Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sağol canım kız uyuyo uyanınca ilk iş kontrol edecem ağzını. zaten bu gecede aynı olursa doğru doktora...

canim gecmis olsun, insallah biseyi yoktur... büyüdükce bebislerimiz huy degistiriyorlar sanirim.

mujjcum gecmis olsun ada ya canim.. insallah sadece sinek isirigidir ve hemencecik düzelir
sağol canım inşallah.

Kadifegulcnm dr . Kontrolu ne zmn? Kulagi agriyor olabilir mi? Yanagibi dglde belkide kulagini surtmeye calisiyordur.
Gorkemliacaba disler mi sikinti olmaya basladi ikinizde de ayy cocuk buyutmek ne zorrr.onlar aglamasin ben kiyamammm yaa
kontrole çok var daha 1ay sonra ama ağlarsa yine gidecem.dediğin gibi belkide kulak saçınıda yandan yandan çok çekiyo zaten..

sükür isirmiyor su an canim, insallah isirmazda . Olmazsa bende havuc verecegim dedigin gibi, onu kemirsin

haticecan mikailin yeni dişi hayırlı uğurlu olsun. inşallah diğerlerinide ağrısız sızısız çıkarır. benim oğluşu uyuttum bende bizimki de huysuz sanırım dişten dolayı.

sagol canim, darisi sizlerin basina insallah. Sen nasilsin bebis nasil, uykulari nasil düzene girdimi biraz?

maşallahh mikaile yaaa.. sağlıklı dişleri olsu n hep. ama anneyi üzmesinnn :) pırt pırt çıksın kolayca cümlemizi..

martimcim,
ek gidayi sormussun, ben havuc püresi verdim... dur unutmadan ilk olarak muhallebi türünde bisey verdim, fakat o sanki biraz kabizlik yapti - o yüzden vermedim bir daha.. sebze püreleriylede baslayabilirsin...1-2 kasik ögleyin emzirmeden önce.

canim gecmis olsun, insallah bir an önce gecer..

kizlar ya bisey soracagim, su ticker´lar varya, hani bebislerimizin kac aylik oldugunu gösteren, onlar sizinkilerde baya uzun görünüyor yani resmi... benim ticker ise cok kisa duruyor, acaba ne ile alakasi var??

kizlar ya bisey soracagim, su ticker´lar varya, hani bebislerimizin kac aylik oldugunu gösteren, onlar sizinkilerde baya uzun görünüyor yani resmi... benim ticker ise cok kisa duruyor, acaba ne ile alakasi var??

tatlım tesekkur ederım oncelıkle ..hastayımya gecmıs olsun dılegın ıcın..
soruna gelınce bunu olustururken 2 sekılde yapılabılıyor kısa e uzun sen yaparken o seklı secmıssın ondan oyle:)

ınsanın arastırdıkca kafası karısıyor arastırmadanda duramıyor..bugun ınek sutunun 1 yasına kadar verılmemesı gerektıgıyle ılgılı uzun bır metın okudum sebeplerı falan acıklanmıs..nerdeyse ben bıle ıcmıcem o derece yanı
sımdı kızım ıcın yogurt yapcam 5 ayını doldurunca sımdıden arastırmalardayım..

oncelıkle yogurdu pastörize sutten mayalasam olmaz katkı mad var ve ınek sutu
acık sutten mayalasam yıne ınek sutu
bıberon mamasından mayalayın dıye cok önerı var fakat onunda bozuldugunu soleyen ınsanlarda var..
ınek sutunden yogurt yapınca sut ozellıgını tamamen kaybedıomus bısı olmaz dıyenler var kı bence cok sacma bu..
eee sımdı ben neyle mayalıcamm su en ıyısı su sanırım DDDDDDDDDDDDDDDDD

ayyyyyyy ANNE OLMAK ZOR ZANAATTTT vallaaa

Son düzenleme:

canım kulak ağrısını bende çok iyi bilirim. çocuklukta çok çktim. son zamanlarda yoktu ama geçenlerde duş alırken kulağıma kaçtı uğultu geçiçi duyma kaybı oldu sonra sabah kendiliğinden geçti. inşallah seninde kısa sürede geçer.

