Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
haticecan 5.ayınız hayırlı olsun canım.sen baya baya ek gıda başlatmışsın.maşallah oğluşuna.izmirdede havalar serinleyeceğine dahada ısındı durulmuyor evlerde klima açmadan nerdeyse eylül geldi ama çok sıcak.
love-honey maşallah ireme canım.bizimkide aynı boyda ama daha keşfedemedi ayakları:))
ben bugün yoğurt mak aldım bir-iki güne kadar yapar ve yorumlarımı yazarım.almak isteyenler arzum almayın.koku yapıyormuş çok fena.
deniz m m m diye ses çıkarmaya başladı. bu aylarda ma ma ma yada ba ba ba diye çıkarırlarmış.galiba bunun ilk aşaması bu çok komik oluyor

Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız. - Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz. - Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır. - Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz. - Kalbiniz daha kolay kırılır. - Her gün bir sürprize dönüşür. - Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz. - Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız. - Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz. - Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız. - Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız. - Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz. - Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur. - Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız. - Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız. - Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz. - Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız. - Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız. - Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız. - Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız. - Elinize işendiği için kahkaha atarsınız. - Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz. - Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz. - Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar. - Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz. - Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır). - Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız. - Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız. - Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz. - Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar. - Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız. - Omzunuza kusulması komik gelir. - Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz. - Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız. - Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz. - Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.
.

alıntıdır..

yoğurt makineniz hayırlı olsun canım. minik deniz annesinin güzel yoğurtlarını tadacak yakında desene. maşşalah kızına erken konuşcak bu gidişle

selam kızlar hepinize
kızım geçen gece tam yatma zamanı başladı dönme çalışmasına ay uyutamam bi türlü...sonra elini kolunu sarıp zor uyuttum. sabah kaldığı yerden devam dönene kadar ııh ıh uğraşıyo çığırıyo dönüyo kol altta kalıyo ağlıyo:))
gayretli kızım son çalışmada nihayet dönünce kolunu kurtarmayıda başardı..
son zamnlar en büyük sıkıntı diş çıkarma mızmızlığı dışında bide gece uykusuna dalamama oldu.acayip zor uyuyo akşam...

sizlere sağlık ocağından demir damlası ferro sanol verdiler mi?
kızım çok tiksiniyo ondan verince meme bile emmek istemiyo.bi ara vermedim ama sağlık ocağındaki ebe çok etkili kullan kusar kullanmazsa başka araştır dedi. dün yine verdim bi ağladı bi ağladı ve ağzının tükürüğünü bile yutmadı 1saat ağzı aktı akşama kadar doğru dürüst meme emmedi hep huysuzlandı...

kızlar merabayın

cep telefonundan sureklı okuyorum ama cevap yazamıyorum maalesef. Kayınvalıdemdeyız yıne :))

kızım kendı kendıne oyalanırken yazayım dedım.

Yoğurt makınanız hayırlı olsun kızlar. afıyet olsun seker bal olsun lop lop et dolcun bebıslere. Biz yine elde mayalamaya devam edıyoruz.
Biz demır damlası olarak ferrum hausman kullanıyoruz ama kakamızın kokusu bıldıgın pass gıbı ıgrenc.
Kızım yuzustu donmeye basladı ama yuzustunden sırtustu donemıyoruz hala.
Adıskoya masaallah annesı bak ayaklanmaya da baslamıs benım kız da ayaklansa da ben de versem kılocukları. doğuma 66 ıle gırıp 61 ıle cıkmıstım su anda yıne 66 olmusum. Acaba adet olmadıgım ıcın mı ha bıre kılo alıyorum anlamadım. Çok da yemıyorum ekmegı bıle kestım ama kılocuklarım artıyor ha bıre
Doktorumuz bıze zınconun surubunu verdı cınko ıcın aranızda kullanan var mı

tünaydin kizlar,

oglusumu uyuttum geldim . Nasilsiniz iyimisiniz bugün - bebislerde afiyetteler insallah?? Bizi merak eden olursada biz hamd olsun iyiyiz, Rabbim bugünümüzü aratmasin diyebiliriz yani... Havalarin yine masallahi var bizde, bir günes aciyo bir karariyor ortalik - bende anlamadim. Disari cikarken ne giyecegimize sasiriyoruz artik.

