce mahsuru yok diyorum. Zaten ben okusun elinde mesleği olsun diyorum. Hoş ben çocugu dogurunca iş yaşamım sona ermiş olsa da kızımın öğretmen ya da doktor olmasını istiyorum.

size bir olay da ben anlatayım. Hamileyken bir akşam babamlara ittik hep beraber tv izliyoruz reklamlar başladı. Reklamlarda bit ilacı çıktı. Gayri ihtiyari ayyy bu kız bitlenirse ben ne yaparım garanti kafayı yerim dedim. Annem de saçını kazıtırız dedi. Ben içimden söylediğimi sanıyordum meğerse sesli düşünmüşüm

ay bende aslında öğretmen olsun isterim bir bayan için çok ta ideal ama doğusu var soğuğu var .diceksin sen öğretmen deilmisin.vallahi ben soba yakmayı doğu görevinde öğrendim.güzel tecrubelerim oldu orada ama kızımı gönderirmiyim bilmem??

canım benim oğluş en geç 22:00 de uyuyor ama uyumadan önce çok mız mız. ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. gündüz zamanın büyük bir kısmı üst katta onlarla beraber geçiyor. ama akşam saat 20:30 - 21.00 den sonra yukarıda kesinlikle uyumuyor uyusada yarım saat sonra uyanıyor beşiğini istiyor. ben sallanan beşiğine koyuyorum ve sallıyorum. 15dk falaan sallayınca uykuya geçiyor. kimi zamanda ayakta sallıyorum. bebeğim olmadan önce kesinlikle yapmam diyordum ama son çare bu oldu benim için. ama ben memnunum ayakta da olsa sallayınca uykusu gelince uyuyor. birde ben uykucuyum bebişimde bana çekmiş allaha şükür. hamileyken de hiç geç saate kadar durmadım hep akşam onda uyurdum oğlumda şimdi öyle yapıyor )

mujj maşallah canım fıstığa tokalar küpeler süs püs yakıyor vallahi:)))

kadifegül canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.elbet kızınızın bir yerde nasibi vardır.sen içini ferah tut

ben uyku arkadaşı diye birşey biliyorum canım.dediğin gibi battaniye ya da daha çok oyuncak.sadece uyurken veriyoruz diğer zamanlar onla oynamasına izin yok.kısa tüylü yumuşak bir oyuncak alabilirsin

sorma canım yaa biz de öyleyiz şuan uyurken direniyor resmen önceden ne güzel hemen dalardı bir kaç gündür canıma okuyor çok yoruluyorum böyle olunca.biz eylül ayında ufaktan başlayacağız ek gıdaya çalışmaya başlıyorum çünkü

canım irem de aynen öyle yaaa uykuya direniyor.geçici birşeymi acaba.böyle giderse yandık.bu arada ben de arada tattırıyorum dediğin gibi meyveleri çok sevdi ama yumuşak olanlı koparır diye korkuyorum ben de daha çok armut veriyorum bayılıyor resmen

Son düzenleme:
kızımı uyutma cabaları ıcındeyım onumde laptop memede kızım halımı goren gulme krızınde

karanlıkta laptopun ısıgı yuzumw vurdugundan pek bır degısık geldım galıba ona agular yapıp duruyor zıllı uyumaya ıse hıc nıyetı yok ne yapacagız şimdi

5 dakika önce o moddaydım canım ben de. Ben başardım. uyudu yatırdım. Hadi darısı başına.

Son düzenleme:
Hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar.... Önce bizden haberler; oğluşum 3 gün sonra kısmetse 4 aylık olacak.... nasıl uyutucağımı bilememe dışında çok şükür sıkıntımız yok. Bazen kendi uyuyor bazen emzik alıyor (ki hiç almıyor normalde) bazen sallıyorum ayağımda ki çok sakin olmalı yoksa kıyamet.. pış pış şeklinde. çoğunluk memede...

bende eylülün ilk haftası işe başlayacağım az kaldı aklıma geldikçe canım sıkılıyor ama yapacak birşey yok. kızıma annem bakmıştı. oğluşumada annem bakacak ama ben ne yaptım yarım gün bir kadın ayarladım. dolayııs ile hem benim hemde annemin işi hafifleyecek ümidindeyim...

sizlerde haberler nasıl. az çok geçmişi okumaya çalıştım... çok büyük yaramazlıklar yok çok şükür...
omrümüz; kayınvalidene selamlar yani. hayret birşey ... olsun sen allah rızası için yap kuzum. yaşlı işte, hepimiz yaşlanacağız... ses etme....
mujj; senin adanı yerim ben ya. maiallah o ne resimler yaaaa... tütütütüt lütfen ısır onu benim için
martim; canım benimmm ege nasıl... onların bu meme telaşını yerim ben... komik oluyorlar dimi benimkinin gözü dönüyor resmen....
kadifegül; her işte bir hayır vardır. varsın çıksın eşin. Allah bir kapıyı kapatıp diğerini açacaktır. Yeterki sağlık olsun.
haticecannn canımmm senin oğlunuda yerim ben... biz oğlan anaları diğerlerine göre daha mı problemliyiz neee
kız elemsuuu sen nerelerdesin bu arada.
hyrm, görkemli gölgemm canikolar ve ismini yazamadığım tüm annişkolarrrrr sizlerede kucak dolusu sevgiler.....

nerdesiniz millet.gece bebetolar uyutmadımı yoksa??

doktorumuz gelişiminin çok güzel oldunu ve yanlarına ve beline yastık koyarak oturabileceğini söyledi.7270 gr olmuş.ek gıdaya gerek görmedi güzel kilo aldığı için.6.ayda başlıycakmışız.galiba yoğurtla başlıycaz.şimdi yogurt makinası araştırıyorum canlar.fikri olan paylaşırmı acaba??

kan damlası kullanan arkadaşlar damlanın içine 2-3 damla limon koymamı söyledi dr hem demirin emilimini kolaylaştırıyormuş hemde c vitamini alıyormuş.

mujjcum yastık 1 yaşa kadar uygun değilmiş canım ama eğer ihtiyaç vardsa reflü gibi durumlarda ince bir battaniyeyi katlayıp başını koyduğu yerin altına çarşafın altından konabilirmiş

Son düzenleme:
Kızlar şimdi geldik aşıdan.

kızımın kilosu 5580 gram 58,5 cm olmuş.Hemşiresi herşeyin normal olduğunu söyledi. İki tane de aşı yaptılar bacaktan. Ek gıda için 6. ayını bekleyin dedi 6. ayda 4 aşı olacaklarmış 3 ü iğne 1 i ağızdan

Huuu ben burdayimm ay brz once tam yaziyordum sarj bitti.cnm sevindim maasallah iyi olmasina aslinda ben hiiic oturtmadim,kayinvalidem destekle oturt istersen derdi ama ben kucak da oturtur gibi yapanlardn bile aliyordum hemen Adayi:)) oturtmadim 6 da oturttum ama maasallah simdi tek basina oturuyor ki normalde 8 de tek basina oturabilir.yastik dusundugum gibiymis iyi bari soru isareti kalmadi xook tsk ederim cnm bnmm.buarada meslekler dusunulmus insallah isterse biz mimar istiyoruz babasinin islerini yapsin diye:))
Lovehoneycoook tesekkur etti Ada iltifatlariniza:))
Fundaaaahooosgeldin cnm bnm iyi olmana sevindim.cnm uzulme yine de ortaya cikti bebisleriniz Artik
herhalde topik de normalde ev hanimi olup da calismak isteyen ben varim sanirim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…