Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ayy simdi kafayi yiyecegimm,Gorkemlimart anneleriyle yazismani gordum damla olayini.yaa bu nsl bir sorumsusluktur boyleeeee kii bennn yrm bitirmistim tad begenmedi die birak istim.gerizekali hemsiree kalsa daha 1 ay daha once baslatacaktii.suan saglik bakanligini arayip cok affedersiniz agizlarina sicmak istiyorum.dvlet bir isi duzgun yapsin lutfen yaaa!

Haticecan napayim ben,annem gidince Adayla daha da hasir nesir,totomdan ayrilmio:)))brz once haliya serdigim ortuyu yikamistim,simdi bu 2. Ortu hafiften kusuk:) evde varyaa birrrr utu birikti dag gibi yrn abla gelince artik kokay gelsin ona.gerxi suc onda birkac parca vardi pers. Bitirmemis gitmis.simdi artik hepsini yapti mi herhalde 3 saatini alir.ben bgn baska birsey yapmadim esim yapma bitmiyor snra dedi .birde ben yerim de esim oyle 2 gunluk yemek pek sevmez bgn taze fasulyeye bogulcaz:)) aslinda ynina birsey yapsam iyi olur yrna da kalsa taze fasulye guzel oluyor ,zeytinyagli.buarada bahsetmistin ya kabakli ben yapmadim hic onu bilmiyorum cnm

ayyyy ıkıncımı:)) ben hep derdım bır tane kızım olcek tamamdır tek olcek:))
sımdılık 2.falan dusunmuyrum dusunmemde buyuk konusmayaym tabıkı ama olurda karar verırsem beren en az 6 yasında oldugunda dusunurum:)

vallah kücük bebisle zor oluyor ev isi, bazen esim bana yardim ediyor süpürüp silerken falan... ne bilim yemekleride iste iyi kötü halletmeye calisiyorum. Bugün de Mikail biraz miz miz...uykusu var ama uyumuyor beyefendi. Bende biraktim simdi kendi haline uyursa uyusun diye. Belki sabah ki gibi bana bakarken uyuya kalir.

Allahtan benim esim yemek konusunda zor biri degil, yani öyle cok sey aramaz, bir cesit olsa yetiyor ona. Bazen is yerinde gec yedigi icin aksam yemeyebiliyor. Taze fasulyeyi bende severim. Dolapta var, yapilacak ama daha yeni bittigi icin yapmadim.

Kabak seviyorsaniz canim dene derim, icine istersen tavuk gögüs etinden koy istersen kiymali yap. Ben kiyma, sogan, biber, domates kavuruyorum, baharatlarini koyuyorum. Sonra kabaklarin icini cikartiyorum, bir nevi sandal yapiyorum... sonrada hazirladigim icin iclerine dolduruyorum ve firinda pisiriyorum... yanina pilav güzel oluyor.

canim neye kizdin sen böyle, ne damlasi bu?? zararlimiymis yoksa bebise?? Insallah önemli bisey degildir canim ya....

Selam kızlar.
Bebişlerimizde şeker gibi bayram geçirdik ne mutlu bize.

İlk gün bayram ziyaretleriyle doluyduk, sonra da arkadaşlarım vardı yine, eşim malesef bayramda da mesaideydi ama ben yoğundum evde, ah nasıl özlemişim böyle yoğunluğu.
Anca bakabildim topiğe, geçmişe göz attım da Haticecan elinde rahatsızlık varmış acil şifalar diliyorum. Kadifegül canım duacınım senin de, hayırlısı olsun hakkınızda inşallah.
müjgannnn ikinci bebeği hemen yapınca çok rahat oluyormuş hep öyle diyorlar ama ben hiç düşünmüyorum canım şu an tek derdim Saremi biraz büyütüp işe başlamak. Sonra Allah kerim..

Bebişleri de sizleri de kocaman öpüyorummm Bi dee üç günde çok özlemişim ben siziii :))

evet canım sorma bende duyunca kafayı yedim ve bugün dün vermedim.fakat aksi gibi doktorumuz izinde yarın dönüyor ve ben rahatsız etmiyim dedim.yarın ilk işim sormak olacak ona.yerine ne kullanmalıyım diye.bazısı pekmez demiş ama ben sormadan kullanmam.

bu arada ben aile hekimini verdiğine güvenemeyip eczaneden almıştım.fakat haberde eczanelerden de toplandığı söyleyince iyice uyuzlandım.