Oglum bugünde dün ki kalan havuc püresini yedi, bitincede daha istermis gibi agzini acti durdu... bende biraz bekledim ve sonra emzirdim, sonrada gözler ogusturulmaya baslandi, yatagina yatirdim müzigi actim bir saga bir sola döne döne, ayaklarini iki eliyle tutup agzina getire getire uyudu.. o uyumaya calisirken bana bakiyo arada, bende gözlerimi kapatiyorum - bana bakiyo bakiyo sonrada kendide kapatiyo gözlerini )...

Yarin yine ögleyin emzirmeden önce kabak püresi verecegim bakalim onu sevecek mi ??? Bu arada ben daha yogurt mayalamadim, onu ne zaman yaparim bakalim... dün nette arastirdim elektriksiz de varmis yogurt makinasi, tabi iyimi kötümü bilemiyorum...

Kizlar neredeler bu arada yavv, kimsecikler yok yine.... herkes tatile mi gitti nedir .

Öpüyoruz kizlar hepiniziiiii, camasirarim var katlanacak onlari bari yapim oglus uyurken.. yemek yapmam gerek ama hic yapasim yok

selam canim,
evet canim ek gidaya sagolsun abim baslatti , ben daha bekleyeyim diyordum, o da ver dedi - biz ayni doktora götürüyoruz cocuklari abimle, ona sordum "Abi doktor ek gidayi ne zman baslattiriyor dedim"o da doktora kalsa bizim kizda 3,5 - 4 aylikken baslayin dedi... hmm o zaman dedim tamam, Mikail nasil olsa 5 aylik oldu, o zaman verelim dedim. Normaldede 6 aylikken baslayin diyorlar ya - biz 1 ay öncesinden basliyoruz . Allha sükür sevdi minigim ek gidayi... gecen persembe gittim aldim, inan cok heyecanlandim o yerken, sanki ben yiyecekmisim gibi...

Tavuk püresini canim hafif suyla incelttik ama gerekte yokmus oglum öyle yiyebildi. Dünde havuc püresi vermistik, bugün kalanin verdim emzirmeden önce..sonra emzirdim, simdide uyuyo. Kaka yapmasindada hic bir sorun yok sükür. Bu verdigim püreler HIPP´in ek gidalari... icinde kaka yapmasina yardimci seyler var...

Ha bu arada, cumartesi günüde bir kac damla üzüm suyu verdik oglusuma, onuda severek icti.

Canim sevindim oglusunun daha iyi olmasina. Umarim öksürügüde hemencecik gecer. Carsamba asisi var benim minigiminde, korkuyorum hasta eder diye..insallah kolay atlatiriz.

görkemlicim,
sagol canim, 5 aylik olduk artik .. evet canim ek gidaya yavastan basladik iste. Simdilik severek yiyor, bende sevinyorum yedigi icin. Hava bugün baya kararsiz canim burada, rüzgarda var sanirim, agaclarin yapraklari sallaniyor . Oglum uyaninca cikariz disari, hem alisveris hem gezme amacli.. ogluma dislik alicam yoksa elleri sürekli agzinda...

Demek deniz ses cikarmaya basladi, Mikail de bol bol pürt pürtt diye agzindan köpük vs cikarttiriyo... her tarafini su ediyor. aksam babasi gelincede onunla bayaaa bir kavga ediyo, özlüyormu nedir... bana öyle yapmiyo pek, beni sanirim sürekli gördügü icin...

kadifegülcüm merhaba,

kizina masallah demek dönmeye basladi, benim sipa pek dönmek istemiyor daha , rahatiimizda düskünüz sanirim... simdilik hafif hafif dönüyor saga sola.. tamamen dönmedi daha.

canim uyutmaya calisirken müzik falan dinletiyormusun??? Ben her zaman uyutacagimda ayni müzigi dinletmeye calisiyorum. Yataginin basinda var bir tane müzik calan ve dönen oyuncaklar, onu aciyorum... ayni melodiyi bir tane oyuncakta buldum, onu da aldim bir yere gittigimizde onu götürüyorum..

