Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SARE'nin 5.ayı kutlu olsun...
şimdi yeni gördüm

Yesinler onun geri vites emekleyişini. Bol bol vidyo çekmeyi unutmayın :) İlerde izleriz hep beraber
Çok da teşekkür ederiizzz :):78:

benım sıpam bıberona alıstıgı ıcın memeyı zorla tıkıyorum agzına 6 ayı atlatsak kendı yalvarcakta bana :)) degerını bılmıyor kuzum:) sol mememı hıc almıyor nerdeyse sagı emıyorda sebebını cozemedım uzuluyorum dr a sorcam belkı fıkır yurutur
kızımın odasını henuz ayırmayı dusunmuyorum 1 yasına kadarda ayırmıcam ben cnmm

benım kızımda gerı gerı emeklıyor cokk komık oluyo:))
gerı gerı gıden bır emekleme oyuncagı bulmam gerek hehe:)

Kocamannnn olduuu bebislerimizz aman da amannnn emeklemeler tamm gaz devam teker teker,emeklemeyenlerinki uzulmesin sevinsi valla:)) ben buarada emeklemeden yasima dgru yurumusum.hepsi emeklemeyebilir .
Bgn Ada merakla bakibca humana still tea kutusuna eline verdim oynasin die amaninn yerde o yuvrlaniyor Ada kosuyor:)) ahaa dedim emekleme arkadasi buna denir iste:))
Hyrmcnm bnm demek boya hii seni yaramazz:)) ben dogal halde braktim kestirdimd iyice arka kisa on uzun ama kisacik modelde dgl ,simdi rahatim snra uzatirim yine gunes,debiz vs. Cok yipratti simdi iyi .koca kiz oldu senin de kuzun tabii ayy laptop u yapamamis adamlar olsa doto ekleyecegim,cekmistim disi gorunurken gorkemli de istiyordu ama bi ekleyemedim.buarada bisi anlatcam esim de diyor sen neden boyle okuyorsun uzuluyorsun snr:/ ocak annelerinden biri anasayfada gordum rahatsiMis bebegi ilk bebegi doguramadn snrada kendi olmus ay nsl uzuldum,ablasi yazmis cvp yazamadim dondum kaldm.
Buarada mart annesi gebeydi ne oldu, aldirdi mi?

Selam hanımlar uzun bir ara oldu nasılsınız bakalım bebişler nasıl? Biz iyiyiz çok şükür şu memeden kan gelme olayı bitti son doktor kontrolünde doktorun memeyi sıkması ve elle muayenesi sonucu doktor birşey yok dedi neyse çok şükür onu atlattık yalnız diş çıkarıcak sanırım oğlan hep elleri ağzında kaşıyor sinirleniyor falan filan neyseki ben normale döndüm kitap okuyorum o uyuyunca artık daha rahatım yemek yapıyorum oğlanı sıksık dışarı çıkarıyoruz hatta geçen gün denize sokyuk hiç ağlamadı ayaklarını bile çırptı meğer benim bebeğim denizi çok sevecekmiş koca yaz hasta olur diye götürmedim deniz burnumuzun dibinde olmasına rağmen :)

Esraexgozun aydin sukur kurtuldunuz ins. Birdaha olmasin...

Yaaaa Funda hakli valla bu neee yaabkimse yoooook!

Ahhh birde yazabilsem:))))) Adanin yanina kivrilayim bari diyordum

:))
berende kucagımda uyuyo yıne herzamankı gıbı..tek elle pc yle cebelesıyorumm..
berene oyuncaklar alcamda sıtelere bakınıyorum..
herseyden alasım var hehe:)

:))
berende kucagımda uyuyo yıne herzamankı gıbı..tek elle pc yle cebelesıyorumm..
berene oyuncaklar alcamda sıtelere bakınıyorum..
herseyden alasım var hehe:)

Eheh dimi oyle oluyor.hele 3 yasina gelsin o mu oynucak ben mi biomiyorum koca oyuncaklarin hayalindeyim,supurgeler,makina falan:))) Ada da yerde serili ortu ustunde uyuyor:) hadi bak sen rahat rahat oyuncaklardn

kızlar bebelerinizi oyalamak için ne gibi etkinlikler yapıyosunuz ,ne tür oyuncaklar alıyosunuz ...dönenecede durmuyo,oyun halısında durmuyo,anakucağında durmuyo...bu aralar herşeyden sıkılıyor sürekli kucağımda olmak istiyor.tv açınca susuyor onuda ben istemiyorum....bugün kanguruya arkama alıp koydum öyle yemek yaptım...sinirlerim bozuluyor bazen ağlıyorummm ona belli etmeden...

