elikolide neymiş ya ilk kez duydum geçmiş olsun tedavisi nasıl olacakmış ilaç mı?
. kız çocuğunda ister istemez bulaşıyo yapar yapmaz alsanda bazen kaka tutuş dudaklarının içine bile doluyo bende her kakaya kızın popoyu yıkarım hemen hemen aynı zaman yaptığı için ne zaman yapacağını bilip yapar yapmaz temizlerim ama yinede oldu ve şuan yine şüpheleniyorum pazartesi gidecem. bende salı gün gittim pazara aynen dediğin gibi bi çingene kucağında kızı kızın üstünde kısa bi elbise ne ayakta çorap ayakkabı ne başta şapka nasıl sıcak nasıl... kadın müşteri glince yere bırakıyo yerde kasalardan sızan balık suyu var şap şap onlara basıyo balıkları elliyo...hey Allah ım dedim salmak mı lazım ki:))
kızlar hepınıze merabayın benım sorum olacaktı. Kızım buayın 17sınde 5 aylık olacak fakat bıngıldagı duzenlı olarak d vıtamını kullanmama ragmen hala kapanmadı. Sızde durumlar nedır.
kızlar hepınıze merabayın benım sorum olacaktı. Kızım buayın 17sınde 5 aylık olacak fakat bıngıldagı duzenlı olarak d vıtamını kullanmama ragmen hala kapanmadı. Sızde durumlar nedır.
canım eğer üsttekini diyosan 18 aya kadar yolu var kapanması için endişelenme ama arkadakinin kapanmış olması gerekir şimdiye kadar
Gorkemli sarı şekere ilacı şifa olsun inşallah. Kız bebeklerde popo temizliği çok hassas, ne kadar dikkat etsen de oluyor işte. Pamukçuğu da elikolisi de tez zamanda geçer umarım.
arkadakı kapandı ttlım usttekı kapanmadı aıle saglıgı merkezındekı hemsıre de sımdıye kapanması lazımdı falan dıyınce canım sıkıldı bıraz
mrb lar ben 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyordum ve 3 ay önce bıraktım bende anne olmak istiyorum ne zaman hamile kalırım acaba doğum kontrol hapını uzun süre kullanmam hamile kalma sürecini etkilermi ki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim
şimdi drdan geldik.bir haftada hiç kilo almamışız.7500 de takılıyız.sebep elikoli bakterisi.hiç belirti vermedi desem yeridir.sadece cumartesi gecesi çok ağladı acile götürdüm ağzında yara var dediler,damla verdiler idrar testi yaplıdı temiz çıktı.ondan sonra ne iştahızlık ne bişey,ne huzursuzluk...o zaman bir de idrar külştürü de yapılacağını söylemişlerdi ben almaya dün gittim ve bu sonuçla karşılaştım..kakadan idrara geçiyormuş ve özellikle kız çocuklarını etkiliyor.halbuki hep önden arkaya yıkarım kaka yapınca,sakınan göze çöp misali..birde yine kızları mümkünse ayakta duş yaptırın yada küvetindeki su akıyor olsun dışarı sürekli olarak dedi dr..son bişey daha kızlara bezi bir numara büyük takmalıymışız çünküğ kaka işster istemez vaginaya doğru çıkabiliyormuşşşş.bunu da öğrenmiş olduk...bu arada benimki daha bir yaşına gelmeden süper bi bağışıklık oluyor bu yaşadıklarımızdan dolayı,yok sarılığıydı,yok pamukçuğuydu,yok elikolisiydi...inanın küçümsemek için söylemiyorum bizim pazardaki çingene çocukları ayaklarında çorap yok yerden aldığını yiyor şapur şupur ama kıpkırmızı yanakları,turp gibiler..