Asagida ki resimde ki gibi, ama benim aldigim yatmis bir köpek, ipi var cekiyorsun müzik calmaya basliyor...

Selam kızlar.
Herkeeesss iyidir inşallah.
Bizim idrar tahlilimiz temiz çıkmadı, antibiyotik verdi dr. İdrar kültürü istedi onu da verdik bugün, sonucuna göre ya aynı ilaca devam etcekmişiz ya da değiştirecekmiş.
Bezini sık sık değiştir hiç kakalı çişli bırakma dedi, kakasını yapınca hemen alıyordum bezini ama çişliyken hemen almıyordum alcam artık.
Birazdan da mezurayla ölçcem kızımın boyunu, sağlık ocağında 65 dediler, iki gün sonra hastanede 58.5 :) Bu kadar da farklı ölçülmez kiiii..

cok gecmıs olsun ttlım yaa rabbım en kısa zamanda sıfa versın ıns

canım geçmiş olsun kızına. inşallah tez zamanda iyileşir. bu arada benim oğluşumu 1ay önce 64cm ölçtüler sağlık ocağında bu ay geri çekmiş oğlum başka bir aşı merkezinde 62cm ölçtüler. tam ölçemiyorlar sanırım...

canım ben ferro sanol kullanıyorum demir hapını zinco hiç kullanmadım. kiloları da dert etme canım 1sene içinde yavaş yavaş gider. ben önceleri hergün tartıya çıkardım kaç kilo oldum diye artık bakmıyorum. bir alıyorum bir veriyorum. artık zamanla gidecek inşallah. bebeklerimiz ek gıdaya geçsin o zaman bizde bakarız başımızın çaresine

kadifegül, kan ilacını verince 1saat geçmeden emzirme sakın hiç bir faydasını göremezmiş bebiş bana öyle dediler. birde ben içine 2damla limon sıkıp eriyorum benimki tadını sevdi. sorun yaşamadım hiç.

yeşim ve hyrm yavrulara geçmiş olsun kızlar

haticecancım bu uyku arkadaşının ipini, sürekli sen mi çekiyosun bittikçe yoksa uzun süre müzik çalıyomu.ben bir uyku arkadaşı bulamadım daha.benim kız gözüne örttüğüm bezi eline alıp öyle uyuyor ben daha hoş bişey alayım onun yerine diyorum ama yok,yok,yok

ömrümüz çinkoyu neden verdi dr,bize verilmedi öyle bişey.bizde ferrum hausmann kullanıyoruz kan damlası olarak.sizede tavsiyem o.çünkü ferro sanol bazısı toplatılıyormuş sağlık ocaklarından.

mujjjjjjjj nerelerdesin kızzz.sen boş bırakmazdın buraları.umarım bir sorun yoktur canım

ben şimdi martimin önerdiği tahinli kurabiyeyi yapıcam deniz uyuyorken umarım güzel olur.süt yapıyormuş dediler

nıye verdıgını bılmıyorum ttlım gunde 2 kere yarımşar olcekten 1 olcek kullanıyorum

Gecmis olsun cnm, ben bu alt degisiminden acaip tirsiyorum ..yapar yapmaz degistiriyorum surekli olarak gunde 10 beze kadar kullanimiz var ve ortalama bir gunde iki kere kaka yapar bizim velet , yaptigi saati bildigim icin ki hep ayni saatlerde yapar bazen istisnalar oluyor ama cok sik degil , bu yuzden hic bekletmeden altini aliyorum ..Birde bize islak mendil dayanmiyor poposunu resmen yikayip cilaliyorum gibi :)) Bunlara ragmen bizimkinde de bazen idrar yollari enfeksiyonu oluyor, yani bu is biraz bunyenin hassasiyetine bagli galiba ..neyse mevlam korusun kuzucuklarimizi, allah sifa versin cnm tekrar gecmis olsun

