Mujj,HaticeCan,Hyrm
tatlım zaten her gıdısımde evının bır ısını muhakkak yapıyorum. Teklife hacet yok kı. Evlerimiz 5 dk araba mesafesınde ama cocuk yokken cok sık kalıyorduk.Alıştıgı ıcın sımdıde ıstıyor halıyle. Dun yatıya kalmadık bugun doum gunu oldugu ıcın bugun kalacagız yarın da asımız var zaten buradan asıya gecerız. Kızım 4 aylık oldu teyzelerı. Dun ben mutfagı temızledım gun boyu. Gorumcem de evı temızledı dıp bucak ama epeyı yorulmusum ama goze gelır bır ıs sayılmaz ıste mutfak temızlıgı. gece sahura kalkamadım esım bugun ac bıtap gezıyor garıbım ortalardasabah ıse gıderken bıle duymamısım gıttıgını sat 05:00 sularında kızım uyanınca karyolaya yanıma almıstım emınce uyudu ben de yanıma yatırdım gozumu actıgımda saat 11:30 u coktan gecıyordu. Stres yapmamaya calısıyorum ama yıne de ne kadar ugrassam da stress yapmadan olmuyor ıste allah sabır versın cumlemıze
Kızım Sevde Gülin'im yarın 4 aylık oluyor ve asısı var teyzelerı bu aralar ıstahı azaldı bıraz ya da bana oyle gelıyor. Emerken de sut bırden bıre agızına gelınce genzıne sıcrıyor ha bıre. uyku duzenımz de bozuldu ıyıce onceden 22:00 dıyınce uyuyordu sımdı uyumamak ıcın aglıyor resmen. uykudayken yuzunu kasıyınca da hemen uyanıverıyor yatagına koydugumda 5 dk kadar basucunda beklıyorum kı ellerıyle yuzunu kasımasın dıye.Bu ay arada bır kendı mayaladıgım yogurttan tattırdım ama 4 aylık olduktan sonra ek gıdaya baslamalı mıyım ufaktan.
canım benim oğluş en geç 22:00 de uyuyor ama uyumadan önce çok mız mız. ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. gündüz zamanın büyük bir kısmı üst katta onlarla beraber geçiyor. ama akşam saat 20:30 - 21.00 den sonra yukarıda kesinlikle uyumuyor uyusada yarım saat sonra uyanıyor beşiğini istiyor. ben sallanan beşiğine koyuyorum ve sallıyorum. 15dk falaan sallayınca uykuya geçiyor. kimi zamanda ayakta sallıyorum. bebeğim olmadan önce kesinlikle yapmam diyordum ama son çare bu oldu benim için. ama ben memnunum ayakta da olsa sallayınca uykusu gelince uyuyor. birde ben uykucuyum bebişimde bana çekmiş allaha şükür. hamileyken de hiç geç saate kadar durmadım hep akşam onda uyurdum oğlumda şimdi öyle yapıyor)
kızımı uyutma cabaları ıcındeyım onumde laptop memede kızım halımı goren gulme krızınde
karanlıkta laptopun ısıgı yuzumw vurdugundan pek bır degısık geldım galıba ona agular yapıp duruyor zıllı uyumaya ıse hıc nıyetı yok ne yapacagız şimdi
Hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar.... Önce bizden haberler; oğluşum 3 gün sonra kısmetse 4 aylık olacak.... nasıl uyutucağımı bilememe dışında çok şükür sıkıntımız yok. Bazen kendi uyuyor bazen emzik alıyor (ki hiç almıyor normalde) bazen sallıyorum ayağımda ki çok sakin olmalı yoksa kıyamet.. pış pış şeklinde. çoğunluk memede...
bende eylülün ilk haftası işe başlayacağım az kaldı aklıma geldikçe canım sıkılıyor ama yapacak birşey yok. kızıma annem bakmıştı. oğluşumada annem bakacak ama ben ne yaptım yarım gün bir kadın ayarladım. dolayııs ile hem benim hemde annemin işi hafifleyecek ümidindeyim...
sizlerde haberler nasıl. az çok geçmişi okumaya çalıştım... çok büyük yaramazlıklar yok çok şükür...
omrümüz; kayınvalidene selamlar yani. hayret birşey ... olsun sen allah rızası için yap kuzum. yaşlı işte, hepimiz yaşlanacağız... ses etme....