Cnmcim gunaydinnnn sana benden baska hayir gelmezzz :))
Cnm biz de dun donenceyi ve cibinligini cikardik cunku asiliyor ama donencenin muzik calan kismini birakalim dedim.cocuga biranda bosluk olmasin diye.cnm senin bebekdeki huzursuzluk disle alakali olmasin,suan en azindan halida durmasi eglenmesi lazim.aynen tw olayina sinir oluyorum gunduz genelde acmiyorum esim gelince actigimizda Adayla kucaginda izlemeye baslayinca deli oluyorum kumandayi saklamaliyim diyorum:)))) kiyamamm sana bende gecen aglayinca dedim yahu neden agliyorsun yasim kucuk mu sorumlulugu kaldiramadim mi dedim biranda sen de agladim deyince,demekki insanin hassas ani oluyormus dedim.ahh be kuzum kiyamamm sana da soyle disari birazcik cikar cok huzursuz olursa cevredeki seyleri anlata anlata gezersen belki sakinler.biz simdi ikimiz gecirdik babamizi hemde disarida kopeklere,ciceklere baktik biraz evi rahat toparlarim en azindn die dusunuyorum

günaydın kızlar yarım gün iş koşturmasının faydalı kısmı sizleri takip edebilmek olcak die umut ediyorum tabi beni işe boğmadıklarında..ayrıca teşekkür ederim hepinize..,

görkemli geçmiş olsun yinede kilo almış bebişş sana katılıorum herşeyin tadından almalı bebiş doğrusuda oymuş zaten biz yemekleri tuzsuz pişirioruz ne yaptıysak azda olsa yedirioruz...bisküvi sütlaç veriorum demişsin neden tatlıya alıştırıosun bebişii ben meyve verirken bile çekiniorum veiorum ama ekşi meyvelerden başladımm tabi armut üzüm gibi tatlılarıda veriorum geçen limonu kemirdi sanırım ekşi sevicek İnşallah sevsin (ben ekşi yiyemem ama hamileliğimde ekşiye saldırmıştım hiç bişey bulamazsam hergün bi limonun kabuğuna kadar kemiriodum) yoğurt yediremiorum yalnız, kaşığı elinle itirio yada o çeneyi nasıl kapatıo tadını aldığında 1 aydır sevdiremedim yoğurdu ama bi meyve rendeliyorum yada salatalık o zaman yedirmeye başarıorum yoğurdu...

ömrümüz odasını ayırabilmen çok güzel biz ayrılacağımıza birleşmeye başladık tatile gittiğimizde birlikte yatık bi baktım benim bebiş 3 hatta 4 saat bile oldu bi gece uyanmadan uyudu buda hergece 1 kere uyanmak demek keşke öle olsa şimdi gene ayrı yatıoruz eskiye döndük 2 saate bir en geç uyanıo gece bi ara poziyon değiştitiriodu bana yarım saate bir, yine oraya doğru gidioruz ölede çok zor oluo tabi hortlak gibi..biraz yanımdamı yatırsam diorum bi müddet harika uyuyo o zaman güvenemi ihtiyacı var acaba diorumm yani yanında yatmak zorunda kalmasam hiç anlayamıcaktım bu durumu....

hayırlı olsun 5 aymızı :) ne kadar istiosa okadar ver çok severse abartma tabib bizde 4 ay bitti doctorumuz bi tarif verdi (günde sabah 100 cc yoğurt öğlen 100 cc çorba (bi patates bi havuç 3 bardak kahve fincağınd kaynat hergün bu karışımıa mevsim sebzesi ekle şeklinde) akşam 100 cc meyve suyu arada anne sütü) NOT: sütüm yetmediğinden değil gelişimi öndeymiş yemeklere alışması için.. ohoo dedim bebiş bunları yiyebilse beni ememicek şimdi bile biraz yemek verdiğinde o öğün emme olayı azalıoo...nekdar alırsa okadar verioruz ben yinede bas bas sölendiği için ilk 6 ay anne sütünü yoğunluklu verdim ama artık 6 aya 10 gün var baya baya ek besine geçtikk..ama sofrada ne varsa onu veriorumm arada eline havuç sıkıştırıorum dişinimi kaşıo kemiriomu bilmem artık..

oturtma olayıbna gelince bizim doctorda 4 ayda dedi destekli oturt die ama aile doctorumuz 6 ay dolmadan oturtma dedi dolayısıyla benimki hala oturamıoo

reflü diosnuz benimkide elini kemirmekten kusma aşamasına gelioo du hep ona mümkün olduğunca artık izin vermemeye çalışıoruz elini ağzından çekmek değil de kedicikler gibi ilgisini dağıtarak yani bu şekilde reflü gelişebilir die korkuorum bende..
kansızlık gelişimi demişsin kansızlıkmı çıktıydı bebişte ben hala okuyamadım geçmişi...