bende yarın pastörize süt alıp oğluma yoğurt veriyim diyordum. ama yazını okuyunca aklım karıştı benimde. birde öyle herşeyden okuyup etkilenmemeye çalışıyorum canım. annem çok kızıyor bana. ona kalsa ben geç bile kaldım ek gıda konusunda. şunu ver diyor yok diyorum 8aydan sonra başka birşey daha diyor yok diyorum 1yaşından sonra artık karışmıcam ne halin varsa gör dedi )
ama bence yoğurttan birşey olmaz sanırım yoksa doktorlar ek gıdaya başlarken yoğurt veri demezdi.

mesela nette okudum geçen bebe bisküvileri varya yüksek oranda inek sütü içeriyormuş 1yaşından sonra verilmeliymiş. birde keçi sütü veren var. benim alt komşumun torununa keçi sütü ver demiş doktor. seninde dediğin gibi anne olmak zor be yaaa )) her kafada ayrı ses ne yapsak bilmem ki...

haticecan canım oğlum iyi çok şükür uyuyor şimdi. son birkaç gündür gece çok mız mız. emek istiyor sonra tekrar dalıyor. buna da çok şükür.
bugün ilk defa aptamil sütlü pirinçli muhallebi yedi. sevdi de. ama paketin üstünde yazana göre yaptım fazla oldu yarın daha az yapacağım. kşam öğününde vereceğim. gün içinde meyve yiyoruz. yrında yoğurt yapmak istiyorum bakalım. bizde mikail gibi yavaş yavaş geçiyoruz ek gıdaya..

Merhaba güzeller..
Biz de bugün nihayet aşımızı olduk 1 hafta gecikmeli. Ateş yok ama ağrı var sanırım Azra'mda..
Bu arada 62 cm ve 8700 olmuşuz :)) emmeye devam dedi doktorumuz.
Bu arada demir damlasına basliycam da kalmadığından bana vermedi hemşire,eczaneden al dedi. Geçmiş sayfalarda konuşulmuştu ferrum bişey demiştiniz de ben arayamadim. Ferro sanol değil de diğer bişey vardı..
Cevaplar için simdiden teşekkür ederim... iyi geceler tatli rüyalar...:))

Golgemcnm gecmis olsun.off su kacinca fena agri yapar ic kulak :/ cnm ben yogurtu acaba devam sutuyle mi yapsam demistim dr. A dr. Guldu bqna ne gerek var sizin orda vardir yorukler alin ordn dedi evet burdn aliyorum cok temiz suzmem bile gerek kalmiyor en iyisi bu inek sutu aklandi aklanmasada valla katkisiz olan bu bunu almak zorundayiz.birde sut icimi 1 yasa kdr yasak dogru diosun neden.bebegin vucudundaki demiri en aza indiriyor.fakat tamamen yasak denmiyor maddi yonden alinamazsa bebege sut vs. Su ile karistirip verin diyorlar napsinlar ac kalcagina o yuzden cnm
Yesimmsormaaaaa bgn Ada kahv. Yapmadi sorunsuz sakin bebek dedigim Ada bgn tam bir cadi sanirim agri simdi basladi simdi calpol verdim vlla ne verecegim bu cocugaaa bilmiyorum marketteki o rezene caylarindn mi alsam napsam nasil rahatlatsam madem jel iyi dgl onu sildim aklimdan dr.la dun konustum kolu icin diste sorun yok sukur dedim.bgn de aramak istemiyorum vlla kendim bi arastirayim bari.buarada sen 1 corba kasigindan yap muahllebiyi yeterli.dr. Mu dedi al diye sana ?
Haticecncnm ne Mndir yazcm unutuyorum,ben de hipp kullaniorum en guzeli bence de ama sen neden pureyi kendin yapmiyorsun yada corbayi? Ben sadece meyva aliyorum hos gecen esim ispanakli biseyli corba almis,ne gerek var ben yapiyorum dedim taze taze disardayken vercem onu vermedim henuz