maşallah adaya yoğurt seviyor cimcime... et olsun can olsun kan olsun adacığa... bakalım bende 5aylık olsun o zaman yoğurt vermeyi düşünüyorum. ben doğduğundan bu yana hep emzirdim hiç mama vermedim. işe başlayıncada kayıvalidem bakacak ona da zor olmasın diye ben 1ay öncesinde alıştırayım diyorum ben sütümü sağıp bıraksamda biberon almıyor. kaşık ile de verdiğimde geri çıkarıyor. daha doğrusu suyu öyle yapıyor ama sütü hiç kaşıkla denemedim. bu arada benim bebiş hiç su seviyor ya. havalar sıcak doktor ver demişti ama bizimki bu ne der gibi yapıp yüzünü geri çıkarıyor. kayınvalide üst katımda sabah ona bırakıcam bakalım nasıl olacak nasıl ayrılacağım kara kara düşünüyorum. valla işte ağlamazsam iyidir. zaten sulu gözün biriyim... mujj sen çalışmak istediğinden bahsetmiştin bence maddi yönden sıkıntın yoksa adacığa sen bak çaluışınca herşey çok daha zor oluyor. hem belki ikinciyi de yapar çıkarırsın aradan..

Cnmm dun aradim ben saglik bakanligini,kiz dioo nerden duydunuzzz ,internette herseye guvenmeyin vs. Dio.snra dr.a baglandiiiii dedi evet belirli bir seride sikinti oolmus toplanmis,eee hangkki serii???? Ben o seriden mi kullandim ne bileyim artik copte biz yarisini kullanip degistirmistik,neden degistirdiniz dedi valla konuyla alakasi yok degisim tadi cirkin oldugu icin degistirdik,dgri nsl santafer kullaniyorum dedim,onunla ilgili herhangi bir kotu bilgi yok dedi.ben biraktim ama ztn dedigin gibi Ada 1 hftadr pekmez de yiyor,ama size pekmez olmaz sanirim suan.9 da kan aldircaz ztn az ise pekmez yetmez ise baslarim napayim Haticecansormussun cnm isteeee burasiiii Turkiye...

Maasallah sevio vlla,iyi bari sadece sutunle beslemissin cnm.cnmm sikinti yapmaaa sonucda cocugun icin calisacaksn.ben de Ada m icin biriktircem diyorum ins.yuruturum de olur.eczane hemen arabayla 3 dk. Sik gidip gelebilirim o oda durabilir yanimda yksa ben de dayanamam olmaz dedim.sagmadn emzirmeyi dusunuyorum o zmana daha da buyucek ztn insallah kuzum.aslinda benim calisma istegim ben de birseyler yapayim istiyorum.ohhh ohh 2. Daha cikmaz aradan :)) sen istiyor musun snra cnm?

Günaydııınnn..
Umarım herkes iyiyidir ve güzel bi gün olur.

Boncuğum dün 4.ay aşılarını oldu. Ateş yapmadan atlattık yine şükür.
Günde 1-2 ölçek mama takviyesiyle 400 gr almış 2 haftada :44:
Şimdi 6.800gr. 65 cm (kaydırıp boyunu fazla ölçtü gibi geldi bana).

Yarın hastaneye gidiyoruz kontrole, ama hep gittiğimiz doktor artık yenidoğan servisindeymiş, başka dr gitcez bu sefer.
Kızımda kansızlık var diye bu ay ferro sanal kullanmıştık, ne olacak onu sorcam, iyice aklım karıştı benim de herkes gibi. Kum dökme durumumuz vardı biliyorsunuz. Yani heyecanla tahlilleri bekliyorum.

Bu aradaaaaaa ne güzel 23 kilo vermiştim yavaş yavaş da olsa.
Dün ben de tartıldım. Bi de baktııımmm geçen ay verdiğim 3 kiloyu bu ay geri almışım
64 kiloyum ve kıyafetlerim olmuyor hala doğal olarak, bu kilolarda kalacağımı artık kabul edip alışverişe çıkma zamanı geldi mi dersiniz :)

Cnmm maasallah kizina ins. Tahlil de iyi cikar.iyi atlattiniz asiyi.kiyafet al ama kot alma tayt tarzi xok iyi oluyor.hos ben kot aldim 1 ayi gecti iki tane dayanamadim napayim.baska giyxek kotum yok tayt ,sort vs. Giyiyorum ztn yada elbise

görkemli canım evet bende ingilizce öğretmeniyim.ama duyduğuma göre değişiklik şuanki 2leri kapsamıyor bundan sonrakiler için olacakmış.bakalım bizi neler bekliyor okula gidince öğreneceğiz artık.şöyle ders saatim 20-21 olsa süper olacak benim için 1 gün boş falan ohhh missss:)))

Günaydin kizlar,

güzel bir gün olur bugün insallah... gecmisi okudumda, bayrami bitirip dönen arkadaslarimiz var hrym, sagolasin canim, insallah Allahin izniyle gececek elim.

