Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
evet görkemlicim haklıymışsın.. kadifegülcüm ticari dondurucularda 6 aymış. şimdi netleşti kafamda.. ben gibi merak edenlere not düşelim burdam..

Anne Sütü Saklama İlkeleri:

Anne sütü, oda sıcaklığında (19-22°C) 10 saate kadar bekletilebilir
Buzdolabında (0-4°C) 8 güne kadar saklanabilir
Tek kapılı buzdolabınız varsa dondurucu bölümünde, 2 hafta boyunca korunabilir
Eğer iki kapılı buzdolabınız varsa anne sütü dondurucu bölümünde 3 ay saklanabilir
Ticari özellikli derin dondurucuda, sürekli -19°C’ de 6 ay ya da daha uzun süre tutulabilir
Sakladığınız sütünüz hakkında herhangi bir soru ya da endişeniz varsa atınız; bebeğinizi bu sütle beslemekten kaçınınız.

Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

Buzdolabına koyulmuş ya da dondurulmuş sütün korunacağı ortamın nitelikleri:

Kapakları sıkıca kapanan, sert yüzeyli plastik kaplar.
Anne sütünün korunması amacıyla tasarlanmış, dondurucuya konabilen süt poşetleri.

Sütü Nasıl Ilıtmalısınız?

Sıcak, akan su altında çözün ve/veya ısıtınız
Sütün sıcaklığını kaynama noktasına getirmeyiniz
Sıcaklığını ölçmeden önce sütü YAVAŞÇA çalkalayınız. Çalkalayarak, sütteki krema görünümündeki yağ içeriğini de homojen şekilde dağıtmış olursunuz (Depolanan sütün yağlı ve süt tabakalarını ayrışması normaldir). Anne sütünde bulunan bazı canlı bileşenlere zarar verebileceği için sütü, kuvvetli bir şekilde sallamayınız.
Isıtmak için mikrodalga fırını kullanmayınız.

Çözülmüş Süt

Eğer süt dondurulmuş ve sonrasında çözülmüş ise 24 saate kadar buzdolabında saklanabilir
Yeniden dondurucuya konulmamalıdır
Bebek doyduktan sonra biberonda kalan sütün saklanarak bir sonraki öğüne bırakılmasının güvenli olup olmadığı bilinmemektedir

Dondurduğunuz Sütünüz Bozuldu mu?

Çok nadir olarak, bazı anneler, büyük bir özenle sağdıkları ve sonraki kullanım için dondurdukları sütlerinin bozulduğuna, üzülerek tanık olmuşlardır.

eee kızlar 4,5 aydır sağma stoklama işleriyle uğraştığım için denizcik çıtırı yüzünden, öğrendim bu işlerin inceliklerini...

martim kadifegül lovehoney elemsu kızlar hepinizin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.ben bu sene evdeyim sabah tuhaf oldum ilk defa eylül seminerine katılamadım,aslında beni sabahçı yapmışlar sorunsuz sınıfları vermişler döneyim diye ama...bu arada yeni sistemle ilgili bilgileri burdan paylaşında uzak kalmayalım ...

herkese iyi aksamlar kizlar,

bugün ancak bu vakitte firsat bulup girebiliyorum... bu sabah yine fizik tedavim vardi, erken saatte, annem geldi sagolsun oglusuma o bakti... bugün ki son tedaviydi, bundan sonra biraz ara verip, yeni yilda yada sonbaharda tekrar gidebilirsem gitmeyi düsünüyorum... Omuzlarimdan masaj, ultrason ve elektrik iyi geliyor... ha bu arada neyin vardi diyenleri duyar gibiyim, sol elimde karpal tünel sendromu olmustu, parmaklarimi hissetmemeye baslamistim.. ama sükürler olsun geciyor yavas yavasta olsa...

Bu arada herkes nasil iyimi, bebisler falan?? Yeni okul yilinda tekrar ise baslayan annelerimiz var - onlarada hayirli olsun diyelim.. Biberonla süt iciremeyen arkadaslar, benim oglusumda pek icmiyor yani mamanin tadini sevmedigi icin icmiyor... kasikla iyi kötü vermeyi denesin bakanlar... yada bebisin tam acikmasini beklesinler, o zaman cuk cuk diye iciyorlar .

Kizlarrr oglusumun Mikailimin ilk disinin nerdeyse yarisi cikti, dün annesine bir güzel ciglik attirdi, bal küpüm tam emzirirken sol gögsümü bir isirmadi mi )), bir anda ciglik attim, bir canim yandi ki sormayin - sanki biri bicakla etime cizik atti... ondan sonra diyorum ona "oglum sen anneyi korkutuyorsun, seni nasil emziricem bundan sonra" - bana bakiyor habire gülüyo, kahkaha atiyo findigim.. zannediyo ona oyun yapiyorum... iste böyle bisey geldi basima, dün korka korka verdim gögsümü...ama sükür bir daha isirmadi, yani simdilik )))

neyse simdilik haberler bu kadar, öpüyorummmm hepinizi...