ya ne güzel emeklio benimki emeklemicek heralde bi ayağını kaldırmaya çalıştı arada şimdi ona da uraşmıoo :) elimizde yürütmeye çalışıoruz çılık çılığa :)

ya benimde sağ mememi reddetmeye başladı yani 2-3 dakka filan yapışıo sonra bağırıodu hemen sola dönüşş..bi gece yine beraber uyuduğumuzda ki bende o gece çok güzel uyumuştum 2 de uyandım sonra 6 da kalktım pompayla sağdım sağ göğüsü bi baktım dibi gözüküoo bi telaş 3 gündür hep sağ taraı 2-3 saate bi pompaladım hemen çoğaldı tabi benimkide emmeye başladı yine..

geçmiş olsun yalnış emzirmektenmi kaynaklanmıştı benimde başta öle oldu bi baktım netee, benim emzirme şekli yanlışmış meğer ay çok can yakıcıydı geçti hele şükür

ya öle deme şimdi bebişler 2-3 dakkada bir sıkılıolar o etkinlikten dedğin gibi bişeyde durmuoo bende napıcağımı şaşırıorum dediğin gibi oluo insan bazen öğretmen arkadaşımız çok bilirler bi çoçuğun dikkat süresinin azlığını kaldıki bu bebişş..benimki sabah uyanında 40 dakka kendi kendine oyalanıo çok şükür sonra emme olayı tabi dediğin gibi haberi değişiklik isteyince senin canın çıkıo bende yoruldukça belki saate bir memeye yapıştırıorum dinlenmek içinn...illa dışarıya çıkıoruz çoğunluk kucakta tabii bu (yuzden kanguruyu kullanmaya başlıcam bende ergo baby aldık hala kullanamadım) oyuncak yerlerine götürüorumm...balkondan arabalara bakmayı çok sevioruz en güzel kurtarıcımm bu konuşmaktan yorulunca iyi oluoo..yuvarlanmaca oynuoruz (yorulduğumda yanına yatırorumm hep konuşmak isito tabi) arad çıngırak filan renkli çoçuk kitaplarını çok sevioruz hergün bitane okuyorum yanına yatarak eline alıncada azda olsa oyalanıoo..cimnastik yapıoruz birlikte ucak oluoruz yemek yiyoruz yer sofrası kuruoruz :) heralde merakla beklio bügün ne yicem die ben yemeği yerken arada cam rendeyi ona tuturuom bayılıo ben bişey rendelerken tabi az birikince hemn cuk ağzına...sağ sola resim çizdik renli renkli kocaman masal kahramanları filan onlara bakıo lambaya rügar gülü astık onu ufluoruz çoçuk şarkıları agucuk gugucuk ceee filan odamı arada toparlayabilioruz bu bahaneyle elbiseleri sağlıorum önce ona cee dioruz sonra cüpp dolaba :) elimle diş kaşıcama oynuoruz biraz...tabi canım çıkıo da anneme taşındım ben hafta içi birlikteyiz işime de yakın onun yardımıda buyuk tabi bana..ya ben anlamıorum millet 3-4 çoçuğa nasıl bakıoo die amaherkes ikincisi daha rahat buyuyo diolar ister istemez oyun arkadaşı olmuş oluoo.. az kaldı bak yakında çoçuklu arkadaş bulursan kendine onlar baya oyalanır ...pepe yi çok sevcek gördüğü gibi gözler ayrılmadı ne zamandan sonra tv seyretirebiliriz acaba :)

bendeşöle 23 te filan doğursaydım gençlik ateşiyle anlamadan buyurmuydu diorum kendime öle derlerya hep küçüktük anlamadık nasıl buyuduğunuzu ama şimdi bilinçli olunca işmi zorlaşıo ne nebiliimm cahillik bazen dah mı iyi hani cahillik değilde ne derler anlamışınızıdır..mujii dediğin gibi hemn sokağa kedicik köpekçik filan iyi oluo yavrum havlayan köpek görünce gözler faltaşı gibi açılıp gülmekten mi korkurdan mı hala anlamadımda gülmeye yakın ses çıkarıoo gezdiriken konuşa konuşa anlatıorum oğlum bak şuraya geldik aaa annem bak senin çiş bezin bilmem ne bi çoçuk gördükmü yapışıoruz azda olsa ölede oyalanıoo milletin ne düşündüğüde hiç umrumda olmuoo zaten insanlarında sizinmi ama hiç benzemio sorusundan bunalıcam artık ben esmersem çoçuğum sarışın ve maviş olamaz sanki

bu arada firmaların püre satmalarını anlayamıorum alan varki satılıo mesela elma tazeyken rendelenip verilir oksitlenmeden hemen vermen lazım bebeğe tüm meyveler için bu geçerli die düşünüorum taze sebzeleri kaynat ver hiç bişeyde buyuk konuşmak istemiorum ama bunları anlamış değilimm..ben kavanozlarını için 3-4 tane aldım süt saklama kabım oldular okadar..

