Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Borulce,taze fasulye,patatoss,domatosss,kiyma ,kirmizi mercimek Adanin corbasiiii hazirlanioo duduklude bgn oldukca kivamli verecegim icine az su attim .bakalim borulce ilk defa yiyecek gerci icinde tek tad pek anlayamazki ztn 1 adet:))

merhaba canim,

en iyisi kendini hafiften hafiften geri cekmeye basla, belki bu sekilde biraz daha rahat edersin. Masallah Sevde Gülin´e, bebislerimiz her ay yeni yeni huylar cikariyorlar. Benim oglumda emerken saga sola bakinmaktan emmeyi unutuyor, eger biri yanimizdaysa bile hic tikimizi cikarmiyoruz yoksa hemen dikkati dagiliyor, ondan sonra emziremiyorum...aradan zaman geciyorda tekrar deniyorum. Uykudayken suratiyla bogusuyordu Mikail´de resmen ve o zaman uyaniyordu, sükür onu atlattik, artik pek yapmiyor onu.

Bu arada neden yogurdu kendiniz mayalamaya calisiyorsunuz? Markette satilan yogurtlar kötü mü ki??? Bende acaba bende mi mayalasam diye düsünmeye basladim

öpüyoruz sizi canim..

merhaba Yessimcim,
nasilsiniz iyimisiniz canim, oglusun nasil??? Uykudan önce benimkide miz miz yapiyor, gözlerini iyice ogusturmaya baslayinca uyutmaya calisiyorum. Oglum simdi uyku saatlerini degistirdi gibi, aksam 20:30 da uyurdu, gece 12 gibi kalkar emer yine uyurdu, ama su son bir kac gündür 23:30 gibi uyuyor... benimkinin besigi sallanmiyor... ben sallanmasi icin Fisher Price dan almistim salincak, ama kullanmadi pek, kaldirdim. bazen kendi uyuyor, bazen ben uyutuyorum - iste öyle geciyor zaman )

Yataginda ki calan müzikle ayni olan bir tane köpek aldim oyuncak, ipini cekince basliyor calmaya, simdi onu yanina koyuyorum uyuturken, ona alismasi icin, cünkü yataginda ki calani seviyor.. alistirabilirsem öyle yapicam artik bakalim...

Ek gidaya ne zaman gececeksin canim belli mi??

Kocaman öpüyoruz sizi..

alemsin canim , ben öyle uyutamam, oglum memeyi alttan desteklemessem elimle hemen cikartiyor agzindan... yani o kucagimdayken nete girip biseyler yazmak imkansiz benim icin.. seni o konuda tebrik ediyorum

Fundacim merhaba,

hosgeldin yeniden, uzun zaman olmustu görüsmeyeli...iyi olmaniza sevindim.. masallah oglusunada kocaman oluyo findik desene.. insallah uyutma konusundada baska yöntem bulabilirsin. Demek ise baslayacaksin, ben bile 20 aylikken baslayacagima simdiden üzülüyorum, Allah kolaylik versin...

Vallah ne bileyim, oglan annesi olmak zormu bilemedim bende... ama bir gülücükleri yetiyor gercekten..

Canim simdiden bayraminizi kutluyorum...öpüyorum seni ve oglusunu

görkemlicim,

masallah canim yavruna... gelisimi güzel... Ya herkes kan damlasindan bahsetmiste, bizim burada ben verdiklerini hic görmedim, doktor bana hic bisey demedi.. oglum bu ayin sonunda 5 aylik olacak, bakalim doktor bsey diyecek mi... ben Avusturya´dayim ondan mi ki acaba vermiyorlar...burada yok mu ki??

Yastik derken, basinin altina su an yastik koymak iyi degilmiymis, onu anlayamadim?? Ben ogluma mama verirken, yada emzirirken bazen yastik kullaniyorum, yani kullanmak zorunda kaliyorum...

tütütü masallah barekallah... sen sadece emziriyorsun canim degil mi, mama yok??

elemsucum,
nasilsiniz iyimisiniz canim?? Nasil gidiyor, bebisinin istahi yerine geldi mi??? Annesini insallah üzmüyordur artik??