Mikaili görmediniz canim, resmini koymadim oglusumun - aslinda bir albüm eklesem olacak... , belki bir gelin adayi falan cikar.. listeyi bende anlamiyorum ki - anlasam yapmaya calisirim...

Oglum cok daha iyi canim, gecti sükür, disinin yarisi cikinca rahatladi sanirim...asinin ekisinide atlattik.. Uyku düzenine gelince canim, gece artik oglum 23:30 ile 00:30 arasi uyuyor... gündüz ise 12 gibi falan uyuyor, yani sabah kalkmasina bagli...

Canim senin miniiginde huysuzlugu gecer insallah bir an önce...

merhaba Yessimcim,
haklisin canim gelin adaylarina bakmak gerek, zaman cok cabuk geciyor . senin oglusun da iyi olmasina sevindim canim.. Benim ki de sürekli agzini yirtacak gibi kasiyordu, parmaklari vs ne bulursa agzina götürüyordu, sonunda disinin yarisi cikti, rahatladi.. canim suna dikkat et, elini agzina götürdügünde sanki orayi kaziyacakmis gibi sürtmeye calisiyorsa bilki disi geliyor..

Insallah senin findikta fazla huzursuzlanmaz dis cikarirken.. pikniginiz nasil gecti, hava güzeldi umarim??

canim hosgeldin yeniden, nerelerdesin?? Tatiliniz ne kadar uzun sürdü ki böyle ya..iyice dinlenmissinizdir degil mi?? Biz gidemedik bu yil, bebisim kücük diye istemedim, TR ye gelmek...yolculuga ve o sicaklara dayanamaz diye..bizim burasi TR kadar sicak degil ya, ondan - hava degisimi carpar diye korktum..

Ek besine ben basladim canim, ögleyin emzirmeden önce havuc püresi verdim 2 gün, allerji falan yaparmi diye takip etim.. ondan sonra ki gün kabak püresi verdim, sonra tavuk eti püresi, hindi eti püresi, elma püresi, armut püresi falan.. günde iki kere veriyorum.. geri kalan ögünlerdede emziriyorum... mamayi pek icmiyoruz - tadini begenmedigimizden... ama kasikla olursa icebiliyoruz .

Bugünde mesela kabakli pataes püresi yedirdim...ben hazir pürelerden aliyorum canim HIPP marka.. baska almiyorum... iste böyle canim...

hosgeldiniz canim evinize,

biberon konusunda canim, israrci ol - cok aciksin o zaman alacak kesin..biberonu neden almiyor bana sorarsan, mama veriyorsan onun tadini bildigi icin istemiyor... Mikail öyle yapiyor..

masallah su kusuna ), su cocugu büyütür der annem, her gün yika der... - hmm oyunuda seviyoruz ha... seni gidi findik seni de.

Hayirli olsun canim,

zor olmaz mi hemde nasil zor olur.. ben bile fizik tedavi icin 1 saat ancak gidiyorum - o zaman bile aklim evde kaliyor, annem baktigi halde. Bakiciya söyle canim kasikla versin sütü, o zaman icer kesin..kasigi seviyor cünkü bebisler..merak ediyorlar.

hatice cancigim cok gecmis olsun.hic haberim yoktu tedavi oldugundan.uamrim tez zamanda iyi olursun.
bu arada mikailcigim ilk disi cikmis.okuyunca sasirdim ve gözlerim doldu.Hayirli olsun diyim.insallah sag salim sorunsuz hepsi cikar.benim yavrucugumunda eli agzinda bazen benimn elimi yakalarsa hep ayni yere götürüp isirmaya calisiyor.uzerine örttügüm örtüyü isiriyor falan.dis kasiyici oynasin diye veriyorum ama dusuyuryor.yardim etmem lazim daha cok minik.ay bu aylarda dis cikarmi demek ben anca belirtileri baslars anyiordum.