slm kızlar nasılsınız bakalım,ben geldim okuldan babası Armin i uyutmus bende bu arada bı bakayım dedım.
gölgem kuzum geçmedimi hala canım ya geçmiş olsun
mujj sizede gecmiş olsun canım,nasıl kullandıgınız ilaç ıyı geldımı?
yesim canım sen baslamıssın ek gıdaya sanırım meyvelerden,dr mu önerdi?
bizde bugun başlıyoruz ek gıdaya elma püresiyle,hadi bakalım nasıl olacak çoook heyecanlıyım

mujj - elemsu ben bebeğim için kontrole aile sağlık merkezine gidiyorum. ayrıca bir doktora daha götürmüyorum. geçen grip olduğunda çocuk dr.'a sormuştum meyvelerin suyundan ve püresinden tattırabilirsin dedi. zaten tatlı kaşığı ile 3-4kaşık veriyorum. bizimki armut çok seviyor her öğlen çeyrek armutu cam rendede püre haline getiriyorum ve veriyorum. kaşığı ağzına götürürken elimi çekiyor ağzına doğru. aptamil sütlü pirinçli kaşık mamasını da 30ml. küçük biberonu var ona koyuyorum. sıvı oluyor eline verdim biberonu bugün yerde yatarken kendi kendine içti. onuda sevdi. yarında küçük parça kabak ve havucu buharda haşlayıp püre haline getirip tattıracağım. yoğurt daha yapmdım en kısa zamanda onu da yapıp akşam 1-2kaşık onu vereceğim. nette araştırdım diğer annelerin ek gıdaya geçişte neler yaptıklarını okudum onlara göre bende yapıp uyguluyorum.

benim oğluşuma kayınvalidem bakacak bildiğiniz üzere. dünde 15günlüğüne memleketine gittiler. ilk defa bebişimle yalnız kalıyorum. evde birileri olduğunda çocuğa bakmak daha kolaymış gerçekten. ben eymen nasıl 5aylık oldu anlamamıştım. dün öğleden sonra gittiler akşam eşime yemeği zar zor hazırladım. mutfakta yanımda durdu. yalnız kalmaya alışkın değil o da...

bende bu ay içinde bir düzen oturmak için erken başladım ek gıdaya. iş saatlerim çok uzun. yoksa bende ilk 6ay sadece anne sütü vermek isterdim ama sütüm de azalıyor. sütümü sağıp yine bırakacağım ama ara öğün olarak birşeyler de yesin istedim. bu yüzden alternatif arayışına geçtim.

canım valla ben pastörize günlük inek sütüyle yapıyorum yoğurdumu,kızım yiyor hatta biz bile hergün yer olduk bir bardak eşimle:)) oh mis gibide oluyor weewelimde:))en azından el değmeden steril ortamlarda yapıldını biliyoruz ve mikrop falan kalmıyor.açık sütlere suni yem kullanmadıkları,süte su veya nişasta katmadıkları ne malüm...

ayrıca senin aracılığınla kızlar gurmebebekte bugün keçi sütünün de en az inek sütü kadar zararlıolduğu(1 yaşına kadar)ile ilgili bir yazı okudum.yine aynı sitede bugün inek sütüne katkı maddesi katıldığı haberinin tamamen düzmece olduğunu okudum.yani rahat rahat inek sütüne devam.zaten keçi sütünüde peynirinide ben hiç sevmemki çocğuma vereyim:))

Selam kızlar.
Sayfalar çok çok dolmadığı halde zorlandım geçmişi okurken, yorgunluktan.. Normalde evin her türlü temizlik düzen işleri, yemek yapması falanı filanı bende, Saremin bütün bakımı da. Böyleyken bi misafir ağırladığımda alt üst oluyorum. Gerçi misafir demek ayıp olur, kardeşim dediğim arkadaşım vardı, bi de sabah 10lara kadar sohbet ederek oturunca.. Tam bitkin durumdayım yani :)

Lovehoney sağol teyzesii yapmış kadar oldun teşekkür ederiz, yok ben bulamıyorum öyle istediğim gibi güzel bandana, kendim denicem elimde bişeyler yapmayı bakalım..
Mujj Adamıza geçmiş olsun kuzum yaa kıyamam bize olsun onlara olmasın
Golgemm sana da çok geçmiş olsun tatlım kulak ağrısını hiç çekmedim şükür ama o da nasıl zordur Allah bilir..
Haticecan dişiniz hayırlı olsuuunnnn :) Ben de her gün bakıyorum sanki çıkacakmış gibi ama sanırım daha zamanı var bizimkinin.
Gorkemli prensesimize maşallahhh ya maşallah çok da şık hani :)

İş başı yapan ve yapacak arkadaşlarıma da kolay gelsin diyorum.
Hepimiz için güzel zamanlar olsun inş..