mujj; senin adanı yerim ben ya. maiallah o ne resimler yaaaa... tütütütüt lütfen ısır onu benim için
martim; canım benimmm ege nasıl... onların bu meme telaşını yerim ben... komik oluyorlar dimi benimkinin gözü dönüyor resmen....
kadifegül; her işte bir hayır vardır. varsın çıksın eşin. Allah bir kapıyı kapatıp diğerini açacaktır. Yeterki sağlık olsun.
haticecannn canımmm senin oğlunuda yerim ben... biz oğlan anaları diğerlerine göre daha mı problemliyiz neee
kız elemsuuu sen nerelerdesin bu arada.
hyrm, görkemli gölgemm canikolar ve ismini yazamadığım tüm annişkolarrrrr sizlerede kucak dolusu sevgiler.....
nerdesiniz millet.gece bebetolar uyutmadımı yoksa??
doktorumuz gelişiminin çok güzel oldunu ve yanlarına ve beline yastık koyarak oturabileceğini söyledi.7270 gr olmuş.ek gıdaya gerek görmedi güzel kilo aldığı için.6.ayda başlıycakmışız.galiba yoğurtla başlıycaz.şimdi yogurt makinası araştırıyorum canlar.fikri olan paylaşırmı acaba??
kan damlası kullanan arkadaşlar damlanın içine 2-3 damla limon koymamı söyledi dr hem demirin emilimini kolaylaştırıyormuş hemde c vitamini alıyormuş.
mujjcum yastık 1 yaşa kadar uygun değilmiş canım ama eğer ihtiyaç vardsa reflü gibi durumlarda ince bir battaniyeyi katlayıp başını koyduğu yerin altına çarşafın altından konabilirmiş
Kızlar şimdi geldik aşıdan.
kızımın kilosu 5580 gram 58,5 cm olmuş.Hemşiresi herşeyin normal olduğunu söyledi. İki tane de aşı yaptılar bacaktan. Ek gıda için 6. ayını bekleyin dedi 6. ayda 4 aşı olacaklarmış 3 ü iğne 1 i ağızdan
Slm kızlar nasilsiniz,bizim isler bitti rahat edecem derken sürpriz kaynanam görümcem kaynim çoluk cocuk yola çıkmışlar Antalya san buraya geliyorlar.nasil bas edecem bu kadar insanla bilmiyorum.gorumcemin oğlu cok yaramaz tlf da surekli gelip armin U dövecem diyodu cok tedirginim valla,bı de pasaklilar el yıkamaya felan hic dikkat etmezler evde cocuk var ooof beni sardı stres valla.gecmisi okuyamadim belki giremeyebilrim.hepinizi opuyorum kuzulara geçireceğimiz ilk bayramımız kutlu olsun. Seviyorum siziiiii
canım piyasada satılan yoğurtlar bizim için bile iyi değil katkı maddesi koyuyorlar içine uzun dayansın diye ,ama uğraşmamak için alıyoruz işte.ama yavrucuklara zararlı şeyler vermemek adına ek gıdaya geçince kendi yaptığım yoğurdu vericem dr da öyle istiyor .bizim dr yoğurtla başlayacak.ayrıca sütün eğer azalıyorsa bir öğün sende mama yerine yoğurt verebilirsin.hatırladığım kadar bazen mama veriyorum diyordun.
kan damlası avusturya bilmiyorum ama biyolojik olarak bebekleri bizi karnımızdayken bizden aldıkları demir ancak 4.aya kadar idare ediyormuş ve 4.aydan sonra takviye gerekiyor.demir beyin gelişimi için çok önemli.sen doktoruna sor bir istersen.
sanada iyi bayramlar canım
tatlım arzumunkınıde arastırdım ondan alcaktım ama memnun olmayanda cok var onda..plastık kokuyormus yogurt bırde bazen sulu olabılıyormus bırde eksı oluyormus:)) ben bayramdan sonra deneyeyımde haber ederım canım sana memnun kalırsam sende alırsın ne gerek var 300 tl para vermeye onun yerıne baska bır ıhtıyacını alırsın..mujj canım ben makina almaya karar verdim.aslında uzun vadeli düşünürsen makina daha iyi.tuttu tutmadı derdi yok.üstelik ben çalışacağım bir süre sonra her zaman elimin altında yoğurt hazır olmalı.