Canim Allah kolaylik versin sana - isin kolay degil...seninde canim bayramin kutlu olsun...kocamannn öpüldünnnn

canım piyasada satılan yoğurtlar bizim için bile iyi değil katkı maddesi koyuyorlar içine uzun dayansın diye ,ama uğraşmamak için alıyoruz işte.ama yavrucuklara zararlı şeyler vermemek adına ek gıdaya geçince kendi yaptığım yoğurdu vericem dr da öyle istiyor .bizim dr yoğurtla başlayacak.ayrıca sütün eğer azalıyorsa bir öğün sende mama yerine yoğurt verebilirsin.hatırladığım kadar bazen mama veriyorum diyordun.

kan damlası avusturya bilmiyorum ama biyolojik olarak bebekleri bizi karnımızdayken bizden aldıkları demir ancak 4.aya kadar idare ediyormuş ve 4.aydan sonra takviye gerekiyor.demir beyin gelişimi için çok önemli.sen doktoruna sor bir istersen.

sanada iyi bayramlar canım

anladim canim, tamam sorarim doktoruma... yogurt konusundada insallah kendim yapabilirim yogurdu...burda maya bulabilirsem )

tatlım arzumunkınıde arastırdım ondan alcaktım ama memnun olmayanda cok var onda..plastık kokuyormus yogurt bırde bazen sulu olabılıyormus bırde eksı oluyormus:)) ben bayramdan sonra deneyeyımde haber ederım canım sana memnun kalırsam sende alırsın ne gerek var 300 tl para vermeye onun yerıne baska bır ıhtıyacını alırsın..
anladim canim, tamam sorarim doktoruma... yogurt konusundada insallah kendim yapabilirim yogurdu...burda maya bulabilirsem )

canım maya derken?? ne mayası??
sutun ıcıne yogurt ekle beklet al sana yogurt:))
hazır yogurt verme sakın bebıse

Son düzenleme:
Kızlar selam olsun herkese. Biz su an itibari ile izmirdeyiz. Görkemli keske zaman olsa da gorusebilsek ama Bayram seyran ardından hemen tatil o yüzden iznimiz de az olunca program cok yoğunlaştı. İnsallah uzun geldigimde Mujj ve senle görüşürüz. Arabayla ilk uzun yolculugumuzdu. Sag salim geldik ama 10 ginde 3 sehir sigdiracagiz hakkınızda hayırlısı

Cepten okuyup çıkabiliyorum. Yoğurt muhabbetinin takibindeyim gölgem , belki ben de alırım.

Hatice cim Avusturya buralara gore Demir ilacını ben de merak ediyorum sizde nasil diye? Mukabile sevgiler...

Hepinizi öpüyorum canlarım, şimdiden mutlu bayramlar. Minnoslarla ilk bayramımız saglikla mutluluklar nicelerine insallah, seneye de el optururuz artik

CEpten yazarken otomatik kayitli kelime yaziliveriyor; saçmaların bazı yerlerde. Kusura bakmayın, özellikle haticecim sen, mikaile sevgiler

biz kapımızı çalacak bayram çocukları için renkli bayram şekerlerimizi hazırladık.kızımIZa kırmızı bayramlık pabuçlar aldık.şeker tadında olması dileğiyle hepini,zin ve meleklerinizin bayramını kutluyoruz,

Cnmm iyi tatillerrr,Allah icinizsindirsinn.bizdee yrn Izmir e gidiyoruzzzz duttduttt:)) aksam da kocamla basbasa olacagim disarda kismetse,anneanne evde olcak Adiskoyle eheheh:)) tabiii insallah geldiginde gorusuruzzz ,Izmir de
Hepinizee iyi bayramlarrrr arkadaslarrillk bayramimiz bebislerle ben dun gibi hatirliyorum ramazan bayyraminda azcik gobusumle foto cekildigim karelerii:)

Kızlar çok saolun evet çok sık görülen bişey değil bizde şaşırdık ve üzüldük ama çok şükür doktorumuz korkulacak bişey yok dedi resmen adamın ağzının içine baktım ama dr kist lafını bile etmedi şimdi ay sonu kendi doktorumuza gideceğiz artık takibini o yapıcak ben birkez daha ultrason çektirtmek istiyorum bu arada sağ göğsündende geldi kan canım sıkıldı fakat çokda kafaya takmak istemiyorum..

meleğim34 evet ilk gördüğümde bende kendi üstümde bebeğe bulaşan bir leke sandım fakat tekrar etmesi ve meme ucunda kurumuş kan görünce iyice emin oldum valla bende heryerini kontrol etmekte fayda var.

görkemli doktorda zamanla geçicek dedi geçmezde hormon testi yapılacak inşallah öle bişeye gerek kalmaz ..

martim -yeşimm solun kızlar .. sünnet konusuna gelince genel anestezi sonrası bebişe bişey verilmiyor ya o aşama kötü zaten ben yeğenimden biliyorum local olsaydı o yüzden iyi olurdu localde ilte ilk 2 ayda oluyormuş bi yandanda bebiş çok küçük deyip kıyamayadabilirdik neyse artık 7-8 ayda bi daha düşünürüz bu konuyu.