GorkemliiiiiiDenizimmmm cook tatli olmus maasallah diyeyim,sarii sekerrr o sariiii seker,annesi de bir guzel suslemis oyy kuzum bnmmm
Yrmtsk ederm cnm bnm,sormayin Ada ishal bgn daha bi fena ...kolu yrn duzelir givi bakalim ne olcak.ayyy dunnn lazimligimiz geldiiii harikaaaa fisher price cok eglenceli ,su dokuyoruz cis gelmeyince muzik caliyorr:))) dicenizz yuhh simdi lazimlik mi alinir,annem dedi alacagim alissin diye diye tutundu isemesede otursun dedi mantikli sevsin alissinmdiyorum simdi .tavaiye ederim snra alcaginizda bu modeli
Simdi Ada kaka yapti hemen altini temizleyip,uyutup ark.a gidicem kurtaj oldu( bebegi gelismediginden maalesef

selam kızlarr,
tam bu sabah oh güzel uyuduk diyecekken kızımın buz gibi olduğunu farkettim bi baktım ter içinde kalmış. aslında ne hava sıcaktı ne üstü kalındı.pikesine sarıp aldım, emzirip üstünü değiştirim dedim badisi nemli falan değil resmen ıslaktı yapışmıştı üstüne. emzirirkende terlemeye devam etti, ben terledi teri soğuyup buz gibi oldu bebek sanıyodum ama kızım meğer soğuk terliyo... alnından nasıl ter akmaya devam etti görseniz. doyurunca teri üstünde kalmasın diye üşütmeden yıkadım giydirdim. öğleden sonra sağlıık ocağına gidip bi danışayım bakalım ne dicekler.

bide dün akşam meyveli yoğurt yaptım kızıma.yoğurda armut rendeledim verdim çok sevdi 1çay bardağı falan yedi.sonra yoğurttan mı bilmem ilk kez uzuun zamandan sonra 6saat uyudu.

lazımlığınız hayırlı olsun inşallah kolaycacık öğrensin çişini kakasını.arkadaşına geçmiş olsun çok zor.geçen bende arkadaşı gördüm şaştım hamile olması laımdı en son 4aylık görmüştüm.meğer ikizleri enfeksiyondan erken doğmuş 6aylıkken ve yaşayamamışlar. kendimi düşündüm kızımın çoğu şeyi vardı 6aylıkken. Allah bebeğini kaybeden herkese sabır versin yardım etsin.

Dimi cok zor durum aynen ben de hep bazi seyleri hatta cpgu seyi 3 ay onceden almistik dusununce kotu bir durum.
Cnm buarada gece falan aglamasin die bazen terlerse hemen agiz mendili varya onlardan koyuyorum sirtina.artik agzi icin kullandigim yok ztn:) ama cok terlerse mecbur tabiii degistirmek lazim.bakalim ne dicekler merak ettim su ara havalar cok fena aksamlari disari cikarken corap al bak die annem de gercekten soguk oluyor bi hirka gerekiyor cocuga.buarada brz once neye guldum annem diyor cok acikmis guzelce icti corbayi ben de diyorum oyy garibim dun pek yemedi die bgn icin verseydin bari dolu tabak annem de diyor bir ogun 2 corba kasigi kdrmis kizimmmm nerde gordum kutuda mi muhallebiyi mi okudun diyorum .yoo internetten baktim dedi biii kahkaha attim .vay be bilincli anneanne nette arastirmada ben gibi:)

adayı götürmemekle iyi yapmışsın,moreller zaten bozuktur görseydi daha duygulanırdı.nasıl ağrısı varmı arkdşn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…