gölgem canım evet tefal süper ama gerçekten pahalı.bi de arzum var onuda inceleyeceğim.sende biran önce yapsan yoğurt bize de fikir vermiş olursun weewell için:))
anladim canim, tamam sorarim doktoruma... yogurt konusundada insallah kendim yapabilirim yogurdu...burda maya bulabilirsem)
Kızlar selam olsun herkese. Biz su an itibari ile izmirdeyiz.Görkemli keske zaman olsa da gorusebilsek ama Bayram seyran ardından hemen tatil o yüzden iznimiz de az olunca program cok yoğunlaştı. İnsallah uzun geldigimde Mujj ve senle görüşürüz. Arabayla ilk uzun yolculugumuzdu. Sag salim geldik ama 10 ginde 3 sehir sigdiracagiz hakkınızda hayırlısı
Cepten okuyup çıkabiliyorum. Yoğurt muhabbetinin takibindeyim gölgem , belki ben de alırım.
Hatice cim Avusturya buralara gore Demir ilacını ben de merak ediyorum sizde nasil diye? Mukabile sevgiler...
Hepinizi öpüyorum canlarım, şimdiden mutlu bayramlar. Minnoslarla ilk bayramımızsaglikla mutluluklar nicelerine insallah, seneye de el optururuz artik
esracım, çok geçmiş olsun tekrar. çok şükür korkulacak bir şey değilmiş. Allah'ım esirgesin hepsini. en kısa zamanda dağılıp gider inşallah o parça da. sünnete ben de pişman oldum. ama o zaman da çok minik geliyordu insana.ben de artık oturmaya başlayınca tam yani dr.un dediği gibi 7-8 aylıkken yatırmayı düşnüyorum tabii kıyabilirsem
mujj canım, benim minik keratamın cuk cuk sesine kafayı çevirdiğimde o marifeti aparken ve yerken yakaladım. :) gelelim iş mevzuna arkadaşlara aynen katılıyorum. evet evde olmak çoğu zaman sıkıcı ve kendini kendi adına boşlukta hissediyorsun ama inan maddi anlamda imkanım olsaydı hiç tereddütsüz şu an ücretsiz izin alacaktım en az 6 ay. yani 1 yaşına kadar ki muhtemelen o süre 2013 eylüle kadar da uzardı. bebeklerin anneyi tam manasıyla tanıma, algılama 1 yaşından itibarenmış.(şu an da algılıyorlar ama bilinçli, mantıklı, öğrenilmiş gelişimden söz ediyorum) ve ben oğlumun beni özlemesini değil bana doymasını isterdim. bence fırsatın varken bu süreyi doya doya değerlendir. sen ki ada nın ilklerine bu kadar hassas yaklaşan birisin. daha 1 ay önce yaptığı ilk şeyi okuduğunda ya da hatırladığında gözyaşlarına engel olamıyorsun. o ilkleri annen bile olsa başkası tanık olduğunda tahmin ederim ki bu kez de üzüleceksin. kısacası biraz daha sabret ada'na doy ve o da sana. çok yakında seni bu denli istemeyecek zaten. öpmek istediğinde kaçacak veya keyfi yerindeyse izin verecek. bağımsız bireyler olması yürüdüğü ve konuştuğu anda başlıyor. bu ikisi de zaten 1-2 yaş arasında olup bitiyor. keyfini çıkar kuzuuuuumm))
funda canımm benim eşim karşıyı hiç sevmez hele de trafiğini, seni getirsin bize...
haticecan, selam canım. oğluşun göze gelmiş bazen bizimkine de oluyor huzursuzlanıyor dedesi nazar duası okuyor rahatlıyor. bu arada bebek tok olduğu zaman daha uzun süre uyuyor gerçekten. bizim gündüzleri uyku düzenimiz belli olmuyor öğlen banyo yaptırıyorum bazen 2saat uyuyor. daha sonra uyandığında 1-2 saat uyanık kalıyor sonra akşama kadar yarım saatlik 45dk uykularla geçiyor gündüz. gece uykumuz düzene girdi ama 22:00 de yatıyor sonra gece 2-3kez emmek istiyor mızıklıyor emiyor ve yine uyuyor. bu arada bbişinin saçlarını kestirmişsin sıhatler olsun. senin bbişinin resmini de koy canım. onuda görelim
çook geçmiş olsun. insallah kitllede kısa sürede kaybolur. sünnet içinde bende doğsuğu zaman yaptırmak çok istedim ama büyükler istemedi. hatta eşimle tartışışsım bu yüzden. sonrada kızdım o gün bugündür konusunu bile açmıyorum sünnetin. erkek çocuk sünnetlik giyip gezdirilirmiş öyle hemencik sünnet olurmuymuş. falan dediler bende biran önce olsun yaşı büyüdğünde zor olur diye düşündüm sonra bir hastaneyi aradım. erken sünneti gerektirecek bir hastalığı var mı dedi. eğer yoksa bebeklerde sünneti erken zamanda önermiyoruz dedi. ileride cinsel hayatını etkileyebilir yada bezli olduğu için kakadan enfeksiyon kapma riski olabilir dedi. eğer isterseniz biz yaparız ama bu konularıda bilin dedi. bende ileriki yaşlara erteledim şimdilik sünneti.
