allah yardımcın olsun ttlım rabbım bol bol da sabır versın. Ben dogru duzgun kıyafetle oturamıyorum bir de yatılı mısafır isteyeceğim en son şey olurdu sanırım.
Kendimi geri çekmem gerektiğinin farkındayım ama eşimin üzülmemesi adına henüz icraata geçmedim.Bak bayram kahvaltısını her beraber yapalım dıye sabahın 6 sında dıkıldım kızımla buraya.
Tatlım ben yogurdu uzun zamandır evde mayalıyorum(hamılelıgımden bu yana) hem ıcıne ne kattıgımı bılıyorum hem de tadı daha guzel oluyor. Ek gıda ıcın sorumlu hemsıremız 6. ayını beklemem gerektıgını soyledı. Zayıf olmasına uzulme gelısımı gayet guzel dedı. 5600 gram ve 58,5 cm boyunda.
Sadece emzırıyorum canım mama takvıyesı yapmıyorum ama denemek ıcın de bır ara vereyım bakalım tepkısı ne olacak. Güzel bır mama tarıfınız var mı?
Bu arada zınco nun surubuna basladık cınko takvıyesı ıcın. Demır ılacı da verdı doktor takvıye ıcın. D vıtamını damlasına devam edecegız.
Tatlım kendı mayanı olusturabılmek ıcın baska bır maya kullanmak sart. Yakınlarda olsaydın ben mayalık yogurt verırdım sana
hımm anladım tatlım..
sütas ın urunu yoksa bebek yogurdu mayalamak ıcın arastır bakalım baska bısı bulmazsan hazır yogurttan mayala artık tatlım..sonucta o hazır yogurtlar gıbı olmaz..el yapımı nede olsa..hanı sonucta hazır yogurttan mayalacagım ıcın yıne hazır yogurt gıbı olcak dıye dusunme cnm..
annem bana hergun cay bardagında mayalarmıs gunluk taze taze ohh mıss:))
bende kızıma mayalıcam gunluk(bu arada yogurdun gnluk olması gerekıyor yada en fazla 2 gunluk) ama ıste teknolojıden faydalanarak(makınede) :))
Bayramin ikinci gününden herkese merhabalar,
nasil geciyor bayram??? Bizim bayram 1 gün sürdü ve bitti, bugün is günü, herkes isinde gücünde...TR de izinde olanlar icin bayram devam ediyor, ama Avusturya da malesef bayrama ara verildi, hafta sonu yine devam eder bayram ziyaretleri.
Dün bizde oglusum ve esimle, annemlere gittik bayram kahvaltisina, abimlerde orada zaten, sonrada dayi ziyareti yaptik, gün bitti . Simdide oglusumla evdeyiz, esim iste. Mikail beyi uyuttum, dedim topige bir bakayim...
Simdilik bizden haberler bu kadar.. herkese tekrar iyi bayramlar
selam canim,
benim yaptigim mama Aptamil Conformil biberonla verilen.
iyi olurdu canim ya... simdi eczaneye sorsam burada gülerler kesin
gölgemmcim,
cay bardagina nasil mayaliyormus ??
kizlar merhaba,
bayram sonrasi icin sizlere bir kac sorum olacakti ya...benim bir sorunum var camasirlarla ilgili, belki sizlerin bir fikri vardir:
- beyaz camasirlarim makineden gri olarak cikiyor (renki yani siyah olan ic camasirlarini beyazlarla yikamak zorunda kaliyorum, cünkü sayi olarak az olduklari icin) acaba ondan mi grilesiyor ki beyazlarim??
- yumusatici kullandigim halde havlularim sert oluyor, ucuz yumusaticida kullanmiyorum, deterjanimda pahali deterjanlardan. Birde el havlularimi 2 kere el silindimi, islaklik kokusu geliyor - buda beni rahatsiz ediyor... yine kirli sepetine atiyorum... acaba kokusu uzun kalan bir yumusatici yok mu ki???
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum...öpüyorum kocaman!!
kizlar merhaba,
bayram sonrasi icin sizlere bir kac sorum olacakti ya...benim bir sorunum var camasirlarla ilgili, belki sizlerin bir fikri vardir:
- beyaz camasirlarim makineden gri olarak cikiyor (renki yani siyah olan ic camasirlarini beyazlarla yikamak zorunda kaliyorum, cünkü sayi olarak az olduklari icin) acaba ondan mi grilesiyor ki beyazlarim??
- yumusatici kullandigim halde havlularim sert oluyor, ucuz yumusaticida kullanmiyorum, deterjanimda pahali deterjanlardan. Birde el havlularimi 2 kere el silindimi, islaklik kokusu geliyor - buda beni rahatsiz ediyor... yine kirli sepetine atiyorum... acaba kokusu uzun kalan bir yumusatici yok mu ki???
Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum...öpüyorum kocaman!!
Gorkemliiiiiiiiicnmm simdi nete bir bakaym dedim cok da yorgunuz ama baaaak ne dice 1 joker magazasinda weewell indirimde sanirim 60
2 evim net sitesindn birseyler aliyordum simdi gorunce hemennn alimi yarida birakip hemen sana yazayim dedjm tefal yogurtcum indirimde .tabiii iyice bak arastor hemen daha ucuz yer varmi diyr eger yksa siteye guvenebilirsn g
Gayet iyi ben de golgem sayesinde sanirim uye olmustum cnmmm
Buarada Haticecqnyazini goedum cnm bnm kizz ne isi var siyahla beyazzzz tabiii koyu renk daha da sicakla birlikte iyicene renk vermis hem beyaz giyinden hem siyahlardn olcb biri solcak digeri renk berbat olacak ben ariel kullaniyorum yumusatici aynen yumos extra hangi rengi olursa olsun cok seviyorum kalici hem.bingo nun konsantresi de kalici gerci kirmizisi onun.buaeada yumusatici hastasiymisim ben esim oyle diyor.cunku migrosa ne zmn gitsek arada indirime girdi mi stok yapiyorum karli olsun diye ve bnmki cok cabuk bitiyor cok kwlsin istiyorum ustunde + camasirlari disarda kurutursm kokusu daha cabuk yok oluyor,genelde Adaninkini icerde kurutma cabasindayim aslinda ev icinde camasir kurutmak da iyi dgl ama napayim koku hastasiyin:/
canım tefal ve arzumu eledim.gölgem yapsın onunkinin durumuna göre belki weewell alırım.evdeki bebek telsizim weewell şimdiye kadar sorun yaşamadık.
denizin çamaşırlarını ben hep içerde kurutuyorum.en başlarda bir kere dışarda kuruttum çok ağır bir koku oldu üzerlerinde ondan beri bıraktım.
bu arada herkes tatilde heralde kimse uğramaz oldu.sıkıntıdan başka topiklere sarkar oldum...
selam kızlar,
bayramı tatili bitirdik geldik.
eşimin işiyle ilgili sıkıntı devam.yeni iş ara demişlerdi henüz başka bişi denilmedi ama el yürekte bekliyoruz bu çok kötü bişi. eşim bankacıydı ve yeni girmişti.işsizlik gerçekten çok zor hamileliğimin ilk 3ayıda eşim işsizdi ve çok zor günlerdi kaç defa düşük tehdidi yaşamıştım. neyse çok düşünüilp üzülmek istemiyorum sütüm gitmesin herşey olacağına varıyor.
tatilde çok güzel dinlendim sağolsun kaynanam genç ve kendi işini kendi yapmayı çok seviyo. bebekte emzirme uyutma dışında hep kucaklardaydı yakın sülaleye en son bebek 10yıl önce girmiş ondan pek bi popüleriz...kötü tarafı bizim sıpa fena alıştı kucağa şimdi yatırıyorum kıyamet koparıyo kucak istiyo.bacağımın arasına oturtuyorum belini destekleyip öyle duruyor aha onada su koyverdi.yandım ya 10gün dinlendim ama bundan sonra nasıl uyanıkken kucakta durmamaya alıştıracağım bilmiyorum.
sizin bebeklerden naber nasıllar.
selam kızlar,
bayramı tatili bitirdik geldik.
eşimin işiyle ilgili sıkıntı devam.yeni iş ara demişlerdi henüz başka bişi denilmedi ama el yürekte bekliyoruz bu çok kötü bişi. eşim bankacıydı ve yeni girmişti.işsizlik gerçekten çok zor hamileliğimin ilk 3ayıda eşim işsizdi ve çok zor günlerdi kaç defa düşük tehdidi yaşamıştım. neyse çok düşünüilp üzülmek istemiyorum sütüm gitmesin herşey olacağına varıyor.
tatilde çok güzel dinlendim sağolsun kaynanam genç ve kendi işini kendi yapmayı çok seviyo. bebekte emzirme uyutma dışında hep kucaklardaydı yakın sülaleye en son bebek 10yıl önce girmiş ondan pek bi popüleriz...kötü tarafı bizim sıpa fena alıştı kucağa şimdi yatırıyorum kıyamet koparıyo kucak istiyo.bacağımın arasına oturtuyorum belini destekleyip öyle duruyor aha onada su koyverdi.yandım ya 10gün dinlendim ama bundan sonra nasıl uyanıkken kucakta durmamaya alıştıracağım bilmiyorum.
sizin bebeklerden naber nasıllar.