Ben o pure kavanozlarindan kullandim ama her markayi degil, organik olanlardan. Konserve oldugu icin icindeki bozulmadan kaliyor. Acildiktan sonra bir gun icinde tuketilmesi gerekiyor. Misafirlikte, yolculukta, gezmede daha bi kolaylik. Doktorum da onermisti zaten.

bendeşöle 23 te filan doğursaydım gençlik ateşiyle anlamadan buyurmuydu diorum kendime öle derlerya hep küçüktük anlamadık nasıl buyuduğunuzu ama şimdi bilinçli olunca işmi zorlaşıo ne nebiliimm cahillik bazen dah mı iyi hani cahillik değilde ne derler anlamışınızıdır..mujii dediğin gibi hemn sokağa kedicik köpekçik filan iyi oluo yavrum havlayan köpek görünce gözler faltaşı gibi açılıp gülmekten mi korkurdan mı hala anlamadımda gülmeye yakın ses çıkarıoo gezdiriken konuşa konuşa anlatıorum oğlum bak şuraya geldik aaa annem bak senin çiş bezin bilmem ne bi çoçuk gördükmü yapışıoruz azda olsa ölede oyalanıoo milletin ne düşündüğüde hiç umrumda olmuoo zaten insanlarında sizinmi ama hiç benzemio sorusundan bunalıcam artık ben esmersem çoçuğum sarışın ve maviş olamaz sanki[/QUOTE]

Isin hayirlisi olsun,iyi bari kendine de zamnin kalacak.ya neden birseyler tatsin istiyorsunuz ztn 6 aylik olunca baslayacak bebisler.biliyorm sizde heyecanlisiniz tepkiler nsl olacak diye ama ne erken ne de gec baslamak iyi dgl ztn.merak etmeyin tatmadi diye yemez snra diye dusunuyorsunuz tahminimce .Ada da 6 dolmadan tatmadi ama maasallah seviyor,corbayi ,yogurtu meyvede sikinti olustu.kavanoz almakda mecburum cunku onu da Cok olmasada tuketiyor.
Erken yasdaki annelik ,gencken insanlar daha sabirli oldgundan ondan anlamadim iyiki olmus erkenden tarzi dusunceler.sen kactinki yaw unuttum? Eveet evett hayvanlqri cok seviyorlar acayip heyecanlaniyor Ada kalbi piit pit atiyor zipliyor kucagimda hemen gorunce:) babaya mi cekti,maasallah sarisin mavisimizee buarada aynen ben de ne zmn bebek cocuk gorsem yakinlasiyoeum,Ada da acayip mutlu oluyor seviniyor

kızlar ben derdimi anlatamadım heralde.ben bensiz neler yapabilir oyuncak falan onu diyorum.... yoksa bu yazdıklarınızı zaten yapıyorum güzellerim benim.yakında beni de oyun halısının bir parçası sanacak o kadar yaniii:)))

dişten olabilirmi mujj bak bunu bdüşünmemiştim..

yağmurabt canım sen tabi öncesini bilmiyosun kısaca anlatayım biz daha ek gıda geçmedik doktorum biraz titiz bu konularda,bağırsak florasının ancak 6.ayda gelişeceğini söyler durur hep:))ekimde verecek listemizi..bunun yanında en son gittiğimde dr sütüm azaldı napıyım deyince o da en fazla yoğurt verebilirsin dedi,lakin benim sarı keçim 2-3 gün sonra yoğurt istemez oldu bende ne yapsam etsemde bu yoğurdu ona kakalasam derdiyle arayışa girdim biskuvi zaten vermedim ama meyvelerin çoğunu denedim, elma rendeleyip veriyorum ençok onu sevdi bakalım inşallah böyle devam eder.

