Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yaaa iyi mi bana kilosu az gibi geliyor ama sağlıklı olsun da.canım eşim yörsanın şişe sütünü almış.saat olarak birşey demedi ama gündüz vermemi söyledi.alerjisi falan olmadığını anlayıncaa gece öğününe kaydırabilirsin dedi.bir de yeni uyandığında açken verin dedi emzirmeden.zaten şuan alışma sürecindeyiz tam öğün olarak değil.bu hafta meyve suyuyla yoğurdu veririm haftaya da muhallebiye başlarız.bu arada doktor irem yatarken iki eliden çekerek oturttu sonra da yatrıdı tekrar

canım kilo alımı gayet güzel kızının. benim oğlumda 1ayda 550gr almıştı. banada az geldi doktor ise bu aydan sonra kilo alımı yavaşlar sorun yok dedi. ek gıda veriyim mi sütüm az mı geliyor dedim. anne sütüne devam edeceğiz. ben meyvelerin sularını tattırmaya başladım ve çok sevdi. ben de en yakın zamanda yoğurt yapıp vermek istiyorum. ekimde işe başlayacağım yavaş yavaş ek gıdaya başlasın istiyorum bende. eşimin annesi bakacak onada zor olmasın.

aynen canım benim de kayınvalidem bakacak.ben de bu haftaiçinde yoğurda alıştırayım diyorum.ilk 2 hafta 3-4 saat ayrı kalacağız bir öğün yetebilir belki

Gorkemlicnmm gunaydin hepinizeee,yazin beni duygulandirdi keske kahv. Yaparken izledigim vicdansiz anne de boyle yazilari okusa ,cope atilan bir bebek daha...

Ayyy demek mmmm basladi ,canim benimm

Hyrmmcook gecmis olsunnn kizimizaa ya cnmm,insallah hemencik iyi olur.evettt xisli de kesinlikle durmamali
Kadifegullferroyla ilgili yazilarimizi okumadin mi cnm? Buarada dr.a gidip iki cift laf soylemeyi unutmadim hala.arkadaslar ben arastirdim su parapen olayini yasaklanan madde yapar ostrojen salgilamasi,kanserojen madde olmasindn dolayi nedenn verdin diyecegim damla.Fransa da 2008 den beri yasakmis buarada.siz de sorun ,cozum bulun olmadi arastirin baska damla.golgem dedi onayli dglmis o bitkisel olan keske olsaydi uzuldum,icerigi iyi gibiydi...

Kizlarrrr herkes iyidir insallah,yazacaklarim vardi ne diyecektim unuttum.Ada kaka yapti ,yikayalim bariii ytotoyuuuu:)))

Lovehoneysana cvp yazmamisim cnm bnm.tatlim kilo gayettt normql Ada da artik o aylarda durmustu yavastan .bak biz araba koltugu aldik heyecanla gecen ayy.10 kilo olcak bitecek bunu kullanamayiz diyorduk daha gecmedim yenisine bile sanirin 10 kilo olmasi yasini gecer bile,eskisi kdr kilo alirsa bebislerimiz ne olur snraa onlar:) maasallah cnmmm kizlarimiza

Ay kizlar suan aglayarak yaziyorum,cok duygulandim nedense yineeeee:))
Sabah Ada yanimda yatarken elimi cekti agzina goturdu bir baktim sovri birsey geliyor,ayyyy die bagirdim esim bile uyur uyanik uynadi dedim bakkkk bakkk elle o da hisseetti.uyandim anneme bile soylemeyi unuttum saatler snra ya sabah hissettik acaba dgru mu dedim.simdi patates puresi yediriyordu annem bagirdi disiiii cikmisss dediii:)) bense saf komple cikinca mi disi cikti diyecektim anlamadim:)))
Hadiiii bakalimmm darisi sizlere ,umarim rahat atlatirsiniz bu donemi,maasallah sikinti cekmedim.gelsinnnn idss fircasii,macunu:))
Veee dis bugdayi

ayyyyyy nasıl sevındım anlatamam sımdı sankı benım zıllının dısı cıktı ıcım pırpır ettı ınan kı rabbım saglıklı dısler nasıp etsın ıns. Gelsin ekmek dusmanları o dişler ne ekmekler ısıracak sımdı oy oy oy dişı bugdayı da yaparsınız sımdı ne guzel olur anammm. Darısı basımıza ıns. Allah nazarlardan esırgesın

kızlar merabayın umarım hersey yolundadır. Ben de dun aksam yarım seftalının yarısını rendeleyerek yedırdım kızıma hıc bır alerjı belırtısı de gostermedı. Annem gec bıle kaldıgımı soyluyor eskıden 4 aylık olur olmaz baslarlarmıs sen gec kaldın dedı bana. Aslında doktor 6 ayı basla dedı ama dınlemedım ben hergun ogle vaktınde azar azar vereyım dıyorum bakalım.

günaydin kizlar,

yani benim ve oglusum icin günaydin .. nasilsiniz bugün bebisler falan??? Güzel gelismeler var desenize, adacigimizin disi cikmis hayirli olsun, bakalim sirada kim var . Mikail beyin ki de görünüyor ama tam ne zaman cikar disina bilmiyorum . Insan gercekten heyecan yapiyor..

Önce oglusuma hindi eti püresi yedirdim, biraz da emzirdim, simdide kendim kahvalti yapiyorum... sizi merak ettim, hemen pc yi actim . Dün ogluma saat 18:00 de armut püresi verdim, severek yedi. Inanin markete gidince ondanda yesin bundan da yesin diye diye bir sürü seyi toplayip geliyorum ...