Esracim cok sevimdim senden haber alabildigime , aklima surekli geliyorsun ve dualarim seninle canm, bu ay sonunda ins guzel haberlerinle birlikte bir oh cekip rahatlariz ..mevlamdan sana sabir ve sifa diliyorum ...Ben inaniyorum minik Mehmet imiz iyi olcak annesi

Helal olsun cok sevdim dusunceni , cocuklari bayramda sevimdirmek bildigim kadari ile cok sevap ne mutlu sana ...
Kizlar araniza cok katilip yazamasamda hep aklimdasiniz, Gelip bir Ramazan Bayraminiz kutlamak istedim .Yeni yavrucuklarla nice nice guzel bayramlar dilerim ...Oglum mahirde ellerinizde opuyor teyzeleri

canim sütü mayalamak icin gereken mayayi diyorum.. sütün icine yogurt koyacagimda, ama o da hazir yogurt olacak, yani kendi yapmamin bir anlami kaliyormu o zaman.. yani söyle, marketten aldigim hazir yogurt ile mayalamam gerekiyor o zaman..

Martimcim,
sag salim gelmissiniz ona sevindim, aman gözünüzü seveyim bu bayram yolculuklarinda cok dikkatli olun, her yil haberleri izlemek insani ürkütüyor.. sag salimde evinize dönersiniz insallah.. Demir ilaci konusunu ögrenip dönerim mutlaka... tesekkürler teyzesi, iletirim Mikaile sevgilerini . Bizdende size bol bol sevgiler selamlar...
=================

melegim34 gecmis olsun canim, esra´cim sanada gecmis olsun!!! Acil sifalar diliyorum...

!!!!!!!!!!!!! ıyı bayramlar!!!!!!!!!!!!!!

Avusturya´dan kucak dolusu sevgıler; hepımızın bayramı kutlu olsun - bebıslerımızle ılk bayramımız bu; devamının gelmesı dılegıyle!!!!!!!

allah yardımcın olsun ttlım rabbım bol bol da sabır versın. Ben dogru duzgun kıyafetle oturamıyorum bir de yatılı mısafır isteyeceğim en son şey olurdu sanırım.

Kendimi geri çekmem gerektiğinin farkındayım ama eşimin üzülmemesi adına henüz icraata geçmedim.Bak bayram kahvaltısını her beraber yapalım dıye sabahın 6 sında dıkıldım kızımla buraya.
Tatlım ben yogurdu uzun zamandır evde mayalıyorum(hamılelıgımden bu yana) hem ıcıne ne kattıgımı bılıyorum hem de tadı daha guzel oluyor. Ek gıda ıcın sorumlu hemsıremız 6. ayını beklemem gerektıgını soyledı. Zayıf olmasına uzulme gelısımı gayet guzel dedı. 5600 gram ve 58,5 cm boyunda.
Sadece emzırıyorum canım mama takvıyesı yapmıyorum ama denemek ıcın de bır ara vereyım bakalım tepkısı ne olacak. Güzel bır mama tarıfınız var mı?

Bu arada zınco nun surubuna basladık cınko takvıyesı ıcın. Demır ılacı da verdı doktor takvıye ıcın. D vıtamını damlasına devam edecegız.

Tatlım kendı mayanı olusturabılmek ıcın baska bır maya kullanmak sart. Yakınlarda olsaydın ben mayalık yogurt verırdım sana

Ailemizin yeni uyesi canimin caniyla kizimiz Sevde Gulin'imiz ile ilk bayramimiz. Bu bayram bambaska, bu bayram cok ozel cok guzel :)) onun icindir ki hepinizin bayrami mubarek olsun.rabbim hepinize dilediklerinizin hayirlisini versin.

kızlarrr hepınızın bayramnı en ıcten dıleklerımle kutluyorum....mınık kelebegımle ılk bayramımız..cocuk coskusuyla o bayramları kızımla tekrar yasıyorum.
kızıma bayramın 3 gun olması dolayısıyla 3 ayrı kıyafet aldım:)) resımlerı bır ara paylasırım sızlerle:)
tum mınıklerı ve annelerını opuyoruz..

Son düzenleme:

hımm anladım tatlım..
sütas ın urunu yoksa bebek yogurdu mayalamak ıcın arastır bakalım baska bısı bulmazsan hazır yogurttan mayala artık tatlım..sonucta o hazır yogurtlar gıbı olmaz..el yapımı nede olsa..hanı sonucta hazır yogurttan mayalacagım ıcın yıne hazır yogurt gıbı olcak dıye dusunme cnm..
annem bana hergun cay bardagında mayalarmıs gunluk taze taze ohh mıss:))
bende kızıma mayalıcam gunluk(bu arada yogurdun gnluk olması gerekıyor yada en fazla 2 gunluk) ama ıste teknolojıden faydalanarak(makınede) :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…