mujj - elemsu ben bebeğim için kontrole aile sağlık merkezine gidiyorum. ayrıca bir doktora daha götürmüyorum. geçen grip olduğunda çocuk dr.'a sormuştum meyvelerin suyundan ve püresinden tattırabilirsin dedi. zaten tatlı kaşığı ile 3-4kaşık veriyorum. bizimki armut çok seviyor her öğlen çeyrek armutu cam rendede püre haline getiriyorum ve veriyorum. kaşığı ağzına götürürken elimi çekiyor ağzına doğru. aptamil sütlü pirinçli kaşık mamasını da 30ml. küçük biberonu var ona koyuyorum. sıvı oluyor eline verdim biberonu bugün yerde yatarken kendi kendine içti. onuda sevdi. yarında küçük parça kabak ve havucu buharda haşlayıp püre haline getirip tattıracağım. yoğurt daha yapmdım en kısa zamanda onu da yapıp akşam 1-2kaşık onu vereceğim. nette araştırdım diğer annelerin ek gıdaya geçişte neler yaptıklarını okudum onlara göre bende yapıp uyguluyorum.
benim oğluşuma kayınvalidem bakacak bildiğiniz üzere. dünde 15günlüğüne memleketine gittiler. ilk defa bebişimle yalnız kalıyorum. evde birileri olduğunda çocuğa bakmak daha kolaymış gerçekten. ben eymen nasıl 5aylık oldu anlamamıştım. dün öğleden sonra gittiler akşam eşime yemeği zar zor hazırladım. mutfakta yanımda durdu. yalnız kalmaya alışkın değil o da...
bende bu ay içinde bir düzen oturmak için erken başladım ek gıdaya. iş saatlerim çok uzun. yoksa bende ilk 6ay sadece anne sütü vermek isterdim ama sütüm de azalıyor. sütümü sağıp yine bırakacağım ama ara öğün olarak birşeyler de yesin istedim. bu yüzden alternatif arayışına geçtim.
canım çok geçmiş olsun,maalesef biz kız annelerinin böyle bi sıkıntısı oluyo,bende idrar yolu enf. cıkınca cok sasırmıstım ben pamuk ve suyla temızlıyorum altını çitiliyorum nerdeyse yanı nasıl bulaştı çokşaşırmıştım.ne kadar dikkat etsende olyo işte.kilonuzda gayet iyi merak etme biz daha o kadar olamadık,ama inş iştahsızlık yapmaz sürekli besle daya biberonu ağzına
bu arada Deniz imin resimlerini yeni gördüm ben ya ama nasıl tatlı bi fıstık olmuş o kuzu öyle maşallah annesi,ye benim yerime de
canım öncelikle kötü bi niyetle sormdığımdan emin olabilirsin eminimki mujj de öyledir.
ben naçizane bildiklerimi paylaşayım tabiki hepimizin çocuk yetiştirme tarzı bakış açısı farklı.burda fikir alışverişi yappıyoruz bildiklerimizi paylaşıyoruz.
ek gıdaya başlarken zaten başta sadec 1 tatlı kaşıgı ile başlıyoruz.gün geçtikçe arttırıyoruz tabıkı.dr umdan duydugum ve okudugum kadarıyla yogurdu 6.aydan itibaren vermeyin diyolar.biraz daha meyvelerle idare et bence.bu arada aptamil in pirincli kaşık mamasında seker katkısı var canım hiip inkini al istersen şeker yok onda bende Armin e verdim ondan sevince organık pirinc unu aldım kendım yapıyorum artık muhallebısını.
ben de birinci haftadan itibaren hep yalnız baktım ve gerçekten zor oluyo,hele bi de alışınca daha zor oluyo.bazen düşünüyorum eskıden ne kadar cok bos zamanım varmıs diye
benım sütümde azaldı bayaa sürekli sagmaya calısıyorum kesilmesini hiç istemiyorum,inş hepimiz olabıldıgınce emziiririz kuzuları.
seni ve Eymen i öpüyorum
Kızlar ya 2 gündür sütüm çok az, süt sıkıntısı çekenleri asıl şimdi anladım(
Kesilivermese bari! Hiç iyi beslenmemiştim son zamanlarda, ondan sanırım.
Herkese bol sütlü günler..