bu arada milupanın sütlacına bayılıyor versem 125 ml hepsini yiycek.sütlaç dedime bakmayın iğrenç tadı var:))))

evet her yedimizden tattırıyorum bazısını sevşiyor bazısına ağzını ekşitiyor çok komik oluyor

belki haklısın yani mecbur olmadıkça vermek istemem ben..ben çantasına rende ve kaşığını atıveriorum biyere giderken uzun yolculuklarda şimdilik emzirdik,, yarın öbürgünde eğer yemekte filan ayırım yapmasa yine meyvesini de çantaya atıcam nebiliim eskiden bezlerde çamaşır makineside yokmuş biz buyurken düşünemiorum bile ne kadar da zormuş annelikk..

mujj doctorumuz 4. ay bittiğinde yemek listesini elime verdi başla dedi ek besin vermeye biraz hızlı buyumuş sözde sonradan yemeğe yabancılık çekiliomuş filan ama yavaş yavaş geçiş yapmış oluyoruz bi önceki yazımda tarif etmiştimm okadar çokktuki okadarını yese beni emicek die doctorumuda dinlemedim ama arasını yaptım işte mesela tatırmakla kaldı desem yalan olmaz ama bazı akşamlar sütüm kalmadığında hemen bişeler rendeleyip yada çorbacık verdim azda olsa hem bebeğimde sakinleşmiş oluodu hazır süt vermekten iyidir die düşündüm kendimce..6 aya başladığımızda reklamlardaki gibbi 2 çay bardağını bulur ek besin...
mujj benim inancım buydu annemde daha ben 1 aylıkken bana ne varsa tatttırmış bize ve ben hiç yemek ayırt etmiorumm..kendi aile çoçuk uzmanımınız torunlarına aynı şekilde erken başladı suyu 3 aylık torunlarına lakır lakır içirtii yazın kendisi 'anlamıorum bebeklere suyu verdirmiolar yazında derileri filan kuruntu şeklinde geliolar muayeneye'die söleniodu benimkide suyu ayırtedio hele suyu hiç vermemezlik etmedim 30cc den fazla içmio zaten istemedğinde almıoo ama bebişim 'buu' die alarken su dışından bebeğimi hiç bişey sakinleştiremio dolayısıyla söylenenlere biraz aykırı oldumm..

evet ben başı okuyamadım tabikii tatlımm kusura bakmaa ilgilen gibi olmuş yazdıklarım da hiç öle düşünerek yazmadım emin ol bensiz ara ara nasıl oyalanacağını bulabilirsem bende çok sevinicem yani en azından yemek yemek için onun uyumasını beklemek zor oluoo bazen hazırd ayemek olmayınca dur ben bişelr pişireyim diemiorum hem kendi kendine oynabilme süresini arttırabilsek keşke sanki çoçuğun kendine güveni geldi gibi düşünücem nedense..
yoğurdu bende salatayla yada meyveyle azda olsa yedirmeye başardım ama umarım geçici bi heves değildir..bende bişeyin sebze püresini almıştım iğençti tadı hani benim sebze çorbalarım tatlı oluo o püreden yedirsemmi die merak etmio değilimm bak şimdi bende alıım merak ettim nasıl sütlaçmış iğrençse yediribilirim :)
kızlar kefir yedirebilirmiyizki bebişe :)

Ayy cnm hiic cekmeyen kuru fasulyeyi dun diizi izlerken cekti,bgn yaptim.zaten hiic yememistim hamileyken vs. De simdi Ada da tatti:)))haslanmia haliyle tabii gorkemlii umarim gecicidir sari kecinin huysuzlugu yksa totosunu isiririm:)) buaradkuzu,cadi derdim ama hic keci die sevmemistim degisik oldu:)) hemen cikmasa bile anca sikinti yapiyordur belki kiyamam yaa
Yagmuurr anladim ama o yazdigin cc. Ada yiyor cogu o zaman o kdr bilgine,hele simdi pek istah kalmadi.yrm tabak corba icti ben de 2 ceviz rendeleyim dedim icine kahv. Yapmadi domatesi yemedi gerci 1 sarisindn yum. Yedi

selam kızlarrr,
benim bebişim ilk giribinni çok uzamadan atlattı sayılır ilk 2gün ateşle cebelleştik sonra aşırı terleme derken bayağı iyi oldu 1haftayı bulmadan geçti Allah ıma binlerce şükür...inşallah bu kış dahada olmaz bağışıklığı olmuş olurda.
dün humana aldım şimdilik az bi artış var gibi ama asıl 7.gün çok artmış oluyomuş hadi inşallah.
kızımın tutuşunun içi çook fena pişik olmuş resmen derisi kalkmıştı kullandığı ilaçlardan olabiliyomuş eczacı travakolt önerdi içime sinmedi doktora sordum locoid dedi daha iyi o da geçmeye başladı...
sizler nasılsınız bebekleriniz nasıl???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…