Haticeca ay keske mumkun olsa hepinize bir kere yapabilsem yogurt cnm bnm sorun dgl ben marketten herhangi yogurtla mayalamistim ilk en tatli olan neyse diye denemistim .bir kereden ne olacakbir cay bardadi sute 1 cay kasigi maya yani yogurdunu koyacaksin ama nsl yavasca ilk ilik sutunden dok ustune mayani ilindirmis ol karistir.snra devamini dok sutun ustune karistirma birak agzini kapa sikica sar saristir sicak ortamda bulundurabilirsen iyi olur 5 saat civari disarda dursun snra dolaba at cnm.istersen netten arastir yine oku bak bi.buarada sutun sicakligina parmagini sok elin dayaniyorsa tmmdit.cok ilik olmasin buarada sicak ama el dayancak unutma hadi deneyin hepiniz ,bence bu anlattigimla tutturamayan oolursaa cetvelll gelirr hii elinize:)))
günaydınlar... umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir. bizim nasıl geçti hiç anlamadım. bir baktım bayram bitmiş. benim annem memleketteydi o geldi bayramda. abim bel fıtığı ameliyatı oldu onu görmek için geldi. annem en son benim oğluşumu gördüğünde 37günlüktü. görmeyeli epeyce zaman oldu çok sevindik. perşembe tekrar dönüyor artık kışa ancak gelir.
bu arada bugün 4.ay aşımızı olmak için sağlık ocağına gittik bizim aile hekimimiz ve onun hemşiresi istifa etmiş. aşımızı olamadan geldik. başkası daha atanmamız birde aşı muhafaza ettikleri dolap sorunluymuş. ferro sanol diye kan ilacı verdi. emzirdikten 2saat sonra vermeliymişim yoksa sütle karışınca bir etkisi olmazmış. bu arada benim oğluş bu ay çok iştahsızdı bahsetmiştim hani yatarak ancak emizebiliyordum 500gr almış bu ay. 7.300 olmuş. bu ay için aldığı 500gr normal mi bana çok az gibi geldi?
bu arada ben artık bebeğimi kendi odasına koymak istiyorum ama nasıl yapacağım hi bilmiyorum. şu an yanımda sallanan beşiğinde gece uyandığında arada sallıyorum ama odasındaki yatak sallanmıyor. yeni yatağına nasıl alıştıracağım.
birde bebek telsizi almak istiyorum siz hangi marka kullanıyorsunuz memnun musunuz? fiyat ve marka bilgisi vermenizi rica edeceğim...
kadifegül ve mujj bayramınızın güzel geçmesine sevindim. mujj inşallah bende yoğurt mayalamayı deneyeceğim bu ay içinde. kadifegül kucağa alışan bebek gerçekten çok zor inşallah eski haline geri döner hemen..
günaydınlar... umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir. bizim nasıl geçti hiç anlamadım. bir baktım bayram bitmiş. benim annem memleketteydi o geldi bayramda. abim bel fıtığı ameliyatı oldu onu görmek için geldi. annem en son benim oğluşumu gördüğünde 37günlüktü. görmeyeli epeyce zaman oldu çok sevindik. perşembe tekrar dönüyor artık kışa ancak gelir.
bu arada bugün 4.ay aşımızı olmak için sağlık ocağına gittik bizim aile hekimimiz ve onun hemşiresi istifa etmiş. aşımızı olamadan geldik. başkası daha atanmamız birde aşı muhafaza ettikleri dolap sorunluymuş. ferro sanol diye kan ilacı verdi. emzirdikten 2saat sonra vermeliymişim yoksa sütle karışınca bir etkisi olmazmış. bu arada benim oğluş bu ay çok iştahsızdı bahsetmiştim hani yatarak ancak emizebiliyordum 500gr almış bu ay. 7.300 olmuş. bu ay için aldığı 500gr normal mi bana çok az gibi geldi?
bu arada ben artık bebeğimi kendi odasına koymak istiyorum ama nasıl yapacağım hi bilmiyorum. şu an yanımda sallanan beşiğinde gece uyandığında arada sallıyorum ama odasındaki yatak sallanmıyor. yeni yatağına nasıl alıştıracağım.
birde bebek telsizi almak istiyorum siz hangi marka kullanıyorsunuz memnun musunuz? fiyat ve marka bilgisi vermenizi rica edeceğim...
kadifegül ve mujj bayramınızın güzel geçmesine sevindim. mujj inşallah bende yoğurt mayalamayı deneyeceğim bu ay içinde. kadifegül kucağa alışan bebek gerçekten çok zor inşallah eski haline geri döner hemen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?