Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
denizin sabah altını açtığımda azcık pembe leke gördüm sizce neden olmuş olabilşir??canımı sıktı

hiç bilmiyorumki canım ama arkadaşlar birkaç birşey yazmış sen yine de bir doktora sor istersen.

bir fıesatını bulup yapamadım

bende onu soracaktım weewell kitapçıkta sütü kaynatıp yapın diyor,eşim günlük süt almış onu da kaynatmak lazımmı???

canım benim doktor sütün kaynatılmasını istemiyoruz dedi sadece mayalama sıcaklığına kadar ısıtılacak dedi ben öyle yaptım hatta bugün verdim kızıma önce yüzünü buruşturdu ama sonra bir güzel yedi maşallah.zaten çok az verdim:)) dün de şeftali suyu verdim 40 cc hazırlamıştım 20 cc falan içti istemedi ben de zorlamadım sonra.

teyzelerı kızım buyudude sacını baglıyo annesı:)

maşallah canım çok güzel.ben de çok özeniyorum toplamak için ama o kadar saçımız yok henüz.saç bantlarıyla idare ediyoruz şimdilik

denizin sabah altını açtığımda azcık pembe leke gördüm sizce neden olmuş olabilşir??canımı sıktı

merhaba canım,
denize salçalı bi yemekten verdin yada taddırdın mı canım.ben bi kere şehriye çorbasının suyundan bi çay kaşığı verdim idrardan dediğin gibi pembelik gördüm. dikkat ettim ne zaman salçalı bişi tadsa oluyo....

kızlar hepinize teşekkür ederim tek tek...drumuzu aradık dediğiniz gibi sıvı azlığından oluyormuş,biliyosunuz deniz akşam 6 öğününde yogurt yiyor artık.doktor bize yoğurttan sonra 2-3 kaşık su ver demiş ben tamamen unutmuşum,normalde demir damlasından sonra verirdim ama yetmiyomuş garibime.kızdım kendime çok çok unuttum diye,eğer suya rağmen geçmezse tahlil yapılacak

cok gecmıs olsun tatlım allah sıfa versın kuzucuguma

geçmiş olsun canım inşallah su ile geçer de tahlile gerek kalmaz... bu arada benim bebiş de su sevmiyor hiç yaa... ben kaşıkla veriyorum o anında geri çıkarıyo..

merhaba annis arkadaslarim )

Ancak simdi yani aksam 22:34 bizim saatle - yazmaya firsat bulabiliyorum. Bugün bildiginiz gibi doktor kontrolümüz ve asilarimiz vardi, cok sükür hersey yolunda - oglumun biraz atesi cikti Fitil verdik - simdi iyi... gecede yatmadan veririm bir fitil - her iki saate bir kontrol ederim artik... Bugün ki asilarimiz Pneumokokken ve karma asiydi (difteri, tetanoz falan..). Bir daha ki asisi 11 aylikken yapilacakmis... 7 aylik olunca sadece normal kontrolü var..

Boy ve kilo gelisimi normal dedi - boyumuz 66 cm ve kilomuz da 7.800 gr... biraz bana kilosu az gibi geldi ama iyi sükür, saglikli olsunda gerisi bos... doktora ek gidayi sordum - 4cü ayinda baslayabilirdin dedi... dedim sütüm galiba tam yetmiyor - o da bana ek gidaya gec faydasi olur dedi...artik mamayida arada kasikla verecegim..zaten 6 aylik olunca devam sütü veriliyor - belki onu sever biberondan icer...ek gidayi 3-4 saate bir verebilirsin dedi, herseyden az az tattirmami söyledi.

Birde herhangi bir ek vitamin damlasina gerek varmi dedim, yok dedi - yani anlayacaginiz demir vitamini damlasi vermedi. Demek ki burada gerekmedikce verilmiyor (Avusturya da yani)...

Simdilik haberler bu kadar )), arkasi yarin

canim haberler nasil - hersey yolunda demi...boy kilo nasil olmus sizde bu ay??

mujjcum sen yap resimleri koy - bende yapmak istiyorum insallah... Anneme de sorayim bakayim belki oda biliyordur.

canim her seyde vardir bir hayir, ne güzel iste Adiskoyla vakit gecirirsin bol bol.. ben seneye calisacagim icin bazen üzülüyorum .

haticecan canım seninde bugün dokor kontrolün vardı sanırım. güzel haberlerini bekliyoruz. bakalım annesinin mikaile tattırdığı püreler lop lop et olmuş mu

merhaba Yessimcim,
sükür bugün ki asilarimizida atlattik, insallah fazla ateslenmeden geciririz bir iki günü... Canim hersey iyi dedi doktor, kilosu boyu normalmis. 66 cm ve 7.800 gr. Ek gidaya gecmemi söyledi doktor. Ben az az verdigimi söylemedim .

Sizde ne var ne yok - bebis nasil iyi insallah??

Kadifegülcügüm seni iyi anliyorum canim, yatirarak emzirmeyi denedin mi? Doktor ne diyor emmemesine, ek gidaya falan basla en iyisi, sütünü sagim kasikla vermeyi de dene canim...insallah bir an önce istahi geri gelir findigin...annesini üzmez.