tekrardan merhaba kızlar
dün gece tatilimizi bitirdik ve geldık,sabah o yorgunlukla okula gittim.
tatilimiz çok güzel geçti maşallah Armin bizi hiç üzmedi hep uyumluydu,denizi de çok sevdi sudan çıkmak istemedi.
otelde maskot oldu resmen her gördüğüne sırıttıgı için kucaktan kucaga dolaştı.
dr kilo alımımız az oldugu için 5. ay ıtıbarıyle ek gıdaya baslıycaz dedı ama ben eve donmeyı bekledım,,bugun yarın başlıycam.
elma püresi ile başlıyoruz,3 gün elma sonra 3 gün armut diye başlıycaz.bakalım Armin in tepkisi nolacak.
geçmişi okuyamdım hepinzi ve kuzularınızı öpüyorum çokk

canım öncelikle geçmiş olsun bir an önce tedavın sonuclanır inş.
ek gıdaya başlamışsınız dr mu başlattı sen mı başladın,ama bıraz acelecı davranmıssın gıbıme geldı ek gıda değil ek yemek olmus sankı,tavuk püresi felan 8.aydan sonra veriliyo diye biliyorum ama :26::26::26:

sagol aynisefacim,
gecti baya elimin uyusmasi. Evet ya ilk disimiz baya baya kendini gösteriyor, onun yanindaki disinde cikmasi yakindir. Galiba benim dislerimde erken cikmis, oglumun ki de erken cikiyor baksana.. dis bakimini iyi yaparsak ve asiri seker cikolata yemezse bir sorun olacagini sanmiyorum..

Bakalim sizin dis ne zaman cikacak .

Elemsucum,

hosgeldiniz canim. oohhh iyi tatil yaptiniz sizde. Su kusu oldu topigin bebisleri . Gecen hafta doktor kontrolümüz ve asilarimiz vardi. Ek gida konusunda doktora sordum, o da bana gec bile kalmissin dedi, 4cü ayda da baslayabilirdin dedi. Simdi herseyden az az tattir, artik yavas yavas yemesi lazim dedi.

Burada canim aylarina göre verilebilecek yiyecekler var, ben onlardan aldim. Ilk olarak havuc püresi verdim, alerji yapar mi diye bekledim yapmadi, sonra kabak püresi falan.. Tavuk eti, hindi eti, inek eti falan hepsi pürelenmis sekilde var, onlari verdim. Allaha sükür hic bir allerjik durum olmadi su ana kadar.. ek gidayi da vermeye 24 Agustos´ta basladim.

Günde sadece 2 kere veriyorum, yani öyle tüm ögünlerini kapsamiyor. Ögleyin ve aksam üstü... arada vakit olursa, meyve püresi de vermeye calisiyorum... Ek gida konusunda ace etmissin dyorsunda, bende tam 5 aylikken vermis oldum

Kilo sorunumuz yok sükür, dün tarttik kendimiz 7.900 gr olmus,carsamba günü 7.800 gr di, bir kilo almis oglum .

selam kızlar,
benim kız bu gece yine yıktı ortalığıı ağzını yandan yere süre süre ağlıyo meme veriyorum daha çok kıyamet koparıyo nasıl katıla katıla ağlıyo anlatamam.ne istediğini bi anlamadım hatta bi ara açtım ışığı soyup baktım bi tarafında bişi mi var diye.benim kız gittikçe dahada uslanıp uyuyacağına iyice cozuttu ay yoksa yine mi idrar yolu enfeksiyonu oldu ki acaba hey Allah ım ya...

Selammm arkadaslar nasilsiniz? Ilk gununuz nsl gecti? Dun giremedim soramadim.martim buarada anneni tembihle su kaynama derecesine getirmesin cnmmcim

Bnm cnm sikkin Adanin kolu 1 lira kdr kirmizi sis,dun ilk kirmiziydi snra da sisti yaaa bgn dr.u aradim ben normalde sinek isirdiginda surdugum jeli surmustum simdi hipokart kortizonlu sur dedi gecmezse gel ddi yaa o bolge sis cnm sikildi cok.lenf bezlerinde enf .olabiliyormus bazi isiriklarda.esim de berbat durumda sabah kalkar kalmaz kosarak koluna bakti.ben de salak kafam adama oyle seyler anlattimki korktu kiyamam:/ kotu olursa bgn gidecegiz umarim iner.acaba sivrisinek dgl de baska birsey mi yapti bunu.hic boyle olmamiati yada o bolge cok etkilendi off bilmiyorum aptal gibiyim yazamiyorum

Martimkuzum sorry ztn sen sut sicakligiyla ilgili yazi da paylasmissin. Olsun sen yine de tembihle anneni unutmasin:)

cuma gecesi deniz aynı öyle gece üçte katıla katıla ağlayarak uyandı.elim ayağıma dolandı,besledim almıyor,ateş yok,biyerini tutmuyor ,eşimde yoktu,aldım çocuk acile götürdüm sabahta idrar tahlil yapılmıştı temiz çıkmıştı...meğer ağzının içnde taa derinlerde aft oluşmuş hani şu beyaz yaralar olurya,,,ilaç verdiler damla şeklinde onu verdim,ertesi gün öğleye kadar bişey yemedi sonra düzeldi..kontrol et bakalım canım öyle bişey varmı ağızda...