şimdi drdan geldik.bir haftada hiç kilo almamışız.7500 de takılıyız.sebep elikoli bakterisi.hiç belirti vermedi desem yeridir.sadece cumartesi gecesi çok ağladı acile götürdüm ağzında yara var dediler,damla verdiler idrar testi yaplıdı temiz çıktı.ondan sonra ne iştahızlık ne bişey,ne huzursuzluk...o zaman bir de idrar külştürü de yapılacağını söylemişlerdi ben almaya dün gittim ve bu sonuçla karşılaştım..kakadan idrara geçiyormuş ve özellikle kız çocuklarını etkiliyor.halbuki hep önden arkaya yıkarım kaka yapınca,sakınan göze çöp misali..birde yine kızları mümkünse ayakta duş yaptırın yada küvetindeki su akıyor olsun dışarı sürekli olarak dedi dr..son bişey daha kızlara bezi bir numara büyük takmalıymışız çünküğ kaka işster istemez vaginaya doğru çıkabiliyormuşşşş.bunu da öğrenmiş olduk...bu arada benimki daha bir yaşına gelmeden süper bi bağışıklık oluyor bu yaşadıklarımızdan dolayı,yok sarılığıydı,yok pamukçuğuydu,yok elikolisiydi...inanın küçümsemek için söylemiyorum bizim pazardaki çingene çocukları ayaklarında çorap yok yerden aldığını yiyor şapur şupur ama kıpkırmızı yanakları,turp gibiler..
geçmiş olsun kıyamam adişkoya... bizim popodaki kızarıklık hiç geçmiyo ki yaaa..
bu arada 3 gün elma suyu ve püresi, bugün de haAVUÇ SUYUNA başladık. sonra da yoğurt vereceğim bakalım... nşallah sever ek gıdaları bakalım
selam kızlar,
bu sabah kızımla 12ye kadar süper yatak sefası yaptık uyuduk uyuduk uyandık:)) acayip dinlenmişim okul öncesi iyi geldi sabah uykusu.
dün sağlık ocağına gidecem demiştim ya gittik doktor kalbini ciğerini dinledi dinledi boğazına baktı hiiç bişisi yok dedi.ben yinede de haftaya hem idrar testini kontrol etmeye hemde bi uzmana danışma için gidecem hastaneye.
kızımın kilosunada baktık gitmişken
kilomuz 9,300 boy 67cm..top gibi bişi oldu hele oturur pozisyonda çok komik görnüyo:))
Gorkemli sarı şekere ilacı şifa olsun inşallah. Kız bebeklerde popo temizliği çok hassas, ne kadar dikkat etsen de oluyor işte. Pamukçuğu da elikolisi de tez zamanda geçer umarım.
Gorkemliiiiiikuzummm yaaaa Denizime gecmis olsun.hayy Allahim ne diyeyim aynennnn bizimkiler de senin dedigini der banaa rahat birak cok sakinma diye Cookngecmis olsun cnm bnm.kiloya gelince ztn cok cok azalck artik cnmno konuda sikinti yapma
Omrumuzz
Yaa o hemsireye gittt sacini yol yada arastir da bir bak de bunlar nsl okuyor anlamadim.tmm Adanin kapanmisti ama 1 yasa kdrdir bu sure ..
Hyrmmumarimmm bgn iyidir sutun cnm .Allah sutumuzu bol etsin ins.
canım çok geçmiş olsun,maalesef biz kız annelerinin böyle bi sıkıntısı oluyo,bende idrar yolu enf. cıkınca cok sasırmıstım ben pamuk ve suyla temızlıyorum altını çitiliyorum nerdeyse yanı nasıl bulaştı çokşaşırmıştım.ne kadar dikkat etsende olyo işte.kilonuzda gayet iyi merak etme biz daha o kadar olamadık,ama inş iştahsızlık yapmaz sürekli besle daya biberonu ağzına
bu arada Deniz imin resimlerini yeni gördüm ben ya ama nasıl tatlı bi fıstık olmuş o kuzu öyle maşallah annesi,ye benim yerime de
canım geçmişe yeni yeni bakıyorum. çok geçmiş olsun kızına. kilosunu dert etme hiç maşallah gayet iyi annesi. sağlığı v keyfi yerinde olsun her zaman. allah şifa versin ilaçlarıyla kısa sürede düzelir üzülme...
ege'cik de başlamış ek gıdaya. maşallahh ona. şifa olsun, can olsun kan olsunn inşallah.
kadifegül, kızım emmiyor diyordun aç kaldı diye üzülüyordun. baksana kilosuna maşallah sübhaneallah gayet güzel. birde sürekli emse 10kg geçerdi sanırım.. gülce kızımızın tontiş ellerini ayaklarını yanaklarını öpüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?