Ya kizlar bisey soracagim size, bebislerinizin kücülen kiyafetlerini nasil kenara kaldiriyorsunuz??? Ben numaralarina göre posetleyip kaldirayim diyorum ama, birde kokar diye korkuyorum... hepsi yikanik zaten...

Bir sey daha soracaktim ama unuttum ) - aklilma gelince yazarim

4. ayında,
İlk dişi çıkmaya hazırlanır.
Görme yeteneği gelişerek tamamlanır. Farklı uzaklıklara odaklanabilir ve bütün renkleri görür.
Duyma yeteneği gelişir. Farklı seslerle ilgilenir, kendi sesini dinler.
El hakimiyeti gelişir. Yapmak istediği herşeyi yapmayı öğrenir.

5. ayında,
Emeklemeye benzer hareketler yapar. Yatağında bir baştan öbür başa gidebilir.
Ailesi dışında, ilk kez gördüğü herkesi yabancılamaya başlar ve korkar.
Daha yavaş kilo alır. ( Bu ay içindeki kilosu, doğum kilosundan iki katı fazladır.)

6. ayında,
Elleriyle yemek yemeye çalışır ama bunu doymaktan çok oynamak için yapar.
Zekası hızla yükselir. (Istediğine ulaşmak için plan yapmaya başlar.)
Henüz konuşamasa bile, önemli sözcükleri tanır. (Anne, biberon, araba gibi.)
’’ba’’ , ’’ba’’ gibi sesleri anlamını bilmeden çıkarabilir.
Mutluluk, sevgi, korku, sabırsızlık, heyecan gibi hissettiği duygular artar ve kendini mimikleriyle, vücut diliyle ya da çıkardığı seslerle ifade eder.

7. ayında,
Denge yeteneği iyice gelişir. Oyuncakla oynarken bile rahatlıkla oturabilir.
Çok meraklı ve maceracı olur ama korku bu duygularını dengeler.
Bütün elini kullanmak yerine parmaklarını kullanmayı öğrenir.
Düşünme yeteneği gelişir. ( Göremese de, yükseklerde ilginç şeyler olduğunu bilir.)
Bebeğiniz, sizin neleri yapmasından hoşlanmadığınızı kesinlikle bilir!

ttlım purelerı hazır almak yerıne evde kendın yapsan daha saglıklı olmaz mı ben hazır satılanlara guvenemıyorum ne kadar da olsa katkı maddesı vardır ıcerısınde yoksa pureler o kadar uzun sure dayanamazlar kı

canım ben kuculen kıyafetlerı yıkayıp utuleyıp katlıyorum hurclara koyuyorum. Numaralandırmaya gerek gormedım ne de olsa kuculdukce dızıyorum hurca netıcede altta kalan daha kucuk olmus oluyor.

kendim yapsam daha saglikli belki ama, suda var alacagim meyvelerin sebzelerinde hep bio yani dogal yetismis olmasina dikkat etmek grek, her zaman taze olarak bulmakta kolay degil...zaten su an baslangic icin hazirlardan aliyorum, bir kac ay gectimi normal yedigimiz seylerdende yedirmeye baslarim...

Birde cocuk ve bebek ürünleri burada sürekli kontrol altinda...

Hurc nedir??

Yardimmmmm:))
Kizlarrrr Adaninn deli annesi hemencik dis bugdayi yapmaya karar verdii:) c.tesi yaparim diyordum.ama bgnku yaptigimiz kek birr harika olunca pers. Yapmaya karar verdim .kekimi de yedireyim diye:))))Birde kayinvalidem yardimci da olsun o gun diyince aklima yatti,tmmdir persembe bekliyorum die ariyorum yavastn .hos kalabalik dusunmuyorum az birkac kisi olsun.buarada dis seklinde kurabiyeyyi kendim yapacagim annemle umarim beceririz.ozsut yapmiyoruz dedi.halbuki yapsalar ne olcaksa.acikcasi pastayi da yaptirmak istemiyorum en fazla 10 kisi oluruz.hic gerek yok seker hamurlu pastaya dedim en az 20 kisilik yapiyorlar cunku + 200 tl civari.ama coook da begeniyorum icimde kalir mi diyorum,neyse artik kinada oldu,dogum gununde olur birdaha.buarada herkes eglnce cikardigimi dusuncek milleti cagirmaya ckiniyorum.yok mevlut yok kina simdi dis:)))
O yuzden az olsun,kendi aramizda evde eglenelim.

Simdi dis bugday icine cerezler vs. Konuyor varmi bildiginiz + birsey ne koyabiliriz?
Gorkemli,omrumuz
Kizlarrrrrrr cooook tsk ederimmmmm.tmmdir foto koyarim ama az bekleyin,net dgl cunku henuz:))

vallah dis bugdayina ne giriyor bilmiyorum ki , tarifini yazinda bende yapayim Mikailimin disi cikinca.

hadi canım sapasağlam dişleri olsun inşallah.az büyüsün ne tatlı olur minnak dişleriyle kim bilir.inşallah diğerlerini de kolay bir şekilde çıkarıverir.bu arada ben hiç diş buğdayı diye birşey bilmiyorum nedir ne yapılır

anladım canım hurc çeşitli kumaşlardan yapılabılen fermuarlı bır kılıf

ben kullanıyorum oldukca da pratık

sağlıklı ömürlü güze dişleri olsun ada nın inşalah.. kendi adıma söylüyorum,sen gibi böyle hevesli ve üşenmeyen bi annesi olduğu için ada çok şanslı.. maşallah ben hem özenir hem de yapamazdım ne yalan söyliyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…