önemli birşey olmadığına çok sevindim esracım.denizin de ben ona 7 aylık hamileyken yumurtalığında kist görmüştü doktorumuz.benim hormonlarımın etkisiyle olabileceğini söylemişti ve kendiliğinden geçeceğini..doğum öncesi son kontrolde gerçekten kendiliğinden geçmişti.sizinkide kendiliğinden geçecekmiş.allah dermansız dert vermesin
evet canım nasıl geçiyor günler dimi allah sağlık sıhhat versin inşallah.sağlık ocağına gidicez vkit gelmesi bekliyorum 4.ay aşılarımız var bugün .rotarix de yapılacak 2.doz.bu aşıyıda yaptırıyoruz ama umarım sonradan bişey çıkmaz..siz yaptırdınızmı daha doğrusu içtirdinizmi???
Cok gecmis olsun, bende seni merak etip cok kisitli zamanimda olsa nasil oldugunu ogrenmek icin geldim topige..cok sukur kistin zarar veren bir turu degilmis, sen aslinda bir anlamda bizim gozlerimizide actin ,demek herseye cok dikkat etmek lazim mesela benim aklima kirk yil dusunsem aklima gelmezdi gogusten kan gelecegi ,kotu tecrubeler ama olagan seyler heran her sekilde dikkatli olup iyi takip etmek lazim bu durumdan sonra benim veledin her yerini kontrol eder oldum biraz panaro durumu belki ama iste ana yuregi..
Canim oglusuna allahtan acil sifa dilerim ins biran once kist kaybolur ve saglikli sekilde buyumeye devam eder
Kızlar çok saolun evet çok sık görülen bişey değil bizde şaşırdık ve üzüldük ama çok şükür doktorumuz korkulacak bişey yok dedi resmen adamın ağzının içine baktım ama dr kist lafını bile etmedi şimdi ay sonu kendi doktorumuza gideceğiz artık takibini o yapıcak ben birkez daha ultrason çektirtmek istiyorum bu arada sağ göğsündende geldi kan canım sıkıldı fakat çokda kafaya takmak istemiyorum..
meleğim34 evet ilk gördüğümde bende kendi üstümde bebeğe bulaşan bir leke sandım fakat tekrar etmesi ve meme ucunda kurumuş kan görünce iyice emin oldum valla bende heryerini kontrol etmekte fayda var.
görkemli doktorda zamanla geçicek dedi geçmezde hormon testi yapılacak inşallah öle bişeye gerek kalmaz ..
martim -yeşimm solun kızlar .. sünnet konusuna gelince genel anestezi sonrası bebişe bişey verilmiyor ya o aşama kötü zaten ben yeğenimden biliyorum local olsaydı o yüzden iyi olurdu localde ilte ilk 2 ayda oluyormuş bi yandanda bebiş çok küçük deyip kıyamayadabilirdik neyse artık 7-8 ayda bi daha düşünürüz bu konuyu.
biz kapımızı çalacak bayram çocukları için renkli bayram şekerlerimizi hazırladık.kızımIZa kırmızı bayramlık pabuçlar aldık.şeker tadında olması dileğiyle hepini,zin ve meleklerinizin bayramını kutluyoruz,
tatlım arzumunkınıde arastırdım ondan alcaktım ama memnun olmayanda cok var onda..plastık kokuyormus yogurt bırde bazen sulu olabılıyormus bırde eksı oluyormus:)) ben bayramdan sonra deneyeyımde haber ederım canım sana memnun kalırsam sende alırsın ne gerek var 300 tl para vermeye onun yerıne baska bır ıhtıyacını alırsın..