Gorkemliikuzummm iyiyim yok cnm sorun denizdeydik.hatta bgn gunes kremini unutmusum Adanin golgedeydi ama esintiyle yanarmi die de korktum.birsey yok gibi ama simdi dusa sokucam ilk onu snra kendimi snra yazdigin bir yaziyi gordum henuz okuyamadim okuyacagim gecmisi sen nslsin cnm bnmm? Buarada c.tesi konsere gitmistik Murat Boz la Gulsene iceri bir girdik Ada nasil agladi sanki biryeri acir gibi cok korktu sanirim,annemi ic kisimda birakip biz uzaklastik brz dqha buyuse oynardi halbuki.buaradaaaaa Adaaaaa adini soyluyorrrr:))) bence Adadan snra Ege de soyler en kisa kolay isimliler.duysaizzzz cook komik Adaaaaa:))) anneannee,ddeedeee,baba,anneden snraaa ismi dee girdi siraya:) hii birde hadi diyordu unuttu buaralar

gecmis olsun canim bebisine... nesi vardi da doktor idrar tahlili istedi? Boy konusunda demek ki bizim minnsler yikanica cekiyor )

canim ben onu C&A dan aldim, burada 15 Euro,eger istanbuldaysan belki orada bulabilirsin. Bunun ipini cekip birakiyorsun o caliyor, ipi kendi kendine topluýor ve müzik duruyor, bitince tekrar cekiyorsun.. Aslinda bende sürekli calan sadece bebis uyuyunca kapatilan bir tane istiyordum ama bulamadim.

ben şimdi martimin önerdiği tahinli kurabiyeyi yapıcam deniz uyuyorken umarım güzel olur.süt yapıyormuş dediler

yaptin mi canim kurabiyeyi, nasil oldu???

kurabiyeyi yaptım ama beğenmedim un kurabiyesi tadında olmuş ..

mujj adişko adını söylüyor ,bizimki m m m diye kounuşuyor,anneleri gibi dilli olacak bu kuzular o zaman:))

Merhaba herkese,biz dün 4 ayimizi bitirdik 5ayimizdqn gün aldık :)) ama fıstığım bi haftadır falan çok zor uyuyor. Ağlama krizi tutuyor uyumadan. Dönmeye.de başladk. Daha asimizi olmadık ev taşıma telasim bitse bebeğim de rahat edecek( hergün bi ilde olmaktan o da yoruldu...

geçmiş olsun canım çabuk atlatır inşallah.hakikaten bu kadar fark olmaz yani bence de sen bi ölç

sağol canım.irem de yeni başladı.deniz de öğrenir kısa zamanda

yeni öğrendiği için sürekli dener şimdi canım.iremin de ilk zamanlar kolu altta kalıyodu zor çıkarıyordu ama şimdi öyle hızlı dönüyorki kolu da çıkıveriyor.demir damlası hakikaten çok kötü ama kullanmamız lazımmış.su falan ver istersen sonra ağzı durulansın

ayy ayyy adını da söylermiş maşallah ona.ne tatlı oluyorlar yarım yarım konuşurlarken.

biz de bugün doktora gittik.yaklaşık 40 günde 620 gr almış kızım.doktor çok iri bir bebek değil ama kendi gelişim sınırları içinde iyi dedi hatta bu ay iyi büyümüş dedi.kakayı sordum demir damlasındanmış.hatta bugün kakanın içinde siyah toz gibi birşeyler vardı o da damladanmış adını söyledi ama hatırlamıyorum şuan.

ek gıdaya başlıyoruz biz de.ilk yoğurdumuzu mayaladık bugün pastörize günlük sütten olacakmış.ilk 3 gün 1 çay kaşığı 4.gün 1 tatlı k. 5.gün 1 çorba k. sonrasında ne kadar isterse.meyvelerin de önce suları sonra pürelerine geçeceğiz onda bir sınırlama vermedi sanki.ya da çok şey konuştuk ben mi unuttum.bir de aptamilim pirinç unlu muhallebisini vereceğiz.çorbalar ve kahvaltı bir dahaki aya.

bu arada ben de bugün adet olmaya başlıyorum sanırım.az az geldi umaım kilo vermeme bir faydası olur.

çok iyi kilo almış irem,maşallah diyelim annesi.

hangi sütü kullandın canım,pastörize olarak,bende yarın yapmayta başlıcam.

birde ek gıda belli bir saate göremi vericeksin düzeniniz hakkında bilgi vewrdimi dr??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…