Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

geçmiş olsun canım.biz de yeni geldik aşıdan.ilkinde hiç ağlamadı ama ikinci de bastı çığlığı hemen emzirdim de ssustu kuzum.benim kızım da 6300 gr ve 65 cm olmuş.buarada birkaç gecedir uyanmalarda resmen gözlerini açıyor bakınıyor falan hem oda aydınlık değil ben hiç ilgilenmiyorum kendi kendine tepinirken uyuyor çok şükür.inşallah uyku düzenimiz geri döner

Kizlar gecen puding yaparken ,bir de dgr elimle corba karistirirken Ada da kucagimda puding tenceresinin dibi tuttu,sicak suda bekletirken dun de abla diyoo,ooo mujgan at bunu cope temizlenmez :) guldum ben de emin misin dedim .vee pufff noktasiii yanmis dibi tutmus tencereyeee toz camasir deterjani atiyorsunuz kaynatiyorsunuz.dun yaptim yeterli dgldi simdi yine kaynatinca size de soyleyim aklinizda olsun dedim simdi sonuc mukemmel:)) reklammm gibi oldu hiii

nasılsın tatlım bayadır yoksun topıktee ee malum bız bır taneyle basedemıoz senın bırde kızın var..Allah yardımcın olsun tatlım..ıyısınız dımı?

ahh kızlar ahhh uyku duzenınde bahsedılmıs..kımı demıs 22.00 de uyuyo kımı 24.00 de uyuyo:) bızımkı sahura kadar anne ve babasıyla oturuo hayatta uyumuyor bız ayaktaysak..oda memede yada kucakta uyucak baska turlu yokkk..
gunduzlerıde kucakta uyutuyorum besıgıne bırakıp ıcerı gectıkten tammm 2 dak sonra anniii anniiii ses...b arada kızım harbıden anne dıyo:)))gozlerı gorsenız sankı saatlerce uyuyup kalkmıs gıbı enerjık..off yaaa yemınle gunduz toplasan 10 dak.uyumuyor bu kız..gecede 3-4 ten once yatmıyorr.hele bırde mısafır olursa evde ayyyyyy kım ne konusuyor kım ne yapıyor merakından kucakta bıle uyumuyor oylee laf dınlıyorr.
bana cozum yolları??

masallah tatlı kızına..kılosu yerınde bızımde kontrole az kaldı bakalım ne durumdayız.
bu arada oturmsı ıcın erken dıılmı tatlım yaa ben 5 ay bıtmeden dusunmuyorum korkuoum

masallah tatlı kızına..kılosu yerınde bızımde kontrole az kaldı bakalım ne durumdayız.
bu arada oturmsı ıcın erken dıılmı tatlım yaa ben 5 ay bıtmeden dusunmuyorum korkuoum

tatlım bana göre de erkendi hatta eşim azcık kucağında oturtsa aşkım yapma beli eğrilecek derdim.doktor gider gitmez kucağına alıp lönk diye oturtmazmı bide kollarını açtı titanikteki gibi.biz böyle kalakaldık.aslında sevinmedim değil.çünkü yatarak oynamaktan sıkılmıştı artık.değişik arayışlar içindeydim,oyalamak adına

uyku sorununu nasıl çözdüğümü önceki sayfalarda yazmıştım.sayfasını hatırlayamadım canım.bir bak istersen

Son düzenleme:
gorkemliiii cnmmmmm,sen ndn yogurt mak . istiyorsun hiiiiic gerek yok.buarada ben en cok neye uzulurdum biliyormusun off pufff ben nsl yogurt yapacagim nasil olcak yok eksi olursa nsl yer bu cocuk esim de yaparsin deneye deneye derdi.ben de Ada 4 aylikken falan makina alicam diyordum bebegi olan biri hic gerek yok demisti.nitekimmm dogruymus hiiic gerek yok alsan kenarda durcak kisa zmnda cnku yogurt o kdr muhtesem oluyorki artik kendim de yiyecegim daha hala eve paket de aliyorum maalesef ama almayacagim bu hfta tmmdr ustayim artik dedim.yogurtlarrrr bendennn sizlerde guzelce yaparsiniz makinaya gerek yok istersen dene olmadi dersen al cnmm

bende sana onu sormak için girdim nete şimdi.kalplerimiz karşılıklıymış canım benimm:))almamı diyosun dr al diyor napcaz şimdi.bende sana hamgi makinayı kullanıyosun dicektim.o zaman bana tarif yazarsan çok sevinirim.