Bazen bebeklerde ve cocuklarda istahsizlik olabiliyormus ama gecici yani... benim oglumda mesela biberondan mamayi icmiyor, su yada cay olursa iciyor beyefendi.. keyfi yerindeyse bazen iciyor mamayi.. bende artik kasikla veriyorum ne yapayim... birde ek gidaya basladim yavas yavas...

gecmis olsun canim...

oooo masallah size, bizim yerimizede yüzün bol bol. Bizim bu sene tatil yok malesef, insallah seneye...

teyzelerı kızım buyudude sacını baglıyo annesı:)

masallah findiga...cok tatliiii tütütütüt nazar degmesin...

geçmiş olsun canım inşallah su ile geçer de tahlile gerek kalmaz... bu arada benim bebiş de su sevmiyor hiç yaa... ben kaşıkla veriyorum o anında geri çıkarıyo..

cok gecmıs olsun tatlım allah sıfa versın kuzucuguma

canlar çok sağolun .amin inşallah.

yeşim benimkide hiç sevmez su içmeyi aynen ne biberon denediysem sevdiremedim.kaşıkla veriyorum mecbur.neyse 6 aylık olunca aventin geçenlerde gördüm suluğu var ondan alıp denicem belki onunla içer

haticecan maşallah mikaile.7800 çok güzel kilo adına.zaten artık çok çok almıcaklar kiloları.demir damlasına takıldım ben neden vermiyorlar orada yada burada neden veriyorlar????

birde ek gıda 4.ayda başlayabilirdin demişya dr.bak buda farklı türkiyeden.bizde 6.ay başlıyo genelde.sen ek gıda verince üstüne emzircenmi sadece ek gıdaylamı geçicek o öğün???

kızlar bu arada ben ilk yoğurdumu mayaladım:)))Allahım inşallah güzel olur nolur utandırma beni.sabaha yazarım sonucunu....

emzirmeye devam ediyorum canim, sadece ek gida vermiyorum. SU an ek gida az az veriyorum. Sütüm oldugu sürece emzirecegim, ne alabilse kardir diye düsünüyorum... Hersey farkli baksana burda , bende anlamadim hangisi dogru..

hadi Allah utandirmasin, insallah güzel olur yogurdun!!!

:119::119: Zafer bayramımız kutlu olsun :119::119:

Minik yakışıklılarımızı ve güzellerimizi öpüyorum çok çook..

üzülme canım olabiliyor öyle unutkanlıklar.suyla düzelir inşallah tahlile gerek kalmaz.

canım ben de mayalıyorum yoğurt ama çok sulu oluyor yaa.daha önceden kendi yoğurdumu mayalıyordum güzel olurdu yani ilk kez mayalamıyorum.acaba günlük sütten olduğu için mi bir de kaynatmıyorum ya ondan mı?? bu arada kızım sevdi yoğurdun tadını sanırım

merhaba kizlar,

nasilsiniz iyimisiniz bebisler ne alemde?? umarim iyidir hepsi..

ya benim bir sorunum var, Mikail dün asi oldu bildiginiz üzere, ateslendi falan, fitil koyuyorum fakat hemen geri geri ittiriyor ve kakasini yapmayacagi halde zorla yapip fitili cikartiyor...siz ne yapiyorsunuz ateslenince, varmi böyle bir sorun yasayan aranizda??

geceyi nöbet tutarak gecirdim, bu sefer cok atesleniyor - önceki asilarinda daha kolay atlatmistik.. insallah bugün ögleden sonraya dogru daha iyi olur yavrum...

Öpüyorum...

yoğurdum çok güzel oldu biz beğendik denize bir kasşık verdim o da beğendi,devamı saat 6da yiyecek:))

love honey canım ben kaynattım kalıp gibi oldu yoğurdum.makişnamın klavuzunda kaynatın yazıyordu,ama günlüklerde gerke yok dediler.en son dr aradım kaynat deyince kaynattım mecbur.

haticecancım sende ateş düşüren şurup versen calpol,minoset gibi geri çıkma derdi yok

Gecmisi okuyamadim ama Golgemmmmfotografinizi gordum,maasallah ikinize de .buarada kizin Ada gibi:) tontis bacaklim sanirim Gorkemliohh ellerine saglik,sizde yersiniz miss gibi tertemiz.marketten dglde sutcuden alirsaniz sutu iyi olur cnm buarada.
Bgn daaa dis bugdayiniiii bitirdik.simdi oturdum dinlenip kola iciyordum.Adaaa kalemi secti buarada:))) snra ayna snra da kitap:))) daha snra foto eklerim Haticecancimbakarsin sen de yaparsin bgn kuafordeydim yaaa insanlara birsey dagitmam lazim burda nerden ne bulcam diyordum.cok harika olmasa da :)) hatira niyetine azi dis vuzdolabi magneti yaptirdim gelenlere dagittim.birsey yapmadim ama yorulmusum,basim agridi sanirim.kimseyi cagirmadim dedim ama 14 kisiydik.gecmise daha snra bakacagim.umarimmmm herkess iyidirrr

canım ben de kaynattım çok az güzel oldu bu defa.sen günlük sütten mayaladın demi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…