Dolu dolu bayram yapip geldin demek - ben siz yokken topigi bekledim diyebilirim. 4cü ay asilari biraz daha kolay mi atlatiliyor acaba, hep burda okuduguma göre - ateslenme falan pek olmuyor.

Ilginctir ki benim oglum 3 aylikken asi oldu ve simdi 3 gün sonra 5 aylik olacak, asilarimiz o zaman yapilacak, yani 4cü ay asisi yok burada . Ya avrupa iyi biliyor, ya TR iyi biliyor asilarin ne zaman yapilacagini...

Simdi hem kahvalti yapiyorum, oglusumu da yatirdim yan tarafima, o beni izliyor..bazen üzülüyorum daha bisey veremiyorum ya, sanki anne bana da ver der gibi bakiyo. Belki simdi uyur kalir yine yanimda...

Kiyafetlerden konusulmus, ben 38 beden giyiyorum simdi, ama kotlarima halen giremiyorum. O yüzden esnek olanlardan aldim. Hamilelikten önce 56 Kg idim, hamileligim 70 kg ile bitti ve ben su an 58 Kg dayim.. bir tartiliyorum 57 bir bakiyorum yine 58... tartiya cikmaya cekiniyorum. Birde su göbüsten kurtulabilseydim tam olacakti )

Neyse insallah o da olur.... Bu arada mamayi biberondan almayan oglusuma dün yine kasikla verdim aksam - icirebildim cok sükür.. Oglum agzinin tadini biliyor vesselam ne diyim, adam mamayi istemiyo , sekerli anne sütü varken.....

Neyse kizlar öpüyorum hepiniziiiiiii - oglusumda selam söylüyormus isaret ediyo bana

Cnmm maasallah kizina ins. Tahlil de iyi cikar.iyi atlattiniz asiyi.kiyafet al ama kot alma tayt tarzi xok iyi oluyor.hos ben kot aldim 1 ayi gecti iki tane dayanamadim napayim.baska giyxek kotum yok tayt ,sort vs. Giyiyorum ztn yada elbise

Ben de kotçuyum canım tayt tarzı giymiyorum hiç. Ama elbiselerle başlayabilirim alışverişime

Günaydın canım.
4.ay aşıları bana da kolay gibi geldi, uzun uzun ağlamadı bebeğim çabucak susuverdi.
Aylık aşılarda neden öyle değişik bi uygulama var acaba, ne enteresan dimi..
Ben sanırım 40 bedenim şu an :44: Ama hala özellikle bişey yapmıyorum kilo vermek için, yiyorum da yiyorum, hele ev şeker çikolata doluyken beni durdurabilene aşk olsun :)
Sare de kaşıkla yiyor, içiyor desem daha doğru olur.
Biz de Mikail'i öptük

Ay kızlaaarrr ne olduuu :))
Bi akşam arkadaşlarımızla dışardaydık. Yan masadan ana-oğul kızımı sevmeye geldiler. Çocuk 2-3 yaşlarındaydı, öyle güzeldi ki maşallah ona da.
Bebeği alalım diye tutturduuu sonra kızımı dudağından öpüverdiii.
Bizim kız ilk damat adayıyla görüşmüş oldu böylece :))

canım siz ek gıdaya geçince uyku düzeniniz bozuldu mu?ben şimdi denize yoğurda başlıycam ama düzenimin bozulmasından korkuyorum çok.normalde 3 saate bir besliyorum.akşamüstü öğününde yoğurt vereceğim.,gaz olursa diye.bide ek gıdanın üstünden ne kadar süre sonra emziriyosun

canim, ek gidaya gec dedi mi doktor, yoksa sen kendiliginden mi basliyorsun? Bende bugün gittim sebze püresi ve meyveli yogurt falan aldim. Uyku düzeni neden bozulsun canim ek gidaya gecince?

canim, ek gidaya gec dedi mi doktor, yoksa sen kendiliginden mi basliyorsun? Bende bugün gittim sebze püresi ve meyveli yogurt falan aldim. Uyku düzeni neden bozulsun canim ek gidaya gecince?

canım bazen sütüm azaldığı için doktor mama yerine yoğurt ver demişti.doymazsa diye canım uyku uyumaz çünkü yada uyanır benimki .güzel bir düzenim var bozulsun istemem

canım bazen sütüm azaldığı için doktor mama yerine yoğurt ver demişti.doymazsa diye canım uyku uyumaz çünkü yada uyanır benimki .güzel bir düzenim var bozulsun istemem

anladim canim, bende önümüzde ki hafta sonu doktora bir soracagim ek gida icin - sanirim gec der... bugün gittim bir kac yiyecegini aldim.. meyve püresi, sebze püreleri falan...

Kac saat araliklarla emziriyorsun su an canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…