merhabalar anneler ve tatlı melekler..
gün geçmiyor ki bebeklerimizde yeni bir hareket ve huy çıkmasın. her halleriyle çok tatlılar. iyiki de geldiler ve bizimleler..
biz 26 sında 4 ayımızı tamamlıyoruz ve yine bir aşı serüveni başlıyor. 4 ay aşısı ağır mı acaba? çünkü bayramdan hemen sonra ev taşıma telaşım olacak. izmitten istanbula yolculuk var...
bu arada ben 2 yıl ücretsiz kullanmayı düşünüyorum, bayramdan hemen sonra ücretsiz dilekçemi vereceğim.. biliyor musunuz acaba alınan maaşta ücretsiz izine başladığın süreden sonrasını kuruma iade mi ediliyor memuriyette? çünkü ben ağustos maaşımı aldım ama bu ay 1 hafta çalışır gözükücem geri kalan 3 hatanın maaşımı iade eder miyim? yoksa 20 gün rapor alıp bu ayı tamamlasam mı?
bu arada kan damlasını evet limonla vermek gerekiyormuş emilimi artırmak için. bende 2 aylıkken başlamıştım ama 1 hafta sonra başka doktorlar zaten 4 ayda başlayacağımı söyleyince bırakmıştım. verdiğim zaman yarım çaykaşığı limonla verdim. bu arada verdikten 1.5 saat önve ve vermeden 1.5 saat önce emzirmemek gerekiyor.
biz galiba biraz tontişiz bu arada; 8300 - 60 cm dik en son 3 gü önce..
öpüyorum kızlar...

Sagol tatlım, iyiyiz çık şükür. Sizin de iyi olmanıza sevindim. Masallah tosuncuga

4. Ay ası daha rahat atlatiliyor korkmayın ve gerekmedikce şurup verme derim
Eğer öğretmen isen bizler goreve fiilen başlamadan ilk maaşi aldığımız icin yani maaşı peşin alıyoruz, o yüzden de agustostaki maaş aslında Eylül un maaşıdir. O yüzden maaş hesaplanilan tarihten hemen önce ayrılırsan bı şey olmaz. Onu memur bilir ama farklı bı kamudaysan bilemeyeceğim.

Ayy harbiden birmis kalbimiz cnmm.simdi esime diyordum ark. Makina alckmis ne gerek var dedim ,guluyor e sen de alcaktin ya :)) tmm iste bosuna dedim:))
Cnm yrm litre sut e 1 corbq kasigi mayani atiyorsun.sadece Denize dersen 100 cc.sute 1 cay kasigi maya sutu kaynattip ilinmaya birak cnm parmagini soktugunda sicak olsun ama elin dayanabilecegi bir sicaklik 7 ye kdr say hatta sonnnra tahts kasiginla azcik bir sute o mayani al karisti ilinsin snra diger geri kalani dok sms karistirma,sar saristir sutunu kapa ustunu ortu birseyle 5 saat disarda birakip snra dolsba atiyorum,biraktigin oda sicak olsun iyi olur hadi bakalimm yap anlat cnm buarada Ada suan beni istio ben de diyorum esime 1 dk. Cvp vermem lazim:))) ciktimm mua

bizde şimdi eşimle tarifi anlamaya çalışıyoruz bizim kafalar basmadı canım benim.bir daha anlatsan daha doğrusu sütü kaynattıp ılımaya bıraktıktan sonra az süte maya karıştır gerisini dök sms karıştırma demişsin orayı anlayamadık:))

Ayy ipadle yazarken elim degio cnm farkindaysn genelde harfler degisik cikio okumadigimdn birdha:) yani bir corba kasigi yogurt koydun ya kaba ustune azcik sut bir koyki yogurttun soguklugu gitsin cnnm bnm karistir karistirdiktn snra tencerende geri kalan sutu kabina dok ama karistirma ustunu kapa cnm sar guzelce disarda beklet istersen birde nette yaz nasil yapildigini oku ama boyle yapiliyor tamamen.icine herhangi birsey katmaa hii seker meker suan uykulu yaziyorum :) buarada ilimsya biraktigin cok ilik olmasin,cok sicak da olmasin unutma sicak olsun ama icinde parmagin dayanabilsi mayan cok kacarsa yada sutun fazla sicak olursa yogurdun eksi olur tmm cnm.hadii bakalim ne zmn deniyorsun? Eee ben madem yazdim hadiii hepiniz deneyin.
1 saat once fena birsey oldu emzirirken Adayi bogulur gibi hareket yapti kaldirdim sirtina vurdum bir cikardiki sormayin ne okdu anlamadim.kiyamam su icti uyudu.simdi bostur sanirim midesi yaa gerci cok ac olsa uyanir da