canım maya derken?? ne mayası??
sutun ıcıne yogurt ekle beklet al sana yogurt:))
hazır yogurt verme sakın bebıse
Kızlar selam olsun herkese. Biz su an itibari ile izmirdeyiz.Görkemli keske zaman olsa da gorusebilsek ama Bayram seyran ardından hemen tatil o yüzden iznimiz de az olunca program cok yoğunlaştı. İnsallah uzun geldigimde Mujj ve senle görüşürüz. Arabayla ilk uzun yolculugumuzdu. Sag salim geldik ama 10 ginde 3 sehir sigdiracagiz hakkınızda hayırlısı
Cepten okuyup çıkabiliyorum. Yoğurt muhabbetinin takibindeyim gölgem , belki ben de alırım.
Hatice cim Avusturya buralara gore Demir ilacını ben de merak ediyorum sizde nasil diye? Mukabile sevgiler...
Hepinizi öpüyorum canlarım, şimdiden mutlu bayramlar. Minnoslarla ilk bayramımızsaglikla mutluluklar nicelerine insallah, seneye de el optururuz artik
Slm kızlar nasilsiniz,bizim isler bitti rahat edecem derken sürpriz kaynanam görümcem kaynim çoluk cocuk yola çıkmışlar Antalya san buraya geliyorlar.nasil bas edecem bu kadar insanla bilmiyorum.gorumcemin oğlu cok yaramaz tlf da surekli gelip armin U dövecem diyodu cok tedirginim valla,bı de pasaklilar el yıkamaya felan hic dikkat etmezler evde cocuk var ooof beni sardı stres valla.gecmisi okuyamadim belki giremeyebilrim.hepinizi opuyorum kuzulara geçireceğimiz ilk bayramımız kutlu olsun. Seviyorum siziiiii
merhaba canim,
en iyisi kendini hafiften hafiften geri cekmeye basla, belki bu sekilde biraz daha rahat edersin. Masallah Sevde Gülin´e, bebislerimiz her ay yeni yeni huylar cikariyorlar. Benim oglumda emerken saga sola bakinmaktan emmeyi unutuyor, eger biri yanimizdaysa bile hic tikimizi cikarmiyoruz yoksa hemen dikkati dagiliyor, ondan sonra emziremiyorum...aradan zaman geciyorda tekrar deniyorum. Uykudayken suratiyla bogusuyordu Mikail´de resmen ve o zaman uyaniyordu, sükür onu atlattik, artik pek yapmiyor onu.
Bu arada neden yogurdu kendiniz mayalamaya calisiyorsunuz? Markette satilan yogurtlar kötü mü ki??? Bende acaba bende mi mayalasam diye düsünmeye basladim
öpüyoruz sizi canim..
Ek gidaya ne zaman gececeksin canim belli mi??
Kocaman öpüyoruz sizi..
alemsin canim, ben öyle uyutamam, oglum memeyi alttan desteklemessem elimle hemen cikartiyor agzindan... yani o kucagimdayken nete girip biseyler yazmak imkansiz benim icin.. seni o konuda tebrik ediyorum
tütütü masallah barekallah... sen sadece emziriyorsun canim degil mi, mama yok??
canim sütü mayalamak icin gereken mayayi diyorum.. sütün icine yogurt koyacagimda, ama o da hazir yogurt olacak, yani kendi yapmamin bir anlami kaliyormu o zaman.. yani söyle, marketten aldigim hazir yogurt ile mayalamam gerekiyor o zaman..
canim sütü mayalamak icin gereken mayayi diyorum.. sütün icine yogurt koyacagimda, ama o da hazir yogurt olacak, yani kendi yapmamin bir anlami kaliyormu o zaman.. yani söyle, marketten aldigim hazir yogurt ile mayalamam gerekiyor o zaman..
Martimcim,
sag salim gelmissiniz ona sevindim, aman gözünüzü seveyim bu bayram yolculuklarinda cok dikkatli olun, her yil haberleri izlemek insani ürkütüyor.. sag salimde evinize dönersiniz insallah.. Demir ilaci konusunu ögrenip dönerim mutlaka... tesekkürler teyzesi, iletirim Mikaile sevgilerini. Bizdende size bol bol sevgiler selamlar...
=================
melegim34 gecmis olsun canim, esra´cim sanada gecmis olsun!!! Acil sifalar diliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?