canım çok geçmiş olsun evham yapma boşuna lenf falan diye allah korusun bişşey sokmuştur kuzucuğu,kıyamam ben ona,yakarca öyle kızartıyor tenini insanın..inşalah geçer gitmenize gerek kalmadan

canim gecmis olsun, insallah biseyi yoktur... büyüdükce bebislerimiz huy degistiriyorlar sanirim.

mujjcum gecmis olsun ada ya canim.. insallah sadece sinek isirigidir ve hemencecik düzelir

Dayanamadim burdaki devlet hast. Gittim kizlar ben de fen bir durum var ne ordaki kapilari elleyebiliyorum ne de yatirabilmek mumkun dgl cocugu kucagimda bakin dedim yada saglik ocagina gittigimde yanimda tasidigim alt degistirmeyi goturuyordum orda da birakiyorum,tiksiniyorum resmen odada oksuren 2 cocuk agir gripliymis offf dedim nerden geldim esim de dio bana ee ne bkliyorsun ozel ilgi tek tek buyrun mujgan hnm mi :) neyseee dusundugum gibi bocek grubu ne oldugunu bilemiyoruz tabi alerji yapmis.cok hizli konusan dr. Bey dur damla da vereyim dedi ama almayacagim 3 gun bu kremi kullanayim gecmezse bakacagim vlla.buarada adamin elinde eldiven tek elinde dgr eller bakiyor falan resmen kriz gecircektim hatta diyecektim degistirin oyle elleyin sinir oldum biran evvel xikmak istedim odadan

Kadifegulcnm dr . Kontrolu ne zmn? Kulagi agriyor olabilir mi? Yanagibi dglde belkide kulagini surtmeye calisiyordur.
Gorkemliacaba disler mi sikinti olmaya basladi ikinizde de ayy cocuk buyutmek ne zorrr.onlar aglamasin ben kiyamammm yaa

Isiyyyymaa anneyiiiii yoks sut vermez sanaaaa :)) gecmisis yeni yeni okuyordum gorunce hemen yazmak iatedimmmm.hadi gozun aydinnn cnmm.buarada 3 gundur Adanin kaka daha sivi ve gunde 4 kere cikiyor boyle olursa oglun korkma ben korkmadim hatta yazmamisim bile dr. Da dedi gecici bir surec cnm.havuc ver eline sen de nede olsa koparamiyor ama yine de dikkat et.sipalar maasallah kuvvetli

haticecan mikailin yeni dişi hayırlı uğurlu olsun. inşallah diğerlerinide ağrısız sızısız çıkarır. benim oğluşu uyuttum bende bizimki de huysuz sanırım dişten dolayı.

mujj geçmiş olsun adaya. çok evham yapma canım. daha küçükler sorunlar da küçük ilerde büyüyünce sorunlarda büyüyecek şimdiden hazırla kendini. allah daha beterinden korusun...

geçmiş olsun canım, hastanelerde ben de öyleyim. ben hep o beyaz örtüyü yeniletirim gözümle görmem gerek..en son gittiğimde beyaz örtü bitmiş de çocuğu o pis sedyeye yatıracakmışım. olduu.. alt açmayı serdim, sonra kullanırsınız bugün bari deyip bıraktım utanır belki diye. tık yoktu. zaten ben umumi wc lerde törenle girer törenle çıkarım. neyse gelmiş geçmiş olsun canım..

ek gıdada neyle başlamıştnız bu arada.. tekrar yazar mısın. mart annelerine de sordum. sen daha çabuk yazarsın. kararsızım sebzeyle mi muhallebiyle mi meyve suyuyla mı falan fian. hafif kabızlık var. muhallebiye cesaret edemedik..

maşallahh mikaile yaaa.. sağlıklı dişleri olsu n hep. ama anneyi üzmesinnn :) pırt pırt çıksın kolayca cümlemizi..

Ben uyuz dglim olmasi gerektigi gibiyim die dusunuyorum sen de aynisin yani baksana.cnm ilk elma rendeledim suyundan 1 kasik snra ertesi gun suyuyla puresini bir corba kasigi her meyva arasinda 3 biraktim.ilk yogurtla basla istersen yada hemen yazdm cikmadan gor cnm.

meb kızlar ısbası yapanlar olmus hayırlı olsun allah sabır versın dıyorumm ve hemen konuma donuyorum.)
denızde esımın sulu sakalarından dolayı kulagıma su kacmıstı tatılde dr a gıttı ama bısı anlamadı damla verdı gonerdı 2 gundurde agrı yapınca hemen dr a gıttım..ılhıhap cıktı off off cok agrı yapıyo ve duymuyorum nerdeyse emzırdıgım ıcınde zor guc dıger dr ları arayarak bır damla verdı baska bırsey yapamam dedı..kullanıp haftaya kont gıtcem ıns gecer..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…