Ayy ipadle yazarken elim degio cnm farkindaysn genelde harfler degisik cikio okumadigimdn birdha:) yani bir corba kasigi yogurt koydun ya kaba ustune azcik sut bir koyki yogurttun soguklugu gitsin cnnm bnm karistir karistirdiktn snra tencerende geri kalan sutu kabina dok ama karistirma ustunu kapa cnm sar guzelce disarda beklet istersen birde nette yaz nasil yapildigini oku ama boyle yapiliyor tamamen.icine herhangi birsey katmaa hii seker meker suan uykulu yaziyorum :) buarada ilimsya biraktigin cok ilik olmasin,cok sicak da olmasin unutma sicak olsun ama icinde parmagin dayanabilsi mayan cok kacarsa yada sutun fazla sicak olursa yogurdun eksi olur tmm cnm.hadii bakalim ne zmn deniyorsun? Eee ben madem yazdim hadiii hepiniz deneyin.
1 saat once fena birsey oldu emzirirken Adayi bogulur gibi hareket yapti kaldirdim sirtina vurdum bir cikardiki sormayin ne okdu anlamadim.kiyamam su icti uyudu.simdi bostur sanirim midesi yaa gerci cok ac olsa uyanir da

adişkoya geçmiş olsun canım.teşekkürler uykulu uykulu yazdın.denediğim zaman yazıcam mutlaka.bana dr ilk mayayı sütaş babymix ile yapmamızı önerdi kalıp gibi yoğurt oluyormuş.deneyecek olanlara bir katkıda benden gelsin .iyigeceler canım

Slm kızlar nasilsiniz,bizim isler bitti rahat edecem derken sürpriz kaynanam görümcem kaynim çoluk cocuk yola çıkmışlar Antalya san buraya geliyorlar.nasil bas edecem bu kadar insanla bilmiyorum.gorumcemin oğlu cok yaramaz tlf da surekli gelip armin U dövecem diyodu cok tedirginim valla,bı de pasaklilar el yıkamaya felan hic dikkat etmezler evde cocuk var ooof beni sardı stres valla.gecmisi okuyamadim belki giremeyebilrim.hepinizi opuyorum kuzulara geçireceğimiz ilk bayramımız kutlu olsun. Seviyorum siziiiii

canım bu arada yogurt mak bahsetmıssın..ben aldım weewell inkini henuz yapmadım ama okudugumda yorumlar olumluydu..aslında tefal ıstıyorum ama fyatlar cok ucuk suan ıcın gerek gormedım ama bundan memnun kalmazsam alcam bır tane tefal yogurtcum:))
ben mayalama ozurlu old.ıcın aldım kıvamı hıc tutmuyor mayaladıgım zaman..cok sulu ve eksı oluodu bakalım mak nasıl olcak..sonucu yazarım sana bugun yarın denerım dıye dusunuyorum..nerdeyse 15 gun oldu alalı hala denıcem:) ek gıdaya gecmedıgımız ıcın acelem yok dıyordm:))
evet ılk sutas babaymıx le mayalıosun daha sonrada mayaladıgın yogurttan yapıosun..dene evde mayalamayı eger tutmazsa al derim

Son düzenleme:

Sagolasin cnm bnm ,grcede uyanmis ben gormedim duymadim sesini de esim dio yuz ustu emekler gibi kalkmis ama gozler kapaliymis:))))) snra sirt ustune cevirmis uyumus kuzum .simdi uyuyor arada agzini acio meme ariyor hanim:) ah cnm sorma ozel onun icin markete gittik yaa gozum gormedi yada yktu ,niye sormadiysam reyondakinlere ben bulamsdim bebek yogurtu ekerin kucuk yogurtlar vardi onlardan birde baska yogurttan almistim tad bakip hangisi en duzgun gelirse onunla mayalarim demistim.evet snrada hep kendi yogyrdumun mayasini kullaniyorum .vlla ben de golgem gibi tefal alaacktim emin ol diyorumki bosuna alirmisim.hemen birsey alma dene 3-4 kere beceremiyorum dersen al cnm

mujj canım ben makina almaya karar verdim.aslında uzun vadeli düşünürsen makina daha iyi.tuttu tutmadı derdi yok.üstelik ben çalışacağım bir süre sonra her zaman elimin altında yoğurt hazır olmalı.

gölgem canım evet tefal süper ama gerçekten pahalı.bi de arzum var onuda inceleyeceğim.sende biran önce yapsan yoğurt bize de fikir vermiş olursun weewell için:))

Tmm kuzum sen bilirsin tabii nasil rahat olacaksa evet golgem ypsada fikir verse size bari yada netten bir yorum oku bakalim memnuniyeti ogrenirsin cnm.buarada tuttu tutmadi derdi bzm ilki sulu olmustu digerleri cok guzeldi yaparsn aslinda ama dedigin gibi calisinca ilerde rahatca yapman lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…